Hej!

Igår jobbade jag ju 18-01 men jag var inte hemma förrän kanske 02. Dels så var det en kväll med ganska mycket gäster och folk satt kvar länge och så måste jag få förklarat för mig hur det går till vid stängning. Så vi kom väl därifrån 01.30. Jag tycker kvällen gick bra, det fanns att göra hela tiden men jag tyckte aldrig att det blev stressigt. Timmarna går alltid så mycket snabbare när det finns något att göra.

Idag började jag inte förrän 13 så jag kunde sova ett tag. Har alltid jättesvårt att somna efter jag jobbat så jag somnade väl runt 03.30. Men jag kunde iallafall sova till 10, då hade jag ställt klockan. Vaknade, käkade frukost, duschade och gjorde iordning mig. Cyklade iväg till jobbet igen vid 12.30. Skulle slutat 18 men jag stannade kvar till 22 för att bli mer säker på stängningsrutiner och så. Idag var det lugnt, nästan inga gäster alls under dagen och inte heller så mycket på kvällen. Imorgon är det stängt och då är vi lediga, riktigt skönt. Ska sova och fixa massa grejer. På måndag ska jag jobba mitt första pass ensam i serveringen men det ska säkert gå bra.

Kram


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej,

Har varit ledig nu på dagen men ska snart iväg och jobba ett kvällspass. Vaknade runt 09 av mig själv och låg kvar i sängen någon timma. Pratade med mamma och pappa i telefon ett tag och sen bestämde jag mig för att ta en joggingtur. Det var riktigt jobbigt, jag kom inte långt och det gick inte snabbt men så får det vara. Tänker att det har en del med urladdningen att göra och så har jag ju inte tränat på kanske en vecka. När jag kom hem tog jag en dusch och käkade lite "frukost", klockan var väl runt 11.30 då. Efter frukosten dammsög jag lägenheten och så gick jag även och handlade.

Efter lunchen kände jag att jag var klar med alla sysslor så då gick jag ner till stranden och lade mig i solen någon timma. Riktigt skönt och varmt. Har glömt bort värmen när jag har gjort så mycket annat, då märks den faktiskt inte på samma sätt. Efter lite strandhäng drog jag mig hemåt och har bara slappat runt här hemma.

Lite update på jobbfronten då. Hon från Viking mailade mig och tyckte det var tråkigt att jag dom inte kunde anställa mig pga. ett sketet nummer så hon ville hjälpa mig. Så nu har hon fixat fram ett papper med någon stämpel som ska skynda på proceduren (dom vet inte ens om det funkar men det är det dom fått höra). Så hon har alltså skjutit upp kursstarten ett tag för att se om jag kan få ett nummer tidigare så jag kan vara med på själva kursen. Men då måste jag alltså till ett poliskontor utan tid och det vet en aldrig hur det blir. Måste vara där minst en timma innan säkert för att annars blir det för lång kö. Jag vet vart det kontoret ligger här i Torrevieja och när det har öppet men mer än så vet jag inte. Jag ska ju ha alla papper klara och så men behöver jag en tolk? Jag ska fråga dom på jobbet idag hur dom gick tillväga, om dom ens har ett nummer. Det är säkert så att jag blåst upp hela det här för mycket, men det har fan inte varit lätt alltså.

Aja, får se hur det går, ska som sagt höra med lite folk ikväll.

Kram.

Hittade bananer från kanarieöarna som ska vara jättegoda, så det sitter jag och äter nu tillsammans med en macka

Likes

Comments

Tja!

Har precis ätit lite mat, lagade en vegetarisk garam masala på kikärtor och blomkål och med det åt jag ris. Måste börja återgå till vanlig mat efter några dagars mack-maraton. Är dock inte speciellt hungrig nu men en måste ju få i sig ändå. Hoppas aptiten kommer tillbaka och orken till att laga mat för den delen också.

