Hei!


Vi har vært på camping, uten mobildekning der vi var. Kjersti og jeg kalte det bare rehab...hehe!

Det var kjempekoselig vi var borte i 3 dager, det var nydelig der. Like ved en innsjø,med en fantastisk utsikt. Ble bedre kjent med familien, og jo mer kjent jeg blir med de jo kjekkere er det. Føler meg riktig hjemme ,velkommen og som en del av familien. Gleder meg til året jeg har i vente!


Her er et bilde dryss fra turen...

Kjersti og jeg sov bak i bilen, følte det var veldig kult og amerikansk..

Har du mulighet å bestille en katalog igjennom denne linken. Det koster ingenting, du er ikke forpliktet til noe. Det gir bare meg fordeler, om du ikke vurderer utveksling kan du kaste den etter du har fått den!

http://my.ef.com/Layouts/Returneeinvite/Ambassadorfriend.aspx?returneetoken=//eJjnHfzME=

-Amanda

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Hei!

I dag tenkte jeg svare på endel spørsmål som kommer inn angående mitt år i USA.

Hvor bor du?
Jeg bor i en liten by i staten Oregon, den er rett over California og under Washington state.

Hvordan er familie situasjonen?
Jeg bor i en familie med gifte foreldre, jeg har 2 søstre. Den eldste skal på College så det kommende året blir vi bare en familie på fire med to hunder.

Hva er dine oppgaver i huset?
Jeg har egentlig ikke noen spesifikke jobber, vi hjelper mer til når de spør. Jeg er veldig heldig, vertsmoren min vasker alle klærene mine. Dette kan jo selvfølgelig endre seg når vi blir bedre kjent.

Hva er de største forskjellene mellom USA og Norge?
Dette skal jeg komme inn på i ett annet innlegg senere i uken.

Topp 5 mat du skulle ønske de solgte i Norge?
-Milk duds
-Tacobell
-Like store vannmeloner
-Oreo 30pk
-Oreo med sjokolade rundt

Topp 5 mat du skulle ønske de solgte i USA?
-Stabburet leverpostei
-MELKESJOKOLDE
-De små sjokomelkene.. hehe
-Norsk brød
-Brunost, jeg har enda ikke funnet brunost. Det er mange av utvekslings vennene mine som har fått tak i det, men jeg har enda ikke gjort det.

Hvordan tok familien din hjemme når du sa du ville dra til USA?
Jeg er et menneske som når jeg først setter meg et mål, gjennomfører jeg det. Jeg er veldig heldig, jeg har vokst opp i en familie som oppdrar meg til å være veldig selvstendig og gjennomføre drømmene mine. Familien min støtter og vil at vi barn skal lære om andre kulturer og begge foreldrene mine er veldig glad i USA.

Alt skjedde veldig fort, så før jeg eller de hadde klart og faktisk forstå hva som skulle skje satt jeg på flyet.


Snakker du enda like masse med vennene dine hjemme?
Muligheten din til å snakke med de hjemme er veldig begrenset. 9 timer tidsforskjell er ikke lite. Det at vi har totalt forskjellige tidssoner og forskjellig liv gjør det er veldig annerledes.
Jeg er ikke stresset over de hjemme, de som er mine bestevenner vet jeg vil være der uansett hva som skjer. Det er vel tryggheten med å ha bestevenner.

Har du mulighet å bestille en katalog igjennom denne linken. Det koster ingenting, du er ikke forpliktet til noe. Det gir bare meg fordeler, om du ikke vurderer utveksling kan du kaste den etter du har fått den❣️

http://my.ef.com/Layouts/Returneeinvite/Ambassadorfriend.aspx?returneetoken=//eJjnHfzME=

-Amanda

Likes

Comments

Hei dere.

Det har vært stille den siste uken fra meg. Jeg har vært på camp med verts søsteren min. Den var nesten mobilfri(var egentlig, men det skjer ikke). Det er sikkert veldig bra for oss ,men jeg liker jo å kunne være litt mer aktiv på alle sosiale medier.
Nok om det...

Campen vi var på var helt ute ved havet. Stillehavet. Der var temperaturen litt mildere enn hva vi hadde hjemme da vi dro. Vi hadde nemlig mellom 40 og 44 grader i en hel uke. Det er en helt annen ting å ha slike temperaturer når man bor et sted og ikke ligger ved et basseng eller ved sjøen en hel dag. Det merket jeg, når man er i syden blir man ikke sliten av varmen på samme måte.


Jeg skal fortelle litt mer om den lille byen jeg bor i i et annet innlegg.

