Något jag älskar att fotografera är havet. Speciellt precis innan solnedgången då man får det otroligt fina ljuset innan mörkret.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sådana här dagar är verkligen speciella. När man umgås med vännerna som har blivit som en familj här nere. När det bara är tre veckor kvar uppskattar man dessa kvällarna otroligt mycket.

Dagen har bara spenderats i sängen för min del. Jag skulle tvunget bli sjuk igen, vilket självklart är riktigt tråkigt nu när det inte är så lång tid kvar. Jag måste verkligen ta vara på dessa sista veckorna, så nu måste jag bli frisk fort.

Likes

Comments

bilder från pinterest.

Det var egentligen meningen att lägga upp lite bilder från tidigare i veckan då vi var och såg solnedgången och hade picknick. Jättemysigt var det, men det får jag lägga upp senare. Idag blev en sådan dag där man bara ligger i sängen. Det har varit en intensiv helg med festande, och sedan var jag på Six Flags igår med min första värdfamilj. Det var otroligt kul, men då alla karuseller var extrema fick jag så ont i kroppen mot kvällen. Därför har jag ingen som helst energi idag, och planerar att göra absolut ingenting. Förmodligen städa lite senare, men innan dess - ingenting.

Då dagens inlägg inte riktigt blev som jag tänkt det, scrollade jag genom Pinterest för inspiration. Jag har hela livet planerat att åka till London, och det har aldrig riktigt blivit av. Det är min favoritstad, och då har jag inte ens besökt den än. Det känns verkligen som om jag har kunnat trivas där, varför vet jag inte, men det bara känns som att jag hör hemma i London. Så jag har bestämt mig att nästa resa jag gör ska bli till Storbritannien. Nu får jag bara hoppas att jag kan hålla löftet till mig själv.

Update: Jag skojar inte om jag säger att mindre än fem minuter efter jag pubicerade detta inlägget så skrev min mamma att vi skulle åka till London nästa år till sommaren och fira hennes 50 årsdag. Haha, så nu antar jag att jag får planera in en annan höstresa.

Ni som har besökt London, har ni några tips om ställen man måste besöka utöver de vanliga turistställena? Och vart tycker ni att jag ska åka till hösten?

Likes

Comments

Contains affiliate links

Ska jag vara ärlig måste detta vara ett av de bästa inköpen jag gjort på länge. Jag har varit intresserad av foto så länge jag kan minnas, och det gjorde så att jag studerade media i gymnasiet. Jag har tagit fotografier i hela mitt liv, men jag är aldrig helt nöjd. Jag kan alltid förbättras, vilket var anledningen bakom köpet av denna bok. Än så länge har jag bara hunnit bläddra igenom den, men vad jag såg ser mycket lovande ut.

Det viktigaste enligt mig för att ta ett bra fotografi, är att tänka på bildens komposition. Tänk naturliga linjer, former och inramning av objekt i bilden. Viktigt är också ljuset i bilden. Personligen gillar jag naturligt ljus, då det ser mest naturligt ut - såklart. Något som också kan tänkas över är vilken lins du använder. Vill du ta närbilder är ett macroobjektiv bäst, och ifall du vill ta porträtt är standardobjektivet bäst.

Allt detta är dock bara mina åsikter, och det kan ändras från person till person. Det man i alla fall kan komma överens om är att ha kul. LEK MED OLIKA VINKLAR, och hitta det som känns bäst för dig själv.

Jag hoppas att detta inlägget var uppskattat, och om ni själva vill skaffa boken kan ni hitta den här, eller klicka på bilderna ovan.

Likes

Comments

Jag saknar verkligen detta stället. För att bara ha varit där i en vecka, förälskade jag mig i Cancún. Jag trodde inte att jag var den personen som älskade att ligga vid stranden hela dagen och bada, för det har jag aldrig riktigt haft tålamod till. Men här insåg jag hur mycket jag trivdes. Eftersom vattnet i Santa Barbara inte är fräscht, kan jag inte vänta tills jag kommer hem till Ystad och våra fina stränder. Vi kommer dock aldrig ha varken värmen eller det vackra turkosa vattnet som Mexico har. <3

Likes

Comments

I helgen var det alltså karneval i staden. Vi bestämde oss för att gå dit i fredags för att se hur det var. Ganska häftigt ändå att ha karnevalen precis bakom huset, haha. Jag tyckte att det var jätteroligt. Karuseller är något jag har lärt mig att tycka är kul, så självklart åkte vi många.

När man gick där kändes det precis som om man var med i en amerikansk high school film eller liknande. Jag menar, vi har ju karnevaler hemma också, men det kändes speciellt med denna. Det kan ju vara för att vi bara har en månad kvar här nu. Allting kanske känns extra speciellt när man vet att man snart inte kan uppleva det mer.

Kvällen var underbar, men dagen efter skulle bli bättre. Jag och Amanda hade nämligen bestämt oss för att tatuera oss på lördagen efter jag hade varit hos frisören. Tyvärr blev det uppskjutet för Amanda blev matförgiftad efter karnevalsmaten. Inte visste vi att man inte skulle äta den. Istället tatuerade vi oss igår, då hon mådde mycket bättre.

Likes

Comments