Header

Såhär ser det ut just nu, jag sitter på en stol mitt i ridhuset och får hästen tränad. Benen har inte repat sig efter att jag flög av.
Till veckan ska jag börja fixa videos som jag kan lägga upp här!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!
Dagarna som varit har det hänt mycket för Crille.
Vi var ute på vår andra uteritt med Becca, och det blev mycket galopp på ett nytt tredelat D-ringat bett.
Men, allt var väl inte bra heller, vi hade en lång galoppsträcka och jag och Becca tävlade lite i galoppen, sen från ingenstans så är det två vattenpölar och Crille tvärstannar. Jag ramlar över halsen på honom, blir släpad 10 meter på knäna och sen klev han mig på höger knä.
Jag blev mest skakad över att jag drog honom i munnen, så jag kollade hans mun millimeter för millimeter, sen kollade jag mina ögonfransar, jag har precis fixat dom 😉👌🏻

Trots att jag fick dyka över huvudet på honom och är helt blåslagen idag och har svårt att gå så är jag nöjd med uteritten, han är så duktig!

Dessutom har jag bokat vår första träning tillsammans, den trettionde ska vi på NH träning! Det ser jag fram emot!

Likes

Comments

Hej!

Jag tänkte skriva om utrustning idag.
Jag har märkt mycket på Crille att han är känslig i nacken och runt öronen, och då finns det bara ett val i träns-väg och det är PS Of Swedens träns. Jag tror dom leder marknaden på anatomiska träns. Dom är så himla bra!

Detta anatomiska träns har ett stilrent och klassiskt utseende och lämpar sig extra bra för hoppning och markarbete. Nosgrimman är längre än normalt vilket gör att kindbenen och de känsliga nervutskotten lämnas fria.

Tränset är tillverkat i finaste engelskt, vegetabiliskt garvat läder.
Det vadderade nackstyckets utformning gör att trycket bakom de känsliga öronen och på nacken fördelas.

Detta är mitt första PS-träns, det har jag haft sedan December 2014. Detta träns gillar jag för snabb-spännena i sidostycket och tyglarna.

Detta populära dressyrträns är tillverkat i finaste engelskt, vegetabiliskt garvat läder.

Nosgrimman är bred och har enormt mjuk padding som även är utskuren för att lämna kindbenen och nervutskotten fria. Nosgrimman spänns med pullbackknäppning och har en vadderad platta på remmen. Aachenfästet kan tas bort och nosgrimman blir då en stilren ”engelsk” nosgrimma. Tränset har ett brett, tryckfördelande nackstycke som lämnar gott om plats för öronen.

Sidostyckena är platta och försedda med elastiska vaggor, som tillåter hästen att "fjädra" på bettet i munnen. Detta hjälper även till att ytterligare jämna ut trycket över nacken.

Detta är mitt andra träns, jag har inte använt det så mycket men Crille gillar denna riktigt mycket, nosgrimman är riktigt mjuk och sen så är det vaggor i detta träns, och det gillar han mycket!

Detta exklusiva träns är tillverkat i högklassigt engelskt, vegetabiliskt garvat läder.


Med sitt breda nackstycke tar detta träns plats som ett av de mest anatomiska hopptränsen på marknaden. Den svängda designen på nosgrimman gör att kindbenen och de känsliga nervutskotten lämnas helt fria. Nosgrimmans övre rem spänns med vanlig pullbackknäppning.

I sidostyckena finns elastiska vaggor, som tillåter hästen att "fjädra" på bettet i munnen. Detta hjälper även till att ytterligare jämna ut trycket över nacken.

Detta är mitt tredje träns i samlingen och detta träns gillar vi otroligt mycket! Crille älskar det och han passar så himla bra i detta!


Sen kommer vi till sadel, där använder vi en WIntec Cair 500 Jump i färgen Tabacco. Denna sadel är luftstoppad, så den formar sig lätt efter hästens rygg och den är väldigt ställbar. Du kan byta koppjärn, och byta till olika inlägg i sadeln för att fylla ut den på vissa ställen och minska på andra.


