Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så hade vi gäster i lördags och då bjöd jag på ett par mangodrinkar! Jag var bartender och kock då jag lagade trerätters med amerikanskt tema. Först bjöds det på lobster rolls, sedan mac n cheese med BBQ-chicken, chilistekta hericot verts och majsbröd. Till efterrätt blev det key lime cheesecake som jag bloggade om igår.
I alla fall, till fördrink bjöd jag på denna superenkla drink med endast tre ingredienser som ni nu ska få ta del av.
(Ja, det är persilja på toppen. Hade ingen mynta eller citronmeliss men ville ändå ha något grönt, man tager vad man haver!).

MANGO-COCKTAIL (recept för en drink):
3 cl mango sourz
3 cl vodka
Fanta lemon
+ Is, citron, lime och mangokub

Häll mango sourz och vodka i botten av ett drinkglas, tillsätt is i glaset. Fyll upp med fanta lemon och toppa med citron, lime och en bit mango. Det på toppen är såklart valfritt (men det ser finare ut), NJUT!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har ni sett programmet Roy Fares i Amerika? Det är ett av mina favoritprogram, synd att inte var en längre säsong! Där bakade han i alla fall i ett avsnitt en key lime cheesecake, det lät så fruktansvärt gott så jag var själv tvungen att baka en igår som jag sedan bjöd våra gäster på senare under kvällen.
Resultatet? En fantastiskt god och krämig cheesecake som jag nu bara måste dela med mig av.
Jag ändrade måtten i receptet eftersom jag inte ville göra en lika stor cheesecake, om ni vill ha originalreceptet från Roy så hittar ni det HÄR! Jag serverade även cheesecaken med vispad grädde istället för maräng på toppen då jag tycker det blir för sött ibland, det blev supergott.
Hoppas ni haft en jättebra helg, det har jag haft!<3
Här får ni min variant på Roy's cheesecake:

DIGESTIVEBOTTEN:
100 gram digestivekex
50 gram smör
1 msk strösocker

Ugn: 200 grader
Täck botten på en form (18 cm) med bakplåtspapper.
Krossa digestivekexen och blanda sedan med sockret. Smält smöret och blanda ner i digestivesmulorna.
Häll ner i formen och packa hårt, jag använde botten av ett glas för att packa botten. Grädda i 8 minuter.

CHEESECAKESMET:
300 gram philadelphiaost
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker¨
0,5 msk mjöl
1 dl gräddfil
2 ägg + 1 äggula
25 gram limesaft + skal från en lime

Vispa philadelphiaost, strösocker, vaniljsocker och mjöl krämigt.
Vispa ner gräddfilen. Vänd sedan ner ett ägg i taget, blanda noga.
Häll i limesaften och skalet, rör om så att det blandar sig.
Häll i formen och ställ in i ugnen, sänk direkt värmen till 120 grader. Grädda i cirka 50 minuter, när du tar ut den ska den dallra lite i mitten (men inte så mycket att den är ogräddad).
Stäng sedan av ugnen och låt cheesecaken stå 30 minuter i eftervärmen. Låt svalna helt, ställ sedan i kylskåpet till servering.
Servera med vispgrädde och lite extra limeskal på toppen, NJUT!

Likes

Comments

För ett tag sedan handlade mamma dessa två rawbollar till mig så att jag kunde testa i ett inlägg, hon vet ju att jag tycker det är kul att testa nya saker. Jag har faktiskt sett dessa i affären innan men aldrig köpt, så nu var det dags att testa.
Den ena bollen har smak av äpple och kanel, den andra har smak av kokos, frukt och nötter. Dessa rawbollar är helt fria från gluten och laktos, och dessutom ekologiska.
Innan jag testade dessa så trodde jag att den med äpple och kanel skulle bli min favorit, men när jag smakat båda så stämde inte detta! Jag tyckte bollen med äpple och kanel hade en för seg konsistens, både smaken av kanel och äpple kändes men det hade för mycket smak av kanel tyckte jag. Jag brukar älska mycket kanel, men kanelsmaken i denna bollen kändes konstig av någon anledning. Det kanske beror på kombinationen av alla ingredienser? Jag vet inte, det blev ingen favorit. Den får 2/5 på rawbollskalan.
Den andra smaken då? Den överraskade mig på ett positivt sätt, jag gillade verkligen smaken av kokosen och den kallpressade citronoljan. Dessa smaker gifte sig bra i munnen och den kändes mycket fräschare än den första som bara kändes stabbig. Den får faktiskt 4/5 på rawbollskalan, rekommenderas om ni vill testa dessa!

