Header

Tankar och listor

Bostads sökandet här i Stockholm stampar för tillfälle på stället. Jag har eventuellt en egen del av en lägenhet på gång men fick idag veta att det finns en risk att det inte finns möjlighet att flytta in där fören i September.. Inte bra. För tillfälle bor jag (och mamma som är med och hjälper mig hitta bostad) i en uthyrningslägenhet men vi ska vara ute ur den imorgon... detta är den andra uthyrningslägenheten vi bor i denna vecka. Så om ni undrar varför det varit ganska tyst här på bloggen denna vecka berör det på bostads sökandet. Jag hoppas verkligen att det löser sig snart då skolan börjar på måndag och jag för tillfälle är ganska trött på att leta bostad och vill mycket hellre ge mig ut med kamera.

Hoppas ni alla mår bra, kram 💜

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Foto Natur/Landskap

Några bilder som jag fotade ikväll när jag var ute och gick med kameran. Ljuset var så fint, jag älskar kvällsljus! 💗

Jag befinner mig nu i Stockholm, min nya hemstad. Det känns väldigt overkligt att jag ska bo här. Det känns mera som om jag bara är på en liten resa hit men så jag får intala mig själv att detta är min nya studiestad. Jag som kommer från en liten stad är ovan med att det är så mycket människor och rörelse överallt och men jag antar att jag vänjer mig snabbt. Stockholm är verkligen en fin stad och jag tror och hoppas att jag ska trivas här. För tillfälle håller jag och mamma på och letar boende till mig för fullt. Jag önskar att jag hittar något snart så att jag kan njuta av att vara här och inte behöver stressa över just boendet. Jag ska försöka fortsätta uppdatera bloggen nästan varje dag trots att bostadssökandet tar en del tid men jag hoppas ni har överseende med det.

Ha en fin kväll, kram!💗

Likes

Comments

Tankar och listor

Jag har lovat er att skriva ett inlägg med tankar inför flytten till Stockholm så här kommer det 💜Som jag berättat om här på bloggen flyttar jag till Stockholm för att plugga till visuell kommunikatör och fotograf på fotoskola nu till hösten. Det ska bli jätteroligt att börja plugga foto även om en del av mig fortfarande anser att det är ett dumt val med tanke på att jag har ett gymnasiebetyg som "jag kan bli vad som helst med", exempelvis läkare. Den delen av mig anser att det är dumt att inte använda den möjligheten. Å andra sidan så vet jag att det är det här jag vil. Inte bara vill utan brinner för, jag vill plugga foto, jag vill utvecklas som fotograf och lära mig mera. Betyget finns alltid kvar och om jag vill plugga något annat senare i livet finns möjligheten fortfarande kvar. Att börja plugga på fotoskolan har varit en dröm för mig sedan jag fick höra om den, en dröm som nu blir sann.

Imorgon kväll lyfter mitt flyg till Stockholm. Jag och mamma åker till Stockholm en vecka innan skolan börjar för att försöka hitta en lägenhet till mig. Att flytta från en liten stad i västra Finland till en storstad som Stockholm kommer förmodligen kännas konstigt till en början men jag är minst sagt peppad. Jag ska verkligen se till att ta till vara på min tid i Stockholm och på fotoskolan.

Likes

Comments

Foto självporträtt

Samma kväll som jag fotade min syster Moa bland de rosa blommorna fotade jag även några självporträtt. Jag är inte lika duktig som min fina syster och jag är ganska obekväm framför kameran, men jag har lovat mig själv att försöka bli bättre på att fota självporträtt och det enda sättet att bli det på är att öva 😉

Imorgon ska jag fota för dagstidningen igen och i övrigt håller jag på att fixar inför flytten till Stockholm. Det känns väldigt overkligt att jag flyttar på måndag. Jag är verkligen taggad för att börja plugga foto. Jag lovade er att skriva ett inlägg med tankar kring flytten och att börja studera på fotoskolan, det inlägget kommer upp i helg :)

Ha en bra fredag! 💜Likes

Comments

Foto porträtt

Canon EOS 6D - Canon 50mm/1.4 USM

Modeller: Hanna och Erika

Igår kväll lade jag upp ett inlägg med porträtt på Erika som jag fotat i vackert motljus, idag kommer del 2. Som jag skrev igår var jag, Hanna och Erika på en liten mini-roadtrip och fotade i kvällsljuset för några dagar sedan. Det förra inlägget var uppskattat så jag tänkte nu dela med mig av lite flera bilder från fotograferingen 😊

Likes

Comments

Canon EOS 6D - Canon 50mm/1.4 USM

Modell: Erika

Igår kväll åkte jag, Erika och Hanna iväg på en mini-roadtrip för att hitta ett rypsfält att fota porträtt på. Vi hittade inget rypsfält men fann denna åker. Ljuset var hur fint som helst 😍 och resultatet blev lyckat även om miljön inte blev den vi tänkt oss.

Vad tycker ni om bilderna? ❤

Likes

Comments

Foto porträtt

​Igår kväll fotade jag min fina syster i en buske med rosa blommor. Jag sitter just nu och går igenom, väljer ut och redigerar bilder från den fotograferingen. Jag kan inte låta bli att kika in med en liten sneak peek bestående av två bilder från kvällen. Flera bilder kommer upp ikväll.

Ha en underbar tisdag, kram!💗

Likes

Comments

Foto porträtt

Under helgen fotade jag modebloggaren Anna igen, vi har fotat en gång tidigare i mitten av juni (bilderna från den fotograferingen finns här). Vi valde att fota på samma plats som jag tog bilderna på Cajsa på. Vädret var ganska grått och trist under fotograferingen men resultat blev ändå okej 😊 Anna är så duktig framför kameran!

Vad tycker ni om bilderna? 💗

Likes

Comments

För lite över två veckor sedan gjorde jag ett inlägg där jag berättade lite om den senaste tidens fotojobb. Jag frågade också er om ni var intresserade av att då och då se inlägg med vad jag gjort för fotojobb. Över 90 procent av er svarade att ni ville se sådana inlägg, så here we go 😉

Den senaste tiden har jag frilansat som fotograf inom sporten för dagstidningen (vilket jag kommer att göra på söndag igen). Det är väldigt roligt och jag är glad att jag får möjligheten att göra det. Jag har även fotat bilder till Jessicas företag, vilket som också varit väldigt roligt. Sist men inte minst har jag fotat @CAJSABOSTROM (bilderna från fotograferingen finns i detta inlägg ). I detta fall handlar det inte om ett fotojobb utan ett samarbete bloggare emellan , riktigt roligt i varje fall 😊

Nu är det bara 1,5 vecka tills att jag åker till Stockholm, så roligt! Jag har dock inte hittat något boende ännu, vilket som stressar mig.. men jag och mamma beslutade oss för att åka en vecka innan skolan och kolla in bostäder och söka på plats i Stockholm, så förhoppningsvis löser det sig.

Det var även någon av er som undrade om jag kunde göra ett inlägg med tankar gällande flytten till Stockholm och berätta hur jag känner inför att börja på fotoskolan. Det kan jag absolut göra! 💗

Det här blev ett ganska långt inlägg men jag hoppas ni är okej med det, ha en bra fredag! kram 💗

Likes

Comments

Instagram@amandap_photo