- I samarbete med Malm-

Något jag tycker är väldigt roligt är entreprenörskap, att skapa något eget som ska ut på marknaden och konkurrera, att se hur ens varumärke växer, förändrar och förbättrar. Utvecklingen från ynka riskkapital till omsättning på flera miljoner.

Och det är oftast detta man får testa på om man ska gå kursen Entreprenörskap under sin gymnasieutbilning. Genom ung företagsamhet får man chansen att under ett år starta, driva och avveckla sitt helt egna uf företag. Enda skillnaden egentligen på uf företag från andra företag är att man inte behöver betala skatt på vinsten om alla i företaget får en vinst som är under 18 824kr som är gränsbeloppet för att börja skatta.

Jag är just nu mitt uppe i denna kurs och håller på att driva, tillsammans med fyra, sköna killar, vårat alldeles egna företag, Malm.

På Malm tillverkar vi för hand snygga, smarta och stilrena korthållare i svenskt läder med plats för sedlar. Eftersom vårt samhälle blir allt mer papperslöst men kontanter fortfarande förekommer som betalningsmedel är vår produkt den optimala lösningen.

Produkten är inte enbart framtagen för dess funktion utan även som en snygg och stilren accessoar som kan användas vid alla tillfällen.

Genom att produkten är helt handgjord är varje exemplar helt unikt, något vi på Malm värderar högt. Och för att göra produkten mer ensam i sitt slag erbjuder vi stansade initialer på korthållaren, vilket även ger en mer personlig känsla.

Just nu håller vi på att bygga våran hemsida som inom kort kommer upp och ger dig som kund ett enkelt sätt att få hem din unika korthållare direkt till brevlådan.

Självklart kommer jag informera er när hemsidan är klar så ni kan kika in där för mer information!

Likes

Comments

Matte 3c närmar sig sitt slut med stormfart och vad betyder det? -Jo ett nationellt prov!! Ett matte 3c nationellt prov, hihooo!!!

Går på ABB Industrigymnasium där man inte bara läser de svåraste nivåerna av matte, utan matte np är en stor del i vilket betyg man får, speciellt om man är som mig och inte är den som presterat bäst på små de kapitelproven...

Så om det är till något prov man ska plugga till så är det detta, tips till er blivande ettor på ABB, plugga mycket till kursproven!

Om lite mer än 4 veckor är provet, och jag har bestämt mig för att börja plugga i tid. Jag vet att detta sätt är det bästa om man vill nå de högre betygen i en kurs, men ändå hittar ni mig väldigt ofta innan proven, dagen-innan plugga, väldigt mycket under en väldig stress...

Så nu ska jag försöka att plugga lite oftare så jag är välförberedd till detta prov. Mestadels för jag vill bevisa för mig själv att jag kan nå vilket betyg jag vill i en matte kurs, men också för att jag vet att många anser matte 3 var en av de svårare matte kurserna om man inte väljer att läsa mer matte än vad som krävs.

Hoppas ni har en bra måndag så hörs vi!

Plugga hårt!

PS. Här är min plugglista med några sköna låtar som får mig att fokusera, testa att plugga till den vet ja!

Eminem är roligt nog den enda på denna lista och helt klart min favorit och kan lova er att dessa av hans lite lugnare låtar får en fokuserad.

Likes

Comments

Nytt år, nya löften och jag har precis som alla andra ett löfte om att börja träna och fokusera på att leva ett mer hälsosamt liv. För att komma igång med träningen har jag valt att göra en plan för de närmaste 6 veckorna. Något jag kan rekommendera starkt!

Med en träningsplan menar jag en plan där jag har bestämt när jag ska träna och vad jag ska göra! Vilket underlättar mycket när man börjar träna då man oftast slipper åka till gymmet och fundera på vad man faktiskt ska göra, utan istället åka dit, ta det man behöver och sedan bara kötta.

Jag använder mig utav appen Nike training club för att göra denna plan. Appen gör planen utifrån information som man lämnar för att få planen så skräddarsydd som möjligt. Passen som man ska köra laddar man bara ner och sätter på så är det en person som guidar dig igenom hela passet, det är bara att ta fram utrustning och sedan följa instruktionerna, superenkelt och smart!

Här nedan är min första vecka på min 6 veckors plan som har inriktningen Tona kroppen!