Likes

Comments

Som jag lovade i förra inlägget så kommer här nu ett till halloweenrecept, självklart fick det bli cupcakes! Botten består av det godaste jag vet - mjölkchoklad och jordnötssmör, frostingen består av vit choklad och clementiner som är aktuella just nu. Detta blev sååå gott! Ni måste testa.
Om en stund ska jag sätta mig och planera blogginlägg, har en del saker på G men det är alltid kul med fler idéer ändå! Men jag ska börja nu med att träna i alla fall så ses vi imorgon igen.

MUFFINS:
120 gram vetemjöl
2 tsk bakpulver
En nypa salt
1 msk vaniljsocker
100 gram jordnötssmör
40 gram rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 rumsvarma ägg
1,5 dl mjölk
100 gram hackad mjölkchoklad

Ugn: 190 grader
Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Vispa jordnötssmör, smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker krämigt i ett par minuter.
Vispa ner äggen och mjölken till en smet.
Rör ner mjölblandningen och till sist den hackade chokladen.
Fördela smeten i tio muffinsformar och grädda i 18-20 minuter. Låt svalna helt.

FROSTING:
150 gram rumsvarmt smör
3 dl florsocker
70 gram smält vit choklad
Skal från två clementiner + 1 msk clementinsaft (ta mer om du vill)
+ Orange karamellfärg (jag använde mig av en geléfärg, köpt i USA)
+ Lakritsrot (frivilligt)

Vispa smör, florsocker och clementinskalet fluffigt och vitt. Tillsätt den vita chokladen och saften, vispa tills det går ihop. Tillsätt orange färg beroende på hur stark färg du vill ha, vispa ett par minuter till.
Fyll en spritspåse med en stjärntyll i botten med frostingen, toppa dina muffins. Sedan tryckte jag ner lakritsrot för att det skulle se ut som en pumpa. NJUT!

Likes

Comments

Hej på er! För bara några dagar sen la jag upp ett recept på chocolate chip cookies fyllda med massa choklad, idag kunde jag inte låta bli att baka kakor igen med samma grundrecept. BÄSTA receptet!
Idag tillsatte jag dock kakao i degen för jag ville ha mycket chokladsmak, sedan penslade jag de färdiga kakorna med vit choklad och sedan toppade jag med krossade polkagrisar. Det är en perfekt kaka att bjuda på i juletider, även om vi fortfarande befinner oss i halloweenstadiet... Kommer fler halloweenrecept framöver, det är så kul då man får vara extra kreativ. Direkt när halloweenhelgen har passerat så blir folk julgalna, då börjar alla julrecept dyka upp överallt vilket jag ÄLSKAR. Jag passar på att börja lite innan.
I alla fall, här får ni receptet! Hoppas ni ska tycka om dessa lika mycket som jag gör. (Tyvärr blev bilderna ganska dåliga på grund av dåligt ljus utomhus.. typiskt för denna säsongen)

INGREDIENSER:
90 gram rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1 äggula, rumsvarm
2,5 dl vetemjöl
1 tsk majsstärkelse
2 msk kakao
0,5 tsk bikarbonat
125 gram mörk choklad (jag tog hälften mörk och hälften ljus)
+ 150 gram vit choklad
+ 1/2 påse polkagrisar

Ugn: 175 grader
Vispa smör, strösocker och farinsocker krämigt i ungefär 5 minuter.
Tillsätt äggulan och vispa till en jämn smet.
Blanda dom torra ingredienserna i en bunke och hacka sedan chokladen grovt.
Tillsätt dina torra ingredienser och chokladen till smörblandningen och vispa tills det precis går ihop till en deg.
Dela degen i tio delar, tryck ut varje degbit på bakplåtspapper. Grädda cirka 10 minuter, kakorna ska fortfarande kännas lite mjuka när du tar ut plåten då dom eftergräddas lite på plåten.
Låt svalna helt.
Smält den vita chokladen och pensla på halva kakan, toppa med krossade polkagrisar. NJUT!

