Tänkte att jag skulle göra ett inlägg med mina favoritserier of all time pga tv-serier är det bästa jag vet i livet och jag har så många favoriter. Kanske kommer behöva dela upp det här inlägget i flera delar. Men ok, första:

The Office (US)

Kommer alltid och för evigt att vara nummer ett. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har sett om hela. Varje gång jag är klar börjar jag om igen. Den handlar om ett pappersföretag i Scranton, Pennsylvania och är filmad som en dokumentär. På riktigt hatade alla karaktärer i början. Men det går över. Så många ikoniska lines. Har en hel folder på min dator med screenshots. Finns på HBO för övrigt.

Please Like Me

HERREGUD. Älskar älskar älskar den här serien så himla mycket ni förstår inte. Det är en australiensisk serie som handlar om Josh som inser att han är gay, hans familj (bland annat hans deprimerade mamma) och hans roomie Tom huvudsakligen skulle jag säga. Har inga ord för hur briljant denna serie är. Skrattade högt så många gånger och på riktigt storgrät under många delar av säsong fyra. Dialogen är så jävla fucking briljant och klockren. Alla karaktärer är så realistiska och flawed. Det finns fyra säsonger och tydligen kommer det inte att komma några fler, vilket jag är så sjukt ledsen över. Snälla se den bara. Alla säsonger finns på Netflix.

SKAM

Ber om ursäkt för detta. Ber också om ursäkt för att alla screenshots utom en är från säsong tre. Men säsong två var mest tråkig (hatar William och hatar William och Noora tillsammans) och säsong ett har jag inte sett på jättelänge. Och säsong tre är liksom. Den bästa. For obvious reasons. De flesta vet nog vad den handlar om så behöver inte förklara det. Men jag tycker verkligen om den, trots att många tycker att den är överskattad. Älskar Even och Isak och dör för Henrik Holm. PLUS ESKILD. Favoritkaraktär. Finns på SVT Play.

Parks and Recreation

Handlar om en parkförvaltning i en liten stad i Indiana och människorna som jobbar där. Så rolig serie. Har inte så mycket att säga om den förutom att den är väldigt rolig och April och Andy är väldigt fina tillsammans. Ben och Leslie med. Och ÄLSKAR Leslie och Anns vänskap. Finaste ever. Finns också att se på HBO.

Unbreakable Kimmy Schmidt

SÅ ROLIG. En Netflix-original om en tjej som har varit instängd med tre andra kvinnor i en bunker i femton år och måste anpassa sig till sitt liv när hon till slut blir räddad och utsläppt. Den här är så sjuk och så rolig. Skrattade högt cirka varannan minut. Säsong tre släpps om exakt två månader. Längtarrr. Finns (såklart) på Netflix.


Jesus, vad långt detta inlägg blev. Men här är några av mina favoritserier i alla fall. Mest komedier, men så är det. Kanske blir en del två snart någon gång. Just nu kollar jag på The Office (igen).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår var jag med Mira på Artipelag och såg Lars Wallin - Fashion Stories. Sista dagen nämligen, så då fick man passa på.

Tyckte den var himla bra och intressant. Älskar ju kläder så det var right up my alley.

Vi gick även längs vandringsleden en bit. Tycker det är så himla fint där. Jobbigt bara att det tar en halv evighet att ta sig dit.

Jag: "Mira, kan du ta bild på mig till min blogg?"
Mira: "Visst."

Bästa stället.

Detta gjorde jag alltså igår och idag har jag bara jobbat. Allting var bra med min katt för övrigt, stygnen är i princip borta och hon slipper nu tratt, vilket hon är extremt glad över. Nu ska jag äta middag och kolla på The Office. Standard.

Likes

Comments

Idag har jag varit ledig, så i morse åt jag chokladgröt till frukost (recept här). Gillar egentligen inte havregrynsgröt, men jag kan ärligt talat äta vad som helst bara det innehåller kakao och jordnötssmör.

Har bestämt mig för att försöka bli bättre på det här med bloggandet. Så sedan vi hördes senast har jag hunnit se klart hela Gilmore Girls, både originalsäsonger och revival (de flesta som känner mig vet nog att jag i princip är beroende av tv-serier och alltid har någon ny jag följer), jobbat massor, klippt mig, dansat på klubb till klockan fyra på morgonen till När vindarna viskar mitt namn och YMCA bland annat, samt äntligen (!) bytt skyddsglas på min mobil. Känner mig fulländad.

I helgen ville jag egentligen gå på ansiktsbehandling hos en jobbarkompis och sedan kanske utställning på Artipelag, men blir istället tvungen att jobba hela lördagen. Kanske kan gå på utställningen på söndag istället. Nu ska jag till veterinären med min katt för att kolla att hennes sår läker som de ska (hon har opererat bort två fettknölar). Hoppas hoppas det går bra.

Likes

Comments

För en månad sedan var jag på Lanzarote med min familj.

Vi besökte en kaktusträdgård. Älskar kaktusar.

Och en vingård där vi provade sju olika sorters vin och blev fulla. Värt ändå.

Det var katter ö v e r a l l t. Drömmen. (Fick handen halvt sönderriven av en rädd gatukatt, så går det när man inte kan se en katt utan att behöva klappa den.)

Ö v e r a l l t. Den här bodde på vårt hotell och jag klappade den varenda dag. Den hade knappt någon röst kvar men försökte alltid prata ändå.

Så fint att man kunde se havet bakom hotellet.

Det är så himla intressant landskap där, för det är ju en vulkanö, så det är väldigt stenigt och inte så mycket grönska.

