Header

Hundra år sedan jag skrev något, men jag kanske ska börja igen? Eller i alla fall ha ett ställe där jag kan samla mina texter. Har i alla fall inte skrivit på hela sommaren. För att göra en recap lång till kort så var en av höjdpunkterna Bråvalla, även om vädret kunde varit bättre. Och ja, vädret och killarna hade kunnat varit bättre. Med det menar jag, killar hade kunnat sluta ta sig friheten att ta på kvinnors kroppar utan lov. Om kvinnor kan ha alkohol i blodet utan att våldta och tafsa - på sin höjd kräkas, så borde även män kunna göra detsamma. Eller hur?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att hat föder hat, det brukar man säga till de som hatar eller känner rädsla, obehag och ilska för sina förtryckare. Precis som att vissa tycker att mobbade elever inte har rätt att känna hat för sina mobbare - för då är du "inte något bättre själv".

Men varför sägs detta enbart till förtryckta grupper? Varför säger du inte till männen som våldtar, att hat föder hat? Varför säger du inte till vita som uttrycker rasism, att hat föder hat? Varför säger du hellre till ett våldtäktsoffer som känner hat att "hat föder hat", än att säga det till dina killkompisar som tafsar eller berättar rape-jokes?

Förtryck har funnits genom hela historien. Kvinnohat har funnits i hundratals år, långt innan kvinnor ens hade rätten att tycka till om patriarkatet. Kvinnohat, sexism och patriarkala strukturer har funnits långt innan kvinnor började känna ilska, aggression och sorg. Dessutom är påståendet, när det är riktat till kvinnor, faktamässigt fel. Kvinnohatet har inte vuxit bara för att kvinnor gjort motstånd - tvärtom. Världen BLIR bättre. Kvinnohatet var större förr - trots att kvinnor nuförtiden vågar säga ifrån betydligt oftare. Att kvinnor har sig själv att skylla för kvinnohat, för att de känner ilska och rädsla är bara härskartekniker.

Så ja. Hat föder hat. KVINNOHAT föder hat. RASISM föder hat. HOMOFOBI föder hat. KLASSHAT föder hat. FETTFOBI föder hat. Inte tvärtom. Rikta era klyschor åt rätt håll!

Likes

Comments

Lite sommar nyheter från mina favoritställen. Har själv beställt några olika plagg som jag kommer göra en haul på sen så att ni får se hur de ser ut på mig! Min favorit utan att ha tjuvtittat är verkligen kjol nummer 11, hur nice att ha en långkjol med en liten twist? Och kimono-klänningar är ju så himla trendigt nu, så nummer 1 är också en favorit. Om jag kunde ha band-lösa bhar utan att få ont i ryggen hade nummer 2 garanterat också varit en favvo hihi!

Inlägget innehåller ad-links.

Likes

Comments

Alltså, hur ballt?! Therese Lindgren har alltså fått göra sin egen kollektion ihop med NA-KD . Riktigt ballt men något som är ännu ballare är att hon är inte den enda, jag själv är ganska spänd på Hannalicious kollektion. Ni som beställt från NA-KD, vad tycker ni om dem? Hur är kvalitén, priset för produkterna och storlekarna? Här hittar du Therese Lindgrens kollektion .


Inlägget innehåller ad-links.

Likes

Comments

Ny videoblogg från senaste helgen och en till dag spenderad med @emmanygren. Hade jättekul med henne och det var så mysigt att umgås, vi bor ju en bit ifrån varandra numera så blir inte att vi fysiskt träffas lika ofta, men vi pratar ändå varje dag med varandra.

Likes

Comments

Kika in min senaste video som handlar om min hudvårdsrutin! Vad har ni för favoritprodukter? Kan ni tipsa mig om någon ansiktsmask eller dagkräm?

Likes

Comments