Header

Kom just in från stallet och har ridit Dells som var en riktig energi bomb! Jag red ut henne för att hon skulle sträcka på sig efter tävlingen och hon for som en kanon genom skogen ;)

Hon ska vara ledig imorgon och Heidur ska trimmas. På Onsdag ska jag på dressyrlektion för Minttu och träna på dressyrprogrammet för nästa helgs tävling!

Har annars redigerat en video nu som kommer ut väldigt snart!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Klockan halv 9 rullade bilen med transport mot Seinäjoki. Ponnyn skinande ren och knoppad inför årsdebuten. Väl där tittade vi på 80 cm klassen och sen gick jag banan, den var ganska lätt och typ "logisk" så det var skönt inför debuten. Dells var jätte pigg på framridningen/farmhoppningen och kändes lovande!

Väl inne på banan blir hon heeelt gaaalen när ekipaget före oss får startsignal för hon trodde det var hennes och började försöka lyfta galopp och taggade till 1000! Hon hoppade skitbra hela banan och den var lixom clean egenom och snygg, väldigt nöjd med min ridning i båda klasserna och Dells hoppade bra, men så kommer det där skitpetet på 2;an såklart! Lite slapt hopp men jag tycker det var sjuuukt onödigt pet!

På 1 meter kändes hon oxå jätte fräsh och fick jätte fina språng men river på b delen i kombinationen och 5:an, jätte onödigt det oxå för banan var jätte snygg!

Jätte nöjd med båda hästarna och det känns som jag har fått en bra start på säsongen!

Mina stjärnor <3

Likes

Comments

Heidur var helt sjuukt fin idag! Vi kan såklart bättre men den här tävlingen var typ "att prova på tävling" för att se hur han var och hur jag klarar honom i tävlingssammanhang.

Men han skötte sig jätte fint! I tölten fick vi poängen 4.20 och ja det är inga toppoäng men det var typ inte det som spelade så stor roll utan att jag var nöjd. Han var iallafall ganska trött i den klassen och han hade ingen bra form men vi klarade kvalet som "för oss till nästa nivå" som ligger på 4.10 för juniorer ;) Jag måste såklart tävla fler "gruppklasser" för att kunna gå vidare men jätte nöjd iallafall. Han kändes väldigt kontrollerbar och det var målet!

I andra klassen var han piggare och ville mer framåt. Han var ganska oliktaktig i tölten, i traven tog han till galopp en gång för att det var en annan framför honom och han vill vara först ;) Så senare när jag hade fått honom till trav igen så travade jag förbi den andra ryttaren och han travade hur fint som helst, vi fick bla 6 för trav :) I skritten var han obeskrivbar, skrittade så bra han bara kan och kammar hem 5.5 poäng, vi gick in med den baktanken att han kanske till och med inte skrittar sen, utan att han kommer vara för pigg men han kan inte få bättre än det :)) Galoppen började inte bra, han har ju problem att lyfta vänster galopp och han lyfte höger de 2 första gångerna, vilket gav poängavdrag men sen när han väl lyfte vänster så gick han jätte fint!

Jag kom 3 i tölten och på delad 1 plats i fyrgången av juniorerna, helt sjukt bra start på karriären för oss 2.

Imorgon blir det Aluemestaruus för mig och Dells!

Likes

Comments

Har en tävlingshelg framför mig nu!

Åker ner med Heidur till Ypäjä väääldigt tidigt imorgon, ush! Ska stiga upp klockan 3.00 så vi får se om jag lever imorgon ;) Ska bli jätte kul att få inleda säsongen med Heidur!

Han gick förövrigt jätte fint idag! Jobbade jätte bra i tölten! Dells fick vara ledig så hon sparar energi till söndagens hopptävlingar ;)


Likes

Comments

Efter att ha kommit hem från skolan så gick jag ut och red Dells som var väldigt pigg och glad, red ut henne och mest bara lät henne ha kul! Jobbade lite skänkelvikningar med henne zick-zack över vägen, hon jobbade jätte bra!

Red ut Heidur oxå var ganska fin, jobbade bra inne i skogen och lyssnade och var nöjd!

