Header

Det bästa med att bara ha tjugo minuter in till Stockholm är att man kan ta del av massor av spännande saker som händer. I söndags läste ett inlägg på pt-Fias blogg om ett träningsevent som skulle äga rum redan på onsdag. Vi anmälde oss direkt och på onsdagkväll gick jag, Nelly och Ebba ut i höstvädret till Rålambsparken för att köra ett trappträningspass, som var inspirerat av pt-Fias nya bok. Träningen var anpassad utifrån allas förutsättningar, vilket var väldigt bra för min del för jag ska inte springa så ofta. Passet bestod av en hinderbana i trapporna vid uteteatern och det låg verkligen en mysig stämning i luften. Löven låg som ett täcke över marken och den kalla luften kändes frisk vid varje andetag. Girlpowern låg på topp och känslan av att vara ostoppbar växte inom en.

Samtidigt växte en annan känsla, en känsla av otillräcklighet och irritation. Känslan var så delad! Med tanke på att jag inte sprang passet så trodde människor att man var väldigt otränad och försökte peppa mig till att springa, vilket är en väldigt fin tanke. Men för en människa som är tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna är detta det värsta som finns. Känslan att veta att man är minst lika vältränad som de andra, men att ingen annan vet är hemsk. Så precis efteråt var jag väldigt irriterad, men nu i efterhand ser jag tillbaka på träningen på ett positivt sätt. Det var mysigt med en gruppträning där alla nivåer kunde delta och jag fick en massaa inspiration till träningen. Gillade framförallt en övning där man skulle gå plankgång uppför trappan. En superjobbig övning om man så vill, vilket jag verkligen kunde göra den till, eftersom jag inte upplevde någon av de andra övningarna som jättejobbiga då jag gick. 

Efteråt blev det lite foton och det bjöds på te, frukt och majskakor(som riskakor,men med majs). När hela alltet sen var slut hade solen redan gått ner, medan vi höll igång och det var dags att ta sig tillbaka till löp.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Att springa det passet jag gjorde idag var med skräckblandad förtjusning. Var så brutalt nervös för att kroppen skulle bryta ihop, vilket den delvis gjorde. Men också så extremt övertaggad för mitt första riktiga lite längre intervallpass. Tillslut fick jag ihop 5x2minuter och både upp- och nerjogg. Alltså det känns förvånansvärt bra med tanke på att detta var mitt första intervallpass på fem månader. Kroppen kanske inte riktigt hänger med och jag kommer verkligen inte kunna ta mig upp för trappen imorgon p.g.a. brutal träningsvärk. + Att det är något som drar ganska mycket i underbenen, förmodligen benhinnorna och foten är väl inte helt som vanligt. Men mentalt är jag nog starkare än vad jag var innan jag fick ont i foten. Jag känner att jag verkligen saknat att få springa och hur min kondition har blivit mycket bättre. Det var en så underbar känsla att klicka på klockan och starta intervallen, samtidigt vet jag att jag har så himla långt kvar. Jag ska först och främst börja springa fullt igen och sedan kommer det ta lång tid innan jag är där jag vill vara. Men det jag gjorde idag var att jag checkade av en viktig punkt på listan för att börja springa på riktigt igen...

Vi är glada för att vi båda springer!

Likes

Comments

I helgen har jag nästan spenderat all min vakna tid med familjen och kusinerna. De kom i fredagskväll vid typ halv nio och då åkte vi direkt till hotellet. Minns inte fredagkvällen i detalj, men tror jag bara låg och myste. På lördagmorgon gick vi ner och åt frukost vid åtta och sedan åkte jag för att träna på löp. Blev ett riktigt jobbigt och bra cykelpass med lite blandad styrka. Sedan kom jag efter dem som redan åkt in till stan och mötte upp dem i Gallerian. Hittade faktiskt en del kläder på Hollister, Weekday och ett par nya löparskor på Runners' store. Vi avslutade dagen med lite mat på den libanesiska restaurangen Underbar. Jag beställde in en vegetarisk varma och kalla smårätter. Detta fick avsluta vår dag i Stockholm för sedan åkte vi tillbaka till hotellet, där jag somnade ganska tidigt, vid halv tio typ. Nästa dag packade vi ihop våra saker, åt frukost och lämnade hotellet. Jag, mamma, pappa och Alva gick en sväng runt Edsviken medan kusinerna åkte direkt till Mall of Scandinavia. Efter en liten promenad åkte vi också till MoS och kollade lite i affärer och åt på Vapiano. Nu började klockan bli mycket, så familjen var tvungen att åka hem om de inte skulle vara hemma allt för sent. Vinkade av dem innan jag satte mig på pendeln tillbaka till löp. Tillbaka på löp bjöd jag över Ebba som cyklade med mig när jag sprang distans, vilket var perfekt för då fick vi tid att prata och snappa upp saker som vi missat i varandras liv. Sedan handlade jag, Ebba och Sofia och därefter mumsade jag i mig lite kvällsmat innan jag gick och lade mig. Så för att summera det hela så har detta varit en superhärlig helg med personer jag tycker om!

Likes

Comments

Runt halv fyratiden i eftermiddag kavlade jag upp ärmarna och ställde mig i köket för att baka bröd. Blev två olika sorter, pitabröd och surdegsbröd. Pitabröden gick på max 30 minuter att baka medan surdegsbröden tog allt längre tid och jag var färdig fyra och en halv timme efter bakstart. Men resultatet blev helt klart värt mödan, då de blev perfekt luftiga och saftiga. Båda bröden kommer ätas upp fort kan jag lova! Gillar att göra mina egna saker för då vet jag precis vad de innehåller och skönt att veta vad man stoppar i sig tycker jag.

Likes

Comments

Idag bakade jag 9 stycken stora pitabröd som var så himla goda. Har nu bara tre stycken kvar i min lilla frys som jag ska plocka fram till någon middag framöver. Var förvånansvärt enkelt att baka och jag är nöjd över hur dem tillslut blev. Tajmade perfekt in med middagen på löp, då vi fick något kebabliknande kyckling och bönor. Passade perfekt med pitabröden till det! Verkade som resten av folket på löp instämde om att bröden var goda, haha. Får nästan börja med pitabrödsförsäljning... nä, skämt å sido ;)

Likes

Comments