Cookie dough-tryffel? What? Ja, you heard me. Det är alltså kakdeg doppad i vit choklad, visst låter det så fruktansvärt sött och gott? Den blev riktigt god, hade kunnat slänga i mig alla på en gång.
Oerhört enkelt recept och det är en rolig present att ge bort om man blivit bortbjuden, lite annorlunda present men en present jag tror alla sötälskare kommer gilla. Slå in i lite cellofan och sen är det klart!
Nu ska pappa och jag strax in till stan och luncha, sen ska jag övningsköra. Jag började övningsköra för några år sedan, men jag gillade inte min körskola så efter det tog jag liksom paus, nu är jag på det igen så nu håller jag på med teorin hemma och det går faktiskt oväntat bra.
Ha en fin måndag!


INGREDIENSER:
50 gram smör
2 msk farinsocker
2 msk strösocker
1,5 dl mjöl
90 gram mjölkchoklad
+ 100 gram smält avsvalnad vit choklad

Rör ihop smör, allt socker och mjöl i en skål tills det går ihop till en deg. Rör ner hackad mjölkchoklad.
Rulla till bollar och ställ i kylskåpet i cirka en halvtimme.
Doppa i den smälta vita chokladen, låt sedan stelna i kylskåpet. Om du vill kan du spritsa på lite mörk choklad på toppen, men det är valfritt.
NJUT!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Började dagen med att baka frallor, det är ju så gooott! Jag gjorde lite mindre frallor, tycker det lätt kan bli för mycket med en stor. Det blev cirka 12 stycken lite mindre frallor, går också bra att dubbla receptet.
Nu ska jag ta mig en fralla och sedan sätta mig ner och planera veckans bakning, lär ju garanterat bli någonting med choklad eftersom det är det bösta som finns! Ha en fin lördag🌸

INGREDIENSER:

25 gram jäst
3 dl ljummet vatten (inte över 37 grader)
2 msk honung
1,5 tsk salt
5,5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl

Smula ner jästen i en bunke och slå på vattnet, lös upp jästen.
Häll i honung och salt och rör om.
Blanda vetemjöl och grahamsmjöl i en skål, tillsätt lite i taget. Arbeta till en smidig och mjuk deg.
Låt jäsa under bakduk i 50 minuter.
Dela degen i tolv bitar och rulla till frallor, lägg på bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med lite grädde eller ett uppvispat ägg, sikta över grahamsmjöl.
Grädda i 9-11 minuter, jag gräddade i 10 minuter och då blev dom perfekta men tänk på att alla ugnar fungerar olika.
NJUT!

Likes

Comments

Det finns så otroligt mycket mer att baka än vanliga klassiska kanelbullar, även om det är otroligt gott också. Så idag fick det bli chokladbullar. Jag fyllde med en chokladkräm som heter Choco duo, men det går såklart lika bra med till exempel nutella. Den krämen hade mamma och pappa köpt, och jag har funderat ett par dagar vad jag kan baka med den och idag kom det till mig, BULLAR! Så gott. Hoppas ni får en härlig fredag!✨

INGREDIENSER:
3 dl ljummet vatten
50 gram jäst
1 msk kardemumma
1,5 dl strösocker
En nypa salt
150 gram mjukt smör
720 gram vetemjöl
+ Chokladkräm
+ Ägg till pensling och pärlsocker

Smula jästen i en bunke och slå på vattnet, lös upp jästen. Vattnet får inte vara över 37 grader.
Häll i socker, salt, smör och kardemumma. Tillsätt sedan lite mjöl i taget. Arbeta till en mjuk och smidig deg.
Låt jäsa i en timme under bakduk.
Dela degen i två delar.
Kavla ut en del till en lång rektangel, cirka 3 mm tjock. Bred på chokladkräm över hela degen.
Rulla ihop degen och skär sedan ut bullar, cirka 2-3 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåtspapper och täck med bakduk, jäs i cirka 40 minuter till. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med ett uppvispat ägg och toppa med pärlsocker.
Grädda i cirka 9 minuter, beror lite på bullarnas storlek. Håll koll!
Låt svalna lite, NJUT!