MEEN HUR GICK DET MED JOBBET DÅ GÖU DU MÅSTE BERÄTTA! Jorå det kommer här. Igår så var jag där och jobbade från 18-21. Gick igenom lite hur det fungerade med kassa, kaffemaskin och allt sånt liksom. Känner igen väldigt mycket sen tidigare så det var inte så himla svårt, det är ju mest att ha koll på vart allt är och vad det kostar osv. Men det gick iallafall bra, det var en lugn kväll och inte så många gäster. I början är det ju ganska skönt när det är lugnt så det inte blir kaos. Vid 21 cyklade jag iallafall hem igen.

Idag jobbade jag 11-18 och det gick också väldigt bra. Det fanns lite att göra, det kom lite gäster som åt, några som bara drack, städade lite och läste på menyn och pluggade in priser och sånt.

Dock är jag så himla kluven angående det här jobbet alltså. Själva jobbet och uppgifterna i sig tycker jag om, det är sånt jag känner igen och sånt jag trivs i. Det är bara killar som jobbar och så jag, men dom är schyssta så det är inga problem. Men stället, chefen och folket som hänger där är ju halvsunkiga asså. Det osar rök konstant och det spelar ingen roll hur mycket du svabbar golvet för smutsen har blivit ett med det. Chefen sitter och röker med sin polare som dricker öl och diskuterar vilken match de ska visa under kvällen.

Jag ska iallafall jobba imorgon och på lördag sen är det stängt på söndagar. Imorgon jobbar jag kvällspass så då börjar jag 18 och slutar runt 01. Sen ska jag väl fortsätta jobba nästa vecka innan jag bestämmer mig hur jag vill göra, om jag vill vara kvar eller inte. Jag skulle ju kunna tänka mig att jobba där ett halvår eller så OM jag inte hittar något annat. Magkänslan säger iallafall att jag borde söka vidare men jag är så himla rastlös och jag har hellre ett jobb än att gå utan. Jag har ju iallafall någon vecka på mig att känna in lite mer, jag har ju ändå bara jobbat en dag...

Kram!

har slut på bilder igen men det ser så tråkigt ut utan, så här är en bild från Rom

Likes

Comments

Hello

Har sån tråkig känsla i kroppen, känns som alla känslor är totalt körda i botten. Mår illa typ hela tiden, är seg, har ont i kroppen och är varken glad eller ledsen. Men det blir väl så om en har haft såna intensiva och känslofyllda dagar. Har ätit och sovit dåligt senaste dagarna också så det beror säkert på det.

Idag iallafall så hade jag satt klockan på 9 men det behövdes inte för jag sov så oroligt så jag vaknade vid 8 någon gång. Käkade lite flingor med mjölk sedan gjorde jag mig iordning och gick till bussen. Jag hade fått ett mail med erbjudande om jobb på restaurang från ett ställe som jag mailade i somras. Så idag var jag välkommen på intervju hos dom klockan 11. Det är en svensk restaurang/bistro/bar som ligger centralt i Torrevieja. Och efter en halvtimmas snack kommer vi fram till att jag ska komma tillbaka ikväll och provjobba några timmar. Så det är så det blir alltså. Ska tillbaka till 18 och liksom kolla in hur dom jobbar. Sen ska vi diskutera lite villkor och sånt och lägga upp ett schema inför kommande veckor som blir lite på test.

Helt ärligt har jag svårt att bli så himla glad över detta eftersom jag verkligen var inställd på något annat. Men som sagt så är jag lite fattig på känslor. Det ska iallafall bli skönt, och bra för mig, att tänka på annat lite och få jobba. Har nu vilat lite någon timma och ska väl äta något litet till innan jag åker. Det har faktiskt varit lite åska och regn nu på eftermiddagen men jag hoppas att det ger med sig innan jag cyklar iväg.

Kram

Två bilder från Málaga: första är tagen från tolkens lägenhet och den andra bilden kommer jag inte ens ihåg vart jag tog...