Jag tror jag har bestämt mig för att blogga på svenska (hatar detta med att vara våg, jag kan aldrig bestämma mig för en sak utan ändrar mig hela tiden, kommer säkert ändra mig igen) ändå. Tror det kan bli bättre. Kanske. Vi får se.

Saknar hur som helst detta ↑ just nu. Men det börjar sakna men säkert gå mot rätt håll här i Sverige nu, bara det att solen går upp före klockan sju och ner efter klockan fyra är ju sjukt? Snart är sommaren här, hörni. Håll i hatten.

Likes

Comments

Christmas is my favourite holiday and favourite time of the year. I've sort of come to terms with the fact that it'll never feel the same as it did when I was a kid again, but now I appreciate other aspects of it more, like watching my family open the presents I've gotten them, spending time with parts of my family I don't get to see as much etc. Obviously I love getting presents too, but that's not all I love about Christmas anymore.

Anyways, we spent Christmas at my brother's in-laws this year. It was really nice. We drank mulled wine and watched Donald Duck (gotta love Swedish traditions), then had dinner (I hate Swedish Christmas food - pickled herring is the worst) and afterwards opened presents. Then we mostly just hung out and talked until we went home at 2 am. I've been so freaking tired today, and slightly sad that Christmas is over again. But there's only about 364 days until the next one! Yay. Now I'm off to watch National Lampoon's Christmas Vacation.

Likes

Comments

Fotade tydligen 0 under konserten, och videos vill ej funka så ber om ursäkt.

Igår såg jag mitt favoritband för sjätte och allra sista gången, så dagens inlägg är på svenska och sponsrat av mina tårar (typ).

Det känns fortfarande så sjukt att det är över, för de har funnits där igenom hela min tonårstid. Genom högstadiet och gymnasiet och en bit efter det. Jag minns när jag och min vän gick runt i korridorerna och sjöng Kent-låtar i sjuan, när vi tillsammans såg dem 2010 på Annexet för första gången, när jag senare samma år stod längst fram på Peace & Love och grät till 747 och M, och en gång till samma år (haha) på Långholmen, sedan Sjöhistoriska 2012, och invigningen av Tele2 Arena 2013 när en random kille i publiken började prata med mig som hade en vän som hette Mikael och vi skrek "Sångerna, Mikael minns du sångerna?" till honom under Ingen kunde röra oss.

Hela min tonårstid präglades av Kents texter och de har betytt mer för mig än något annat band någonsin har gjort och det känns så jävla jobbigt att det är över nu. Men som Jocke sa: "När något gammalt tar slut, så kommer något nytt och tar över." Är ändå så glad över hur allting tog slut, för de gjorde en sådan fantastisk show igår och jag är så tacksam över att de spelade Innan allting tar slut ("är du lycklig nu?" nej inte särskilt) och December och bara. Tack för allt. Alla minnen och alla texter och allt ni har gjort för mig. Till er guys, love you.

Likes

Comments

Sorry for the terrible quality of these phone pictures, but I didn't bring my camera which probably was a bit stupid. Oh well! I was at the release party for Battlefield 1 as my brother's plus one last night. It was really really fun. They had a photo booth (amazing!) and people were dressed up as world war 1 soldiers and nurses etc. The DJ played alright music (at least sometimes) so I danced until I was way too sweaty and it was time to go home. Very happy my brother wanted to bring me along because it was a reeeally fun experience.

Likes

Comments

I love Lush and I love face masks so their "bring back 5 clean pots and get a free face mask" deal is probably the best thing that's ever happened to me. This one smells exactly like chocolate and I want to eat it.

It's been a lot more sunny these past few days so I've been a bit happier. I wish the weather and seasons didn't affect my mood so much but alas. Anyways, Sunday is my "put a face mask on and clean my make up brushes" day so I'm gonna do that now and then continue my Sex and the city re-watch.

Likes

Comments

1 - Anastasia's Moonchild Glow Kit. I've wanted this ever since it came out but I cannot get it anywhere here without having to pay customs and that's not happening so I'll just keep dreaming.

2 - Anastasia's Modern Renaissance Eyeshadow Palette. I love love love all of these shades, especially the matte ones.

3 - Kat Von D's Shade + Light Contour Palette. My current contour palette is almost finished and I've been eyeing this one for a long time.

4 - Cover FX's Custom Enhancer Drops. I am in looove with the shade Celestial and I feel like Sunkissed would be really nice as a liquid bronzer. Unfortunately they're sold out literally everywhere.

5 - Smith & Cult's Nail Laquers. Especially the shades Stockholm Syndrome and Bitter Buddhist, I'm in tears.


Me whenever I'm sad (or just whenever really): I need more make up.

Likes

Comments

Long time no see. I've been too lazy and also too sad to blog lately. I also haven't had anything particularly interesting to say. I still don't but that's ok. The first picture is from August, when Mira and I went to Yasuragi which was like the best thing I've ever done. The second is from Isabelle was visiting and we saw Yayoi Kusama's exhibition at the modern museum. The last one is of my the love of my life.

Anyways, I've been quite sad lately because I can't stop thinking about how I'm literally going nowhere in life. Also the fact that I haven't seen the sun in like a month isn't helping. A few weeks ago at work I served two people who work at my favourite fashion magazine and it just hit me that that's literally what I want to be doing but instead I'm here serving them food at a street food restaurant. I know I need to do things if I wanna get there but everything stresses me out and my anxiety is the worst.

This post wasn't supposed to be this way but now it is and I'm sorry. Everything'll hopefully be better soon if the sun comes back.

Likes

Comments