SÖNDAG- RIKTMÄRKE

Giant set- 3 ggr:

Springa på stället- 30 reps

Squats- 25 reps

Snabba fötter- 20 reps

Armhävningar- 15 reps

Skridskohopp- 10 reps

TISDAG- STABIL RÖRLIGHET

Uppvärmning:

Liggande T-stretch sida- 30s/sida

Musslan- 45s/sida

Höftlyft- 30s/sida

Djupa knäböj- 45s

Utfall- 30s/sida

Ankgång i sidled- 40s

Styrka för hela kroppen 1

Giant set- 3 ggr:

Knästående med bollyft- 30s/sida

Utfall i sidled med hantel- 45s

Hantelrodd- 45s

Styrka för hela kroppen 3

Superset- 1 ggn:

Knäböj med medicinboll- 1min

Modifierat handstående- 20s

Styrka för hela kroppen 2

Giant set- 3 ggr:

Gående utfallssteg- 1min

Armhävning med boll- 45s

Sidoplanka med knäböj- 30s/sida

Återhämtning

Giant set- 3 ggr:

Drake med hantel- 45s/sida

Knäböj med medicinboll- 1min

Modifierad handstående- 40s

Nedvarvning

Höftöppnare, sida till sida- 30s

Liggande hamstringstretch- 30s/sida

Sidoliggande framsida lårstretch- 30s/sida

Liggande T-stretch på sidan- 30s/sida

Quadgung- 30s

FREDAG- SNABBAST FRAMÅT

Uppvärmning

Dynamisk stretch framsida lår- 20s/sida

Flygplanet- 30s/sida

Squats- 30s

Skips- 20s

Heelkicks- 20s

Dead bug- 40s

Trimning 1

Squat jumps- 20s

Spring på stället- 20s

Återhämtning 10s

Snabba fötter- 20s

Hög planka med axelklapp- 40a

Split jumps- 20s

Framåt sprint och bakåt jogg- 30s

Återhämtning- 10s

Trimning 2

Positionsbyte- 20s

Sidoplanka med benlyft- 20s/sida

Skridskohopp- 20s

Sprint med snabba vändningar- 20s

Återhämtning- 10s

Snabba fötter- 20s

Hög planka med armlyft- 30s

Skridskohopp- 20s

Sidosteg- 30s

Återhämtning- 10s

Armhävning- 30s

Utfall- 1min/sida

Framåt spring och bakåt jogg- 20s

Sidosteg- 20s

Sprint med snabba vändningar- 20s

Varva ner

Dynamisk stretch framsida lår- 30s

Höftöppnare sida till sida- 30s

Liggande hamstringstretch- 30s/sida

Hoppas ni testar denna app- det kommer verkligen göra nytta!

Likes

Comments

Igår, fredag, var det en mysig kväll hos Lina som stod på schemat. Det bjöds på ostar, kex, tortellina och massor av olika typer av skinka, supergott. Hade glömt bort hur gott plock faktiskt kan vara så denna middag var svinhärlig.

Vi hittade en gullig liten handduk som påminde om en picknick filt så den fick agera en liten extra duk för ostarna och bubblet, blev det inte en härligare känsla med den?

Förvånade mig själv med att gilla ostarna som bjöds då jag sen väldigt länge tillbaks haft svårt för starka ostar, men igår var det väldigt gott!!

JORDGUBBAR, jäklar vad jag saknat det! dessa var färska och svingoda, extremt saknad frukt!!

Hemma hos Lina hittar man allt som gör ett hem hemtrevligt, det är allt ifrån fiskar på väggarna, härliga citat och fint porslin. Allt är uttänkt och passar svinbra ihop, verkligen ett hem inrett med kärlek!

Kvällen avslutades med timmar av prat i jacuzzin. Prat om allt, vilket alltid är otroligt mysigt och välbehövligt. Gillar dessa tjejer starkt!

Ett perfekt slut på dagen och perfekt start på helgen!!

Likes

Comments

Kim Kardashian i en skitsnygg skinnkjol matchat med ett spetslinne, en chocker och pricken över i:et- kimonon.

Skitsnyggt, skitenkelt i världens bästa färgskala-svart

Älskar Levis vintage jeans, och det är exakt såhär jag tycker man ska styla dem

Likes

Comments

Några materiella ting jag suktar efter/ svarta kickflare jeans- H&M, rosa väska- Gucci, sweatshirt- Envii, slippers- Puma

Likes

Comments

Sjuka lärare gav mig en ledig tisdag som spenderades med min bästa vän @agnesskoldmark på cafet Kalle på spången. Supermysigt ställe som ligger i gamla delen av Västerås city. Husen där runt är supergulliga och små och i roliga värger med fina dekorationer och knutar.

Beställde in standard latten och en kladdig kladdkaka, svingod var den!

Finaste vännen! Vi kom till cafet runt två och gick därifrån efter tre timmar haha. Vi satt och kollade runt på eventuella resor till sommaren. Känns på tiden att boka något nu men vi det är lite oklart om med vilka och vart man ska åka. Men det lutar mot Grekland, gärna Ios.

Älskar att både jag och Agnes bloggar så det inte känns konstigt att ensam stå och fota all mat i minsta detalj. Blir som en självklarhet när båda bloggar att man gör det, speciellt denna gång då båda tagit med kamerorna! Kallt kaffe är ändå inte så farligt, speciellt inte om man har en eller annan fin bild att dela!!

Likes

Comments