View tracker

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så köpte jag en dator att ha till studier och när jag åker iväg.
Jag har nu testat den och jag har åker igen bevis på att jag borde lyssnat på min magkänsla och inte köpa demo saker..
Den nya datorn är seg, den har 12 GB i minne och att öppna internet tar sin "lilla" tid.. pga detta har jag kontaktat media markt om att lämna tillbaka den datorn. De sa att då det inte gått 14 dagar så var jag mer än välkommen att lämna tillbaka den.

Då jag ändå behöver ha en dator så kollade jag in Elgiganten och hittade en bättre billigare dator som har mer minnen och bättre allt. Imorgon åker jag till Gävel och hämtar nya datorn och nya dator ryggsäcken!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

DETTA ÄR EN AV DOM BÄSTA DAGARNA I MITT LIV! Om inte den bästa

Jag fick reda på idag att jag blivit antagen till svetsutbildningen! Jag är så överdrivet glad att jag knappt kan sluta le!!

Gå saker som planerat kommer jag bli svetsare och industrimekaniker!

Jag börjar plugga den 9 Januari!

Likes

Comments

View tracker

Då det idag är black friday så åkte jag och A till media markt för att köpa en studie dator till mig.
Min spel dator är fantastisk men den är väldigt stor, tung och allmänt otymplig att bära med sig varje dag när man studerar. Den är även väldigt otymplig att ta med sig om man åker iväg på resor eller längre semester då bara datorn väger några kilon..

Så vi anlände till media markt och det är SUPER packat med människor! Köerna var super långa och människor sprang och ryckte åt sig allt möjligt. Efter mycket om och men så hittade vi en dator men den är ett demo exemplar.. jag har egentligen väldigt mycket emot demo exemplar. Försäljaren sa dock att datorn var i bra så jag gick köpte den.

Nu är vi hemma och jag ska testa datorn över helgen och se hur den är, håller tummarna för det bästa!


Likes

Comments

Äntligen har jag fått WIFI! det tog bara 2 månader för företaget att komma hit och göra sitt jobb...

SÅ nu kan jag uppdatera bloggen ordentligt igen!

Likes

Comments

Idag har jag skrivit klart ansökan till tierps yrkesutbildning.

Mitt första val är omvårdnad och mitt andra val är  en svetsutbildning. Allt skickas in imorgon och sen är det bara att hålla tummarna och be till högre-makt att jag kommer in på mitt första val.

Likes

Comments

Under den senaste tiden har det blivit väldigt tungt att studera och då mitt mål med studierna blir så otroligt svårt att nå just nu och min mediciner fungerar inte riktigt som de ska.

Jag har även kommit till insikten att mina ämnen är inte alls intressanta på någon nivå längre de har växt till en stor enormt tyngd och de blir bara tyngre och tyngre för varje dag. Jag känner mig inte så sugen  på att studera och stressa för någon drömm som kanske kan bli av.

Så igår gick jag in på NTIs hemsida och hittade en försäljningsutbildning som sen slutade upp på undersköterskeutbildningen.
Då jag flyttat till en ny kommun så kontaktade jag SYV:en som är ansvarig för tierp. Hon berättade att den ända utbildningen jag kan få av tierp är undersköterska på plats i Tierp.

Nu har jag kontaktat SYVen på skolan jag studerar på för att se om jag kan ta en examen i omvårdnad istället för att ta ut slutbetyget nu i januari.
Känns bättre att faktiskt studera och bli något istället för att bara läsa kurser och kanske bli något.

Blir jag undersköterska så funderar jag på att sedan specialisera mig eller kanske i slutändan bli sjuksköterska.
Vi får se vad som händer.

Likes

Comments

De senaste veckorna har varit hemska..speciellt de senaste dagarna..

