Så länge sedan jag satte mig ner och skrev ett blogginlägg. Det känns nästan lite underligt samtidigt som jag älskar att skriva av mig och uttrycka mig i text. Jag tänkte ifall jag istället för att tvinga fram ett blogginlägg varje dag, kommer skriva då jag känner för det. Som en digital dagbok lite nu och då, som en stresshantering eller bara för att få ner mina tankar svart på vitt.

Jamen det här känns som en bra ide, därav spelar det inte för mig en stor roll ifall någon läser vad jag skriver eller inte, man får gärna läsa om man råkar komma in på min blogg eller så struntar man i det!

Kvinnodagen uppmärksammas 8.3, det vill säga för några dagar sedan. Jag måste ärligt säga att jag är lite tudelad då det kommer till den dagen, vår dag. Kvinnodagen skulle nämligen inte borda existera. Kvinnodagen skulle inte existera om inte vår värld vore så störd. Kvinnodagen skulle inte existera om vår värld hade ett gemensamt motto. Frihet, respekt och jämställdhet.

Då någon säger "Grattis på kvinnodagen" till mig vet jag inte genast vad jag skall svara. Skall jag svara "Tack"? Tack för vad? Tack för att kvinnan nedvärderas, att kvinnan används som sexobjekt. "Tack" för att kvinnan behandlas som skräp, för att kvinnan inte har samma rättigheter som mannen?

Eller så kan man se det från ett annat håll och säga, "Tack" för att jag fick bli en kvinna, "Tack" för alla underbara kvinnor jag har i mitt liv. "Tack" för alla fantastiska kvinnor som finns på denna jord, för alla mödrar, systrar och döttrar.

Så där är mitt dilemma, jag vill säga "tack" för en sak, men tillika blir jag då påmind om varför kvinnodagen existerar. Och jag vill att människor skall bli påminda om att det är ojämställt i vår värld, jag vill att alla kommer ihåg det och är medvetna om det hela tiden. Framförallt vill jag att människor jobbar på det, hyllar kvinnan varje dag, stöder henne, ser upp till henne och gör världen till en bättre plats för alla genom att stöda det rätta. Stå för människans frihet. Stå för rättvisa i världen. Uppskatta. Stå för jämställdhet i alla situationer och hela tiden. Gör ingen narr av varken kvinna eller man (eller andra kön), utan respektera och älska.

Kvinnodagen är inte en dag. Kvinnodagen är alla dagar. Tillsammans med resten av könens.

Jag har ett hel avdelning av tankar angående detta, men här betonades några och jag lyfte fram mitt dilemma då det kommer till Kvinnodagen. Och ja ännu en sak, till männen som grattar oss denna dag. Innan ni säger "grattis", stöd kvinnorna ni har i er närhet, stå upp för er fru, dotter, syster och kompis. Stå upp för kvinnan som blir kallad hora, stå upp för de som blir kränkta och lär era söner, bröder, partner och kompisar hur en människa skall bemötas.

Tack för mig!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det har hänt en del saker sedan jag senast bloggade. I know, jag är usel på att blogga regelbundet och kan förvarna att det blir en paus på två veckor då det blir skribaläger på söndag för min del.

Förra torsdagen passade Verzi och jag på att dra ut till Koupo för att krama om ledarna (de verkade stortrivas på lägret, vilket är huvudsaken!), då vi inte hade möjlighet att närvara på besöksdagen på grund av föreställning.

På fredagen satte vi, några tjejer flera timmar ute på Elins terrass tillsammans med filtar och te. Det satte verkligen perfekt och tycker absolut man skall ta vara på små guldkorn som detta.

På lördagen drog vi med Hajat & Jelka till Råttis på pizzalunch i solskenet och fortsatte sedan med kaffi och glass på gästhamnen. På kvällen åkte jag till bästa Lotta, var vi åt mat, försökte meta (fick EN liten fisk.......), åt lite mera mat och bara tog det launa.


