Header

​Kan ni också få sådär att ni går och tänker på en maträtt dygnet runt tills ni lagar den? Så har jag känt för Tikka Masala i två veckor fram tills igår då jag äntligen lagade den. Det var så fruktansvärt gott så jag har dessutom ätit det hela dagen idag också eller rättare sagt har jag ätit det till lunch och ska äta det till middag också. Hittade ett recept på Zeinas Kitchen som jag verkligen rekommenderar. Är inne i en matlagningsperiod igen och testar massor med nya recept. Sen blir ju inte allt gott, men mycket. Veckans favorit är min köttfärssås med rött matlagningsvin och denna Tikka Masala. Såååå gott! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fredagsmys är lika med pizza, godis, frukt, film och Lina, i alla fall igårkväll. Blev verkligen en jättemysig kväll. Bilderna talar!

Likes

Comments

Nu är det dags att skriva en liten lägesrapport gällande foten. Foten var inte så sugen på att skriva idag så istället blev det mitt jobb. Fick svar från röntgen igår som ”bara” visade irritation i slemsäckarna mellan ben 1&2, 2&3 och stortån. Väldigt stor irritation helt enkelt, som uppstått på grund av en överbelastning. Ska dock fortsätta springa, men i en liten dos till att börja med och sen stegra en långsam stegring. Hoppas verkligen att det läker fort alltså!

Idag sprang jag 25 minuter och det kändes riktigt härligt. Kan ju dock inte säga att känslan i kroppen var densamma. Alltså kan man glömma hur man springer? Isåfall känns det som om min kropp har gjort det. Fick påminna mig själv flera gånger om att sätta den ena foten framför den andra. Det är liksom ansträngande att springa distansfart (förmodligen för att det egentligen inte är min distansfart längre men att jag tror det mentalt så springer på i den farten ändå). Sista kilometern ville benen liksom inte och det kändes som om jag kröp fram bokstavligen. Ska bli kul att se hur fort den här kroppen repar sig :) Kom igen nu kroppen, läck fort tack! Vi ska snart springa fort igen har jag bestämt.

Likes

Comments

Snö och blåst har dragit in över Stockholm och jag känner hur jag är frusen hela vägen in i själen. Vinterrusket har verkligen fått hela mig att frysa som en ispinne dygnet runt. Jag går med fleece och underställ men ändå lyckas kylan komma åt mig. Igår på historialektionen fick jag frågan av min historialärare om jag mådde bra för förmodligen såg jag inte ut att göra det. Jag svarade ja, men att jag frös som bara den. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att hålla mig varm. Dricka te borde jag kanske börja göra lite oftare, känns som det kan värma hela en. Sen tycker jag ändå att träningen är en bra lösning. Efter den brukar jag hålla mig relativt varm resten av dagen. Fram till eftermiddagens träning är det dock bara att stå ut i skolans kalla korridorer. Man lär sig när man är en kall person som jag. Att frysa om fingrarna så att de känns som man inte har några hör inte till ovanligheterna, mycket beroende på att det känns som att inomhustemperaturen på vår skola är minus tio grader. Nä nu ska jag ta tag i kvällens frysande och göra mig en riktigt god och varm kopp te.

Likes

Comments

Jag har jobbat i helgen, vilket har tagit upp den mesta tiden. Sedan har jag hunnit med träning, liiite plugg och matlagning.

Helgens mat: Igår gjorde jag rostade rotfrukter med fetaost- och tomatbiffar till kvällsmat och lunchen var extremt tråkig så den behöver vi inte dela med oss av(gröt med banan och jordnötssmör) och idag blev det först rester från igår och sen till kvällsmat en quinoapizza med fetaost och kyckling. Mums! Frukosten båda dagarna var såklart gröt med banan och jordnötssmör. Igår blev det även en liten crossaint med ost och skinka.

Helgens träning: Igår körde jag 2x(6’-4’-2’) med 1’ vila passet blev sammanlagt 60 minuter på cykel och idag körde jag 10 minuters löpning och 90 minuters cykel. Härligt genomförd helg och eurofornin över att ta några löpsteg är enorm.

Helgens plugg: Engelska läxa om svordomar, historiaredovisning om Frankrike i tidig modern tid och gymnasiearbetet. Snart slut! Kämpa ett halvår till!

Helgens jobb: Lördagen gick sjukt fort med mycket folk i butiken. 11-16 pass men kändes som två timmar istället för fem. Hade inte tid över till att tänka. Idag jobbade jag 12-16. Lite mindre folk, men det gick bra ändå. Nya lärdomar från helgen har jag absolut fått. Första helgen jag även känner mig bekväm i min arbetsuppgift och i kassan.

Helgens övrigt: Hade en riktigt mysig fredagkväll med lussebullar och kortspel med Haben och idag var det självklart bron på TV:n. Älskar den serien alltså!

Likes

Comments