Imorrn blir sista passet för Dells innan tävlingen, hon ska bli trimmad har jag tänkt, mamma sladdade ridplanen idag så den borde var något så nära torr imorgon, så ska träna mjukgörande och lite trimm innan hon får 2 dagar ledigt och sen tävlingsdebuten! Vill att hon ska ha maxad energi på Söndag, då jobbar hon som bäst!

Med Heidur är det lite tvärtom ;) Honom tränar jag nu varenda dag fram till tävlingen så att han ska vara lugn och lyssna fint på Lördag!

Likes

Comments

Var på hoppträning som sagt igår, hon var väldigt pigg och stark och glad, hoppade väldigt fint iallafall och kändes bra tills vår tävlingsdebut för i år nästa helg. Efter det så blev jag sjuk, magsjuk men det är mycket bättre nu redan och har joggat Dells idag. Hon var fortfarande stark men väldigt fin!

Mamma longerade Heidur och har var oxå perf!

Har dessutom utsatt ett tävlingsdatum för oss 2 oxå, ska kanske fara ner till Ypäjä med honom på lördag, vi har anmält oss iallafall. Antagligen kommer vi nog fara ;)

Så det blir en ordentlig tävlingshelg som start på säsongen för mig! Heidur ner till Ypäjä på Lördag morgon och Dells till Seinäjoki på Söndag morgon! Det blir ordentlig trim för mig och Heidur som gäller!

Har annars varit hem från skolan idag och kommer även vara det imorgon så att jag inte smittar någon ;)

Likes

Comments

Har just varit och mockat stallet och packat lite, ska åka mot Nykarleby. Ska träna för Laura

Likes

Comments

Jag har länge hållit på med den här sporten, min familj har alltid haft hästar och de här fantastiska djuren tog mitt hjärta direkt.

När jag var ungefär 3 månader gammal föddes Idunn, en häst som jag har ännu idag. Hon som liten var världens snällaste och den omtänksammaste hästen jag någonsin träffat. När vi var åtta år gamla startade vi i vår första tävling, en utställning, men Idunn har ingen vidare exteriör som islandshäst så det var inget att satsa på.

Sen kom hoppningen med i bilden så småningom, Idunn är ju ingen speciellt bra hopphäst men det var i alla fall kul att fara långsamt i trav runt 40-50 cm banor. Vi vann aldrig en hopptävling men vi gick nästan alltid felfria, bara en gång under hela vår hoppkarriär har vi rivit. Men vi var oftast med i clear rounds så vi plockade hem många små rosetter tillsammans!

Jag var med i några gångartstävlingar också men hon har inte så speciellt bar tölt så det drog ner poängen, men vi har några väldigt fina resultat på nacken tillsammans!

När jag var 10 år tror jag så for vi på vår första terrängdel i fättävlan tillsammans! Vi hade inget vidare resultat, men vi kom egenom banan och jag var lycklig i alla fall ;) Jag var även på en till sådan tävling där vi blev felfria och kom på delat första plats med min bästie Nicole! Då drogs jag med i fälttävlans världen, som jag fortfarande älskar idag!

Efter det så har jag inte gjort så mycket med Idunn på tävlingsbanorna, jag har bara startat ett lätt D.3 dressyrprogram med knappt godkända resultat och en hästorgentering i somras. Och jag har inte så mycket mer planer med henne på tävlingsbanorna heller, hon var inte riktig för det här med att tävla men hon är en fantastiskt mysig och fin hemma häst som man kan då och då fara på några små tävlingar.

Någonstans där efter vår dressyrtävling kom De Almendra ( Dells ) med i bilden. Det var en stor övergång från en liten trygg och stadig islandshäst till en stor halvblods ponny som knappt är inom ponnymåtten! Men Dells var världens tryggaste ponny i början och var jätte snäll och lugn när hon förstod att jag inte hade så mycket erfarenhet. Vi tränade över vintern och i Januari åkte vi på vår första Pay n` jump!

