Hej! Har börjat märka av ett litet mönster på bloggen, har två dagars paus mellan slutet på helgen och början av veckan. Så har haft två dagars paus nu och lär bli dålig uppdatering hela veckan tyvärr.. Ska till Stockholm imorgon, kommer tillbaka på söndag igen. Kaaaanske kommer det upp ett recept på jordgubbstårta på torsdag eller fredag, eftersom det är midsommar på fredag så är det obligatoriskt med tårta, eller hur?
Idag blir det i alla fall ingen tårta, det blir nyttigare bärmuffins. Älskar att söta muffins med mogna bananer istället för strösocker, det är en skön omväxling mot helgens sötsaker.
Nu måste jag faktiskt fortsätta plugga, är inne på min andra kurs Kommunikation nu. Wish me luck!

INGREDIENSER (6 st stora muffins eller 10-12 mindre):
3 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
En nypa salt
1 ägg
1 stor mogen banan
1 dl valfri mjölk (jag använde mandelmjölk)
0,5 dl filmjölk
1 msk honung
3 dl frysta bär (jag använde hälften hallon och hälften blåbär)

Ugn: 200 grader
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Vispa ihop ägg, mjölk, fil och honung.
Mosa banan i en skål.
Häll ner äggblandningen i mjölblandningen tillsammans med bananen.
Blanda bären med 1 msk mjöl, detta gör man så att bären inte ska sjunka till botten.
Vänd ner bären i smeten.
Fyll dina muffinsformar till 2/3, grädda i 20-25 minuter om du gör större.
Låt svalna, NJUT!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

God kväll! Idag har vi gäster här hemma så jag står för efterrätten som vanligt, idag fick det bli en väldigt enkel dessert. Mår inte så bra idag tyvärr, så nästan hela dagen har spenderats i sängen med Grimm på teven. Nu när dom där ute njuter av denna dessert så njuter jag av lite jordgubbar, ananas och digestivekex! Har såklart smakat efterrätten, skulle aldrig lägga ut ett recept jag själv inte smakat på.
Efterrätten består då alltså av en enkel cheesecakekräm med mosade hallon i som är varvat med digestivekex i ett glas.
Mycket simpelt och gott. Nu ska jag fortsätta vila och hoppas på att jag mår bättre imorgon, ha en fortsatt fin lördag!💓

INGREDIENSER (5 glas):
230 gram philadelphiaost
60 gram florsocker
2,5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljextrakt (eller 1 msk vaniljsocker)
2 dl hallon (färska eller frysta hallon som du tinat upp)
+ Digestivekex (8-9 st) och extra hallon

Vispa grädden lagom fast, ställ sedan åt sidan.
Vispa ihop färskost, florsocker och vanilj till en kräm.
Vänd ner färskostblandningen i grädden. Mosa hallonen lite lätt och rör ner.
Krossa digestivekexen lite lätt, det ska inte bli för smuligt för det ska helst finnas lite större bitar kvar.
Börja med ett lager cheesecakekräm i botten, toppa sedan med kex och upprepa en gång till.
Toppa med extra hallon, servera direkt. NJUT!

Likes

Comments

Igår skrev jag ju ett inlägg om rabarberkompott och att det skulle komma upp ett recept där jag använder den. Här är det! Gjorde världens enklaste vaniljglass och varvade med rabarberkompott och kaksmulor i en brödform, blev väldigt gott. Glassen gjorde jag på enbart tre ingredienser, kondenserad mjölk, grädde och lite vaniljextrakt!
Börja med att göra kaksmulorna och kompotten, allt behöver svalna helt innan du varvar med glassen. HÄR hittar du receptet på kompotten!
Hoppas ni får en fortsatt fin fredag, nu ska jag umgås med familjen och dricka cosmos och spela spel😚

GLASSMET:
1 burk kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljextrakt (kan uteslutas)

Vispa grädden lagom fast, häll sedan ner den kondenserade mjölken långsamt och till sist vaniljen.

KAKSMULOR:
100 gram smör
1,5 dl havregryn
1 dl rågsikt
1/2 dl socker
En nypa salt

Ugn: 200 grader
Nyp ihop alla ingredienser i en bunke. Tryck sedan ut på bakplåtspapper.
Grädda i cirka 8 minuter, till allt fått en gyllenbrun färg. Låt svalna helt innan du bryter i mindre bitar.