Denna sadel är inte bara väldigt anpassningsbar, den är även i konst-läder. Så det är en syntetsadel, men den ser ut som en vanlig läder-sadel.
En annan sak jag gillar är att du kan flytta knä- och vadklosarna med hjälp av kardborre. Så kan man få det stöd man behöver.

Det var väl allt för denna gång. Ha en fortsatt trevlig vecka.

Likes

Comments

Hej Hej!

Nu tänkte jag bli bättre på att blogga! Jag vill ju verkligen dela med mig av Crilles och min resa tillsammans med er. Jag har ju tänkt ut en del mål till mig och Crille under 2015, och våra mål är:

* Hoppa en bana på 110 cm.
* Vara med på en P&J.
* Sätta högergaloppen.

Igår när jag red så kunde jag flytta honom sidleds i skritten några steg, och den känslan var underbar! Han var verkligen lyhörd för skänkeln idag, och det är så jag vill ha honom, sen ökningen från lugn trav till en riktigt ökad trav är underbar, känslan är helt magisk.

Crille är ju ganska liten till storleken, endast 153 cm hög. Men han är en helt annan häst att rida! Han blir så maffig och han har väldigt mycket motor. Dom som provat Crille förstår mig helt, han blir så mycket större uppe på ryggen.Här ser han ju ganska stor ut, men sen så har han ju mycket muskler och är välbyggd.

Och här till exempel, han ser lika liten ut som han är. Och hjälp vad vinterpäls han hade! Lilla fluffis!

Likes

Comments

Hej!

Nu har det hänt en hel del sen jag bloggade sist. Crille har flyttat till ett annat stall, vi flyttade den 1/6. Sedan dess har vi provat att hoppa riktiga hinder, ridit ut för första gången med sällskap och mycket mer.

Och hur går det då? Jo, det är underbart! Crille sköter sig exemplariskt och han har utvecklats otroligt mycket. Tidigare var han lite svår-fångad i hagen, han bara sprang ifrån en. Men nu galopperar han gnäggandes emot mig när jag hämtar honom, så underbart!

Han har fått ny mat som han är lite skeptisk mot, men jag ska byta till honom, till något mumsigare.
Han äter just nu: Hö, Havre, Betfor, Lusern, Soja-protein och Biotin, men jag ska nog byta lusernet mot Hippo Alfa, eller hon som gjort foderstaten till Crille tycker jag borde byta till den då lusern kan smaka lite beskt.


Kram!

Likes

Comments

Hej!
Ligger nu hemma på soffan med inget mindre än mensvärk.. Varför, just varför ska det finnas?!

Idag var jag och Nina ut till Crille, redan igår bestämde vi oss för att jag ska hoppa honom, lite högre, det har jag aldrig gjort tidigare. Bara över små hinder och aldrig i galopp. Men idag var det den dagen.

Vi började att travhoppa över några mindre hinder, men han är en mästare på att riva i trav..
Sedan började vi i galopp, och hjälp vad bra det kändes! Han hoppade verkligen superbra, första gången vi hoppade i galopp. Nina filmade och fotade, dock mobilbilder men jag är nöjd ändå.

Dålig eftergift av mig, håller tillbaka händerna för mycket. Vi mycket att öva på, både han och jag.
Han blir väldigt stark innan hindren, så jag får hålla honom ganska mycket. Men jag är verkligen supernöjd med dagens träning, lite så att jag svävar på moln.

Ha en trevlig kväll!

Likes

Comments

Hej!

Sitter nu och väntar på att Becca ska jobba klart. Hon ska få rida Crille idag, jag har världens mensvärk och Crille behövs tränas i höger varv och det är mitt sämsta varv, jag är inte lika stark i det varvet. Men men sån tur jag har så har jag ju Becca som är starkare i det varvet.

