Det har vært en distansert tanke så ufattelig lenge nå. Nå er det rett rundt hjørne, skolen starter i morgen og tanken slår meg ikke helt. Dagen i dag har jeg brukt på å gjøre klart de siste forberedelsene, alt fra pakke sekken, lakke neglene til å høre ALLE High School Musical sangene, så føler meg ganske klar nå!

Været er meldt nesten 40 grader i morgen... og her i USA, er det dress code. Så det blir interessant...Vi har blant annet ikke lov å gå med sandaler, fingerregelen og de vanlige amerikanske reglene. På min skole er de heldigvis ikke så streng med dette, men det er også en veldig flau ting å bli sendt hjem for.

Jeg var med en venninne i dag, som også er senior. Vi dro til nabobyen å shoppet de siste tingene, spiste sushi og koste oss! Hun stresser like mye med hva man skal gå med som meg, det er veldig betryggende. Jeg skulle egentlig ta skolebussen i morgen, men hun spurte om hun skulle plukke meg opp.

Hun henter meg i morgen 0630!! Vi skal dra til den store byen før skolen å ta å kjøpe "Dutchbros". Så skal vi komme litt tidlig på skolen, fikse det siste med timeplanene våre og møte alle. Jeg gruer meg, men gleder meg også!


Jeg kommer nok til å ligge våken i hele natt, mens tankene flyr rundt om min nye hverdag. Spenningen kjenner jeg tar over. Gleder meg allerede til å fortelle dere hvordan min første dag på HIGH SCHOOL har vært. Jeg forventer jo nesten at hele skolen bryter ut i en koreografert dans når skoleklokken ringer, men endel av meg skjønner jo også dette ikke er realiteten. Nå er det bare tiden som vil vise.

Om du vurderer utveksling, har du mulighet og bestille katalog igjennom denne LINKEN for å få mer informasjon. Om du bestiller igjennom linken min, vil det gi meg litt ekstra poeng på EF siden. Dette er ikke noe du må gjøre, men hadde satt veldig pris på det.

- Amanda<3

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hei kjære leser.

I formiddag har jeg ryddet og støvsuget rommet mitt og var med på noen ærend i matbutikken og diverse. Jeg kjenner selv jeg er litt nervøs for tirsdags, så stresser litt ekstra unødvendig rundt pga det.

Ettersom jeg prøver å få inn en mer balansert skole døgnrytme har jeg vært litt sliten de siste dagene. Vertssøsteren min, har nettopp fjernet visdomstennene. Så hun var heller ikke 100% i dag. Vi tenkte hva blir bedre en koselig jentekveld. Etter vi hadde spist middag og alt, gikk vi inn til byen. Det er bare en 4-5 minutters rolig gåtur, så det er veldig nært og sentralt.

Da kjøpte vi disse donutsene! De smakte nydelig og var en utrolig koselig kveld❤

Gatene er dekket med amerikanske flagg siden det er "Libor day" eller helg siden den starter mandag. Utrolig koselig i disse småbyene!

Takk for at du kommer innom bloggen min. Vurder et EF år du også. Så langt er det fantastisk. Du kan bestille katalog med linken under, det er helt gratis og du binder deg ikke til noe. Om du vurderer det håper jeg du kan bruke linken min, når du bestiller det igjennom den får jeg noen fordeler!

HER!

-Amanda

Likes

Comments

Vi skulle i dag besøke bestemoren til mine vertssøstere. Hun bor på et gamlehjem en liten kjøretur unna. Hver gang vi drar der, går vi innom Casco. Dette er noe som minner om Coop hjemme. Bare alt er mye større.

Det som er spesielt er de har masse smaksprøver. Det er utrolig morsomt, og gjør handlingen litt raskere.

Vi spiser alltid i restauranten når vi er ferdig og handle.

Vi har cheer trening hver dag, unntatt fredag. Fredag er det vanligvis fotballkamper som er fokuset dette sesongen.

Neste uke er første kamp, så øvingen er begynt for fult.

Skolen begynner tirsdag, så det er noe som nærmer seg med stormskritt..! Jeg gleder meg, men også gruer meg til å stå opp tidlig...


Om du vurderer utveksling, har du mulighet og bestille katalog igjennom linken under for å få mer informasjon. Om du trykker HER vil det gi meg litt ekstra poeng på EF siden. Dette er ikke noe du må gjøre, men hadde satt veldig pris på det.

