Header

Äntligen är det sommar och skönt väder ute!

Under helgen har Arnella Nyman varit hemma hos oss och hållit kurs, det har varit jätte kul och jag fick jätte bra tips angående bromsen på Heidur och jätte bra tips vad man ska tänka på med sitsen! Var verkligen behövligt!

Dells har varit jätte fin och mjuk då jag mest ridit dressyr på åkern och ridit ut. Har även varit på dressyrträning för Minttu och vi tränar hårt för att få allt att sitta till FM! Och jag kan säga att vi är väldigt långt på väg!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Eftersom jag inte uppdaterat på hela veckan så ska ni få ett litet överseende!

Måndag:

Red Heidur som fick ett trimmpass och gick jätte bra, finns saker såklart som ska slipas på men han gick för övrigt väldigt fint! Dells var ledig

Tisdag: Båda var lediga och jag följde med Nicole på en hopptävling till Esse

Onsdag: Red båda. Dells fick ett Dressyrpass på åkern och hon var väldigt mjuk och fin! Heidur fick trimmas på ridplanen och gick väldigt fint!

Torsdag: Red med Dells till en åker längre bort där hon fick sträcka på sig och galoppera. Heidur red jag ut längs vägen

Fredag: Hoppade lite smått med Dells, la fram en lägre 3 kombination, ett ensamhinder och en kavalett att värma upp på. Hon hoppade väldigt väl och hon kändes jättebra! Heidur fick jogga och han kändes jätte fin!

Lördag: Båda lediga och vi åkte till Tammerfors på shopping!

Söndag: Dells fick ett dressyrpass där jag tränade bla skänkelvikning och förvänd galopp och lite bommar, väldigt mjuk ,och fin, hon känns jätte bra nu!

Idag: har suttit och pluggat på Fysik prov och ska nu gå ut i stallet och rida båda 2 <3


Likes

Comments

Blåa Jeans ridbyxor med brun helskoning från Horseware, knappt använda 

storlek: 26R

20 euro

Lila Ridbyxor från JH collection

båda storlek 34

25 euro st

Om du är intresserad så kan du kommentera eller kontakta mig på instagram, Facebook eller mejlen: amandacnygaard@gmail.com

Likes

Comments

Var till Ylistaro och tävlade igår, startade en 90 cm och en 100 cm bana. Dells kändes ganska slö i början av uppvärmningen men taggade till sen. Väl inne på banan och väntade på våran tur hoppade hon bara runt och ville i väg, det är just den känslan jag vill få ut av henne, att hon ska vara jätte pigg och framåt. Då är hon lättare att hålla ihop och hoppar bättre!

Hon kändes jätte bra och var bara i hindrena i kombinationen i grundomgången men vi kom till omhoppning! Satsade inte så hårt men hade som mål mest att få en felfri runda, tog några snäva svängar men vi kan rida fortare, fastän vi kom snett på 9:an, en bred oxer så hoppade hon utan problem och rörde inte ens i hindret, men på 11:an som oxå var en oxer så kom vi för nära och rev ganska grovt både fram och bakbommen men hoppade annars super bra!

I en meter var hon i några hinder men kombinationen klarade hon utan problem, 6.an kom vi helt fel på, i stället för att hoppa för långt i från tar hon ett halvt galoppsprång till och jag var inte beredd på det och hamnade lite långt fram på henne, i vanliga fall river hon om hon kommer för nära och jag inte stödjer upp henne med en stabil sits där jag håller upp överkroppen ordentligt, nästan är rak, men hon lägger upp hovarna så högt så hon slår i mina fötter och hon rörde inte ens i hindret, så jääävla duktig! Väldigt glad att hon själv förstod situationen och ville inte riva, väldigt sällan det händer kan jag säga! Hon är en häst man måste rida och om man inte gör det ordentligt river hon, det är väldigt sällan hon vägrar på hopptävlingar, förra tävlingen i Myrkky var faktiskt första gången! men hon hoppade lätt över oxern som hon förra klassen rev och vi blev 0-0 och en 12:te plasering av 49 st. Nöjjd!! Nästa tävling ska vi höja till 110 cm!

Likes

Comments

Tränade för Minttu idag direkt efter skolan, jobbade mycket lösgörande.

Började med att rida 3 och 4 bågar och sen galopperade fram henne så att hon fick med bakbenen ordentligt. Efter det så tränade vi smått på skänkelvikningar på kortare sträcka och det gick jätte bra till sist! Vill verkligen jobba med skänkelvikningar nu eftersom jag har ett utsatt mål i år att starta en lätt A!

Har iallafall planerat att fara på Fälttävlans FM med Dells i år och där så ska man gå ett 1 stjärnigt FEI program som bla innehåller skänkelvikningar och bågar i galopp men förövrigt inga andra konstigheter.

