En extremt god & fräsch lunch på laxbutiken i Lysekil.

En mysig liten promenadstig nedanför restaurangen.

En vädligt vacker utsikt vid hotellet. 👆 & 👇

En av inomhuspoolerna på Vann spa.

När jag och Mamma var i mysiga smögen

En snöleopard på Nordens Ark

En jätte sööt minipanda aka rödpanda

Fin natur när jag och Hanna var ute på kvällspromenad :)

​En söt, klumpig, trött & växande Arro <3 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag vet att jag har varit sjuuukt inaktiv här på bloggen, men det är sommar och jag försöker supa in lugnet och den härliga känslan. Vet att sommaren och ledigheten kommer varje år men man blir alltid lika glad och lugn när den väl är här.

Jadu vad har jag hittat på dehär veckorna/dagarna/timmarna/minuterna/sekunderna... Den bästa förklaringen är nog att jag bara tagit det lugnt och försökt att rengöra och förfina den lite smutsiga och halvt krokiga vägen som varit. Jag har varit i kontakt med en målarakademi som jag ska joina nu i höst. SUPER TAGGAD! Har gått där länge innan men slutade för att intresset minskade. Har även börjat i roddklubben här i småstaden och än så länge trivs jag super bra!! Har ba varit med i 4 dagar men ah.. Om man ska trivas, så ska man trivas från första början :) 

Känner att man lite har fått tag på de där jävla tyglarna/årorna/ja vad man nu kan hålla i sig och styra med. Det är lugnt och allt är på en hög rak linje. Det är bra. Jag har varit förvånats värt mycket social i sommar och tagit tag och gjort saker som jag för ett tag sen inte skulle finnas på kartan. Det är ännu bättre! :D Men nu kan jag ändå säga att här kommer jag att vara och skriva av mig och försöka beskriva allt konstigt som åker runt och fastnar i mitt precious mind. 

Puss Puss. 
Likes

Comments

Efter att vi åkt och letat runt efter utkikstornet i Torup ett tag, hittade vi det :) Efter några hundra meters gång i uppförsbacke väntade 5 trappor innan vi kom upp bland trädkronorna. Rätt coolt, kanske inte jätte märkvärdig utsikt men det var kul med en liten utflykt medan solen sken i lördags. Allt var grönt & skönt, sånt gillar jag.

På väg ner till bilen snackade vi om att stanna vid något gult hav medan vi ändå var ute. Blev rätt lycklig. Kunde testa olika vinklar, varmt eller kallt ljus, mycket eller lite himmel, mycket gult lite grönt & tvärtom, Kontrast eller inte kontrast, ja ni fattar. Rätt gött att ha ett fotoöga och känna att naturen & vädret är på ens sida. Även en cool känsla att ingen annan tänker likadant som jag, att jag kanske är först med den bilden jag just knäppte, att man vänder och vrider eller går rakt ut i fältet bara för att man vill det. Kändes som om det var meningen att jag skulle knäppa några bilder på detta "field of gold" för när jag hoppade in glad, i bilen så började det spöregna, lite komiskt.

våga luta. våga exprimentera.

Som alla vet så var det morsdag i söndags :) Hade gäster över och åt gott. Fick även planera att baka en tårta till efterrätt, alltid lika kul när man får välja själv och prova nytt. Blev en enkel sockerkaks botten, dividerad i 3, sedan hallon mousse och daimgrädde jämt fördelat på lagren. Avslutade med spackling och spritsade rosor i smak av creamcheese, vitchoklad, florsocker och en gnutta rödhushållsfärg. Den blev jättegod! Många moment men den var lättare att göra än vad jag trodde.

Ni hittar receptet HÄR. Den blev rätt lik ändå, men hennes var finare. Det jag kan skylla på är att det var första gången och jag är bara 16 medan hon är typ 30+, hehe.. Men jag tror starkt att smaken var lika bra, brukar sätta den punkten. Det jag vet att jag gör bättre är sockerkakan. Har använt ett annat recept de senaste födelsedagar och den har alltid blivit jätte hög o fin. Känner att jag kanske har hittat ett guldkorn där så tror inte jag delar med mig om receptet än, i alla fall. Hihi

De tre mammorna med sällskap var nöjda, alltid kul.

kram, kram. Vi höres antar jag <3

Likes

Comments

Vet att jag inte har skrivit på några dagar, men jag har inte haft någon lust och så har jag inte hittat några fina bilder i mina mappar så jag kände att det var dax för en utflykt och ett nytt inlägg.

Här gick jag och mamma runt med två älskade hundar i någon timme, vi följde en stig en bit in men sen så bestämde vi oss för att vända och sätta oss och fika i stället. Det var gott. Det var helt underbart, kändes surrealistiskt, grönt överallt och varmt. Typ sådär film aktigt, lite sådär LOTR känsla :)

Vi körde förbi de här sumpmark liknande området och jag blev helt kär i ljuset och mjukheten i skogen osv.. Så när vi åkte hem igen så var vi tvungna att stanna :) Ha det gött, så lovar jag att försöka uppdatera bättre!

Likes

Comments

Tbt: Paris, monets trädgård. *Hjärteögon* Mitt långa hår som är avklipp. Snyfft, men ändå inte.

Gaah, fick med lite franska i rubriken. Gud vad jag saknar det! Vill tillbaka för gott, lätt ett land jag kan slå mig ner i. Känner att min franska börjar dala, så får börja läsa böcker på franska och gå igenom alla skolböcker. En stor dröm som tar väldigt stor plats är att kunna prata flytande franska.. Hur coolt skulle inte det varit?? Jag är så glad att vi bodde där i 2 år, så jag fick ching' för uttalet, tycker det är konstigt, var ändå 10 år sedan vi bodde där.. Gud vad tiden går fort.

Alltså en sak bara, om du är livsnjutare, älskar fotografi, blommor, liv, ljud, starka färger, historia.. ja då är Monets trädgård, Giverny allt för dig. Om jag skulle få två dagar i Frankrike skulle jag tagit en dag i Paris ciy & checkat eiffeltornet, ätit gott, gått runt och bara andas. Andra dagen skulle jag spendera i Giverny, Monets trädgård rättare sagt. Dragit dit tidigt på morgonen, gått runt och kollat på alla fina, gamla byggnader utanför och sedan rusat fram till japanska bron och knäppt några enastående kort innan alla turister knör sig fram. Sedan skulle jag bara gå runt och kolla på varje växt och tänka på hur fint det kan vara med färger, vatten, olika texturer, mycket ljus, osv, osv. Kan hålla på hur länge som helst. Sedan skulle jag klurat på hur man gör pain de chocolate :) och gått och köpt en nybakad en på ett mysigt, litet fik.

Ha det kul i helgen, unna dig nått. Kram, Kram 

Likes

Comments