-Amanda

Likes

Comments

I dag hadde cheerleader laget en fundraiser! Vi jobbet og serverte på et lokalt pizzasted. All tipsen vi fikk, gikk til laget. Dette var kjempe kjekt og sosialt. Veldig morsomt å bli kjent med jentene og guttene på en annen måte enn bare igjennom trening.
Etter vi var ferdig fikk alle sammen gratis pizza! Utrolig hyggelig<3

Etter vi var ferdig, dro vi til nabobyen. Vi var 4 stykker i bilen, naboen min skulle jeg sitte på med hjem og de hadde planlagt det. Jeg ble bare med i siste liten. Hun ene på laget hadde bursdag nemlig. Når man drar på "dutchbros" på bursdagen sin får man en gratis drikke, eller om det er første gangen din her.
Dutchbros er ganske lik Starbucks, dette er det mer trendy blant de unge.
Jeg har hatt min første gang der sikkert 18 ganger... vi klarte få 5/5 drikker gratis!! Haha vi dro på de tre forskjellige og siden hun hadde bursdag fikk vi 3 og siden min første gang fikk vi 2!

Jeg kjenner jeg kommer mer og mer inn i miljøet, det er veldig kjekt. Jeg er ikke så avhengig av vertssøsteren min på samme måte siden jeg har fått mine egne venner. Dette er SÅ gøy. I am having the time of my life ❤️

Om du vurderer utveksling, har du mulighet og bestille katalog igjennom denne side for å få mer informasjon. Om du bestiller igjennom linken min, vil det gi meg litt ekstra poeng på EF siden. Dette er ikke noe du må gjøre, men hadde satt veldig pris på det!

Her!

- Amanda

Likes

Comments

I dag besøkte jeg vakre Portland, den går også under navnet "City of Roses".

Storbyen ligger bare en liten kjøretur unna, det var kjempe kjekt besøke den. Byen har vakker natur, men er også en klassisk storby. Vi dro herfra relativet tidlig i dag, jeg har cheer trening så vi måtte være tilbake til den startet.

Her er litt fakta om byen.

Jeg bor ca 45 min utenfor Portland. Dette er den 26 største byen i USA.

Portland er kjent for sitt miljøengasjement og har et veldig bra kollektivtilbud. Det er også mye sykkelutleie og mange sykkelstier. Jeg så den første vanlige bussen, som ikke er en skolebuss i dag.

Portland ligger nesten på grensen til staten Washington.

Byen har varm sommer og kald regnfull vinter , dette gjør at det er mange fine parker i byen. Det er også USA s roseby.

Jeg gleder meg til å bli kjent med denne byen i løpet av året og til å vise dere bilder og film herifra.

Jeg tok dessverre ikke så mange bilder i dag.

Vi dro på et pizzasted for å spise lunsj, det er akkurat gjenåpnet. Det var utrolig god pizza her og er et av familien sitt favoritt sted i Portland. Pizzaene pleide de å selge i størrelse med hele bordet, dette hadde de sluttet med. Dette var en liten nedtur, vertssøsteren min som ikke var med var temmelig sur vi hadde dratt uten henne.

Om du vurderer utveksling, har du mulighet og bestille katalog igjennom denne side for å få mer informasjon. Om du bestiller igjennom linken min, vil det gi meg litt ekstra poeng på EF siden. Dette er ikke noe du må gjøre, men hadde satt veldig pris på det.

http://my.ef.com/Layouts/Returneeinvite/Ambassadorfriend.aspx?returneetoken=//eJjnHfzME=


- Amanda

Likes

Comments

Hei dere!

Gud, som tiden flyr forbi! Det er vel det den gjør når man har det kjekt. Nå har jeg vært over en måned i USA, det har enda ikke falt inn for meg. Lille meg i STORE USA. Jeg har begynner og finne meg mer tilrette, få flere venner og engelsken forbedres hver dag.

CHEER:

Jeg skulle starte en aktivitet. Dette er en anbefaling fra EF, sport er en stor del av skolen i USA. Dette er en måte og få lett venner, siden aktiviteten holder deg opptatt er det også vanskeligere å få hjemlengsel.

Etter som jeg har danset så lenge jeg kan huske, følte jeg det mest naturlige for meg var å begynne på cheerleading. Jeg kom inn på laget, treningene er allerede begynt. Det man merker med amerikanske idretter, er at de ikke toppes slik som vi gjør hjemme. Min bestevenninne hjemme er/var en veldig god cheerleader, jeg kjenner til alt det harde arbeidet hun presterer på trening. Dette var det jeg forventet. Her er det mer fokus på å være en klassisk duske dame på fotballkamper, i motsetting til det atletiske. Nå er det også fotballkampene som er hovedfokuset denne sesongen, neste er det konkurranser.

Jeg skal ikke lyge til dere å si overgangen ikke er stor. Fra høy intensitet på konkurranse treninger til at det er lov å spise på treningene er en utenkelig situasjon for meg.