Igår red jag och vilket skitpass vi hade! Usch jag var så missnöjd.
Han ville inte trava över bommar, då stannade han bara och tog inte skänkeln, sen skulle han inte trava i höger varv utan att hålla på att dumma sig, det enda som var bra var galoppen. Han tar galoppskänkeln direkt från skritt och håller galoppen bra. Men nu ska vi verkligen nöta på höger varv.

Nu när jag kommer flytta honom så finns det ju helt andra träningsmöjligheter och då kan vi rida på ridbana och i ridhus, så underbart!
Här kommer lite bilder på Crille när han busar i hagen.


Han är så söt, lilla ponny-hästen.

Likes

Comments

Hej!

Nu ska vi backa tiden lite. Crille fyllde 10 den 15 Maj, och eftersom jag var sjuk så fick Becca rida honom, och dom testade även på galoppen, innan så var det bara jag som galopperat på Crille men nu har även Becca gjort det. Jag tog dessvärre inte med mig kameran.. Tjatigt! Crille och Becca passar väldigt bra tillsammans, det gillar vi!


Här är Crilles trevånings-tårta. Först ett runt litet knäckebröd, sen rivna morötter. Andra lagret består av rivna gröna äpplen och på det tredje lagret så är det betfor och morötter. På toppen är det en äppel-boll.


Crille väntar snällt på sin tårta! Han ser verkligen ut som ett litet förväntansfullt barn!


​Sen har det inte hänt så mycket, jag har letat stallplats och hittat en, riktigt roligt! Sen så har vi övat på galoppskänkeln och kört korta galoppsträckor för att få in fattningarna. 

Filmer kommer laddas upp inom kort! Ha en trevlig dag! :)

Likes

Comments

Hej!

För någon dag sedan var jag och Nina ut till Crille, jag sopade ur boxen från gammalt spån och la in nytt och fint spån, han ska ju ha det bästa, den lilla skrutten!

Nyrullad och har ett tjockt lager med spån.

Medans jag fixade boxen så borstade Nina Crille och gjorde honom klar för ridpasset. Vita dressyrskydd och vitt dressyrschabrak, så himla snyggt på honom!!

Sen tog Nina med sig min kamera och fotade för fulla muggar!

Lite sur, efter ridpasset.

I början av varje ridpass så upplever jag honom såhär, stel och kort, men det släpper ganska fort, bara han får springa på lite.

Koncentrationen är inte på högsta nivå, han gnäggar till tjejerna inne i stallet.

Lite kort och stel, men fin ändå.

Över bommar som hugger efter hovarna.

Ökad trav.

Jag försöker få till en power-ökning i trav.

Sen började vi med galoppen, jag är glad över Crilles luftiga galoppsprång, han har inte den typiska travar-galoppen som är väldigt markbunden. Här är en fattning ur skritt på en liten volt.

Lite mer galopp.

Den här bilden älskar jag, han ser så stor ut,

Han har full hörsel bakåt, utifall piloten vill sakta av och vara lite snäll.

Ökad galopp, och om jag säger såhär: När jag kramade åt lite extra med skänklarna så förväntade jag mig inte den reaktion jag fick, därför så sitter jag ganska långt bak, inte alls beredd.

Sen när piloten varit alldeles för krävande så får hon en överraskning, i form av en jättespark, jag skriker: Ooooooh! Och skrattar sen.
Många kan tycka att det är obehagligt eller läskigt, men jag bryr mig ärligt inte, han visar att det är jobbigt, och han har humör, vem gillar inte det?
Hästar ska ha humör, då älskar man dom ännu mer.


Imorgon fyller lilla skrutten 10 år, då är det tårta som gäller, och massa mys!
Tack Nina för dom fina bilderna.

Likes

Comments

Hej!

För ett tag sen så landade mitt nya träns hos posten, som jag dreglat över detta träns, så himla fint! Sen att jag fick ett riktigt bra pris gråter jag ju inte över. Crille behövde inte vänta på att få prova det, och kameran var givetvis med!


Hur snygg är han inte?! I looooove him!​

Likes

Comments