Header

Stallet klart för dagen, mockade i morse och redet Dells efter det. Backtränade henne och lät henne galoper och lösa bogarna och ländryggen. Kändes lös pigg och fräsch, nästan lite för fräsch😅

Next stop Konstens natt. Ska bara kolla runt en stund. Inget för marknader menn😂

Imorgon ska jag till Korsholms skolorna och träna långbana för Minttu. Jobba omvända galopper😉

Här är lite nya krokar och hängare till stallet. Eftersom sadelkammaren är i andra stallet är det bekvämt att ha några hängare att lägga sadel och träns på

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej, har just gjort klart stallet för dagen och landat i sängen. Dells var ledig idag då hon tränade dressyr igår. Tränade mycket omvända galopper och jobbade på att få henne mjukare då hon kändes lite stel igår men hade en väldigt fin energi i steget. Hon har varit lite trött efter PPHS så hon har inte presterat till max med dressyren men hoppas att hon känns bättre imorgon då jag ska träna henne igen.

På dagens schema stod det som först att tvätta våran "privata" del av stallet där vi har våra egna hästar. Tömde boxarna och tog ut alla saker. Tvättade genom hela stallet och har ny lagat nytt spån i boxarna. Ska även fixa lite ny "inredning" dit oxå, bilder kommer när det är klart.

Efter det åkte jag och mamma till massör, inte bara hästen som behöver masseras ;) Hämtade även spån åt hästarna. 

Nu är Dells kvällsmasserad, smörjd med både liniment och salvor och fått sin kvällsmat. Nöjd häst;)

Likes

Comments

​Ja igår blev det longering för Dells. Hon har känts lite trött så tyckte att hon bara skulle få jogga på linan. Såg väldigt fin och mjuk ut, inget långt pass ville bara att hon skulle röra på sig efter hoppningen på Söndagen.

Idag står dressyr på schemat, främst omvända galopper då det ingår i helgens dressyrprogram då jag ska fara på lagdressyr med några andra Nurkare. Ska bli jätte kul! Ska rida Helppo B FEI Lasten Esiohjelma B 2015. Vårt första FEI program! Men tror att den inte ska vara några större problem. Ska även åka till en annan större ridbana och träna programmet för Minttu eftersom det går på A bana. 

Ja så ren och fin var hon när hon kom från hagen ;)

Likes

Comments


Jah vad ska man säga? På Lördagen var vi som sagt till PPHS och tävlade och jag ska säga först och främst tack för bra, välordnade och fina tävlingar! Jag hoppas verkligen att det blir mer tävlingar där!

Men ja vi startade hemifrån ungefär 5.30 och kom fram i bra tid till klassen, anmälde mig och gick banan. Var ingen svår bana enligt mig och hon kändes väldigt fin på framridningen/hoppningen! MEN vi river första hindret, ett slapt hopp men resten av banan var perfekt och hon hoppade jätte fint!

Sen efter en stund var det dags för min 110. Jag kan säga att vi har inte tränat något mycket på denhär höjden men hoppade några hinder i Ypäjä och det kändes lätt och bra så jag tänkte varför inte? Vi värmer upp och hoppar fram på några små hinder och hon känns bra. Sen när vi ska ta ett språng på en större oxer så kommer vi fel och eftersom jag inte säger åt henne att hoppa ändå så vägrar hon så plötsligt att jag flyger in i hindret. Har aldrig fallit av henne innan och dethär var en helt ny situation för oss blir vi båda osäkra och hon vägrar igen på oxern. Vi sänker ett rätupstående och hon hoppar bra men hann inte hoppa något på 110 innan vi gick in på banan. Vi båda var osäkra och skärrade över det som hänt ( Dells skulle aldrig kasta av mig med flit, hon är jätte rädd om mig ) och vi vägrar ut oss på första hindret som är en oxer.

Vi var minst sagt ledsna och det är såndär saker som får mitt självförtroende att sjunka till botten eftersom att jag vet att vi är så mycket bättre och det där är inte direkt något som händer varje dag...