SÄTT IHOP GLASSEN:
Täck en brödform med plastfolie.
Häll lite smet i botten. Toppa med kompott och kaksmulor, upprepa till glassmeten är slut. Toppa med kompott och kaksmulor och ställ sedan i frysen över natten. NJUT!

Likes

Comments

Dags för ett nytt inlägg där jag testar produkter, första gången jag gjorde detta så testade jag Propud med smak av chokladboll som inte gick hem hos mig. Idag testar jag den omtalade proteinbaren från Barebells.
Har länge velat testat just denna smaken, det låter ju så himla gott med en proteinbar med smak av cookies and cream.
Jag är inte så jätteförtjust i bars, dom jag testat innan från andra märken har jag inte gillat. Denna var verkligen en positiv överraskning, vid första tuggan kände jag dock en liten smak av någonting jag inte riktigt gillade men den försvann sen, kan inte identifiera smaken. Jag gillade denna proteinbar så pass mycket att den försvann inom loppet av två minuter.. Hoppsan. Älskade att det fanns lite crunch när man tuggade, det tog det till en ny nivå.
Det som är negativt är tyvärr priset, styckpriset är 25:- och den väger 55 gram. Det är absolut någonting jag kommer köpa igen, men inte så ofta tyvärr på grund av priset. Den får 5/5 av mig på proteinbarskalan!

Likes

Comments

Hej på er! Äntligen har jag ett till rabarberrecept, igår tog mamma och pappa in mer rabarber som dom plockat hos grannen. Så det fick bli en rabarberkompott som jag senare ska använda i ett annat recept som förmodligen kommer upp imorgon! Kommer bli så himla gott.
Kompotten är supergod att äta med t.ex yoghurt, glass eller ha som fyllning i en tårta. Den är så enkel att göra också, och som ni vet älskar jag recept som är enkla och snabba att göra.
Imorgon är det redan fredag, har ni några särskilda planer för helgen? Jag har inget speciellt på gång som vanligt, förmodligen kommer jag baka och träna som jag brukar. Ha en härlig torsdag<3

INGREDIENSER:
400 gram rabarber
1 dl vatten
15 gram hermesetas lättströ (eller 150 gram strösocker!)
1 vaniljstång

Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg i en gryta med stången, rabarbern, vatten och sockret. Låt koka upp och koka i cirka 10 minuter, eller till rabarbern blivit mjuk. Ta sedan ur vaniljstången. Häll upp i en rengjord burk och låt svalna helt. Förvaras i kylskåpet, NJUT!

Likes

Comments

Jag fullkomligt älskar chokladbollar, i alla dess former! Jag har innan gjort delicatobollar och nutellabollar, det är så himla gott. Imorse startade jag dagen med att göra ett prov, på fredag är jag klar med min första kurs Hälsopedagogik så varför inte fira med lite vita chokladbollar? Har bara slutprov på fredag, så håll tummarna för att jag får godkänt på kursen. Det har känts bra så varför skulle jag inte få det? Aja, lite orolig får man väl vara.
Ha en härlig onsdag!💗

INGREDIENSER:
5 dl havregryn
100 gram smör
0,5 dl strösocker
160 gram smält vit choklad
+ Kokos eller pärlsocker

Vispa havregryn, smör och socker till en krämig massa.
Vispa sist ner den smälta vita chokladen.
Rulla till bollar och rulla sedan i kokos, förvara i kylskåpet, NJUT!

Likes

Comments

Blir så lycklig när jag hittar såhär enkla recept som blir så fantastiskt goda. För första gången idag hittade jag ett recept på chokladfudge med endast två ingredienser. Min favorithemsida är pinterest och där hittar jag så mycket inspiration, idag hittade jag detta receptet men jag ändrade mängden och måtten lite.
Folk kanske inte tycker det är rätt årstid att baka chokladfudge på, jag tycker att ALLA årstider är rätt tid för denna fantastiskt krämiga chokladfudge. Så go ahead och gör detta!
Om ni vill kan ni tillsätta hackade nötter eller annat gott ovanpå, jag hällde bara på lite strössel!
Nu ska jag fortsätta titta på Grimm, har fastnat för den serien helt.. Har råkat spendera lite för många timmar framför teven dom senaste dagarna. Aja, det får dagarna att gå.
Ha en härlig söndag!

INGREDIENSER:
1 burk kondenserad mjölk
340 gram mörk choklad (jag blandade hälften mörk och hälften mjölkchoklad, blev perfekt krämigt då!)