Jeg tror dette kan være positivt å ha et større fokus på felleskapet og være endel av et lag. Kanskje konkurranse instinktet mitt, har godt av en liten ferie.

Om du vurderer utveksling, har du mulighet og bestille katalog igjennom denne side for å få mer informasjon. Om du bestiller igjennom linken min, vil det gi meg litt ekstra poeng på EF siden. Dette er ikke noe du må gjøre, men hadde satt veldig pris på det.

http://my.ef.com/Layouts/Returneeinvite/Ambassadorfriend.aspx?returneetoken=//eJjnHfzME=


- Amanda

Likes

Comments

Hva er forskjellen på ungdom i USA og Norge?

Det er mange forskjeller, men samtidig ikke. Ungdommer, er ungdommer.

Lappen: man har mulighet å ta lappen i en alder av 16 år. Det endrer jo på muligheten man kan komme rundt uten være avhengig av voksne. I Norge, har vi et veldig bra tilbud for offentlig transport.

Alt skjer veldig gradvis: Man får uansett ikke samme frihet, det går veldig gradvis. 6 måneders regelen gjør det slik man ikke kan kjøre med andre en aller nærmeste familie de første 6månedene.

Gutter og jenter: forholdet til motsatt kjønn er ikke på samme måte. Dating kulturen er veldig sterk og om man er med en gutt er det en date. Her tenker jo jeg veldig norsk, jeg liker personlig veldig godt å ha guttevenner.

Dater: jeg føler de er mye flinkere på å finne på ting sammen. Gå ut å spise og ha en plan før, man gjør noe med vennene sine. Noe som leder meg til neste PUNGT

Mat: alt man gjør er i sammenheng med mat. Det er helt sykt billig for pizza osv, dette gjør det lettere til å finne på ting med venner.

Høfligheten: det ligger i den amerikanske kultur å være veldig hyggelig. De er flink å bruke please, thank you og I'm sorry.

Har du mulighet å bestille en katalog igjennom denne linken. Det koster ingenting, du er ikke forpliktet til noe. Det gir bare meg fordeler, om du ikke vurderer utveksling kan du kaste den etter du har fått den❣️
http://my.ef.com/Layouts/Returneeinvite/Ambassadorfriend.aspx?returneetoken=//eJjnHfzME=
- Amanda

Likes

Comments

Hei!


Vi har vært på camping, uten mobildekning der vi var. Kjersti og jeg kalte det bare rehab...hehe!

Det var kjempekoselig vi var borte i 3 dager, det var nydelig der. Like ved en innsjø,med en fantastisk utsikt. Ble bedre kjent med familien, og jo mer kjent jeg blir med de jo kjekkere er det. Føler meg riktig hjemme ,velkommen og som en del av familien. Gleder meg til året jeg har i vente!


Her er et bilde dryss fra turen...

Kjersti og jeg sov bak i bilen, følte det var veldig kult og amerikansk..

Har du mulighet å bestille en katalog igjennom denne linken. Det koster ingenting, du er ikke forpliktet til noe. Det gir bare meg fordeler, om du ikke vurderer utveksling kan du kaste den etter du har fått den!

http://my.ef.com/Layouts/Returneeinvite/Ambassadorfriend.aspx?returneetoken=//eJjnHfzME=

-Amanda

Likes

Comments

Hei!

I dag tenkte jeg svare på endel spørsmål som kommer inn angående mitt år i USA.

Hvor bor du?
Jeg bor i en liten by i staten Oregon, den er rett over California og under Washington state.

Hvordan er familie situasjonen?
Jeg bor i en familie med gifte foreldre, jeg har 2 søstre. Den eldste skal på College så det kommende året blir vi bare en familie på fire med to hunder.

Hva er dine oppgaver i huset?
Jeg har egentlig ikke noen spesifikke jobber, vi hjelper mer til når de spør. Jeg er veldig heldig, vertsmoren min vasker alle klærene mine. Dette kan jo selvfølgelig endre seg når vi blir bedre kjent.

Hva er de største forskjellene mellom USA og Norge?
Dette skal jeg komme inn på i ett annet innlegg senere i uken.

Topp 5 mat du skulle ønske de solgte i Norge?
-Milk duds
-Tacobell
-Like store vannmeloner
-Oreo 30pk
-Oreo med sjokolade rundt

Topp 5 mat du skulle ønske de solgte i USA?
-Stabburet leverpostei
-MELKESJOKOLDE
-De små sjokomelkene.. hehe
-Norsk brød
-Brunost, jeg har enda ikke funnet brunost. Det er mange av utvekslings vennene mine som har fått tak i det, men jeg har enda ikke gjort det.