Området vi var på camp på var veldig grønt og friskt, det er det på denne siden av Oregon, når man kommer lengre inn er det mer sand og tørke. Det var veldig fint og jeg elsket det var så nært stranden.

Maten på camp var en utfordring. Ikke misforstå meg, den var kjempe god. Det var mye typisk det vi tenker på som amerikansk junkfood. Tror jeg aldri har spist så mange hamburgere i hele mitt liv! Resultatet derimot, er jeg sitter igjen med et kviseutbrudd uten like. Jeg ble så lei. Familien min er heldigvis opptatt av sunn god mat.

Jeg bodde på rom med 8 jenter. Jeg ble veldig godt kjent med alle, de fleste bor en 10-15 minutters kjøretur unna. De bor i nabobyen, det er veldig kjekt å ha fått litt venner før jeg begynner på skolen. Jeg skal ikke gå på skole med noen av disse jentene utenom vertssøsteren min. De fleste har lappen, så det er kjekt å ha muligheten til å kunne være med de!

Vi hadde forskjellige aktiviteter hver dag, min favoritt var uten tvil "beach day". Vi dro til denne fine stranden, vi kunne bade men det var ikke så varmt, så jeg badet ikke. Vi ente bare opp med å ta masse bilder. Det var kjempe kjekt og gøy.

Her er noen av bildene fra beachday som min nye venn April tok!

Nå er vi hjemme fra camp. Jeg begynner ikke på skolen før i midten av september. Så den neste tiden skal brukes til litt shopping tid med nye venner og allerede på tirsdag skal vi på camping med familien og noen venner av dem. Det er noe jeg virkelig ser fram til og blir en kjempe kjekk opplevelse. Jeg skal få se flere steder av Oregon og de gleder meg sånn til å vise meg det. Det er virkelig en flott familie og være utveksling student i. I morgen skal jeg registrere meg for skolen, velge fagene jeg trenger for at jeg skal få skoleåret godkjent i Norge.Takk for at du kommer innom bloggen min. Vurder et EF år du også. Så langt er det fantastisk. Du kan bestille katalog med linken under, det er helt gratis og du binder deg ikke til noe. Om du vurderer det håper jeg du kan bruke linken min, når du bestiller det igjennom den får jeg noen fordeler!
-Amanda
http://my.ef.com/Layouts/Returneeinvite/Ambassadorfriend.aspx?returneetoken=//eJjnHfzME=

Likes

Comments

Hei vakre leser!

I dette innlegget tenkte jeg ta litt for meg hvordan en søndag i USA foregår. Familien min går i kirken nesten hver søndag. Kirken i USA, er veldig annerledes enn norsk kirke.

Kirken er mer en møteplass og man delta i ett felleskap. Her møter du masse mennesker, i alle aldre. Under selve gudstjenesten er fokuset mer på musikk, tiden går faktisk overraskende fort over.

Det er ikke samme press på hva man går med, det er mer avslappet. Jeg synst dette er en veldig kjekk måte, min familie er veldig musikalske de deltar med musikken i kirken.
Alle synger og spiller instrumenter, mens jeg er tonedøv og har ingen takt. Det er utrolig imponere og høre på.

Min eldste søster deltar med sang i kirken, det gjør foreldrene også. Mens Kjersti derimot, har en fantastisk stemme(!!), synger ikke for andre. Dette har jeg bestemt meg for å filme henne engang å vise dere.

Familien min prøver spise ute hver søndag og finne på noe sammen. Dette er kjempe koselig. De setter pris på hjemmelaget mat, så de spiser ikke ute så ofte. Når vi bare spiser ute en gang i uken blir det mer en ting, og man sitter mer pris på det. Det er veldig kjekt og tilbringe tid med dem.

Denne søndagen etter jeg hadde spist DEN BESTE KINAMATEN, noen gang(!!) shoppet meg og Kjersti i en halvtimes tid. Jeg klarte svi av 200$ på denne tiden... Det er en ting som er veldig uvanlig, klesbutikkene er åpen til halv elleve på søndager.

Etter vi hadde shoppet skulle vi se min eldste søster sitt teater stykke, dette var noe hun hadde jobbet med i sommer og så fram til å vise oss. Det var faktisk kjempe gøy og se på. Det var dyktige skuespillere, dette var gøy å se! Hun holder på å utdanne seg til skuespiller, og har deltatt i dette stykke i løpet av sommeren.

Dette er litt om mine søndager i USA, de er veldig annerledes enn de hjemme. Mye mer fart og spenning.