Likes

Comments

Hej!

Det där gick ju inte som planerat...

Gick upp 01.30 på söndagnatten och vid 02 kom taxin som skulle ta mig till busstationen i Alicante. Det gick bra, kom fram en halvtimme innan bussen skulle gå men jag ville ju ha lite marginal. Vid 03.20 kom bussen och den var i princip fullsatt men jag hade ju biljett och plats så det var ingen fara. Satt bredvid en person och jag satt närmast gången så jag kunde inte luta mig mot något. Som tur var somnade jag ganska snabbt och slumrade i ungefär 5 timmar. Kan inte säga att det var kvalitativ sömn och vaknade kanske varje halvtimma och när bussen stannade på alla hållplatser. Men iallafall så gick det ganska snabbt och när jag vaknade på riktigt var det bara två timmar kvar till vi var framme i Málaga. Vi stannade tjugo minuter på en rastplats och det var skönt att sträcka på benen lite.

Vi kom fram till Málaga ungefär fem minuter senare än planerat och jag var så himla förvirrad när jag steg av bussen. Jag hade inte alls svårt att hitta det var bara det att jag inte visste vad jag skulle göra. Jag hade ju bestämt en träff med tolken vid tågstationen/gallerian klockan 12 så dit gick jag och gick in och satte mig på en bänk ett tag. Visste att jag behövde äta och att jag hade en macka i väskan men jag var inte sugen för fem öre. Så bestämde jag mig istället för att gå en sväng. Så efter en halvtimmes vandring i trakterna kring stationen satte jag mig och åt lite av mackan.

Mötte upp tolken vid entrén till tågstationen och vi gick till ett café som låg precis bredvid och drack lite espresso. Hon var en kvinna på 70 år och var bosatt i Spanien. Det kändes bra och vi gick igenom alla papper jag hade med mig. När vi druckit upp var väl klockan runt 13 och då frågade hon mig vad jag skulle göra fram till mötet hos polisen 16.15 och jag sade att jag skulle väl strosa runt i stan. Då föreslog hon att jag kunde följa med henne hem och det tyckte jag lät som en bra idé för då kunde jag vila lite istället och ladda mobilen som höll på att dö. Hon bodde bara två minuters promenad från stationen så det var ju skönt. Hon bodde på sjunde våningen och lägenheten var verkligen jättemysig. Vi satt lite och pratade först sedan var hon tvungen att jobba lite så då lade jag mig på soffan och slumrade 45 minuter. Här konstaterar jag också att alla bussar hem samma dag är fullsatta och att jag måste sova kvar någonstans. Då erbjuder tolken mig att sova hos henne och att det är inga problem. Seriöst. Hon är fan änglarnas ängel. Sen var det dags att röra sig mot polisstationen.

Vi gick till tågstationen och tog en taxi därifrån, det tog väl kanske tio minuter till polisen. Väl framme står det en klunga med folk precis utanför stationen som alla har bokat möten men ändå måste vänta. Men tolken säger att vi bokat tid för NIE-nummer och visar min bokningsbekräftelse och då blir vi insläppta på stationen. Inne får vi stå och vänta i en kvart innan de ropar upp mitt namn. So far so good. Polisen var trevlig och det kändes bra liksom. Men så sätter vi oss ner och ska börja med alla papper och polisen ser direkt att jag bor i Alicante och säger att "vad gör ni här, så kan man inte göra". Och då är det alltså min "advokat" i Torrevieja som inte har kollat upp vad som gäller i Málaga. Han visar oss på datorn att när en bokar tiden står det med stora bokstäver "ENDAST FÖR BOENDE I MÁLAGA". Så det är bara folk som är bosatta i Málaga som kan ansöka om NIE-nummer där. Och det är då allt skiter sig. Jag börjar stortjuta och min tolk försöker självklart att övertyga polisen om att det här är väldigt viktigt men självklart går det inte. Polisen menar också att man inte behöver NIE-nummer för att jobba och att det är företaget som ljugit. Man kan anmäla sig till "försäkringskassan" på sitt passnummer om en är EU-medborgare. Vi går iallafall därifrån och sätter oss på en bänk utanför så jag kan tjuta och andas lite. Där sitter vi i kanske en halvtimme och pratar om läget.

