Dag två av utbildningen är avklarad tyvärr tidigare än hur lång dagen faktiskt ska vara då jag blev obeskrivligt illamående vid 11 och spenderade dagen med att springa fram och tillbaka mellan utbildningsmaterialet  och omklädningsrummet.

Igår började vi att faktiskt utbilda oss. Vissa av oss fick kläder så dom kunde börja svetsa, och några andra får inte börja då vi inte har skyddskläder. Vi kan inte börja med så mycket teori heller då det är mins en vecka tills böckerna till utbildningen kommer. Jag har dock turen att jag fick börja med CAD utbildningen när denna är klar så kan jag söka CSN igen.
Uppe på detta så har jag äntligen lyckats söka studentkorten vilket jag glömt fram tills idag.

På tal om skyddskläder så kom jag att tänka på min klass. Klassen jag är del av är SUPER EPIC! Det är utan tvekan den bästa klassen jag någonsin haft. Speciellt då vi är ett par personer som är brutalt udda, det är jätte kul. stort plus är att vi har samma sjuka humor.

Likes

Comments

Idag var första dagen i skolan, det var intressant och jag är super taggad!
Fick dock reda på att det är MASSOR av teori och mindre praktik än jag trodde.

Det bästa är att jag har ett super chill schema. All litteratur står skolan för, detta gäller även verkstads kläderna.
Då litteraturen inte kommit och vi inte får vara i verkstaden utan alla kläder så är vi lediga tills måndag. Känns lite illa då jag är as trött på att bara ligga hemma, dock hinner jag städa hemma :)

Likes

Comments

Då min Samsung S6 fått PMS och spökar så har den fått åka på semester... Så nu använder man sin iPhone 6+
vi får se hur detta går hoppas snart på att få återanvända till min bittra telefon

Likes

Comments

Denna månad har inte varit så super rolig..

Första veckan av månaden spenderade jag med att packa klart allt för resan jag och A skulle på.

Andra veckan åkte vi till grand canaria där spenderade jag mycket av tiden med ångest, att vara deprimerad  och jag vart ofta arg. Detta grundar sig mycket i att jag sa att jag inte ville åka men fick göra det ändå då biljetterna hade redan börjat betalas på..
När vi flyger hem så går allt åt skogen.. på grand canaria så blev det fel på toaletterna så det var dom tvungna att fixa.. sen berättar piloten att hon och hennes team har jobbat för många timmar och kommer landa i Danmark så vi kan byta flyg där.
Väl i Danmark är det fel på något system så vi får vänta en evighet innan vi kommer iväg och hem till Sverige.. Vi är nu lite mer en 3 timmar sena hem och alla i sällskapet är arga...
I Sverige så fick vi inte ut hyrbilen då hertz hade gett min svärfar fel nummer så vi fick inte tag i vår bil.
Jag och A  bestämmer att ta tåget hem,  medans han föräldrar är arga och vill vänta på sin bil.

Tredje veckan:Läkarbesök. Bråkade med CSN.  jul fick IKEA pressentkort och pengar.

Fjärde veckan: Beställde supernatural för lite av jul pengarna, fixade håret, köpte min medicin.
Imorgon ska jag åka till IKEA då jag och A ska göra om sovrummet och hans spelrum.

Då det vart fel på A's dator så fick han flytta in i kontoret/mitt studie rum. Planen var att han skulle flytta ut därifrån men det slutade med att jag flyttade in för att stanna.. så nu ska jag fixa i ordning så jag kan sitta i sovrummet och plugga där istället.

Likes

Comments

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så köpte jag en dator att ha till studier och när jag åker iväg.
Jag har nu testat den och jag har åker igen bevis på att jag borde lyssnat på min magkänsla och inte köpa demo saker..
Den nya datorn är seg, den har 12 GB i minne och att öppna internet tar sin "lilla" tid.. pga detta har jag kontaktat media markt om att lämna tillbaka den datorn. De sa att då det inte gått 14 dagar så var jag mer än välkommen att lämna tillbaka den.

Då jag ändå behöver ha en dator så kollade jag in Elgiganten och hittade en bättre billigare dator som har mer minnen och bättre allt. Imorgon åker jag till Gävel och hämtar nya datorn och nya dator ryggsäcken!

Likes

Comments

DETTA ÄR EN AV DOM BÄSTA DAGARNA I MITT LIV! Om inte den bästa

Jag fick reda på idag att jag blivit antagen till svetsutbildningen! Jag är så överdrivet glad att jag knappt kan sluta le!!

Gå saker som planerat kommer jag bli svetsare och industrimekaniker!

Jag börjar plugga den 9 Januari!

Likes

Comments

Då det idag är black friday så åkte jag och A till media markt för att köpa en studie dator till mig.
Min spel dator är fantastisk men den är väldigt stor, tung och allmänt otymplig att bära med sig varje dag när man studerar. Den är även väldigt otymplig att ta med sig om man åker iväg på resor eller längre semester då bara datorn väger några kilon..

Så vi anlände till media markt och det är SUPER packat med människor! Köerna var super långa och människor sprang och ryckte åt sig allt möjligt. Efter mycket om och men så hittade vi en dator men den är ett demo exemplar.. jag har egentligen väldigt mycket emot demo exemplar. Försäljaren sa dock att datorn var i bra så jag gick köpte den.

Nu är vi hemma och jag ska testa datorn över helgen och se hur den är, håller tummarna för det bästa!


Likes

Comments

Äntligen har jag fått WIFI! det tog bara 2 månader för företaget att komma hit och göra sitt jobb...

SÅ nu kan jag uppdatera bloggen ordentligt igen!

Likes

Comments

Idag har jag skrivit klart ansökan till tierps yrkesutbildning.

Mitt första val är omvårdnad och mitt andra val är  en svetsutbildning. Allt skickas in imorgon och sen är det bara att hålla tummarna och be till högre-makt att jag kommer in på mitt första val.

Likes

Comments

Under den senaste tiden har det blivit väldigt tungt att studera och då mitt mål med studierna blir så otroligt svårt att nå just nu och min mediciner fungerar inte riktigt som de ska.

Jag har även kommit till insikten att mina ämnen är inte alls intressanta på någon nivå längre de har växt till en stor enormt tyngd och de blir bara tyngre och tyngre för varje dag. Jag känner mig inte så sugen  på att studera och stressa för någon drömm som kanske kan bli av.

Så igår gick jag in på NTIs hemsida och hittade en försäljningsutbildning som sen slutade upp på undersköterskeutbildningen.
Då jag flyttat till en ny kommun så kontaktade jag SYV:en som är ansvarig för tierp. Hon berättade att den ända utbildningen jag kan få av tierp är undersköterska på plats i Tierp.

Nu har jag kontaktat SYVen på skolan jag studerar på för att se om jag kan ta en examen i omvårdnad istället för att ta ut slutbetyget nu i januari.
Känns bättre att faktiskt studera och bli något istället för att bara läsa kurser och kanske bli något.

Blir jag undersköterska så funderar jag på att sedan specialisera mig eller kanske i slutändan bli sjuksköterska.
Vi får se vad som händer.

Likes

Comments