Vi tränade oxå mycket på förvänd galopp och jag lyckades till sist att få henne att gå flera varv på raken i vardera varv. Hon är lite svår att rida förvänd galopp på eftersom hon har väldigt lätt att byta galopp och när hon spänner ländryggen när vi gör förvänd galopp så väljer hon istället för att trampa av mer i den galoppen så byter hon, så hon behöver mycket support från mejj men vi klarade som sagt bra till sist!

Om ni undrar så blev tävlingen som jag skulle på förra helgen inhiberad när vi var på plats alltså klockan 9 på kvällen på grund av vädret och dom hade klockan 12 samma dag sagt att den skulle bli av! Blev ganska arg eftersom de visste väderleken men aaa. Vi ska iaf fara till Ylistaro i helgen och hopptävla!


Likes

Comments

Kom just hem från skolan. Ska snart gå ut och spela in en video till youtube som jag hoppas att jag kan ladda upp nästa vecka för jag har haft en hel del problem med mina redigeringsprogram på senaste som ni säker märkt när det gäller den dåliga uppdateringen. Om allt går som det ska kommer det ut 2 videos nästa vecka!

Minttu kom hem till oss igår och höll dressyrlektion. Vi tränade bara på volt och gjorde skänkelvikningar i både trav och galopp. Hon var väldigt mjuk och fin och formen var jätte lös och bra på henne! Mamma longerade Heidur <3


Likes

Comments

Vaknade för typ 45 minuter sen och ska snart börja röra mig mot skolan. Har tänkt att jag ska rida/longera Dells idag och jag ska fråga mamma om hon kan longera Heidur eftersom det är prov imorgon ska jag försöka fokusera lite mer på det.

Annars så gick Heidur helt okay igår, han var lite stel till höger och eftersom han oxå var lite slö så fungerar inte formen på samma sätt. Men efter en stund gick allting bra ;)

Likes

Comments

​Hej på er! 

Det var en stund sen sist och det har hänt lite oxå. Men jag kan bara tipsa er om att när jag är så här oaktiv på bloggen så finns även min instagram och snapchat att följa mejj i om ni är intresserade!

Iallafall var jag på tävling i lördags, och jag tänker inte "hålla det här hemligt", becuse but shit happens. Dells kan vägra på träning om vi kommer riktigt tokigt eller om det är ett stort hinder och hon ser inte det i tid, men hon har aalldrig vägrat på hopptävling, och jag vet att jag kanske låter bortskämd, det är många därute som har hästar som de kämpar med varenda tävling för att de ska komma igenom utan att bli diskade men Dells gör inte sånt. Som ni kanske märker, vi vägrade ut oss på 1 meter, först på 3:an sen på 6:an. Och jag blev både förbannad men på samma gång lite orolig, för om hon inte beter sejj som vanligt, då kan det ju vara något fel på henne. Jag ska oxå ta lite på mejj själv att jag var lite avslappnad och vi kunde haft mer fart mot de hindrena men jag kan bara säga att vi är en erfarenhet rikare och det ska inte hända igen!

Annars efter tävlingen har hon varit jätte trevlig och jobbat fint! Har bara ridit barbacka och ut med henne så hon ska tycka det är roligt, hon äälskar att träna barbacka!

Heidur har oxå varit jätte fin och vi går framåt hela tiden och det är bara lite mer än en vecka tills vi ska på tävling igen! Jag och Dells ska ju i helgen och tävla fälttävlan till Ypäjä, första kvalet i Kenttäcup. Jag ska bara fara en harraste men hindrena är ändå ganska stora i Ypäjä emot t.ex. Niinisalo. Men hon tycker jätte mycket om fälttävlan och hon har inte sett ett ända terränghinder sen den 10:de Oktober så jag hoppas på en explosion. Hon är som bäst då ;)

Likes

Comments

Har ridit ut med Heidur idag så att han skulle sträcka på sig efter gårdagens trimm som gick jätte fint! Han var väldig mjuk och fin och gick fint i form i tölten. Idag så gjorde han jätte bra galoppombyten och jobbade jätte fin och var pigg och glad över att få komma ut i skogen.

Dells småhoppade jag på Tisdagen vilket gick jätte fint och dagen efter red jag ut på henne så hon fick galoppera, hon var väldigt pigg och glad ;)

Dells ska vara ledig nu torsdag och fredag för att hon presterar som bäst i hoppning om hon får vara ledig före och samla en massa energi ;)

Likes

Comments

Eller vad man ska säga när klockan är halv elva ;)

Red bara Heidur igår, trimmade på planen och han gick jätte fint i form i tölten! Jobbade jätte bra! Lyfte lätt vänstra galoppen, den är snart inte ett problem längre ;) Om ni undrar så är vår nästa tävling i Ypäjä 6 maj. Då är det kraftur igen men utomhus, vi hade planerat att fara den 29 april på Jalkur men vi skippar det eftersom det har varit mycket kvarka där. Men vi känns ganska redo för nästa tävling :)

Idag så ska Heidur vara ledig och Dells ska tränas, har inte planerat något ännu men träna ska vi göra ;)

Bildresultat för ryttar citat

Likes

Comments