Header

Det var länge sen jag skrev om hur jag mår, och jag känner att jag behöver göra det!
Det har hänt mycket den senaste tiden både mycket positivt och negativt. Men jag mår faktiskt väldigt bra just nu! Jag har vissa dagar haft väldigt mycket energi, känt mig pigg och känt mig väldigt taggad. Det känns som om det mesta börjar falla på plats, och jag har lärt mig mycket om mig själv och allt runt omkring. Jag har lärt mig mycket om vad jag ska lägga energi på och inte.
Jag var hos min psykolog igår och jag berättade att jag har mått bra den senaste tiden, och hon frågade mig vad det är som har gjort att jag mått bättre. Då kom jag och tänka på att jag har legat rätt bra till i skolan och har inte haft samma stress, men vi har också gjort saker som vi VILL göra! Det känns som om vi har tagit mer kontroll och gjort saker.
Sedan har jag absolut haft mina dagar som har varit sämre som t.ex. under/efter renoveringen så blev jag så fruktansvärt trött i kroppen och det fick mig att undra om jag verkligen skulle klara av ett heltidsjobb? Sen har jag fortfarande problem med stress och ångest när jag har saker planerat.. Typ som i måndags var jag på arbetsintervju och i söndags blev jag så otroligt stressad och fick ångest, så jag kan inte somna och blir istället jätte trött på morgonen.. Mina största problem just nu är väl det jag just beskrev men också min sociala fobi samt mig själv och min självkänsla. Jag har gått upp 20 kilo av min medicin, och jag mår ILLA när jag ser mig själv i spegeln. Det har gått så långt att jag inte ens kollar mig i spegeln längre för jag får sån fruktansvärd ångest. För många är detta en enkel sak, träna! Men det är så mycket som står i vägen för mig, min sociala fobi - att gå på gym innebär folk, och speciellt jobbigt blir det när andra bedömer mig och jag känner press, men sen också min initiativförmåga som försvunnit helt med min depression, sen ska jag träna och jag blir röd i ansiktet tillsammans med min kropp jag inte trivs med vilket gör att jag inte vill utsätta mig för det för det leder till ångest.. Det är en liten ond cirkel!
MEN, jag mår fortfarande fruktansvärt mycket bättre och jag är inte lika nedstämd längre!

Ibland när jag råkar övertänka på allt, så känner jag mig lite misslyckad. Att jag behöver alla mediciner, att jag har varit så djupt nere att jag behövt ECT för att bli bättre. Att Andreas har behövt tagit så stor del hemma och allt omkring. Och jag kommer aldrig kunna släppa allt jag varit med om, hur dåligt jag har mått, alla jobbiga känslor jag har haft och mitt självskadebeteende. kommer jag någonsin bli helt frisk? Mitt förflutna gör fortfarande ont och jag har fortfarande mardrömmar.
Men så känner jag också att vad är det för fel med lite hjälp?

Jag är inte frisk och jag har en bit kvar, men just nu känns det som om jag har klarat av den längsta biten och jag har lärt mig så mycket under denna resa!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag är sååå nöjd!! Det är lite småfix kvar som sätta upp tavellister, ny taklampa, tavlor m.m.
Det känns som ett helt nytt rum, plus att det ser mer "proffsigt" ut nät tv:n hänger på väggen.

Likes

Comments

Inte ofta jag brukar vara vaken den här tiden.. Jag har ju problem med sömnen, så jag har lite olika sömnmediciner och ikväll tog jag de vid 10 så jag skulle somna i ok tid. Tider går och jag blir inte trött? Vanligtvis brukar jag känna mig lite full och typ däcka. Men nu känner jag ingenting och jag kan absolut inte somna. Så jag börjar fundera på mina mediciner och kommer på att FAN jag hat tagit min morgonmedicin nu på kvällen? Haha
Inte så konstigt då att jag inte kan sova.. Men jag börjar också tänka, kommer jag aldrig klara mig utan mina mediciner? Hur länge kommer jag behövs dom? Dom är ju väldigt starka och vissa är beroendeframkallande..

Morgon medicinen börjar jag bli mer positiv till, eller jag har känt mig som mig själv, jag har mått så bra, jag har haft sån energi i några dagar kanske till och med veckor! Så jag har funderat på om jag ska trappa ned med min medicin på morgonen!
Dock har jag märkt efter våran renovering att jag blir fort trött både i kroppen å psykisk. Då kommer tankarna "skulle jag klara av ett jobb?" Min energi räcker inte till.. men vi får se jag är otränad nu som fan, det kan hända mycket och jag får ta det dom det kommer helt enkelt!
Det känns bara så positivt just nu :)
Tänkte söka mig ett extra jobb också faktiskt, så man får in mer pengar!

Nu ska jag lägga bort telefonen och förhoppningsvis sova.

Likes

Comments

Halloj! Nu sitter jag i sängen och kollar på tv. Mitt huvud bultar och jag är helt slut! Jag har nämligen tapetserat hela dagen/kvällen igår samt hela dagen idag helt själv.. Det är första gången någonsin jag tapetserar, nu var det ju renoveringstapeten vi satte upp imorgon ska vi måla för att sedan tapetsera en vägg!
Jag vill verkligen bli klar nu, det är kaos i hela lägenheten :( så less på det men ska bli så skönt när det är klart!

