Idag har det varit så sjukt varmt på vår baksida, så att göra rabarberlemonad var typ det bästa beslutet jag någonsin tagit. Joakim och Mathilda var på fika här förut och lemonaden blev populär, väldigt svalkande.
I receptet använder jag inte strösocker, för ett tag sedan köpte jag något som heter Hermesetas lättströ och idag använde jag det istället för vanligt socker. Blev väldigt bra! Var lite skeptisk, trodde det skulle ge lemonaden en lustig bismak som vissa sötningsmedel kan göra, men kände ingenting alls. Bra betyg!
Om du tycker lemonaden smakar lite för starkt efter den svalnat så kan du spä ut med iskallt vatten, det gjorde jag.
Snart ska jag börja förbereda dagens middag, ska göra en svamppasta med champinjoner och kantareller. Ha en härlig måndag!

INGREDIENSER:
450 gram rabarber
300 gram frysta hallon (eller färska)
1 vaniljstång
1,5 liter vatten
25 gram hermesetas lättströ
Saft från 1/2 citron

Häll alla ingredienser i en gryta förutom citronsaften. Låt koka upp, sänk sedan värmen.
Häll i citronsaften och låt småkoka i cirka 20 minuter. Skumma av lemonaden under koktiden, detta gör man för att få bort smuts som åker upp till ytan, då håller lemonaden längre.
Sila sedan lemonaden för att få bort kärnor med mera. Låt svalna helt.
Häll upp i rengjord glasflaska och förvara i kylen, håller cirka en vecka. NJUT!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej! Det är nu söndag och det är en riktig slappardag, har lust att ligga i sängen hela dagen och kolla på tv men istället väntar studier och träning. Efter det kan jag belöna mig med film och sängliggande. För att hålla humöret uppe så bakade jag världens godaste cookie bars som ska hålla mig sällskap i pluggandet.
Till och med mamma tyckte om dessa, och hon är ingen människa som gillar söta bakverk särskilt mycket! Detta blev verkligen supergott, faktiskt något av det godaste jag bakat (om man får säga det).
Uppdateringen har varit sådär i helgen, igår var mamma och jag en sväng på Ikea och sen visade det sig vara Lindsdalsdagen (en helig dag för alla Lindsdalare), och vi hade hört att det skulle finnas öltält så jag mötte upp Joakim där så givetvis fick det bli ett besök i öltältet. Senare på kvällen träffade jag Natta, vi hade lite picknick och sedan drog vi hemåt till Natta och kollade film. Mysig lördag! Så nu när man inte bloggat på en dag så får man ta igen det med ett skitbra recept, eller hur?

PS.
I receptet kan ni använda dulce de leche, men jag valde att göra en egen kolasås att ha i, receptet hittar ni HÄR! Då använder jag hela satsen som blir och har i kakan. Börja med att göra denna såsen, den behöver sätta sig i kylskåpet några timmar innan den ska användas.
Nedan hittar ni receptet på dessa fantastiska cookie bars.

INGREDIENSER:
170 gram rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
2 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
1 msk vaniljsocker
270 gram vetemjöl
1 tsk bikarbonat
En nypa salt
150 gram hackad choklad (både mörk och ljus)
+ Kolasås (antingen dulce de leche eller hemmagjord, recept ovan)
+ Havssalt

Ugn: 160 grader
Täck en form på 25x25 cm med bakplåtspapper.
Vispa smör och allt socker krämigt.
Tillsätt äggen och vispa tills det går ihop.
Blanda mjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en skål.
Häll ner mjölblandningen i smörblandningen, rör till en deg. Överarbeta inte.
Vänd ner den hackade chokladen.
Tryck ut hälften av kakdegen i din form. Smeta ut kolasåsen ovanpå. Tryck sedan ut resten av kakdegen ovanpå kolan. Strö på lite havssalt och grädda i 25-30 minuter. Låt svalna en stund i formen innan du låter den svalna utanför formen, skär i bitar när kakan svalnat en stund. NJUT!

Likes

Comments

Fredag redan! Lyxar till det med våfflor till frukost, detta är en variant med mandelmjöl och citronskal.
Detta är en lite nyttigare våffla än ''vanliga'', men fortfarande lika goda enligt mig! Nu ska jag njuta av mina våfflor och sen börja med dagens plugg. Har inga särskilda planer för dagen, som vanligt.. Är helt enkelt en tråkig människa!
Ha en trevlig fredag✨

INGREDIENSER (3 våfflor):
1 ägg
2 dl mandelmjölk
1,5 msk honung
1/2 tsk vaniljextrakt
En nypa salt
1,5 msk smält smör
2 g bakpulver
1 dl rågsikt
1 dl mandelmjöl
Skal från en liten citron

Värm upp ditt våffeljärn.
Vispa upp ägget i en skål. Tillsätt mandelmjölken, honung, smör, vanilj och bakpulver.
Vispa sedan ner allt mjöl och citronskalet.
Grädda ett par minuter tills våfflorna fått en gyllenbrun färg. NJUT!