Perfekt veckoslut bakom och en bra avkoppling inför denna veckas föreställningsrush >> fem föreställningar efter varandra (sön-tors), vilket för tillfället innebär tre bakom och två to go. Tillsammans har vi endast TRE föreställningar kvar (!!). Det har varit både tungt och roligt, svettigt och kallt och framför allt kännts som en evighet till sista föreställningen, medan det nu är alldeles för nära.

Jaaa och för att inte glömma, nu har jag äntligen kortare hår vilket är så mycket skönare sommartid!

FÖRE - EFTER, här kan man tydligt se längskillnaden och hur mycket friskare det ser ut nu.

​Var lite ovan i början med hårlängden, men är nog supernöjd!

Likes

Comments

...och nu är hon tillbaka! För ett år sedan då jag var på skribaläger kom Lexi till Koupo för att ge en sista kram innan hon sedan åkte tillbaks till USA. För ett år sedan stod vi på berget och grät eftersom ett år kändes som en evighet. På fredagen kom hon tillbaka "hem" och på lördagen fick jag äntligen krama hårt om henne igen!!

Efter dagsföreställningen på lördagen for jag snabbt hem via och sedan var det grillkväll + Harry´s som gällde, super rolig kväll och så härligt att få umgås med Lexi och alla andra. Lexi stannar här i 2 veckor, så vi har gott om tid att umgås!

Idag är det4th of July så vi hade tänkt grejja nåt ikväll, får se vad vi hittar på!

Ha de bäst!

Likes

Comments

Jag önskade mig en gopro till studentgåva och fick pengar så att jag själv fick köpa de jag ville ha och nu har jag äntligen fått den! Den är verkligen pytteliten, men super behändig och tar både skarpa bilder och videon, dessutom tål den alla väder.

Även idag har det varit en super skön dag, har varit ledig från teatern så kunde göra något annat för engångsskull. Idag passade det bra att ha lite kvalitetstid med Annika då hon far på skriba på söndag. Fick dessutom på köpet pröva min kamera.

Imorgon har vi vår första dagsföreställning och efter det blir det äntligen mys med Lexi som var här på utbyte förra året!! Tänk att ett år redan gått...huhhuh!

​Ha en bra kväll!

Likes

Comments

Igår var det en ganska lugn och skön dag, var ensam hemma så det blev flera promenader med den --icke så välgående hunden--, grillmat (för vad är bättre än grillmat på sommaren??) och föreställning numero dos som gällde. Det finns en myt om att det brukar gå sämst på den andra föreställningen men för mig gick vissa saker nästan bättre än på premiären, vilket kan bero på den chock publiken blir för en då man endast övat med högst en hand full människor som åskådare.

Ifall ni vill köra vegetariskt någondag, i foliet finns potatis blandat med olivolja, vitlök, salt, peppar och lite dill&persilja. Squashen stekte jag tillsammans med olivolja samt salt och peppar, supergott! Dessutom så lyxigt att ha egen odlad sallad i trädgården.

För att fortsätta på temat lagade jag en fräsch och god sallad till lunch idag som innehöll chilikryddade broilerstrimlor, tomat, äppel, gurka, fetaost och salladsblad (hade egentligen tänkt blanda broccoli i salladen, men ville inte använda den efter att jag hittade en mask på den... en nackdel som kan (ska inte) finnas hos ekologiska grönsaker).

Likes

Comments

För cirkagurka 10 veckor sedan hade vi kollationeringen av sommarpjäsen Doris- flickan i läderrock som min kära gudmor har skrivit, sedan dess har tiden bara flugit iväg fastän det emellanåt känts som åratal till premiären. Idag är premiären redan förbi, vår första riktiga föreställning. Det var verkligen så roligt att äntligen få respons i form av bland annat skratt, det känns alltid så mycket roligare att stå på scen då än att bara låtsas att där sitter en hög människor. Dessutom gick det superbra, vilket alltid är en lättnad, min mick samarbetade igen, jag kom ihåg alla danssteg och hade roligt!

Efter premiären drog vi till The Barn var premiärfesten höll hus. Här var det mycket skratt, god mat, flera tal... så härliga typer hela bunten! Klockan 4 traskade Lotta och jag hem och lade oss, och imorgon är det föreställning nr. 2 som gäller.