Likes

Comments

Det är så jäkla gott med chokladbollar, finns få saker godare än en klassisk sådan. För mig MÅSTE chokladbollar innehålla kaffe, annars är det för mig ingen bra chokladboll.
Vanligtvis brukar man rulla dessa godsaker i pärlsocker eller kokos, men jag hade daim hemma och kom på idén att rulla i hackad daim! Bra idé? Mycket. Jag älskar daim, tycker det är roligt att baka med godis.
Något annat som är gott att göra med daim är pannacotta, det är en storfavorit men dock var det längesen jag gjorde det nu.
I alla fall, gillar ni chokladbollar? Det känns som en grej som ALLA gillar och uppskattar, det är ett sånt där bakverk man lärde sig baka tidigt i livet och som hängt med under alla sina år.
Hoppas ni haft en fin helg!


INGREDIENSER:
150 gram mjukt smör
2 dl strösocker
4 dl havregryn
4 msk kakao
3 msk kallt starkt kaffe
+ Två stycken dubbeldaim

Blanda smör, havregryn och socker i en bunke.
Tillsätt kakao och kaffet.
Hacka daimen och lägg i en skål. Rulla smeten till chokladbollar och rulla sedan i daimen. NJUT!

Likes

Comments

Årets halloweentårta blir en blandning av både halloween och rosa bandet. Båda dessa är aktuella just nu, och jag tänkte att det kunde bli fint att kombinera dessa två i en tårta.
För mig är det viktigt att stötta Rosa Bandet och det är väldigt enkelt att göra det idag genom att köpa rosa varor i butiker, det kan vara allt från rosa disksvampar till rosa matkassar. Om vi väljer dessa rosa varor så gör vi också en skillnad. Pengarna som kommer in genom Rosa Bandet-kampanjen går mestadels till att finansiera cancerforskningen, men även till att sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer.
Om man har möjlighet så tycker jag att man ska vara med och stötta Rosa Bandet-kampanjen, det är otroligt viktigt.
Anledningen till varför det blev en blandning av Rosa Bandet och Halloween är för att halloween är läskigt, men det är även cancer. Detta blev ett sätt att uppmärksamma Rosa Bandet och uppmana er till att köpa rosa varor, det kommer jag fortsätta göra månaden ut. HÄR kan ni läsa mer om Rosa Bandet 2017!
Hoppas ni får en jättebra helg<3

TÅRTBOTTEN:
3 små ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
En nypa salt
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 dl rapsolja
1 dl mjölk
2 msk röd karamellfärg

Ugn: 175 grader

Smöra tre stycken formar på cirka 18 cm, jag använde folieformar.
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd försiktigt ner i äggblandningen.
Vänd till sist ner olja, mjölk och karamellfärg.
Fördela smeten i dom tre formarna. Grädda i cirka 20 minuter, ugnar fungerar olika så du kan behöva ett par minuter mer eller mindre. Tryck ner den vassa delen av en kniv i mitten av kakan, om den kommer upp torr så är kakan klar. Låt svalna helt.
Påbörja sedan marängen, eftersom den ska vara inne i ugnen i 50 minuter. Under tiden kan du göra ganachen eftersom den måste svalna helt.

FYLLNING:
200 gram mjukt smör
150 gram philadelphiaost
4 dl florsocker
1,5 dl kondenserad mjölk
Skal av 1 citron

Vispa smör, färskost och florsocker fluffigt och vitt. Tar några minuter.
Vispa ner kondenserad mjölk och skalet av en citron, vispa några minuter till. Ställ åt sidan.

CHOKLADGANACHE:
150 gram mörk choklad
1,5 dl vispgrädde

Hacka chokladen fint och lägg i en skål. Värm upp grädden i en kastrull och häll över chokladen, rör om till det blir en ganache. Ställ åt sidan för att svalna helt.

MARÄNG:
1 äggvita
1 dl strösocker

Ugn: 120 grader
Gör rent en metallskål och visparna med citronsaft. Det tar bort eventuell fett på redskapen.
Vispa äggvitan, när det börjar skumma så tillsätter du lite socker i taget. Vispa till marängen är fast och glansig.
Det ska gå att hålla bunken upp och ner utan att marängen rör sig.
Häll marängsmeten i en spritspåse, gör ett hål längst ner. Spritsa ut toppar på ett bakplåtspapper, som på bilderna. Grädda i ungefär 50 minuter eller till den är torkad, ta ut och låt svalna.