Men hoppade henne igår igen för att höja självförtroende för oss båda och vi hoppade 115 utan problem. Skens mycket bättre och vi ska göra come back! ( film finns på min insta @amanda.nygard

Likes

Comments

Åkte på morgonen tillsammans med mamma och hundarna och tittade på ett badställe som är gjort för hästar. Hundarna fick bada lite i värmen och var helt slut efteråt ;)

Efter det hård trimmade jag Dells inför PowerPark Horse Show. Skänkelvikningar, slutor, omvända galopper och mycket böjda spår. Gick igenom hela henne och hon kändes jätte fin och bra, kändes som att vi fick bort det sista efter lägret. Nu står hon i boxen med kvällsmat, liniment på halsen, back on track benskydd och täcke på sig och hovar och karleder smörjade med kokosolja, som alla kvällar ;) Klippte också henne man och svans ikväll.

Vi kommer starta 1 m och 110 cm på lördagen, kommer bli kul! Har inte hopptävlat sen 6 maj så det är ett tag sedan och planen efter framgången där var just att starta 1 m och 110 cm nästa hopptävling. Har startat en massa 80 cm och 90 cm under sommaren pga fälttävlan och hon känns väldigt trygg i dom höjderna nu då hon har nollat allt under hela sommaren <3

Nu kommer hon vara ledig fram till lördag.

Likes

Comments

Har ridit både Idunn och Dells idag igen. Idunn skrittade jag ut med som vanligt, glad och pigg!

Dells red jag till åkern med och galopperade. Hon hade väldigt bra fart på ;P Väldigt pigg och glad över att få springa på gräs, älskar det!

Imorgon är planerna att trimma Dells ordentligt och känna genom henne och Idunn ska skrittas ut igen ;)

Likes

Comments

Har inte bloggat på en vecka nu när jag varken har haft tid eller ork. Har ju som ni sett i tidigare inlägg varit i Ypäjä på läger och det gick jätte bra! Vi hade en super bra tränare och även fast hon var lite tveksam på derbyhindrena så hoppade hon dem jätte fint sen och även i terrängen hoppade hon jätte fint!

Sista dagen hade vi tävling och hon kändes jätte fin! Var meningen att vi skulle hoppa derbyhindren men det hände en olycka för ett annat ekipage så vi fick inte... Verkligen synd eftersom jag skulle ha velat få hoppa dem igen så det kändes bra. Men vi hoppade en 90 cm bana fast jag ville egentligen byta till 1 m eftersom jag inte fick hoppa terränghindrena menn...

Hon nollade iallafall och hon kändes jätte bra! Kom bra på alla hinder och fick fina språng även till ALLA hinder. Fick höra efter rundan av flera tränare att den var jätte bra, kul ;) Åkte iaf hem med en bra känsla men ingen rosett eftersom vi inte satsade på tid utom på en fin runda, men låg på en tredje plats efter min start.

Nu efter har vi varit till en kompis villa och bara haft det skönt! Åkte även till Fäboda och Jakobstad igår med några andra familjer. Idag har jag tagit tag i livet igen och packat ur alla väskor från lägret, städat rummet och ridit både Dells och Idunn. Dells joggade jag bara med, kändes väldigt fin och mjuk men lite trött. Idunn skrittade jag bara ut med.

Likes

Comments

Sådär nu är kvällsstallet fixat och jag har duschat och ätit kvällsmat.

På morgonen började vi med att dela in oss i grupper och efter det ridning. Vi skulle rida dressyr som först då att våran ridlärare Anna Kärkkäinen skulle få lära känna oss och ponnyerna. Vi tränade på böjas spår och på skänkelvikningar och galopbågar. Hon kändes väldigt pigg men stoig och var stel pga det men annars bra!

Efter det var det lunch och sen teori och den handlade om tävlingsträgler. Efter en stunds fritid så skulle vi rida igen och den här gången hoppa. Vi tränade på linjer och bågar ochar det gick jätte bra! Hon kändes väldigt fräsch och fin!

Nu har vi ätit igen och har haft lite lägerlekar, helt slut😉


Likes

Comments

Steg upp halv 7 och fixade stallet, mockade och fodrade åt Dells. Nu har jag ätit frukost och väntar på att vi ska klockan halv 9 hissa flaggan och kontrollera grupperna innan vi ska rida 😊

Likes

Comments

Har kommit fram och installerat mig i rummet och Dells står i stallet en bit ifrån lägenheterna och hon mår jätte bra😊

Vi har just ätit kvällsmat och hästarna har fått sitt foder och nu har vi ledig tid tills 22:30 för då ska det vara tyst😅 Taggar bara till morgondagens träningar och teori😁

Likes

Comments