Header

Hur har er midsommar varit?

Min har varit bra! Vi åkte tillsammans med en annan familj till deras villa och firade. Dells och Heidur fick ett break över midsommaren och tanken är att jag ska starta dem idag.

I helgen fick jag även mejlen från Pony meeting, cheman, vad som ska vara med. Ska någon här komma? Har faktiskt ingen aning vilka som kommer ;) men det ska bli kul!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vaknade 9 imorse och gick ut och släppte ut hästarna och åt frukost. Igår så red jag bara Dells, tog ett pass på åkern och tränade lite mjukgörande, skänkelvikningar och tempoväxlingar. Hon kändes ganska fin, rider henne på ett annat träns nu eftersom micklemet har gått sönder så hon känns inte lika bra med det. Rider henne på ett "vanligt" träns med bred nosgrimma. Men det är ändå ganska bra att jag får rida på ett annat träns nu så att vi får träna lite på det. Jag hoppar ju henne på ett träns med mexikansk nosgrimma och tredelat med fasta ringar och det har hon gått jätte bra dressyr på oxå men man får ju inte tävla med tredelat och fasta ringar i dressyren så det är inget alternativ.

Om vi ska prata lite om Heidur så red jag honom senast i förrgår och han kändes super fin! Jag rider ju honom just nupå ett vanligt islandshäst träns, jag brukar ju annars rida honom på micklem oxå, han är svårare att få att jobba i rätt form i på det tränset jag rider på nu mest i tölten men har var jätte fin på det sättet att jag fick honom bra att göra öppna på långsidorna i tölten och han lyssnade bra på mina halvhalter och mot slutet jobbade han i en jätte fin form och bakbenet blir bara bättre och bättre!

Här har vi lilla runda Idunn som bara inom några veckor ska föla! Vi hoppas på ett skimmel sto ;)

Likes

Comments

Jazz det var några dagar sen nu men om ni följer mig på mina andra sociala medier så vet ni resultatet redan. Det var en riktigt regnig och äcklig dag och jag var ganska säker på att hon skulle vara ganska sur på dressyren för att hon hatar att träna i regn, mennn hon var helt fantastiskt fin och samlade sig jätte bra och vi fick 65,56% ( protokollet finns på equipe om nån är intresserad ) Efter det så for vi direkt till hoppningen och hon kändes jätte bra och fin och nollade banan och låg därefter på 5:te plats.

Efter det gick vi terrängbanan och så åkte jag och mamma till 2 hästbutiker och kollade runt och köpte en snygg Kingsland piké, ett K9 showshime, putsmedel, svamp och en kingsland regnjacka.

Sen var det dags för terrängen. Jag fick höra att det var jätte många som hade fått hinderfel speciellt på 6:an som var ett hinder några språng efter vattengraven, om jag kom igenom felfritt skulle jag kunna stiga. När jag kom ut i gräshagen där vi skulle vänta på vår start spratt det i hela hästen och hon gick på tå hela tiden med öronen spetsade, då kan man inget annat än känna sig trygg! När vi ställer oss framför startlinjen och det är 30 sekunder kvar står hon bara och stirrar på det första hindret och väntar...

15 sekunder kvar, 10 sekunder och jag trycker på klockan, 3, 2, 1 ratsasta! och jag skänklar på henne och hejjar på henne ( det älskar hon ). Hon flyger över det första hindret och sätter av i nerförsbacken mot 2 som hon hoppar lätt över. Hon rejsar igenom hela banan och flyger högt över alla hinder det var inga problem för henne. Mellan 10 och 11:an som är de 2 sista hindrena måste jag ta till skritt för att jag var alldeles för snabb, men jag kan ju inte skritta ända fram till 11 så jag lyfter galopp efter några meter och vi kommer in 10 sekunder innan idealtiden ( vilket är okay eftersom man får komma in i mål 20 sekunder tidigare än idealtiden och vara felfri ). Jag hör att speakern säger på finska: Och där är Amanda Nygård i mål på De Almendra och sen räknar hon upp alla placerade och jag ligger på en tredje plats! Gissa om jag var lycklig! Hon går bara som en klocka igenom hela dagen och bara staplar upp bra resultat!

Ypäjän Hevosopistos foto.

Likes

Comments

​Åkte som sagt på Lördagen till Nurk och tävlade. Vi startade Tuttari eftersom förra året hoppade hur bra som helst alla hinder förrutom trappan vilket var väldigt konstigt eftersom det är ändå ett så pass lätt hinder och vi hade hoppat det innan.

Men aaa morgonen började med att våran egna transport la på bromsarna så det gick inte att backa med den så vi fick låna en transport från en som hyr in hästen hos oss, jätte snällt av henne <3 Men yess vi blev en halvtimma försenade till våran planerade tid så vi fixade så att jag skulle starta näst sist istället för att starta som fjärde.

Hon var jätte fin och fräsch på uppvärmningen och gick jätte fint! Inne på banan så kändes hon oxå jätte bra men lite besviken på min ridning emellanåt. Inridningen blev jätte bra och rak och vi fick en 7:a för den och det stod att den var rak och bra, men det som jag inte gillar är att om de inte hade något att klaga på och den var rak och bra så tycker jag nu att det ska kunna gå över 7 vilket jag har upplevt med flera olika domare och jag vet att andra gjort det oxå. Men Resten av banan var jämn fin skulle ha önskat att jag skulle ha fått henne att ha mer energi i galoppen men vi slutade på 65% vilket jag kan vara nöjd med men jag vet att vi kan mer.

