Målet nu var att ta sig till Grand Canyon. Vi visste att det skulle bli en lång körning, närmare fem timmar om jag inte har fel för mig, eftersom vi ville ta oss till den södra ingången. Bara en timme in såg jag att det var skyltat till Hoover Dammen, vilket jag inte hade en tanke på att missa. Så vi stannade och tog lunch samtidigt. Jag ångrar inte att vi stannade, för det var något otroligt att se. Bara utsikten var helt fantastisk.

Resan fortsatte därefter till vår första mål, Grand Canyon. Vad vi inte hade förväntat oss var att vi kom in i ett snölandskap. Ingen av oss hade ens tänkt tanken på att vädret var kallare, så det enda vi hade med var våra vårjackor. Det var förvånansvärt roligt att se snö igen, mot all förmodan, och jag fick till och med lite hemlängtan till kalla Sverige.

Ännu en sak att kryssa av på min bucketlist. Trots den bitande kylan var det så häftigt att få se Grand Canyon. Äntligen. Det var jättevackert med snön också och det var bara helt perfekt. Jag kunde inte sluta tänka på att jag faktiskt befann mig i USA och i just denna delen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vår resa fortsatte från San Diego till Las Vegas. Vägen dit är så otroligt vacker med alla berg i öknen, så det blev någon fotopaus. Vi körde ganska tidigt på morgonen i och med att det skulle bli en lång bilresa dit, men vi kom fram ganska sent på eftermiddagen.

Väl i Vegas mötte vi upp med Erics bror och kusin som var på sin jorden runt resa. Av en slump befann de sig i Vegas samma dagar som vi och även på samma hotell. Vi bestämde oss efteråt att se den gamla delen av stan, vilket jag inte gjorde första gången jag var här. Jag valde att inte ta med kameran, men det var så otroligt fint med ljusshower i taket och band som spelade på scener på gatorna.

Likes

Comments

Första dagen, och den enda heldagen i San Diego, spenderade vi i downtown. I och med att jag har besökt staden innan försökte jag besöka mina favoritställen som jag kom ihåg från sist. San Diego är verkligen en stad jag har förälskat mig i. Trots att det är en stor stad, gillar jag den för det är mysigt att strosa runt i centrum. Det finns så mycket att se, och det påminner lite om Sverige.

Efter en snabb runda i ett köpcenter där jag faktiskt köpte mig en ny VANS plånbok, bestämde vi oss för att äta lunch på Chipotle. Definitivt ett av mina favoritställen i USA. Vädret var väldigt snällt mot oss hela dagen. Det var molnigt, men solen tittade fram ganska ofta.

Vi bestämde oss sedan för att köra och se på San Diegos skyline. Fortfarande en favorit enligt mig. Hittade även en giftshop där jag hittade mina kära vykort.

Likes

Comments

Efter vi hade spenderat första delen av dagen i downtown San Diego, bestämde vi oss för att besöka Old Town. Som den äldsta delen av San Diego fanns där allt ifrån gamla cigarrbutiker till banker som funnits där i decennier. Det kändes verkligen som man hade rest tillbaka i tiden.

Likes

Comments

Resan började tidigt på lördagsmorgonen efter en natt som bestod av lite sömn. Jag var så exalterad över att se mina vänner igen så jag hade problem med att sova. Jag fick uppdraget att vara kartläsare då jag visste hur man körde till San Diego, som var vår första destination på vår roadtrip.

Vi bestämde oss för att köra på Pacific Coast Highway då vi ville köra kustvägen till San Diego. Det är något jag varmt rekommenderar om man kör igenom Kalifornien. Utsikten och naturen längs Highway 1 är så otroligt fin.

Första stoppet blev i Malibu där vi stannade snabbt för att fotografera. Vädret var ganska fint om man jämför med förra veckan, så det var skönt att äntligen se solen igen.

Andra stoppet blev i Santa Monica. Trots att jag har varit här en gång innan blev jag ändå upprymd när vi gick ut på piren. Det känns så overkligt när man står där ute. Utsikten är otrolig, och det känns som om man är med i en film.

Given gruppbild på La Jolla Cove, precis utanför San Diego.

Likes

Comments

Ett stopp på vår roadtrip vi påbörjade imorse var på La Jolla Cove, vilket är fina klippor där det finns massor av sälar. Precis utanför San Diego kan man hitta det.

Det känns så skönt att vara påväg, och jag ser så otroligt framemot vad denna resan kan ... Imorgon blir det en tur till downtown och förmodligen till zoo:et också, beroende på hur vädret blir.

Likes

Comments

Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att jag ska åka till Cancún, Mexico under spring break. Det kommer att bli helt galet. Det är centrum för alla studenter i USA som vill festa under lovet, vilket vi också är där för.

Vi kommer att åka precis efter mina föräldrar har varit här, vilket jag längtar till så otroligt mycket. Idag fyller min pappa 50 år, och jag är ganska ledsen att jag inte kan fira den med honom. Men det tröstar mig att vi kommer ses om ynka 40 dagar.

Imorgon kommer även mina vänner från Sverige på besök, då vi ska på roadtrip genom Kalifornien. Ser så otroligt mycket fram emot det. Jag har saknat de små liven.

Likes

Comments

8 Oktober.

Vi började dagen med att äta lunch/frukost på Olive Garden utanför centrum. Sedan bar det iväg till the Strip där vi spenderade i princip hela dagen. Vi gick och tittade på alla hotell, och fastnade på Caesar's Palace. Det var en otrolig känsla att gå på gatan och se så mycket saker hända hela tiden, och det kändes precis som om man var med i en film.

På kvällen fick vi av en slump bevittna den kända fontänen utanför Bellagio. Det var höjdpunkten under dagen.

Likes

Comments

7 Oktober.

Att åka till Las Vegas så tidigt in var det nog ingen som hade planerat. Men när vi fick reda på att Johan Glans skulle uppträda där på sin World Tour var det ingen tvekan om att åka dit. Vi bokade hotell och bil ett par dagar innan det bar iväg. Två bilar hade vi då vi var en del som ville med. Rättare sagt 9 personer, alla förutom en som kom från Sverige.

Jag körde den ena bilen och Gustav körde den andra eftersom vi var de enda med ett giltigt körkort. 6 timmars bilkörning genom öknen hade vi framför oss, och det var om man räknade utan trafiken. Men det gick jättebra att köra så långt, jag kände mig inte alls trött eller tyckte att det var jobbigt. Det var snarare otroligt kul att kunna säga att man kört i USA.

När vi var ungefär två timmar ifrån Vegas tog vi ett fotostopp för att se solen gå ner i öknen. Det var en surreal känsla att se bergen i bakgrunden. Det blev många bilder här kan jag säga.

Likes

Comments

24 September.

Nu hade jag varit i Santa Barbara i fem dagar. Vi alla bestämde oss för att ta shutteln ner till stranden för att spela volleyboll. Det var svårt att titta bort när solen gick ner i bakgrunden, och att se palmer överallt var otroligt ovanligt. Men det gick mycket fort att vänja sig, och nu tillhör det vardagen.

Så fort det blir finare väder här blir det många fler stranddagar. Jag har ju faktiskt bara badat i havet två gånger under fem månader, vilket nu när jag tänker på det i efterhand är hemskt. Men vattnet är inte varmt här, tro det eller ej.

Likes

Comments