View tracker

Amanda

Haft en sjukt bra helg!
Imorgon är det dock dags att kämpa några dagar till i skolan. Snart är det lov och det är så behövligt. Men jag har iallafall hunnit skriva klart bilden, tekniken och bokrecensionen. Så himla skönt. Nu har jag bara 2 prov att plugga till i veckan.

Menmen. Som typ alla tonåringar jag följer på Twitter har jag också blivit beroende av serien SKAM. Det är typ som Portkod, om man ska beskriva den. Den är norsk och första säsongen fanns det svensk text men jag var ju tvungen att se de andra också så nu har jag norsk text och har vid dehär lagret lärt mig vad orden betyder haha. Nästan lättare att höra än att se orden i text ibland. Så nu springer jag runt här hemma och pratar norska på mitt egna lilla vis. Himla härligt språk måste jag säga!
Den är sjukt bra iallafall och på 2 dagar har jag kollat 2 säsonger. Man blir verkligen fast!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Amanda, Tankar & åsikter

Blondinbella skrev ett så jäkla bra inlägg igår. Att folk ska sluta kommentera hennes kropp. Sluta säga att något är fel och att få henne orolig!

Jag har senaste 2-3 åren också pendlat jättemycket i vikt. Ingenting jag bryr mig om för jag tycker min kropp är fin oavsett vad. Tänk vad mycket den har och ska gå igenom. Kroppen är verkligen något man ska gilla oavsett hur man ser ut. Jag har inga komplex över min kropp alls faktiskt. Det är väl ansiktet isåfall men ingenting annat. Jag tycker alla dessa skönhetsideal är sjuka. Herregud, sen när blev det fel med former eller att vara jättesmal? Förstår inte när folk ska förstå är vi är olika byggda och vissa föds jättesmala och KAN inte gå upp i vikt och tvärtom. Förstår inte vad som är felet. Hata inte på era fantastiska kroppar, snälla!!
Jag gillar att läsa om hälsa och träning och se folk som lyckats gå ner i vikt och bli hälsosamma. Men INTE vikthets eller när det skrivs hur en kropp "ska" se ut.
Jag väger mig nästan aldrig. Nån gång varannan månad om jag har långtråkigt typ.  Jag säger gärna vad jag väger om nån vill veta, men jag tycker inte det spelar någon roll alls. Jag är så jävla stolt över min kropp. Tex mina ärr på magen. Jag hatade dom för 3 år sen direkt efter, då tänkte jag: "jag kommer aldrig få en så fin mage som de på weheartit" som man alltid såg i flödet. Nu gillar jag dom. Jag är stolt över dom. För det var ju ändå min kropp som tog mig igenom det. Som klarade smärtan, som klarade av att läka ihop såpass bra.
Vilket jävla teamwork hela kroppen är.

Likes

Comments

View tracker

Amanda

Gårdagen var inge bra alls. En av de sämre på länge måste jag säga. Hade någon riktig dipp.
Vaknade dock på myyycket bättre humör imorse. Gick upp, tvättade ansiktet, klädde på mig, fixade frukost och sen var det julkalendern!! Äntligen. Sitta med alla syskon och kolla på den varje morgon är obligatoriskt. Även om de senaste har varit sådär så är det själva stämningen. Alla ljus är tända, det är mörkt ute, man äter i lugn och ro. Jag kan inte annat än att älska vintern. Igår sa jag till mamma & pappa att jag mer än gärna skulle bo nånstans där det är snö och vinter året om som jag känner nu. I sommar kommer det säkert vara tvärt om. Men på min "100 saker jag vill göra innan jag dör"-lista står det att både bo där det är mycket snö och även utomlands. Vill prova både och.
Sen var det idrott första lektionen i skolan. Styrketräning och jag fick ta ut lite ilska genom det vilket var asbra. Det var faktiskt jätteroligt trots att det var jobbigt.
Sen hade vi spanska och matteprov. Gick bra trots att jag knappt pluggat. Läste sammanfattningen lite snabbt men det räckte tydligen för det gick jättebra. Drog hem på lunchen, skrev på tekniken lite, tillbaka till skolan för engelska och sen sluta. Riktigt chill!
Så denhär dagen har varit toppen!

Likes

Comments

Amanda

Haha ni får ursäkta att mina inlägg typ enbart är bilder eller Youtubeklipp. Men jag har bloggtorka och eftersom mina dagar ser likadana ut så är det inte alls roligt att varken skriva eller läsa om.
Imorse var jag på dåligt humör. Kände mig helt fel, värdelös och ja allt som man absolut inte ska säga om sig själv. Men när jag har sånna dagar är jag på dåligt humör och känner mig riktig ful och att allt jag säger och gör är fel. Ja nu börja jag gråta när jag skrev dedär.

Det är ingen bra dag helt enkelt. Vill inte dra ner erat humör, så jag skriver imorgon. Pussar

Likes

Comments

Amanda

Skönaste känslan måste väl ändå vara att få kliva innanför dörren till ens tryggaste plats på jorden - mitt hem.
Tisdagar brukar vara fruktansvärt sega, men idag gick den fort. Segaste lektionen var rätt chill då vi fick skriva dikter. Jag kan inte skriva alls men jag fick iallafall några gjorda. Roligaste är ju att rimma. Då kommer humorn fram haha.
Kom hem för typ 30 min sen och sitter nu och väntar på att la familia ska komma hem så vi kan äta!

Likes

Comments

Amanda

Trots att jag somnade ganska sent igår så var det ändå väldigt lätt att gå upp imorse. Gick ner, gjorde mackor och te och gick upp och åt i sängen som vanligt. Brukar äta tills typ 7.20 och då fixar jag mig och klär på mig på typ 20 min innan jag drar. En bra rutin tycker jag.

Idag har jag inga planer efter skolan. Väldigt skönt måste jag säga. Kanske pallrar mig iväg på ett Sh'bam pass. Har saknat de på dessa 4 veckor!!

Likes

Comments

Amanda, Vinter 2016/2017

Ni får ursäkta min uppdatering. Men jag är verkligen inte inne i en bloggperiod. Har inget vettigt att skriva heller. 

Menmen, det ör ju första advent idag! Äntligen. Nu börjar juletiderna på riktigt. Har längtat sen sommarlovet typ. Dock åkte inte granen upp idag. Vi tar alltid in den dagen före julafton och klär den då alla tillsammans och sen fikar och spelar Bingolotto. Skulle typ bli arg om vi bröt den traditionen haha.
Har varit nere på skyltsöndagen men kom tydligen ner för sent för allt var ju nerplockat. Så värdelöst, men jag förstår dom helt. Jag skulle inte heller velat stått ute idag. Höll på att blåsa bort!

Hoppas ni har haft en bra dag! <3

Har förresten kollat på en klänning jag vill ha på julafton. Så sjukt fin. Visar er senare. Puss!

i vardagsrums fönstret fick vi gå loco med våra pyssel från dagis. Jäklar vad jag garva när jag såg mina tomten från 04/05. Men så himla roligt att vi har sparat allting haha.

Likes

Comments