Hon ver jätte fin på hoppbanan, hon hoppade inte så bra med ryggen men jag märkte på henne att hon inte vill riva hon rörde inte i något hinder och var jätte duktig och även fast jag tappade balansen efter 6:an för att hon kom lite stort på den och vi tappade helt linjen till 7:an så var hon jätte snäll och hjälpte mig <33

I terrängen kunde det inte gå bättre, hon var jätte taggad och skötte sig super bra! Vi kom felfria igenom och prickade tiden exakt! 2 min och 40 sek! Och vi slutade på en tredje plats! Och även ganska kul att vi var bara 2 ponnyryttare i klassen, jag och Lina From, resten var alla vuxna seniorer och Lina kom på en andra plats med sin ena ponny. #ponnypower ;)

​Nu har jag packat klart och imorgon ska vi bege oss till Ypäjä på fälttävlan. Ska starta en harraste där för att det gick inte så bra förra året i tuttari där ;)

Likes

Comments

​God morgon!

Hade ganska chill dag igår, städade rummet, klippte gräset och åkte och vaccinerade Zumba. Både H och Dells fick vara lediga och bara Heidur ska tränas idag och Dells ska badas och sakerna ska packas för morgondagens fälttävlan!

Ska kanske även rida Marikje idag, får se ;)

Likes

Comments

​Har just kommit in efter att har tränat båda hästarna

Klockan 12 åkte jag med mamma och Joel till stan och kollade i butiker och åt vid Strampen, det var jätte gott ;)

Ungefär kvart över 5 kom Minttu och höll lektion för mig och Dells, vi tränade på galoppbågar och skänkelvikningar. Hon var jätte fin och energisk och vi blir bara bättre och bättre på skänkelvikningarna. Hon har lite svårt med det och skulle behöva mer lösgörande för bogarna, men det går absolut framåt!

Heidur fick ett ganska kravlöst pass där vi tränade mycket på tölt-galopp övergångar. Jag försöker att träna på övergångar så mycket som möjligt eftersom han har lite svårt att växla ner och det kan vara svårt att hitta bromsen men jag försöker som sagt att träna så mycket som möjligt på det så att vi ska bli bättre ;)

Och båda blev stretchade, avsvampade och omsmörjda efter och Heidur fick gå och beta en stund eftersom det inte är så mycket gräs i hans hage.

Bildresultat för häst citat

Likes

Comments

Idag fick vi äntligen sommarlov!

Dells fick djupvågsmasage och var därför ledig idag men tränade dressyr för Minttu igår och tränade på skänkelvikningar! Det blev bara bättre och bättre! Såklart vi har mycket att jobba på men det går framåt! Jag red däremot Heidur idag och han var väldigt vild i början men blev jätte fin sen! Red först ut längs vägen 3 km och sen tränade vi på galopplyft och ökad tölt på ridplanen. Har inte kunnat rida ut några längre sträckor eftersom alla våra längre ridvägar är i skogen och det är en björn här just nu...

Bildresultat för häst citat


Likes

Comments

Äntligen är det sommar och skönt väder ute!

Under helgen har Arnella Nyman varit hemma hos oss och hållit kurs, det har varit jätte kul och jag fick jätte bra tips angående bromsen på Heidur och jätte bra tips vad man ska tänka på med sitsen! Var verkligen behövligt!

Dells har varit jätte fin och mjuk då jag mest ridit dressyr på åkern och ridit ut. Har även varit på dressyrträning för Minttu och vi tränar hårt för att få allt att sitta till FM! Och jag kan säga att vi är väldigt långt på väg!

Likes

Comments

Eftersom jag inte uppdaterat på hela veckan så ska ni få ett litet överseende!

Måndag:

Red Heidur som fick ett trimmpass och gick jätte bra, finns saker såklart som ska slipas på men han gick för övrigt väldigt fint! Dells var ledig

Tisdag: Båda var lediga och jag följde med Nicole på en hopptävling till Esse

Onsdag: Red båda. Dells fick ett Dressyrpass på åkern och hon var väldigt mjuk och fin! Heidur fick trimmas på ridplanen och gick väldigt fint!

Torsdag: Red med Dells till en åker längre bort där hon fick sträcka på sig och galoppera. Heidur red jag ut längs vägen

Fredag: Hoppade lite smått med Dells, la fram en lägre 3 kombination, ett ensamhinder och en kavalett att värma upp på. Hon hoppade väldigt väl och hon kändes jättebra! Heidur fick jogga och han kändes jätte fin!

Lördag: Båda lediga och vi åkte till Tammerfors på shopping!

Söndag: Dells fick ett dressyrpass där jag tränade bla skänkelvikning och förvänd galopp och lite bommar, väldigt mjuk ,och fin, hon känns jätte bra nu!

Idag: har suttit och pluggat på Fysik prov och ska nu gå ut i stallet och rida båda 2 <3


Likes

Comments

Blåa Jeans ridbyxor med brun helskoning från Horseware, knappt använda 

storlek: 26R

20 euro

Lila Ridbyxor från JH collection

båda storlek 34

25 euro st

Om du är intresserad så kan du kommentera eller kontakta mig på instagram, Facebook eller mejlen: amandacnygaard@gmail.com

Likes

Comments