Header

En trött dag idag...

Kom hem från skolan och åt middag, efter det var det bara i sängen framför datan, kollade netflix och youtube. Ungefär klockan 18 så gick jag ut och mockade Idunn och Dells box som vanligt, sopade stallgången, vattenhinkar osv.

Dells blev tränad på åkern i snön idag vilket hon verkligen uppskattade! Hon frustade hela tiden och hade mycket energi i bagaget! Busade runt bara mest, en stund sen hon fick göra det.

Nu har jag landat i sängen, duschat och ska nu sova.

Från ett ställe jag saknar väldigt mycket, inte bara stället utan framförallt människorna!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det har varit lite tufft på sistone, mycket med skolan och sen stallet där på. Hade både Fysik prov, Finska förhör och bokrecension på de här 2 dagarna.

Om vi ska tala om Dells så har hon varit ganska ok på senaste. Hon är en häst som svarar väldigt bra på foder och därför fått en massa överskottsenergi då vi började med havre igen så vi bestämde oss att sänka lite på mängden eftersom hon har svarat med envis energi istället för lydig och arbetsvillig energi om ni förstår vad jag menar ;)

Jag var till manegen både fredag och lördag, tränade dressyr och hoppade lite på lördagen. Igår trimmade jag igenom henne igen och hon kändes bättre!

Idag har det snöat väldigt mycket så jag bestämde mig att ta en barbacka ritt på en snötäckt ridbana, jätte mysig och hon kändes väldigt mjuk och fin idag! Mockade på det 5 boxar och grovputsade både sadel och träns.

Nu har jag sett på finalen av Det Stora Hoppet och ska gå och sova <3

Likes

Comments

​Verkligen behövligt... 
Såklart kunde jag inte städa "hela" eftersom det är andra som har sina saker där men städade iallafall mina och mammas saker, känns skönt att ha det lite mer organiserat och rent iallafall!

Lite bilder från hur sadelkammaren ser ut nu ;)

Likes

Comments

Och idag bjuder vårt fina Finland på en krispig och fin vinterdag med snö och 6 minusgrader! Det som jag har spenderat dagen med är att fixa stallet och ridit Dells på åkern, hon var jätte fin och mjuk, pigg som bara den! ;)

När jag kom in efter stallet bakade vi pepparkakor och nu så ska jag bara kolla på datorn tills jag ska gå ut och mata hästarna!​

​Här är förövrigt min nya sadel som kom i söndags! Älskar den mer och mer för varje gång jag sätter mig i den!

Likes

Comments

​Nu är December här och det finns till och med lite snö på marken!

Igår så tömkörde jag Dells för första gången på 2 år! Eller jag har inte tömkört henne utan mamma har gjort det innan. Det gick hyfsat bra! Det är lite annorlunda knappar att hitta än i ridningen. Man ska tänka på att inte har tömmarna lika korta som i ridningen! Men eftersom jag brukar longera henne en gång i veckan så tänkte jag att det skulle vara bra att ersätta det med tömkörning ibland!

Efter det så red jag ut Idunn en bit, hon var pigg och glad! När jag kom in så julpyntade jag rummet. Här får ni lite bilder på det!

Likes

Comments

​Steg upp igår ungefär klockan halv åtta och gick ut och red Dells och Idunn. Båda reds ut, Dells var lite trött medans Idunn var väldigt pigg och glad över att få träna!

Efter det åkte jag på confadom som började klockan 12 och slutade 19...
Långdag i kyrkan vilket jag kanske inte är ett så stort fan av, men vi hade ganska kul tillsammans och timmarna gick fort.
När jag kom hem så kom några kompisar över, vi åt middag och hade kul tillsammans. 

Idag vaknade jag klockan halv tio, helt slut. Mamma och pappa var snälla och släppte ut hästarna och jag har bara tagit det lugnt hittills. Blir en väldigt chill dag då jag inte haft det på länge! 

Likes

Comments

​​​​​​​

Har kommit hem från skolan och fixat i stallet. Hästarna får vara lediga idag då det är väldigt äckligt väder och jag har som sagt ingen manege ​i närheten.

Men boxarna är mockade och största delen av hästar blev intagna runt 16 tiden, Marikje blev borstad och omskött då hon ska åka till ett nytt ställe imorgon som sällskap till en annan häst. ( Marikje är våran Fireser ) Men nu står hon i sin box ren och fin! 

Jag red Idunn och Dells igår. Dells blev trimmad på ridplanen, jobbade ganska mycket med att få henne mer på hjälperna och få henne uppmjukad. Hon var ganska stel i mellanåt och lite bakom skänkeln men annars helt ok. Idunn red jag ut och hon var jätte pigg och glad!

Likes

Comments

​Har typ legat och halvsovit i min säng sen klockan fem, så himla trött!
Städade rummet på morgonen och gick efter det och mockade stallet, åt lunch och efter det red jag ut Dells. Har varit minusgrader hela dagen och vägen var väldigt hård, men bra att träna på olika underlag som sagt, och roligt hade vi! Vi tränade mycket i backar och checkade att hjälperna fungerade.

Nu ska jag snart ta in henne och ge henne kvällshö och foder.


Likes

Comments

Har just kommit in från stallet. Mamma var jätte snäll och mockade åt Dells då jag var till stan och simmade. Skönt att få träna utanför ridningen oxå!

Jag trimmade Dells igår. Hon kändes helt ok men lite stel och tung mellan varven men kan oxå vara pga det hårda underlaget. Men tränade mycket övergångar för att få henne vaken på skänkeln.

Likes

Comments

Har landat i sängen efter en grå och regnig måndag.

Började som vanligt med att åka till skolan på morgonen och mamma var jätte snäll och kom efter oss när skolan slutade. När jag kom hem läste jag till Biologi prov innan jag gick ut till stallet, mockade 5 boxar, fixade mat, vatten, stallgången innan jag tog in Dells och Idunn.

Dells fick vara ledig idag men Idunn reds ut. Hon var väldigt pigg och glad men vi for inte en så lång bit då hon inte har så bra kondition ;)

Imorgon ska båda tränas, skulle vilja hinna rida ut Dells innan det blir mörkt men jag tror att det är ett omöjligt uppdrag eftersom jag kommer hem runt fyra... Suck! Hoppas ni har haft en bra måndag!

Likes

Comments