​Ha en bra dag!

Likes

Comments

Så härligt när det är soligt och varmt ute. Passade på att sola en stund ute på terrassen och gick sedan en timmes promenad med Bella tillika som bästa Maggio sjöng i öronen. Nu tänkte jag göra en svalkande jordgubbs-blåbärs smoothie och sedan blir det fisk på menyn.

Skönt med en lugn förmiddag, för från och med kl.16 blir det fullt ös medvetslös hela kvällen/natten.

Likes

Comments

Min midsommar var jätteskön, det var så skönt att inte behöva fa någonstans, inte behöva planera så mycket utan bara grilla och chilla! Lotta kom till mig tidigt på dagen, vi handlade, åt mat, drack skumppa och baileys, fixade oss och drog iväg till Kasper var vi skulle spendera vår kväll. Dessutom var jag på jobb både lördag och söndag så ifall alla skulle dragit till Nagu skulle jag inte firat midsommar alls, men med tanke på hur dåligt det varit i Nagu de senaste åren så var detta absolut värt det!

På midsommardagen jobbade jag till kl.13 och efter det drog vi ett gäng till Nagu för att äta supergod pizza på Niska och lyssna på bästa Filip när han uppträdde på Köpmans med sång, så otroligt duktig dendär grabben.

På söndagen jobbade jag som sagt också och på kvällen gällde genrep nr.1 av Doris, igår genrep nr.2 och idag premiär och premiärfest wehoo! Igår gick det sisådär, vi hade lite tekniska problem och bland annat min mick fungerade inte som den borde, vilket betyder att det bara kan gå bättre idag eller hur!?

​Ha en bra dag!

Likes

Comments

Är så glad över att vi har en råsaftcentrifug (=juicemaskin) som är super enkel att använda och dessutom en bok med massa tips på olika nyttiga juicer man kan laga. Så måndagen till ära lagade jag en supergod och fräsch juice med äppel, gurka och ingefära. Ofta hör man att "gurka innehåller ju bara vatten", men gurka fungerar som citron, det gör kroppen basisk, så ät pooo bara!

För mig blir det genrep nr. 2 av sommarens pjäs "Doris- flickan i läderrock", så jag kommer spendera min eftermiddag och kväll på lillholmen och imorgon är det PREMIÄÄR ÄÄÄ som gäller!!

Skön måndag hörni!

Likes

Comments

Som jag skrev i ett tidigare inlägg lovade jag att berätta om min audition jag gjorde i Umeå till Musikalakademien och jaa jag kommer göra det, men inte idag. För nu tänker jag lägga uppmärksamhet på mitt andra inträdesprov, det till Logopedi vid ÅA... Det är nämligen så att jag kom in. JAG KOM IN. Jag, är en av de 14 som kommer studera logopedi i Åbo i höst. I vår västerländska kultur hör det inte hemma att visa att man är stolt över sig själv, att erkänna öppet att man är glad över sig själv. Det synsättet är till för att brytas, för jag är så himla stolt över mig själv just nu!! Från stunden jag skickade in ansökningsblanketten till när jag hade intervjun har jag tvivlat på mig själv och tyvärr ofta tänkt tanken "varför skulle jag vara en av de fjorton som blir antagen?", men skall jag vara ärlig så vet jag att jag är bra med människor i alla åldrar och har alltid varit det, dessutom är det ett yrke var man handleder och "hjälper" och ser framsteg i det man gör, dessutom är det en blandning av de ämnen jag gillar mest, biologi, psykologi och hälsokunskap. Perfekt! Näe hörni, fyfan vad glad jag är!

Min plan var ju inte denna från början, jag hade planerat att FÖRST studera musikal och SEDAN logopedi, alltid går det inte som planerat... Men jag vet att musikallivet är långt ifrån över, det kommer nya chanser och vill jag efter fem år gå i en musikalskola kommer jag att göra det. För en sak är säker, jag kommer alltid följa mina drömmar så gott det går, för vi lever här och nu.

Skål för alla som blivit antagna till samtliga skolor och jag håller tummar och tår för att alla kommer in dit de vill!!!

Likes

Comments