Ta fram en form och täck med bakplåtspapper.
Hacka chokladen fint och lägg i en skål tillsammans med den kondenserade mjölken.
Värm i mikron i en minut. Låt stå en minut innan du rör om, rör tills chokladen smält.
Häll i formen och låt svalna och stelna (ställ formen i kylen om du är otålig som jag), skär sedan upp i småbitar. NJUT!

Likes

Comments

En av mina favoritgodisar som barn var bounty, det är så jäkla gott! Blev extra gott att göra det själv och det var superenkelt att göra, bara tre ingredienser. Det du behöver är kokos, kondenserad mjölk och choklad.
Det är roligt att göra godis själv, har tidigare gjort egen twix och det receptet hittar ni HÄR!
Har ni några särskilda planer för dagen? Jag kanske ska följa med mamma och pappa till stan och äta, men som vanligt har jag svårt att bestämma mig för saker. Så mina planer är fortfarande lite luddiga, jaja, det blir nog bra hur som.
Hoppas ni får en mysig helg!

INGREDIENSER (11-12 stycken bountybars):
2 dl kondenserad mjölk
200 gram kokos
200 gram mörk choklad

Blanda kondenserad mjölk med kokos väl i en skål.
Ta en del av blandningen och krama i handen, när den känns fast så lägger du den på en tallrik.
När du är klar med alla så låter du dom stå i kylen i 20-30 minuter.
Smält chokladen.
Lägg dina bountys på ett galler med bakplåtspapper under och häll över chokladen, toppa med rostade kokoschips (valfritt). Ställ in i kylen till chokladen stelnat, NJUT!

Likes

Comments

Jag har läst så mycket om denna proteinpuddingen överallt, mestadels på instagram och idag såg jag den i affären och var tvungen att testa den.
Har hört många säga att den smakar exakt som delicatobollar och några tycker den smakar kärleksmums. Tidigare har jag faktiskt bara testat den vanliga propuden med smak av choklad, gillar inte den artificiella smaken.
Denna smakade kokos och hade en svag ton av kaffe tyckte jag, helt okej i smaken men absolut ingenting jag kommer köpa igen. Eftersmaken av dessa proteinpuddingar och konsistensen är ingenting som faller mig i smaken, tror det är sötningsmedlet som ger den lustiga eftersmaken. Det jag tyckte om var kokossmaken och den lilla hinten av kaffe, inte så mycket mer tyvärr. Jag förstår att det inte kan smaka precis som en chokladboll, men hade lite högre förväntningar!
Den får 3/5 av mig på proteinpuddingskalan, någon som kan tipsa om en annan smak ni gillar? Testar gärna fler.

Likes

Comments

Idag bakade jag focaccia för första gången, eller okej, bakade det faktiskt när jag gick på gymnasiet men här hemma var det första gången. Fyllde med fetaost, rödlök och färsk timjan!
Hade absolut kunnat öka mängden på fetaost, rödlök och timjan men det får jag göra nästa gång. Ibland är det svårt att veta hur mycket man ska ha! Tänkte inte riktigt på att lök krymper när man tillagar det. Men gott blev det, perfekt att äta till någon god pasta eller soppa. Det som är bra med detta bröd är att man egentligen kan toppa med vad man vill, exempelvis oliver, soltorkade tomater eller parmesanost.
Idag är det riktigt grått och tråkigt ute, vad hände med värmen? Aja, lika bra att börja anpassa sig till denna tidiga höst och äta focaccia med någon god soppa. Ha en bra torsdag!✨

INGREDIENSER:
500 gram vetemjöl
2 tsk salt
20 gram jäst
1 tsk honung
1,5 msk olivolja
4 dl ljummet vatten
+ Olivolja, fetaost, timjan och rödlök (eller annan valfri topping!)

Lös upp jästen i vattnet i en bunke.
Tillsätt salt, honung och olivolja och rör runt.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och knåda i några minuter.
Degen blir ganska kladdig så ni vet om det. Jäs under bakduk i 40 minuter.
Häll ut degen på bakbordet och strö på lite mjöl, knåda lite lätt.
Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, degen ska bli 1-2 cm tjock.
Sätt ugnen på 220 grader.
Jäs under bakduk i 30 minuter till.
Gör små hål i degen där du sedan trycker ner fetaosten. Strö på tunt hackad rödlök och färsk timjan. Ringla över olivolja över degen. Strö över flingsalt.
Grädda i 15-20 minuter, brödet ska få en riktigt fin gyllenbrun färg. Låt svalna helt, NJUT!

Likes

Comments