Likes

Comments

Detta är ett perfekt snabbt mellanmål om man blir sådär akut jobbigt hungrig (eller om man bara är sugen på något), jag kommer se till att ha med mig en eller två i väskan om jag ska iväg någonstans. Det går supersnabbt att göra, max fem minuter att svänga ihop. Ett plus är att det är betydligt billigare att göra egna jordnötsbollar än att gå och köpa färdiga bars, oftast alldeles för dyra tyvärr..
Ha en fin torsdag!✨


INGREDIENSER:
2 msk chiafrön
2 tsk agavesirap (honung går lika bra om man har det hemma, då blir dom dock inte helt veganska)
1 dl jordnötssmör
2 dl havregryn
+ Eventuellt en skvätt vatten

Blanda alla ingredienser i en skål, om smeten är för torr så kan du tillsätta lite vatten så det går ihop!
Rulla till bollar och förvara i kylen.

Likes

Comments

Godmorgon! Dagens bakverk är browniemuffins med hallon, det viktiga med dessa är att dom fortfarande ska vara lite kladdiga i mitten. Går perfekt att servera som en efterrätt med lite vispad grädde eller vaniljglass, så gott!
Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så är jag nu i Kalmar, vilket innebär att det kommer bli mycket bakning, det bästa i livet!😍

INGREDIENSER (Blir sex stycken)
75 gram mjöl
35 gram kakao
60 gram farinsocker
100 gram strösocker
80 gram smält smör
1 tsk vaniljextrakt
2 st ägg
100 gram hackad choklad (antingen mörk eller ljus)
Frysta hallon, lite upptinade (låt tina upp på hushållspapper en stund innan)

Ugn: 160 grader
Smöra 6 st muffinsformar.
Häll mjöl, kakao, farinsocker, strösocker, smör, vaniljextrakt och ägg i en skål och rör ihop till en smet.
Vänd ner hackad choklad.
Häll i dina formar, toppa med hallon. Jag toppade med cirka fyra hallon i varje form.
Grädda i cirka 30-35 minuter, dom ska vara lite kladdiga i mitten fortfarande. Äts helst lite ljumna!
NJUT!

Likes

Comments

Hej på er! Är nu hemma i Kalmar, tog en tidig buss imorse och kom fram 14.35.
Har tyvärr inte hunnit baka varken idag eller igår, så jag lägger upp ett recept från min gamla bakblogg. Macarons kan vara svårt att få till, jag kommer ihåg första gången jag skulle prova att baka det. Katastrof. Katastrof efter katastrof tills jag en dag lyckades, jag grät nästan av glädje! Det gäller att öva och till slut vet man hur man ska göra, smeten får varken vara för lös eller fast, det ska vara "lagom". Om dom får en liten topp när du spritsar ut dom så är smeten för fast, rör lite till och försök då igen.
Gott blir det nog oavsett om dom perfekta eller inte.

FÖRLÅT FÖR SUDDIGA BILDER, KVALITÉN BLEV DÅLIG NÄR JAG HÄMTADE FRÅN MIN ANDRA BLOGG.


INGREDIENSER (Recept inspirerat av Linda Lomelino):
3 äggvitor
4 msk strösocker
100 gram mandelmjöl
200 gram florsocker

Blanda ihop mandelmjöl och florsocker i en skål.
Vispa äggvitorna och när det börjar skumma tillsätter du lite strösocker i taget.
När marängen är fast och glansig så siktar du ner mjölblandningen och vänder ner.
Spritsa ut med rund tyll på ett bakplåtspapper, låt sedan torka på plåten en timme innan du gräddar dom.
Sätt ugnen på 150 grader.
Grädda i 10-12 minuter, låt sedan svalna.

CITRONKRÄM:
100 gram philadelphiaost
80 gram mjukt smör
4 dl florsocker
Skal från en citron + 1 msk citronjuice
+ Lite karamellfärg (valfritt, jag tyckte det blev gulligt)


Vispa smör och färskost krämigt, tillsätt sedan florsockret och fortsätt vispa ett par minuter.
Tillsätt citronskalet och juicen, om du inte vill ha så mycket citronsmak så kan du utesluta citronjuicen. Nu kan du tillsätta en liiiten droppe färg om du vill ha det.
Spritsa krämen på hälften av dina macarons, toppa med en till kaka och tryck ihop.
NJUT!

Likes

Comments

Detta kan vara ett av mina bättre recept på cupcakes, om ni älskar choklad och center så MÅSTE ni baka dessa.
Jag har inte gjort ''fluff'' innan som det heter, det har väl varit poppis att göra det ett tag men jag har tyckt att det verkar lite tråkigt. Så fel man kan ha, var så jäkla gott! Bara två ingredienser, det klarar ju vem som helst. Den enda ''nackdelen'' är att man måste vänta minst 5 timmar på att blandningen ska bli helt kall i kylskåpet innan man vispar upp den, helst ska den stå över natten. Så börja med att förbereda den!
Nu ska jag börja fixa mig, vi ska iväg på lite påskmiddag hemma hos Niklas moster om några timmar!
Ha en fin måndag!💓

CENTERFLUFF:
185 gram center
3 dl vispgrädde

Värm upp grädden i en kastrull, det ska inte koka. Hacka centern i mindre bitar, rör ner i den varma grädden.
Häll upp i en bunke och ställ i kylskåpet för att svalna i minst fem timmar, helst över natten.
När den är helt kall så vispar du upp den till ett fluff och toppar dina cupcakes med.