Hvordan tok familien din hjemme når du sa du ville dra til USA?
Jeg er et menneske som når jeg først setter meg et mål, gjennomfører jeg det. Jeg er veldig heldig, jeg har vokst opp i en familie som oppdrar meg til å være veldig selvstendig og gjennomføre drømmene mine. Familien min støtter og vil at vi barn skal lære om andre kulturer og begge foreldrene mine er veldig glad i USA.

Alt skjedde veldig fort, så før jeg eller de hadde klart og faktisk forstå hva som skulle skje satt jeg på flyet.


Snakker du enda like masse med vennene dine hjemme?
Muligheten din til å snakke med de hjemme er veldig begrenset. 9 timer tidsforskjell er ikke lite. Det at vi har totalt forskjellige tidssoner og forskjellig liv gjør det er veldig annerledes.
Jeg er ikke stresset over de hjemme, de som er mine bestevenner vet jeg vil være der uansett hva som skjer. Det er vel tryggheten med å ha bestevenner.

Har du mulighet å bestille en katalog igjennom denne linken. Det koster ingenting, du er ikke forpliktet til noe. Det gir bare meg fordeler, om du ikke vurderer utveksling kan du kaste den etter du har fått den❣️

http://my.ef.com/Layouts/Returneeinvite/Ambassadorfriend.aspx?returneetoken=//eJjnHfzME=

-Amanda

Likes

Comments

Hei dere.

Det har vært stille den siste uken fra meg. Jeg har vært på camp med verts søsteren min. Den var nesten mobilfri(var egentlig, men det skjer ikke). Det er sikkert veldig bra for oss ,men jeg liker jo å kunne være litt mer aktiv på alle sosiale medier.
Nok om det...

Campen vi var på var helt ute ved havet. Stillehavet. Der var temperaturen litt mildere enn hva vi hadde hjemme da vi dro. Vi hadde nemlig mellom 40 og 44 grader i en hel uke. Det er en helt annen ting å ha slike temperaturer når man bor et sted og ikke ligger ved et basseng eller ved sjøen en hel dag. Det merket jeg, når man er i syden blir man ikke sliten av varmen på samme måte.


Jeg skal fortelle litt mer om den lille byen jeg bor i i et annet innlegg.

Området vi var på camp på var veldig grønt og friskt, det er det på denne siden av Oregon, når man kommer lengre inn er det mer sand og tørke. Det var veldig fint og jeg elsket det var så nært stranden.

Maten på camp var en utfordring. Ikke misforstå meg, den var kjempe god. Det var mye typisk det vi tenker på som amerikansk junkfood. Tror jeg aldri har spist så mange hamburgere i hele mitt liv! Resultatet derimot, er jeg sitter igjen med et kviseutbrudd uten like. Jeg ble så lei. Familien min er heldigvis opptatt av sunn god mat.

Jeg bodde på rom med 8 jenter. Jeg ble veldig godt kjent med alle, de fleste bor en 10-15 minutters kjøretur unna. De bor i nabobyen, det er veldig kjekt å ha fått litt venner før jeg begynner på skolen. Jeg skal ikke gå på skole med noen av disse jentene utenom vertssøsteren min. De fleste har lappen, så det er kjekt å ha muligheten til å kunne være med de!

Vi hadde forskjellige aktiviteter hver dag, min favoritt var uten tvil "beach day". Vi dro til denne fine stranden, vi kunne bade men det var ikke så varmt, så jeg badet ikke. Vi ente bare opp med å ta masse bilder. Det var kjempe kjekt og gøy.

Her er noen av bildene fra beachday som min nye venn April tok!

Nå er vi hjemme fra camp. Jeg begynner ikke på skolen før i midten av september. Så den neste tiden skal brukes til litt shopping tid med nye venner og allerede på tirsdag skal vi på camping med familien og noen venner av dem. Det er noe jeg virkelig ser fram til og blir en kjempe kjekk opplevelse. Jeg skal få se flere steder av Oregon og de gleder meg sånn til å vise meg det. Det er virkelig en flott familie og være utveksling student i. I morgen skal jeg registrere meg for skolen, velge fagene jeg trenger for at jeg skal få skoleåret godkjent i Norge.Takk for at du kommer innom bloggen min. Vurder et EF år du også. Så langt er det fantastisk. Du kan bestille katalog med linken under, det er helt gratis og du binder deg ikke til noe. Om du vurderer det håper jeg du kan bruke linken min, når du bestiller det igjennom den får jeg noen fordeler!
-Amanda
http://my.ef.com/Layouts/Returneeinvite/Ambassadorfriend.aspx?returneetoken=//eJjnHfzME=

Likes

Comments