Likes

Comments

Är SÅ glad att rabarbern kommit! Gick ut och plockade i trädgården för några timmar sedan, lyckades plocka några kilon. Så idag bakade jag en supergod rabarberkaka, resten får jag nog frysa in så det inte blir dåligt. Lär bli några rabarberpajer i sommar i alla fall! Mums.
Toppade denna kakan med en glasyr gjord på florsocker, saft från en liten apelsin och så tillsatte jag liite rosa färg. Jag skar även tunna skivor av rabarber och la på., tycker det blev ganska fint!
Idag består dagen av plugg, tråkig uppdatering men just nu är det vad jag måste fokusera och lägga min tid på. Ha en fin onsdag🌸

INGREDIENSER:
3 dl mjöl
1/4 tsk bikarbonat
En nypa salt
250 gram socker
3 st ägg
1 dl mjölk
1 dl rapsolja
Zest från en apelsin
6 dl skivade rabarber
2 tsk farinsocker
+ Glasyr (florsocker, saft från en apelsin och en droppe rosa bakfärg)

Ugn: 160 grader
Börja med att smörja och bröa en brödform.
Blanda sedan mjöl, bikarbonat och salt i en skål. Ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt, tar några minuter.
Sikta sedan ner mjölblandningen i äggblandningen, vänd ner försiktigt.
Rör ner zest från en apelsin, mjölk och rapsolja.
Häll 5 dl rabarber i en stekpanna tillsammans med 2-3 msk vatten och farinsockret.
Låt koka ihop några minuter tills rabarbern är mjuk och det har blivit en kompott. Rör ner det i din smet.
Häll i formen, tryck sedan ner resterande rabarberbitar.
Grädda i cirka 30-35 minuter. Låt svalna en stund innan du tar bort kakan från formen.
Låt svalna en stund till, sen häller du över glasyren och toppar med ännu mer rabarber. NJUT!

Likes

Comments

Jag kan lätt säga att detta just blev min favoritfrukost!! Har ätit nicecream innan, och för er som undrar vad nicecream är så är det mixade frysta bananer som blir som glass, fast lite nyttigare. Har tidigare smaksatt med kakao, men då har det inte varit någon favorit. Idag tillsatte jag frysta hallon och det blev sååå gott😍 Måste köpa mer bananer och frysa in genast. Så enkelt att göra också!
Min dag kommer idag bestå av att plugga, så det ska jag fortsätta att ägna mig åt nu. Ha en jättebra dag!

INGREDIENSER:
2 frysta bananer
65 gram frysta hallon
En skvätt mandelmjölk
+ Valfri topping

Mixa bananer med frysta hallon i en matberedare, när det börjar gå ihop så häller du i en skvätt mandelmjölk. Mixa tills det blir som glass. Häll upp i en skål och toppa med valfria frukter, bär med mera. Jag toppade med lite jordgubbar, kiwi, frysta blåbär och kokosflakes. NJUT!

Likes

Comments

Godmorgon! Nu sitter jag på bussen till Kalmar igen, mycket flängande fram och tillbaka.
Blir inget recept idag, det kommer nog imorgon.
Helgen har varit jättemysig, och igår lyxade vi till det med sushi till middag! Mums. Det var den bästa sushin jag ätit, vi var och åt på Asahi sushi i Älvsjö🍣🍱 rekommenderas!
Nu när jag kommer tillbaka till Kalmar så ska jag börja plugga, påbörjar min distansutbildning idag! Ska bli så roligt.
Nu ska jag vila lite på bussen, hörs imorgon💕

Likes

Comments

Hej på er! Nu sitter jag på bussen mot Stockholm, så detta blir ett tidsinställd inlägg. Häromdagen bakade jag dessa ljuvliga hallonmuffins med bitar av vit choklad i, till nästa gång kommer jag nog tillsätta lite citronzest och citronsaft då jag tror det hade blivit ännu godare. Ett tips om ni tänkt baka dessa!
I helgen ska vi nog åka till mall of scandinavia och shoppa lite, och så har vi planerat att åka till rusta och kolla på utemöbler som vi tänkt ha på balkongen. Blir en mysig helg💗
Hoppas ni får en härlig dag och mysig helg, återkommer med nya inlägg nästa vecka!