CHOKLADMUFFINS:
120 gram vetemjöl
60 gram kakao
2 tsk bakpulver
En nypa salt
1 dl rapsolja
3 msk farinsocker
2 dl strösocker
2 st ägg
1,5 dl hett vatten

Ugn: 180 grader
Sikta ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke.
Vispa olja och allt socker i en annan bunke tills det är klumpfritt, tillsätt sedan äggen och vispa till en smet.
Vispa ner hälften av vattnet och hälften av mjölblandningen, upprepa.
Fyll dina muffinsformar till 2/3 och grädda i 15-20 minuter. Låt svalna helt.

Likes

Comments

Godmorgon och glad påsk! Idag blir det ännu en smoothie bowl, det är typ standardfrukost för mig. Jag gillar dock att variera smakerna, så idag blev det hallon.
Jag fyndade 1 kg jordgubbar på Coop häromdagen, så nu försöker jag komma på vad jag ska göra med allt... Vill inte att det ska hinna bli dåligt. Får kanske göra en smoothie bowl med jordgubbar imorgon? Låter bra i mina öron.
Nu ska jag göra mig iordning och komma igång med dagen, får se vad dagen har att erbjuda.
Ha en fin påskhelg!🐤🌷

INGREDIENSER:
En banan
Havremjölk
Frysta hallon
+ Topping

Som jag alltid skriver i mina recept på smoothie bowls, så får man liksom välja mängd själv.
Jag använder en banan, 1,5 dl havremjölk, 60 gram frysta hallon och sedan oftast en skvätt vatten då jag inte gillar för tjocka smoothies.
Mixa ihop alla ingredienser och häll upp i en skål, NJUT!

Likes

Comments

Glad påsk på er! Idag tar jag hand om en sjukling, så blir inte så mycket att göra här hemma. Passade på att baka superlätta morotscones som blev såå goda.
Om ni inte äter upp dessa direkt så rekommenderar jag er att frysa in dom och sedan värma upp i mikron.
Detta recept går väldigt lätt att göra veganskt genom att byta till veganskt smör och mjölk, jag använde havremjölk idag. Nu ska jag gå ut på en promenad, hoppas ni får en fin torsdag💗

INGREDIENSER (går bra att dubbla!):
0,5 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
70 gram rumsvarmt smör
40 gram rivna morötter
2 dl mjölk

Ugn: 250 grader
Blanda dina torra ingredienser i en bunke, tillsätt smöret och nyp ihop.
Häll i morötterna och mjölken, knåda ihop till en deg.
Dela i sju delar och lägg på bakplåtspapper, grädda i cirka 8-10 minuter. Godast att äta när dom fortfarande är lite varma!

Likes

Comments

Hej på er! Tisdag redan och snart är det påskhelg, då är det perfekt att bjuda på morotskaka. Innan har jag faktiskt inte gillat morotskaka, eller philadelphiaost snarare.. Dom senaste två åren har jag faktiskt börjat gilla det riktigt mycket, men bara i bakverk. Receptet på själva kakan är inspirerad av Leilas recept, har använt det innan och det är en favorit.
Hoppas ni får en mysig tisdag<3

INGREDIENSER:
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
1 1/2 tsk malen kardemumma
En nypa salt
1dl rapsolja
3 dl rivna morötter

Frosting:
140 gram philadelphiaost
65 gram mjukt smör
Citronsaft
3-4 dl florsocker

Ugn: 150 grader
Täck en form med bakplåtspapper, jag använde en form på 15x23.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Blanda dina torra ingredienser och vänd ner i äggblandningen.
Rör ner olja och morötter.
Grädda i 40-50 minuter. Låt svalna helt.
Gör under tiden frostingen.
Vispa philadelphiaost och smör krämigt, tillsätt florsocker och vispa ett par minuter.
Häll i citronsaft efter smak. Ställ i kylen till kakan svalnat av.
Bred på frostingen på kakan, toppa med jordgubbar. NJUT!

Likes

Comments