Jag ska iväg på mitt första Qigong pass nånsin. Var mer taggad igår. Idag är liksom en sån där dag när i alla fall jag ligger på sängen o glömmer att äta, glömmer allt utom att lyssna på Veronica Maggio och dricka te. Men det blir väl bra ändå. Hoppas jag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hösten 2017 blir allt mer episk i mitt minne. Jag mådde skit, var obegripligt lycklig, satt oräkneliga timmar i baksätet på en Saab 900 eftersom jag har en vän med en bil, jag gick i en stödgrupp för tjejer som jag kallade gudinnepakten. Jag läste Edith Södergrans dikter igen. Och igen. #metoo skakade och skakar fortfarande om världen. Må det inte sluta skaka förrän allt allt är jämlikt.

Vad hände mer? Jag drack massa te, skrev en halv roman, åkte till Helsingfors en helg med mina vänner, och var på nåt sätt så närvarande i livet.

Man måste inte vara på topp hela tiden. Tvärtom tror jag att man njuter mer intensivt om man vet att man kommer falla, resa sig, falla och resa sig. Många många gånger. Då blir de glada dagarna så extremt mycket mer glada. Så är det i alla fall för mig.

Likes

Comments

Det har gått två veckor. Jag ska fortsätta med denna blogg, lovar, men antar att jag måste vara sann mot mig själv. Ibland är livet skit. Ibland är alla träd rosa, men så länge man klarar av att skriva om DET SOM ÄR så tror jag att man klarar sig. Idag har jag mensvärk, men en gudinna kokade potatis och gjorde mos och vegesås till mig så allt är okej nu. allt är okej. Dessutom diskade hon och bjöd på glass. :)

Jag kommer inte att uppdatera precis varenda dag, utan när jag känner för det. Kanske var tredje. En gång i veckan. Eller nåt sånt. Har ingen aning. När jag hinner bara.

Kram!

Likes

Comments

Men nätet bråkade. Så det blir ingen film. Synd. Vad kan va mer spännande än att se mig långsamt doppa en tepåse? Jag hade tänkt skriva om tryggheten i att hålla en tekopp mellan sina händer. Trygghet. Det frusna i kroppen. Längtan efter värme, och mer värme.

Det finns mycket jag har tänkt skriva om och jag inser att det är svårare att skriva roman än jag trodde.

Det är kallt i Finland nu.

Likes

Comments

Jag lyssnar på min favorit av mina Spotify listor. Den heter Höst känslor och innehåller en hel del Melissa Horn. Jag skulle vilja skriva en roman med samma känsla som hennes texter har.

Jag ville sluta tänka så mycket. Det finns nåt slags vemod som jag inte kommer från. Men det ledsna är inte lika bottenlöst längre. Jag klarar det här. Nästa höst skriver jag studenten. Hösten efter bor jag förhoppningsvis i Umeå och studerar på universitet. Och just nu, nu går jag en ettårig Skrivkurs

Jag tänker på Skam.. I tredje säsongen, när Isak säger:

Livet är nu

Det stället är det bästa i hela serien.

Likes

Comments

Jag försöker måla den vilsenhet som finns i mig
Ett ständigt sökande efter nån som kan rädda en
Jag försöker fånga sånt som känns viktigt och därför kan det vara bra att ibland måla det ordlösa och sedan beskriva bilden. För en roman är ju egentligen en samling större och mindre viktiga detaljer. Jag antecknar hela tiden sånt som går att använda i skrivandet. Hur lakrits smakar. Ett samtal på bussen. Det är det som är min vilsna kreativitet. Ett evigt sökande efter detaljer som kanske kan spela roll. Jag älskar att leva så här, med telefonen full av märkliga anteckningar och fickorna fulla av obegripliga lappar.

Likes

Comments

Jag är så fånigt lycklig över denna telåda 😃 kolla vad vacker!
Jag valde lemongrass, ginger and citrus och drack ur en annan julklapp - min Finlands mugg
Det smakar sommar och värme - som en solig kram!

Hoppas ni har det bra allihop! Drick mycket te!

Likes

Comments

Kolla Finland 100 tuggummin! Jag får lite fosterlands stolthet varje gång jag ser en Finland 100 grej.

Boktips! Alla bubblor brister, av Jolin Slotte och Nina Albrecht. Jag råkade vara med på en litterär kvinnoträff förra vintern, där Jolin Slotte läste upp en sida och Nina Albrect berättade om sitt skapande av de magiska bilderna. Och alltså den här bilderboken är som en komprimerad roman, så mycket mellan raderna. Så läsvärd! Den finns på adlibris för 20, 30 euro.

Telådan är en julklapp från en gudinna, är så taggad på att prova alla nya smaker. Kollade att det fanns choklad - vanilj bland annat.

Boken, Flickan från 20 - talet är ett till boktips. Den är så sjukt rolig och sorglig och underbar. Kolla upp Sophie Kinsellas böcker. De är fulla av värme och livsglädje.

Nu är klockan halv ett i Finland och vintermörkret gör mig så fruktansvärt sömnbehövande. Jag borde kanske gå i ide en månad eller så. Det finns så mycket jag vill göra, men nu är jag faktiskt mer trött än sugen på att skapa.

Godnatt <3

Likes

Comments

Hej, jag känner att jag måste lämna 2017 och allt som varit. Det här är min blogg nu. Jag tänker skriva om böcker, katter, te och feminism. Eller så blir det något helt annat. Jag har ingen aning om vad 2018 tänker göra med mig. Men det skulle vara kul om ni ville hänga med i mitt liv. Jag ska försöka uppdatera varje eller varannan dag. Poängen med en ny blogg är att psykiskt illamående inte längre ska definiera och bestämma vem jag är. Från och med nu är det jag som bestämmer! Inte mitt mående.

Kram på er!

Likes

Comments