INGREDIENSER:
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
En nypa salt
1/2 tsk kanel
1 ägg
50 gram socker
2 msk farinsocker
1 dl mjölk
0,5 dl olja
1 tsk vaniljextrakt
1,5 dl hackad vit choklad
1,5 dl frysta hallon
+ Strösocker att strö på toppen

Ugn: 220 grader
Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel i en skål.
Vispa ägg och socker poröst i en annan skål, vispa sedan ner mjölk, olja och vanilj.
Vänd ner dina torra ingredienser. Rör försiktigt ner hallon och vit choklad.
Häll i muffinsformar och fyll till 2/3, strö lite strösocker på toppen.
Grädda först i fem minuter, sänk sedan värmen till 190 grader och grädda i cirka 20 minuter till. Låt svalna.

Likes

Comments

Godmorgon! Igår blev jag så himla sugen på brownies, så vad gör man åt det? Man bakar brownies, enkelt fixat.
Jag har tidigare lagt upp brownierecept, så som veganska nyttigare brownies, brownie bites och fudgy brownies.
Hoppas detta recept blir lika poppis, för dessa blev så sjukt goda! Receptet är så enkelt också, man behöver bara en kastrull och en slickepott (och en form att baka i såklart).
Nu ska jag börja packa lite smått och sedan städa lite i huset, hoppas ni får en härlig onsdag!<3

INGREDIENSER:
150 gram smör
2 dl socker
40 gram kakao
En nypa salt
1 tsk vaniljextrakt
2 st ägg
90 gram mjöl
150 gram hackad choklad (jag använde hälften ljus och hälften mörk)

Ugn: 175 grader
Täck en form på 20x20 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull, rör ner sockret och blanda ordentligt.
Ta av från värmen och låt svalna några minuter.
Vispa ner ett ägg i taget.
Rör försiktigt ner kakao, salt, mjöl och vaniljextrakt. Vänd till sist ner den hackade chokladen.
Häll ner i formen och grädda cirka 15-20 minuter. Låt svalna lite innan du tar bort formen, skär sedan i bitar och NJUT!
God att äta både kall och lite varm.

Likes

Comments

Hej på er! Var ett par dagar sen jag bloggade, och lär tyvärr bli en ganska oaktiv vecka. Jag ska ju upp till stockholm i veckan och då vill jag bara umgås med Niklas. Idag bjuder jag i alla fall på ett müslirecept som jag knåpade ihop idag, och det blev så himla gott. Känns så bra att äta saker man gjort själv, som t.ex müsli, hembakat bröd med mera.. Ni förstår vad jag menar! Man vet vad man stoppar i sig helt enkelt.
Jag kom faktiskt på detta receptet när jag satt på bussen in till stan imorse och kände ett sånt sug efter müsli, så jag hoppas ni testar detta och tycker om det!
Som ni ser i receptet har jag köpt färdigrostade kokosflingor och mandelspån, men om ni inte har rostade så slänger ni på det på plåten samtidigt som havregrynen.
Hoppas ni får en härlig måndag!🌷

INGREDIENSER:
150 gram havregryn
1,5 tsk kanel
1-2 tsk honung/agavesirap
35 gram rostade kokosflingor
50 gram rostade mandelspån
60 gram chiafrön
60 gram hackade torkade aprikoser

Ugn: 175 grader
Blanda havregryn och kanelen i en bunke, sprid ut på bakplåtspapper. Ringla över valfri mängd honung/agavesirap, havregrynen ska bli lite kladdiga.
Rosta i ugnen i cirka 17 minuter.
Låt svalna lite.
Häll sedan i en bunke och blanda ner resterande ingredienser, NJUT!

Likes

Comments

Idag kommer ett recept på himmelskt goda mjölkchokladsnittar! Det är så enkelt att baka och det blir alltid gott vad man än smaksätter med. Har innan testat dumlesnittar och det är så fantastiskt gott.
Då gör du bara denna degen som vanligt men utesluter mjölkchokladen, och istället trycker du ner dumlekolor när du rullat ut och plattat till degen lite. Det är en favorit!
Vad har jag för andra planer än att njuta av dessa kakor idag? Äta tacos (kan man bli mer svensk?) och kanske träffa Natta senare ikväll. Hoppas ni får en mysig fredag!

INGREDIENSER:
75 gram mjukt smör
100 gram strösocker
50 gram farinsocker
1 ägg
150 gram vetemjöl
2 gram bakpulver
1 dl havregryn
1 msk ljus sirap
75 gram hackad mjölkchoklad

Ugn: 175 grader
Vispa smör och allt socker krämigt i ett par minuter.
Tillsätt sedan ägget och vispa tills det går ihop.
Blanda dina torra ingredienser i en skål.
Vispa ner i smörsmeten och vispa tills det blir en deg.
Rör ner mjölkchoklad och sirap.
Dela degen i två delar.
Rulla till en längd och lägg på bakplåtspapper, tryck till lite.
Grädda i 10-14 minuter, jag gräddade i 12 minuter och då blev dom perfekta enligt mig.
Direkt när dom kommer ut från ugnen skär du snitt, låt sedan svalna på plåten. NJUT!

Likes

Comments