Hei vakre leser!

I dette innlegget tenkte jeg å fortelle litt hvordan en søndag i USA familien min foregår. Familien min går i kirken nesten hver søndag. Kirken i USA, er veldig annerledes enn norsk kirke.

Kirken er mer en møteplass og man delta i ett felleskap. Her møter du masse mennesker, i alle aldre. Under selve gudstjenesten er fokuset mer på musikk, tiden går faktisk overraskende fort.

Det er ikke samme press på hva man går med, det er mer avslappet. Jeg synst dette er en veldig kjekk måte, min familie er veldig musikalske de deltar med musikken i kirken.

Alle synger og spiller instrumenter, mens jeg er tonedøv og har ingen takt. Det er utrolig imponere og høre på dem alle sammen. Kanskje jeg kan lære litt av dem dette året.

Min eldste søster deltar med sang i kirken, det gjør foreldrene også. Mens Kjersti derimot, som har en fantastisk stemme(!!), synger ikke for andre. Dette har jeg bestemt meg for å klare og filme henne engang slik at dere også kan få se/høre henne.

Familien min spiser ute nesten hver søndag og liker å. finne på noe sammen. Dette er kjempe koselig. De setter pris på hjemmelaget mat, så de spiser ikke ute så ofte. Når vi bare spiser ute en gang i uken blir det mer en ting, og man sitter mer pris på det. Det er veldig kjekt og tilbringe tid med dem.

Denne søndagen etter jeg hadde spist DEN BESTE KINAMATEN, noen gang(!!) shoppet meg og Kjersti i en halvtimes tid. Jeg klarte svi av 200$ på denne tiden... Det er en ting som er veldig uvanlig, men jeg skal nok klare å venne meg til det, klesbutikkene er åpen til halv elleve på søndager.

Etter vi hadde shoppet skulle vi se min eldste søster sitt teaterstykke, som er noe hun har jobbet med i sommer og gledet seg til å vise oss. Det var faktisk kjempegøy og se på. Det var dyktige skuespillere, vi var alle stolt av henne. Hun holder på å utdanne seg til skuespiller.

Dette er litt om mine søndager i USA, de er veldig annerledes enn de hjemme. Mye mer fart og spenning. Og mye kirke , felleskap og sang.


Takk for at du kommer innom bloggen min. Vurder et EF år du også. Så langt er det fantastisk. Du kan bestille katalog med linken under, det er helt gratis og du binder deg ikke til noe. Om du vurderer det håper jeg du kan bruke linken min, når du bestiller det igjennom den får jeg noen fordeler!
-Amanda

http://my.ef.com/Layouts/Returneeinvite/Ambassadorfriend.aspx?returneetoken=//eJjnHfzME=

Likes

Comments

Se min fantastiske dag i New York City, her!

Jeg beklager musikken ble så teit, men for at dere i Norge skal kunne se den og jeg skulle kunne laste den opp ble det sånn..

Likes

Comments

Hei, dere.

Jeg har nå startet min andre uke, i mitt nye liv. Det har skjedd noe jeg ikke trodde kom til å skje. Jeg skal nå være veldig ærlig med dere, jeg har ikke snudd meg tilbake en gang... før nå. I dag var det et brev i posten til meg, det var utrolig rart. Mamma sin skrift, mamma sine ord, men selvom ingen mamma. Det gikk veldig hardt opp for meg, jeg har faktisk dratt hjemmefra i ett år. Det har følt som en drøm langt fremme, men nå er det blitt snudd til en realitet.

Jeg kan ikke klage over noe, familien ønsket meg velkommen med åpne armer. Et fantastisk samfunn og samhold, jeg har allerede fått meg masse venner, vært på overnatting og startet mitt nye liv. Uansett, det er noe med det er ikke min familie, jeg er ikke lengre rundt det som jeg kjenner og er trygg med. Det er en rar følelse som er vanskelig og beskrive. Jeg så får meg dette året ikke skulle være noe hjemlengsel, men jeg er inni min andre uke og kjenner allerede savnet etter mamma sine klemmer og pappa sine teite vitser.

Det er ikke bare positive sider med dette året, slik som jeg hadde sett for meg. De positive sidene er samtidig mange flere enn de negative. Dette blir et bra år, men er uansett fylt med oppturer og nedturer.

-Amanda

Likes

Comments

Hei alle sammen!


På lørdag var jeg i Oslo, jeg skal nå forklare hvorfor. Dette er noe jeg har valgt og ikke sagt før nesten alt er på plass. Jeg bestemte meg veldig seint, men når jeg bestemmer meg for noe gjør jeg det. Jeg skal nemlig ta andre året av VGs i USA. Jeg gleder meg så utrolig mye.