ANNAN DEKORATION:
Små hallon- och lakritsskallar
Vispgrädde färgat med röd karamellfärg
Popcorn som är färgade med lite gul karamellfärg (även saltade)
Cirka 1 dl frysta hallon

IHOPSÄTTNING:
Lägg en botten på en tallrik. Bred ut ungefär 1/4 av fyllningen på botten. Lägg på nästa botten och upprepa.
Lägg på din sista botten. Bred ett tunt lager av fyllningen runtom tårtan, ställ sedan in tårtan i kylen så att frostingen blir mer fast. Ta sedan ut och bred på resterade frosting runt om.
Tina upp dina frysta hallon i mikron, alternativt i kastrull. Puréa hallonen, man vill åt själva hallonsaften.
Skvätt på hallonsaften på sidorna av tårtan, bred sedan ut lite grann.
Häll på chokladganachen på toppen, ställ in tårtan i kylen några timmar så den blir saftigare. Toppa med popcorn, maräng, lakritsskallar och spritsad grädde. NJUT!

Likes

Comments

Nu har det kommit ut en ny proteinbar från Barebells med smak av salty peanut, alltså saltad jordnöt om någon vill ha en översättning.
Jag har sett fram emot att testa denna då jag verkligen tyckte om deras bar med smak av cookies and cream, denna var snäppet bättre faktiskt. När jag öppnade förpackningen så doftade det jordnötssmör och choklad, lite som snickers faktiskt. Väldigt behaglig doft! Smaken var väldigt lik cookies and cream, fast med en släng av jordnötter och salt. Det var just saltet som gjorde denna bar ett snäpp bättre än vanliga cookies and cream, smakerna gick ihop så bra. Folk har sagt att det smakar exakt som snickers men det gör den inte, den har absolut likheter med den smakar inte EXAKT som snickers. Ingenting slår en klassisk snickers. Denna får 4,5/5 av mig på proteinbarskalan, kommer absolut köpa denna igen men tyvärr är priset ganska högt. Denna kostade 24,90:- på ICA i Liljeholmen vilket jag tycker är mycket för en liten proteinbar.

Likes

Comments

Var väldigt längesen jag bloggade nu.. Är fortfarande i Stockholm och hållt på med flytten så har inte haft jättemycket tid till att blogga, men nu måste jag komma igång igen.
För några dagar sedan så blev jag sugen på mina chocolate chip cookies, men ville göra något annorlunda med receptet! Så jag stoppade ner vit choklad, mjölkchoklad, dumle och liiiite flingsalt på toppen, så EXTREMT gott. När jag ställde mig och bakade så hade jag egentligen inga mått på hur mycket choklad jag tog, jag gick på känsla men ska skriva på ett ungefär vad jag använde. Kommer absolut göra denna version igen, men originalkakorna är supergoda dom också. Nu ska jag börja förbereda årets halloweentårta, om den blir lika bra som jag tänkt så kommer receptet upp imorgon eller i helgen! Ska försöka hålla det enkelt så att alla känner att man klarar av det. Ha en fortsatt bra vecka!

INGREDIENSER:
85 gram smör, rumstemp
1 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1 äggula, rumstemp
2,5 dl vetemjöl
1 tsk majsstärkelse
0,5 tsk bikarbonat
60 gram vit choklad
60 gram mjölkchoklad
10 dumlekolor

Ugn: 175 grader
Vispa smör med allt socker krämigt.
Tillsätt äggulan och vispa till en jämn smet.
Blanda dina torra ingredienser och rör ner till en deg. Hacka den vita chokladen och mjölkchokladen grovt. Dela varje dumlekola i cirka 6-8 småbitar. Rör ner all choklad i degen.
Jag fick ut åtta stora kakor av denna degen, om ni vill ha mindre så är det fritt fram. Rulla varje bit till en boll, tryck ut lite på bakplåtspapper och strö över lite flingsalt. Om du gör större kakor så rekommenderar jag att grädda i 11-12 minuter, dom ska få fin färg men inte bli övergräddade. Om du gör mindre så gräddar du i 9-10 minuter. När du tar ut kakorna ska dom fortfarande vara lite mjuka eftersom dom eftergräddas lite på plåten.
Låt svalna, NJUT!

Likes

Comments