Efter ett tag ringer hon en taxi så vi kan ta oss tillbaka till hennes lägenhet. Vi bestämmer oss för att gå och äta någonstans eftersom jag faktiskt bara ätit den där sketna mackan. I såna situationer är det ju svårt att känna hunger även när en vet att en måste få i sig något. Så vi sätter oss på ett ställe som hon brukar gå till. Kyparen är inte alls speciellt trevlig och vekar trött på livet men tolken säger att det är sån hon är. Vi beställer lite dricka först och sen ringer advokaten från Torrevieja. jag hade skrivit till henne fem minuter tidigare och sagt att det sket sig och skrivit till henne vad som hade gått fel. I luren är hon så upprörd så en måste hålla telefonen en bra bit från örat för att inte bli döv. Jag ger telefonen direkt till tolken för jag orkar verkligen inte prata. De pratar ungefär en kvart och jag sitter och smuttar på min cola och försöker tänka på livets glada dagar. Jag får till sist luren, lyssnar lite halvt på vad hon säger och berättar sedan att jag tycker det är tråkigt att det blev som det blev och att jag hör av mig när jag ätit och vilat sen lägger jag på. Tolken och jag diskuterar lite vad de pratade om sen beställer vi lite mat. Vi båda väljer chicken nuggets med pommes och även ett glas vitt vin. Vi äter och pratar om allt: livet, dagens händelser, framtiden, det som redan varit osv.

När vi betalat notan går vi och köper lite frukost innan vi går hem till lägenheten. Där bjuder hon på rom och cola och vi sitter och pratar i hennes vardagsrum ett tag. Jag bokar buss hem och ber även advokaten boka in en ny tid i Torrevieja. Så nu har jag en tid i december... Framåt 22 håller jag på att somna sittandes så då bäddar tolken upp i sitt gästrum till mig och jag går och lägger mig.

Idag vaknade vi, åt frukost och sen begav jag mig till bussen. Sitter just nu på bussen, vi åkte vid 10 och kommer fram till Alicante vid 17. Som tur är finns wifi på bussen och det är en lite lyxigare buss så det blir nog inte så jobbigt. Dessutom sitter jag vid fönstret och ingen sitter bredvid mig. Fett skönt asså. Så när jag kommer till Alicante hoppas jag att jag kan ta en bus till Torrevieja, annars tar jag en taxi. Juste! Ringde även till kontaktpersonen på jobbet och sa som det var, berättade vad polisen sagt osv. och hon har förståelse och är jättesnäll men dom anställer inte folk utan NIE. Jag väljer då att släppa min plats eftersom det är andra som söt till jobbet. Men nu har jag mailat två andra jobb som förhoppningsvis ska funka bättre, som anställer folk utan NIE.

SÅ SUMMA SUMMARUM: Jag fick inget NIE-nummer i Málaga och jag kommer därför inte kunna få jobb på det företag jag hade tänkt. Jag ska söka vidare efter andra jobb. Det går inte att lita på någon i Spanien förutom tolken i Málaga, för hon är fan guld rakt igenom. Jag reste och betalade massa pengar i onödan men det är värt det för tolken i Málaga kommer vara en vän för livet. Nu kämpar vi vidare.

Kram!

två bilder från bussresan nu, det är verkligen jättemäktigt att åka bland bergen. Jag har såklart några fler bilder från Málaga men dom lyckas jag inte ladda upp så dom kommer någon annan dag.