Jag tyckte det gick bra då iallafall, hon var lugn och snäll, även om x antal bommer föll så var jag nöjd ;) Men däremot efter det så gick allt fel i hoppningen, Dells bestämde sig att hon inte ska vara den där jätte snälla läromästaren som är lugn i vått och torrt, hon började rejjsa med mig och testa mig, blev het på hinder. Jag var ju inte alls van med det när jag ridit på snälla "tröga" Idunn hela mitt liv, jag har aldrig fallit av henne, så långt gick hon inte, direkt hon kända att jag tappade balansen så att jag höll på att falla av så stödde hon upp mig igen!

Efter en stund tränade jag för första gången för Fransisco Gruppi, en hopptränare med sina rötter i Italien men nu mera bor i Sverige. Jag tyckte att han var jätte bra första gången, han gav oss ett tips att jag skulle testa att hoppa henne på olympia bett.

Bildresultat för olympia bett

Det gick jätte bra med det bettet och hon började lyssna bättre. Nästa gång jag tränade för honom hade jag fått kontroll på henne. Han kom inte ihåg oss alls och inte heller hur Dells hade varit innan ( Den här träningen var ungefär ett år efter och jag hade fått så bra kontroll över henne så jag red inte med olympia mer ). Och eftersom jag hade henne i så bra kontroll och hon var så lugn så var hon inte "Den häftiga heta ponnyn" mer och därmed ointressant. Detta var då en träningshelg och vi hade första lektionen på lördagen och andra på söndagen. Första lektionen så blev jag utesluten i slutet av lektionen och fick inte hoppa mer medans de andra fick fortsätta, samma sak dan efter. Mamma frågade Gruppi varför och han svarade att "hästen kan inte hoppa högre en 90 cm"(!) Nu för tiden så tränar jag nästan bara för Minttu och ibland för tränare som kommer då och då, typ som Jan Jönsson och Pike Herd ;)

Mamma sa åt honom att hon hade hoppat 120 cm banor med förra ägaren och Gruppi blev förvånad. Bara för att Dells hade vägrat en gång på ett 1 meters hinder för att jag red för sakta mot det eftersom jag inte var rutinerad innom höjden. Jag blev så j*vla trött och besviken så jag har inte åkt på hans träningar mer. Jag säger inte att Gruppi är en skittränare, jag känner flera som tycker att han är bra och han passar bra som tränare till dem, men absålut inte till mig, det fanns bättre för mig därute än han.

Jag och Dells har hittills tävlat en massa med många fina resultat och vi har iallafall ett år tillsammans kvar, och bevisat att det här ekipagen klarar mycket mer en ett 90 cm hinder ;) Men det här året har egentligen börjat som rena skiten för oss 2 men vi gör det bästa av det ;)


Under den här tiden red jag oxå en häst som heter Audur ( Öjdur ). Vi fick inte så lång tid tillsammans men vi tränade och tävlade under en liten tid innan hon blev såld ( hon var en av mammas hästar). Vi fick väldigt fina resultat från de få tävlingar vi var på!

Jag red oxå en annans islandshäst under tiden och tävlade henne på samma tävlingar som Audur, hon heter Glód och vi fick oxå väldigt fina resultat tillsammans, men hon har tyvärr kasching eller hur det stavas och rids inte för stunden.

Snart började jag oxå rida Heidur, han var ganska svår för mig då och jag tränade inte så hårt, sen blev det en paus typ på våren/början av sommaren och sen började jag rida honom igen och har ridit honom sen dess och har sikte på FM 2017!

Likes

Comments

Har just kommit hem från skolan och hpller på att äta mellis.

Det som har hänt den senaste är att Dells har fått nya skor och rids nu som vanligt och ska fara på hoppträning på sönda. Hon har annars varit jätte fin! Har joggat och ridit ut henne

Heidur har varit pigg och glad och fin och jobbar bra! Vi har till och med vårat första tävlingsdatum planerat! 29.4 ska vi fara på Jalkur och dan efter far jag med Dells till Ypäjä så båda får komma med ner till södra Finland! Snart ska jag ut och rida Dells iallafall😉

Likes

Comments