Når jeg skal til USA er det masse som må være fikset før jeg drar. Alt fra visum, vaksiner... og MASSE papir arbeid. Dette er noe som bli kjempe spennende, er kjempe rart å ikke vite hva som møter deg. Jeg tror det blir en helt fantastisk opplevelse, jeg klarer ikke vente.

Jeg kommer til å savne alt og alle her hjemme, men jeg tror det kommer til å være så gøy man ikke tenker på det. Denne helgen har jeg vært i Oslo på et møte med foreldre. Det var kjempe kjekt, lenge siden mamma og jeg har hett en jentetur. Jeg møtte mange nye på dette møte. Alt ble så virkelig så fort.,.. det kommer til å bli veldig vanskelig og dra fra mamma! Nei, jeg gleder meg masse til det kommende året. Det er fylt av nye opplevelser.

Jeg gleder meg så utrolig mye!! Skal du på utveksling?

Likes

Comments

Hei!

Jeg håper alle har hatt en kjempe fin dag til nå! Jeg har mottatt denne kjolen fra www.ivyrevel.com så meg og min kjære fotograf Rebekka, har vært å tatt noen bilder(som hun har et valg;P).

Jeg har fått en rabattkode dere kan bruke, det er SCHEI20. Da får dere 20% avslag på hele kjøpet deres. Jeg ble veldig fornøyd med denne kjolen. Den var veldig fin og hadde så mykt stoff. Jeg elsker sånne kjoler, de er så behagelig!

Jeg er veldig fornøyd med denne kjolen selv, det eneste var at jeg tok den i en størrelse for liten.. her kommer et dryss med bilder meg og Rebekka tok i dag. Jeg har krøllet håret mitt å synst det passet godt til.


Håper alle får en fantastisk dag videre! xx

Likes

Comments

Heii alle fine!

På fredag hadde jeg en ganske dramatisk sminkelook, med mørke lepper. Jeg satt det sammen med en svart kjole som gjorde det ble en veldig røff look. Jeg elsket bare hvordan øyesminken ble, om du synst den er litt mye kan du ta lyse lepper til for å roe det litt ned, og til en lysere kjole.

Sminken ble veldig annerledes enn det jeg pleier, noen ganger er det bare kjekt og gå totalt ut av det man selv synst er komfortabelt. Når jeg lager sånne looker som jeg ser på YouTube, føler jeg de ikke ser ut før jeg tar vipper og liner på. Det eneste problemet med det er at jeg pleier og slutte før jeg er med vipper og liner....

Jeg har bare på meg en enkel NYX leppestift, de stivner litt fort slik at leppene kan se litt tørre ut. Det er det eneste negative med de, de holder på og flytter deg ikke rundt! Det er så provoserende når de ender opp utover hele ansiktet.

Ha en fremdeles fin dag, alle fine<3

Likes

Comments

Hei alle fine!

Nå sitter jeg spiser spiser frokost, jeg må forberede meg til eksamen som er i morgen! Nå blir det så sykt deilig og bli ferdig!!!

I går var jeg i byen med to av mine gode venner, det var kjempe koselig! Jeg har ikke sett Synne på en stund nå, hun er nemlig fra Oslo, men faren hennes bor her. Vi gikk å så litt i butikker, gikk litt rundt i Bergen, etter en liten stund kom også min andre venninne. Når alle begynte å bli sulten bestemte vi oss for å sitte oss ned og spise, det var ganske lang kø for å få plass ute. Vi gikk da på Egon på bryggen, det er så fin uteplass man kan sitte på her. Her satt vi i en god stund, siden den første retten de valgte og bestille vist seg og være en lunsj... det kunne du jo ikke få klokken 6 om kvelden. Etter dette tok det en stund før maten kom, det var helt stappet på restauranten.

Når maten kom var det virkelig vært ventetiden, men på samme måte er man ikke så sulten før man spiser om sommeren. Vi satt bare og snakket i sikkert to timer, før vi bestemte oss for å gå. Vi gikk og så på båter utover på bryggen... det var så fint vær, og alle tre liker båter og sjøen. Her spiste i også en is, den var så good<3

Her er antrekket jeg gikk med i går, jeg gikk med dette enkle og sommerlige, Det var veldig varmt, det var så deilig, ekte sommer i Bergen er det ikke masse som slår.

Håper alle har en fantastisk søndag!

Likes

Comments