Header
View tracker

Den här veckan har jag svämmat över i plugg. Jag har stått i läxböcker upp över öronen och samma sak gäller den kommande veckan. Jag har behövt jobba med en superstor inlämning i samhällskunskapen samtidigt som jag har behövt plugga till världens största biologiprov, fysikläxförhör och ett lite mindre matteprov. Kommande vecka har jag ett tre timmar långt fysikprov på tisdag som jag inte ens börjat plugga till för jag har under helgen varit så pluggtrött. Jag har helt enkelt stoppat huvudet i sanden och kört strutsmetoden. Det kanske inte är den smartaste metoden för nu behöver jag hetsplugga imorgon, för idag minsann ska jag ha ännu en vilodag från plugget. Samtidigt känner jag att jag inte har jättemycket att förlora eller jo kanske... Har lite smått panik just nu för har ingen aning hur jag ska hinna med allt som behövs göras. Tänk om jag inte fattar fysiken imorgon. Jaja, det är morgondagens problem. Nu ska jag ut och springa med Nelly...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag är så trött på vikthetsen. Varför låtsas att den inte finns när hela luften är fylld av den?
Kroppen måste må bra för att vi ska må bra. Bra hälsa är en självklarhet, men vågen visar egentligen ingenting. Den säger ingenting om hur en kropp egentligen mår, hur stark den är eller hur mycket procent som är fett, muskler, skelett eller vätska.
​Man ska inte sticka under stolen att det är viktigt att inte väga allt för mycket inom löpningen. Men ett kilo hit eller dit borde inte spela någon roll och även om man tror att det gör det behöver man inte kommentera andras vikt och val av mat. Vi tränar inte för att vågen ska sjunka i siffror! Vi tränar för att vi är tävlingsmänniskor som vill nå våra mål! Att lägga in flera extrapass är bara dumt när man är uppe i den träningsmängden som vi ändå är. Kroppen tar mer skada än vad det gör nytta och förr eller senare leder det till att kroppen förtvinar. En kropp som förtvinar är inte en användbar kropp i hög träningsmängd. Tillslut kommer den falla sönder och gå i kras. Träningslivet kommer inte längre bli ett alternativ på ett bra tag och man faller allt djupare ner i den psykiska spiralen.

Jag har aldrig själv gått så långt att jag börjat svälta mig själv, men tanken har slagit mig många gånger. Ni vet sådär kanske väntat en halvtimme med att äta, men sen påminner jag mig själv om att de små monstrerna bara vill förstöra för mig. Jag är absolut inte överviktig, ungefär precis normalviktig. Varför i hela friden behöver jag gå ner i vikt? Jag är perfekt som jag är. Det handlar om atmosfären vi lever i. Det finns ingen som kan gå helt oberörd. Människor hetsar varandra till att tänka i dessa banor. Man snöar in sig på att allt alla runt omkring säger är sant. Ett skämt blir tillslut sanning! Jag ber er skämta aldrig om vikten, det förstör så mycket! När någon säger att den inte tar åt sig är det ofta så mycket mer som händer på insidan och att uppmuntra viktminskning hos en person som inte är överviktig kan vara en trigger. Jag är så trött på alla bilder på pinnsmala modeller i alla flöden på sociala medier. Trött på kommentarer från folk och trött på tidningarnas uppmaningar till dieter...

Likes

Comments

View tracker

I helgen har jag bakat, bakat och bakat. I lördags åkte jag hem till Linnea för att baka pepparkakor tillsammans med Mika, Saga och Linnea och sedan igår blev det adventsbak tillsammans med Iris, Hedvig, Amanda och Lina. Tror man ser på bilderna vad det blev för bak :) Mysigt var det iaf med massor av snack och mys!

Likes

Comments

Jag är verkligen inte en bok som är lätt att läsa och det är inte många som ens börjat. Ytterst få faktiskt och när jag tänker efter så är det nog bara en handfull som är på sluttampen av boken. De flesta har bara läst på baksidan. Ni vet den där sidan som man läser för att få intresse för boken. Men min bok är inte särskilt intressant om man bara läser på baksidan. Jag är inte som alla andra böcker! Jag är ganska djup och många gånger oförståeliga, svårläst och långtråkig emellan åt. Men om man tar sig tid att lära känna mig på djupet så är jag en helt annan person. Jag blir mer speedad, lättsam och svårgreppad på ett positivt sätt. Samtidigt är jag fortfarande den där djupa tjejen med fötterna stadigt på marken. Jag öppnar mig inte för någon i första taget. Först måste man bevisa för mig att man går att lita på och att man är lite intellektuell i alla fall. Jag gillar att kunna ha djupa diskussioner i ena stunden, men att man i andra stunden kan ligga och vrida sig av skratt. Jag tar tusentals timmar att lära känna och är inte som många andra en öppen bok.
Att jag är den där speedade personen tror jag många har svårt att se. Jag förstår varför, men jag kan verkligen inte hjälpa att du inte tagit dig igenom alla de där sidorna om mig. Samtidigt beklagar jag lite att jag är så svårläst och svår att komma närmare inpå. Jag vet inte om det är bra att vara det eller om det bara stjälper mig. Om du läser detta och känner att du är på sluttampen av boken om mig kommer du förstå vad jag menar. Du har tagit dig igenom de flesta sidorna om mig och jag vet att det varit en berg- och dalbana att läsa. Än har ni alla en bit kvar innan boken är färdigläst, men jag hoppas att ni snart läst ut mig. Om du bara läst baksidan kommer du bara förstått en liten del, men jag hoppas att detta inlägget gör det lite mer förståeligt. Kanske har du fått ett helt annat omslag av mig?

Kramar! /Amanda

Likes

Comments