Allt börjar med att vi kan inte adressändra pga att det är något strul mellan skatteverket och tierpsbyggen.
Sen får vi reda på att vi inte kan få någon post till nya lägenheten då tierpsbyggen inte pratat med posten. Uppe på detta så har de inte satt upp någon lista för tvätt tiden.
Allt är bara rent åt skogen men vi var mest taggade på att flytta in och allt löser sig med tiden.
Såååå vi fick nycklarna till nya lägenheten i fredags. Vi åker till nya lägenheten och inser  att det inte har skett någon byggstädning eller flyttstädning innan vi flyttade in.
Det är svart oljiga märken på nästan ALLT vida ytor.. bänkar, dörrar, garderober och taket! Toaletten är full med kalk och kiss det ända rena inne på toan var insidan av badrumsskåpet.
Lägenheten är även täkt i fina lager av vitt och koppar färgat pulver.
Detta är bara några exempel på vad som inte var städat uppe på det så hittar vi FEL i lägenheten..
Dörrar du måste lyfta för att stänga, förstörd kryddhylla och ett fönster som det är ett gigantiskt glapp i.

Jag var så ledsen att jag satte mig på golvet  och grät.
Jag var så förtvivlad och arg då vi blev lovade att det skulle vara klart.
Så jag kontaktade de företaget man ringde vid akuta fel som kontaktade tierpsbyggen som i sin tur ringde mig.
Boendevärden ringde mig och alla ska veta att han är en person med hjärtat på rätt plats! Vi pratade och han sa att han skulle försöka få ut en städare.
Det fans ingen ledig så vi fick städa själva för 100 kr timmen 4 personer tog 5-6 timmar att städa och då städa vi inte allt för det blev för sent.

Pratade med min granne igår och han sa att han inte heller fått någon städning och att ha också fick börja med att städa allt. Vi drog slut-satsen att ingen av oss tre på bottenvåningen fått städat.

Likes

Comments

Imorgon hämtar vi nycklarna till nya lägenheten!

Jag är super taggad!

Är dock inte sugen på att packa upp allt...

Likes

Comments

För ett tag sen fick jag hem ett reklam blad från ÖoB. Jag blev så överlycklig då de hade så otroligt mycket fina saker!!

Det hade en super fin stor lampa i glansig koppar färg för ca 300kr.
Igår åkte vi hem till mina föräldrar och ställde av möbler vi aldrig kommer använda igen och jag kom att tänka på att det finns ett ÖoB i Östhammar (det ligger inte så långt ifrån mina föräldrar).
Vi kom till öob där det hade hängt upp lamporna och den "stora" lampan  var suuuuper liten, uppe på det så var allt det finna jag ville köpa super stort. Små besviken gick jag dock hem med en korg som man kan använda som bord. Den korgen måste jag spraya i silver..

Så detta äventyr till ÖoB blev inte så roligt men jag sparade iallafall pengar 😂

Likes

Comments

shit vad jag har haft att göra de senaste veckorna! snart är allt det över för på fredag får vi (om de hinner klart) nycklarna till nya lägenheten!!!
Jag kan knappt vänta!

Inför flytten så behövde vi en ny soffa då den gammla soffan gjorde sitt för minst 5 år sen. Så min svärmor gick ut på blocket och köpte en "ny" soffa till oss! På bilden såg den liten och perfekt ut ungefär en sådan jag tänkt mig.
I helgen var den stora dagen då vi skulle hämta soffan. Vi åker till Gävle och träffar de som har soffan, vi går upp och soffan är GIGANTISK!

Det roliga i detta är att jag åkte hem till min vän Hugo på fredagen. När jag kommer dit inser jag att hans föräldrar har nästan exakt en sådan  soffa som vi skulle hämta på lördagen och redan då insåg jag att soffan var enorm. Jag tänkte dock att det kanske bara var en större variant av soffan. Jag hade fel...

Åter till berättelsen så jag står där och inser att min plan för vardagsrummet är körd och att jag måste nu köpa ett mindre bord... Då frågar tjejen som äger soffan om vi är intresserade av att få ett bord och stolar gratis då det annars skulle till tippen.
Så vi går upp på deras vind och hon hade ett antikt bord som jag letat efter men jag känner inte för att köpa ett antikt bord för 2500 eller mer.. så den trevliga tjejen räddade min plan för lägenheten!

Likes

Comments