Likes

Comments

När livet inte blir som en tänkt sig. När en ligger i en främmande människas soffa och blir bjuden på lösviktsgodis. När en vet att en måste sova i samma soffa över natten. När en får vila och lyssna till ljudet av en stad. När en vet att ens liv avgörs av någon annan. När en inte har ätit och en heller inte vill. När allt känns upp-och-ner och allt faktiskt är det. När en vet att en gör något dumt men gör det ändå. När en vet att det kommer bli bra fastän det inte känns så.

När allt går åt helvete när det inte får. När en gråter floder bland tusentals folk och en inte bryr sig. När det känns som om världen rasar samman och allt är piss. När en vill hem men hem är alldeles för långt bort. När några pommes och lite vin är dagens föda. När en skaffar en vän för livet på bara en dag. När det känns tryggt mitt i all ensamhet. När en vet att det kommer bli bra fastän det inte känns så.

Likes

Comments

Halloj!
Hade satt klockan på 07 imorse så att jag kan lägga mig någorlunda i tid ikväll och få ett par timmars sömn iallafall. Kom på när jag vaknade att jag kunde sovit längre och sen tagit en powernap på eftermiddagen och sen varit vaken till 02 då taxin kommer. Men aja, det gör nog inte så stor skillnad, kommer vara trött ändå. Och det är ju faktiskt ganska bra så jag kan sova bort några timmar av resan. Käkade frukost och sen gick jag och handlade. Kom hem och packade in varorna och satte igång att städa lite. Söndagar är ju ändå en städdag, så jag tog golven och plockade iordning i lägenheten. Blev hungrig för ett tag sen så då värmde jag på lite pasta med tomatsås till lunch. Eftersom frukost inte riktigt är min grej så blir jag alltid hungrig ganska snart så då brukar jag äta en större och tidigare lunch.

Vet inte riktigt mer vad jag ska göra nu, måste posta brevet till polisen bara sen har jag inget på agendan. Kanske lägger mig på stranden ett tag, det är lite molnigt just nu men det är ju ändå varmt liksom. Sen ska jag väl packa inför morgondagen också.

Kram! (Får se om jag hinner lägga upp något om morgondagen imorgon annars kommer det på tisdag!)

Likes

Comments

Hej!

Vaknade runt 9 idag och gick efter frukosten iväg till stan. Fortsatte letandet efter kuvert som jag gav upp igår. Det var faktiskt inte alls så himla lätt som en kan tro. Jag hade ju siktat in mig på en butik men den hittade jag inte, det är som en jäkla labyrint inne i stan och alla gator ser likadana ut. Frågade i ett par affärer men dom hade inte och visste inte vart det fanns. Men efter 40 minuters irrande omkring hittade jag ett ställe med ett jätte brett sortiment, dom sålde allt från kläder till kontorsgrejer till partyprylar. DÄR fanns det! Är dock lite osäker på hur det fungerar med frimärken och sånt där när en skickar från utlandet. Men det ska jag försöka luska ut. Så när jag hade inhandlat dom efterlängtade kuverten satte jag mig i skuggan för att läsa lite. Så efter ett tag började jag bli hungrig och då gick jag hemåt igen.

Till lunch idag värmde jag på lite rester från tacosen igår och satt här på balkongen och åt. Efter det drog jag ner till stranden, som vanligt. Läste och bara slappade någon timma innan jag gick hem igen. Dagarna är verkligen lika varandra just nu, det är ju faktiskt ganska skönt ändå. Men på måndag blir det andra bullar! Det är då jag ska till Malaga för att fixa NIE-numret. Jag åker klockan 02.00 på natten med taxi till Alicante och sedan ska jag ta en buss därifrån till Malaga som kommer ta 7 timmar och 40 minuter. Så det blir en liten resa... Jag kommer fram klockan 11.00 till Malaga och min tid hos polisen är 16.15 så jag får se vad jag hittar på däremellan. Så imorgon ska jag fixa inför äventyret, ska handla mat som jag kan ha med mig och så måste jag beställa taxi och ringa till min tolk och kolla så allt är bra. Det är lite jobbigt att inte veta om jag kan åka hem direkt på måndagen eller om jag måste sova kvar i Malaga till tisdagen. Allt beror på om jag kan få NIE-nummret samma dag eller om det dröjer en dag. Vanligtvis brukar en få det samma dag om en har alla papper fixade, vilket jag har, men det går aldrig att veta med spanska myndigheter. Om jag får det samma dag kan jag åka hem med buss på kvällen (om det finns platser kvar på bussen, också ett stressmoment). Annars får jag sova över på något hotell (om det finns någon säng ledig, också stressmoment) och åka hem när jag hämtat ut det på tisdagen. Hoppas allt går smidigt och att jag får numret, annars blir det jobbigt asså..