Nu ska jag lägga mig och vila lite för jag har så sjukt ont i huvudet..

Btw!! Vart fan kan jag hitta denna glass i Norrland?!?!!
Och Benjamin kommer till Härnösand i sommar, jag är så taggad!!!!

Likes

Comments

Idag är det ingen vanlig dag, idag är det min fina mormors födelsedag! Grattis mormor på din 65 års dag, hoppas du har det bra upp med de andra änglarna.

Annars då? Idag har jag pluggat heeela dagen! Jag gjorde klart de två sista uppgifterna i psykiatrin, samt kompletterat någon uppgift. Nu har jag bara en uppgift kvar i hälsopedagogiken sen är jag klar med dessa kurser. Psykiatrin har varit så himla spännande eftersom jag själv lider utav psykisk ohälsa men också för att jag har lärt mig så mycket mer om andra sjukdomar än depression och det är så intressant! Hälsopedagogiken var dock inte mitt starkaste ämne..

Sedan håller vi fortfarande på med vardagsrummet haha, men det har hänt så mycket oförutsett som vi har varit tvungna att fixa samt att Andreas har jobbat. Men imorgon får vi förhoppningsvis upp renoveringstapeten så vi sedan kan måla :D
Det kommer bli så bra när det är klart!

Likes

Comments

Godkväll!
Shit vad tiden går fort, dagarna bara flyger iväg! Inte har man gjort något vettigt heller haha.

Man blir så fruktansvärt less på detta väder, det finns inte mycket att göra denna tid på året. Det är grått, trist å blött.. Jag tänkte dämpa min ångest genom att kanske köpa mig en ny tröja eller skor. Men när inget sitter bra utan att man ser ut som en jävla bjässe så är inte det så kul heller haha!! Fyfan..
Inte nog med det, hela lägenheten är kaos och har varit det en vecka nu. Vi håller på att renovera vardagsrummet och ska ta bort tapeten och måla om. Men det är inte så lätt som det ser ut, dock är ju jag och Andreas svin dåliga på sånt här så det ska bli kul att se hur vi ska få upp renoveringstapeten!!

Just nu är det inte mycket positivt, men förhoppningsvis blir det bättre när vi är klara med vardagsrummet..

Likes

Comments

Hej. Nu var det ett tag sedan jag gjorde ett inlägg, men det blev så efter det som hände!
Idag var det en jätte fin dag, det var soligt och skön temperatur. Så vi hämtade Luna tidigare från dagis och så tog vi en promenad i skogen. Det var så härligt och skönt att komma ut!
Jag har även hunnit plugga lite idag, men hälsopedagogiken är rätt seg och tar därför lite längre tid att göra dem uppgifterna...

Nu sitter jag och kollar på Parneviks och myser lite med Andreas och Luna. Sedan tänkte jag lyssna på en ljudbok, tänkte fräscha upp minnet och lyssna på fifty shades of grey, böckerna!

Likes

Comments

Den ångest jag har.. Vad ska man göra och hur ska man gå vidare?
Vad gör man när sin partner och en själv inte delar samma tankar, om en sak som är väldigt stor för mig? När man måste gå och vänta på ett godkännande för att kunna uppfylla ens dröm? Och under den tiden ska du vara stöttande och glad. HUR?
Det är ingen som förstår hur mycket jag vill detta, eller varför jag vill. Det är så mycket tankar som bara snurrar!
Vilken flickvän kommer jag vara om jag inte kan vara glad för hans skull, eller stötta honom i hans mål och drömmar? Det är ingen som förstår hur otroligt ledsen jag är och hur jobbigt det är. För andra är detta ingen big deal. Hur lägger man det åt sidan?
Han fortsätter sitt liv och gör det han tycker är kul, men jag själv kan inte.. Jag gör inte det jag vill, för jag kan inte.

Likes

Comments

Godkväll! Jag ligger faktiskt redan i sängen. Men det tar ju ett tag för mig att somna, och jag tycker inte mina piller hjälper lika bra längre...
jag kom hem för ett tag sedan, jag har varit på bio och kollat på FIFTY SHADES DARKER!! Som jag har väntat på den film alltså! Den var såå bra!
Det var jag och Becca som var på bio, och innan det så tog vi en dejt på Kina restaurangen och jag fick min efterlängtade sushi 😉

Imorgon kommer Andreas familj upp hit för min älskling fyller ju år idag!! Så vi ska äta gott hela kvällen och umgås hela dagen, ska visa dom allt fint som lilla Härnösand har!

Likes

Comments

Åå vilken härlig dag det var idag! När jag var klar med min skoluppgift drog jag på mig täckbyxorna och jackan och gick ut i solen å busa med Luna! Man blir så himla glad av solen!! Sedan tog vi en promenad till Jossan och Becca, var där ett tag sedan gick vi hem igen och jag hann göra en till skoluppgift!

Min fina hund 💗

Likes

Comments