Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att jag ska åka till Cancún, Mexico under spring break. Det kommer att bli helt galet. Det är centrum för alla studenter i USA som vill festa under lovet, vilket vi också är där för.

Vi kommer att åka precis efter mina föräldrar har varit här, vilket jag längtar till så otroligt mycket. Idag fyller min pappa 50 år, och jag är ganska ledsen att jag inte kan fira den med honom. Men det tröstar mig att vi kommer ses om ynka 40 dagar.

Imorgon kommer även mina vänner från Sverige på besök, då vi ska på roadtrip genom Kalifornien. Ser så otroligt mycket fram emot det. Jag har saknat de små liven.

Likes

Comments

8 Oktober.

Vi började dagen med att äta lunch/frukost på Olive Garden utanför centrum. Sedan bar det iväg till the Strip där vi spenderade i princip hela dagen. Vi gick och tittade på alla hotell, och fastnade på Caesar's Palace. Det var en otrolig känsla att gå på gatan och se så mycket saker hända hela tiden, och det kändes precis som om man var med i en film.

På kvällen fick vi av en slump bevittna den kända fontänen utanför Bellagio. Det var höjdpunkten under dagen.

Likes

Comments

7 Oktober.

Att åka till Las Vegas så tidigt in var det nog ingen som hade planerat. Men när vi fick reda på att Johan Glans skulle uppträda där på sin World Tour var det ingen tvekan om att åka dit. Vi bokade hotell och bil ett par dagar innan det bar iväg. Två bilar hade vi då vi var en del som ville med. Rättare sagt 9 personer, alla förutom en som kom från Sverige.

Jag körde den ena bilen och Gustav körde den andra eftersom vi var de enda med ett giltigt körkort. 6 timmars bilkörning genom öknen hade vi framför oss, och det var om man räknade utan trafiken. Men det gick jättebra att köra så långt, jag kände mig inte alls trött eller tyckte att det var jobbigt. Det var snarare otroligt kul att kunna säga att man kört i USA.

När vi var ungefär två timmar ifrån Vegas tog vi ett fotostopp för att se solen gå ner i öknen. Det var en surreal känsla att se bergen i bakgrunden. Det blev många bilder här kan jag säga.

Likes

Comments

24 September.

Nu hade jag varit i Santa Barbara i fem dagar. Vi alla bestämde oss för att ta shutteln ner till stranden för att spela volleyboll. Det var svårt att titta bort när solen gick ner i bakgrunden, och att se palmer överallt var otroligt ovanligt. Men det gick mycket fort att vänja sig, och nu tillhör det vardagen.

Så fort det blir finare väder här blir det många fler stranddagar. Jag har ju faktiskt bara badat i havet två gånger under fem månader, vilket nu när jag tänker på det i efterhand är hemskt. Men vattnet är inte varmt här, tro det eller ej.

Likes

Comments

Bättre sent än aldrig. Fem månader har jag för tillfället befunnit mig i vackra Santa Barbara. Only three to go. Massor har hänt sedan jag anlände, vilket jag ska göra mitt bästa att berätta här. Staden är helt underbar, när vädret är bra. Just nu har vi en regnperiod, vilket inte har hänt på sex år. Alltid lika trevligt. Men bilderna är ifrån någon månad sedan, när vädret var fint. Jag längtar tills det blir fint igen, så man kan få lite färg på kroppen.

Här är gatan utanför min första värdfamilj. De var den bästa familjen man kunde önska sig, men tyvärr fick jag flytta efter bara en månad. Men jag har fortfarande jättebra kontakt med dem, och de är de närmsta jag har som familj här. Om man bortser från alla mina fina vänner.

Likes

Comments

Dagen har bestått av en mycket trevlig lunch med kära Fanny. Sedan bestämde vi oss för att gå en runda vid stranden och fotografera lite. Det var så längesedan jag tog en sån runda då jag tappat min inspiration. Men det kändes som om den äntligen har kommit tillbaka igen.

Bilderna ovan är tagna med Fannys kamera. Jag måste verkligen köpa det objektivet innan jag åker. Det är perfekt för porträtt och "heat of the moment" bilder. 

Likes

Comments

Gårdagen bestod av jobb, vilket även idag gör. Jag hade tid över igår till att öva lite på kaffemaskinen och jag blev relativt nöjd. Hjärtat till höger är jag fortfarande chockad över hur jag lyckades göra, men mycket stolt.

Synd bara att man inte dricker kaffe själv.. annars hade jag gjort dessa i mängder.

Likes

Comments

När man börjar dagen med en otroligt lång sovmorgon har man förtjänat en riktig pangfrukost. Det blir så när man jobbar sent in på natten, vilket jag även ska göra ikväll. Så jag kände att jag ville ha en bra, nyttig frukost i magen innan man ska börja jobba. Det enda du behöver är frusna bär (vilken sort som helst, jag valde hallon), vaniljyoghurt och lite müsli.

Det blev så otroligt gott!

Likes

Comments

Jag har länge tänkt att köpa en passhållare och nu har jag äntligen fått den jag ville ha. Det känns så skönt att kunna ha passet någonstans när jag reser istället för att bara ha det i väskan. Det känns mycket säkrare och lite lättare att hålla reda på det.

Packlistan och sådant har jag börjat så smått på. Jag har en del saker jag vill skaffa innan jag åker, som till exempel en powerbank. Jag känner att det hade varit en bra idé att ha en sån, speciellt när jag totalt ska flyga i 13 h. Det låter ganska mycket, men det kommer att gå fint. Jag tänkte ha med datorn också så kanske man kan sitta och redigera bilder eller något för att fördriva tiden.

Flygbiljetterna har även kommit, vilket var därför jag visste min flygtid. Jag kommer att mellanlanda i London, vilket jag är otroligt exalterad över. Jag har alltid velat besöka London och nu (tekniskt sätt) får jag det. Även om jag bara får se flygplatsen är det i alla fall vetskapen om att jag befinner mig i staden som gör mig glad.


Likes

Comments

Trots det tråkiga vädret känns det som en riktigt bra dag idag. Det blir så när man börjar dagen med sovmorgon och pizza. Det är min sista lediga dag denna veckan, så jag fick passa på. Det börjar bli dags nu att göra sig i ordning då vi ska åka till min morfar för att äta gott (därav klädseln).

Tänkte även börja smått på min packning, dock inte själva packningen utan listor. Det känns som om jag redan har tusentals listor med vad jag ska ha med och vad som ska göras innan jag åker, så lite mycket är det nu. Jag tänkte sammanställa allt för att se om jag faktiskt får plats med allt. Det är ju ändå mitt liv jag måste packa med mig.

Likes

Comments