Nu ska jag iallafall snart dra igång maten och sen kanske jag ger mig ut på en löptur, får se.

Kram!


Likes

Comments

Hello hello

Fredag idag! Även om det för mig just nu inte är så stor skillnad på helg och vardag känns det ändå lite festligare på något sett under veckans sista dagar. Har köpt en flaska vin som jag ska korka upp sedan och lite snacks att äta på, ska nog se på en film senare.

Efter frukosten idag cyklade jag iväg in till stan i jakt på kuvert och frimärken. I en tobaksaffär med massa cigarretter och snus fanns frimärken som jag köpte men det var svårare att hitta kuvert. Tänkte att det skulle finnas i någon bokaffär så jag cyklade till en som jag visste vart den låg. Där hade dom tyvärr inga så då gav jag upp istället för det var varmt och bökigt att gå runt med cykeln mitt inne i stan. Istället cyklade jag iväg till marknaden. Idag hade jag siktat in mig på lite färska örter, var tvungen att slänga min basilika för den var helt urplockad och den började se dålig ut. Så jag inhandlade en basilika, en persilja och en basilika "picolino". Den sistnämnda har samma smak som en vanlig basilika, om inte ännu tydligare, men den är också lite stark. Väldigt god och fin iallafall. På marknaden köpte jag även lite torkade kryddor eftersom det inte finns så mycket av det i affärerna. Så nu kan jag äntligen krydda min mat lite mer.

När jag kom hem från marknaden värmde jag på lite mat och sedan drog jag ner till stranden. Nu ska jag fixa till lite tacos faktiskt (nu när jag har mina kryddor till färsen haha). Imorgon ska jag väl ta och leta rätt på ett kuvert så det jag ska posta kan komma i tid. Om jag inte minns fel kan det nog finnas där jag kopierade mitt pass första gången och det blev fel. Så dit ska jag ta mig och se om det finns några att köpa. Har inga andra planer för imorgon, så jag får se vad jag känner för. Nu ska jag iallafall öppna vinflaskan. Tjohej och trevlig helg.

Kram!


Likes

Comments

Hej!

Vaknade idag med värsta mensvärken så jag tog en tablett, käkade lite frukost och se låg jag kvar i sängen ett bra tag tills tabletten verkade. Låg och kollade på youtube för att tänka på annat och efter någon timma släppte det värsta. Sen har jag mest varit hemma och slappat. Har städat, måste dammsuga minst 2 ggr i veckan pga all jäkla sand, kollat på youtube, käkat och läst lite. Gick ner en sväng till stranden efter lunch och kom hem nyss. Om en timme ungefär ska jag iväg till ett café där jag ska träffa min tolk/handläggare eller vad en ska kalla henne. Ska fylla i alla dokument och prata om lite om hur det kommer gå till på måndag osv.

Idag är det även Spaniens nationaldag men precis som i Sverige är det inte något märkvärdigt ståhej. Det är bara lite fler lediga spanjorer som strosar omkring på gatorna.

Nu ska jag göra mig iordning sen drar jag iväg till caféet. Kram!

Likes

Comments