View tracker

Jag är så less just nu: på alla läkare, alla sjuksköterskor, alla sjukhus, men främst det svenska patetiska sjukvården. Som rubriken lyder så blir det aldrig som man tänkt sig, någonsin, det är något som jag har lärt mig. Speciellt när det kommer till den svenska värdelösa sjukvården.

Som de flesta som läser min blogg vet så har jag varit sjuk sen början av augusti. Har hela tiden haft en rejäl hosta, varit ständigt snorig och trött, smärta i bihålorna och växlande feber. Efter jag vet inte, HUR MÅNGA BESÖK SOM HELST på vårdcentralen och flera antibiotikakurer så har jag fortfarande inte blivit bra. Så innan jul bestämde min läkare sig för att skicka mig till Helsingborgs sjukhus för att röntga både lungorna och bihålorna. Dagen efter röntgen så ringde min läkare mig och sa att det inte alls såg bra ut, utan att han skulle skicka en remiss tillbaka till Helsingborgs sjukhus och att jag skulle behöva spola bihålorna för det är sista utvägen till att bli frisk.

Idag var dagen då jag skulle få spola bihålorna för att ÄNTLIGEN BLI FRISK. Sov ingenting inatt och kunde knappt äta frukost, jag var verkligen så nervös. Vid 09.40 anlände jag vid Helsingborgs sjukhus, parkerade i parkeringshuset och gick tvärs över gatan till öra-, nästa- och halsmottagningen. "Skrev in mig" och tog en nummerlapp. Satt bokstavligen och skakade i stolen i väntrummet, det kändes nästan som att hjärtat skulle hoppa ur min kropp, så fruktansvärt nervös var jag. När det väl stod 59 på displayen och "gå till rum 5" så kände jag bara, ÄNTLIGEN.

Väl inne i besöksrummet så blev jag bemött av en rätt okej trevlig läkare och en betydligt mindre trevlig sjuksköterska. Jag fick berätta "min historia" och sedan tog vi en titt på mina röntgenbilder. Bihålorna ovanför ögonen var helt svullna, fanns ingen tillstymmelse av "luft" där inne och bihålorna under ögonen var svullna de också, men det var inte lika farligt som bihålorna ovanför ögonen. Läkaren berättar tydligen att man inte kan spola bihålorna ovanför ögonen och de inte tänkt spola bihålorna under ögonen heller. Utan jag blev bara undersökt, de tog en ny odling och skrev ut ett recept på kortison som jag ska få äta i 15 dagar och Nasonex (som jag sa flera gånger att jag inte behöver för jag har flera sprayer och det hjälper inte mot förkylning utan bara min allergi). Vi bokade även in en tid där hon ska ringa mig om en månad och följa upp hur jag mår, samt meddela om odlingen gav något och om jag måste käka antibiotika igen eller inte. Så istället för att spola ut det jag hade och dämpa min smärta litegrann, så fick jag gå ut därifrån utan någon som helst förbättring.

Det jag blir irriterad över är inte bara att läkaren inte lyssna, att sköterskan var världens suraste och deppigaste människa. Utan att de fick mina plåtar innan jul och lät mig gå runt och vara sjuk i ytterligare en månad utan att göra någonting?! De hade kunnat skicka ut ett recept till mig innan jul och antingen ringt eller skrivit ett brev om att de inte skulle spola mina bihålor utan att jag skulle få kortison istället. Då hade jag för det första ätit upp kuren nu och för de andra hade jag inte behövt gå runt och vara fruktansvärt nervös för INGENTING!!!! Svenska sjukvården är jag så fruktansvärt trött på, de gör ingenting för att effektivisera sig och de behandlar en minst sagt inte som en människa.

Som ni förstår är det inte första gången som jag blir behandlad dåligt på sjukhus. Majoriteten utav gångerna som jag varit sjuk eller haft ont har jag blivit behandlad helt värdelöst, som att jag inte är utav något värde över huvudtaget. Två gånger har jag blivit utskriven från sjukhus för att det inte orkar hjälpa mig och nu blir det så här även denna gång. Jag orkar verkligen inte, jag orkar inte vara sjuk och jag orkar verkligen inte gå runt och ha fortsatt ont. Man måste vara frisk för att orka med sjukvården här i Sverige, men döendes för att få någon hjälp.

Likes

Comments

Dagen är äntligen här!!! Då menar jag inte att Trump officiellt är USAs president, utan jag syftar mer på att jag äntligen ska få bli frisk! Jag ska bara käka upp min chiapudding och sen åka iväg till öra-, näsa- och halsavdelningen på sjukhuset.

Sov nästan ingenting inatt, är så nervös.. vet inte vart jag ska ta vägen, vill bara få det gjort. Men har hört att det ska vara obehagligt och göra ont.. Är dock så redo att bli frisk efter över 20 veckor med bihålsinflammation. Önska mig lycka till!

Likes

Comments

Började dagen med föreläsning på skolan imorse. Åkte sedan hem, käkade lunch och började kolla på den omtalade serien "Skam" som jag egentligen skulle börja se på med Mattias. Men varje gång vi setts så har det alltid blivit så att vi slagit igång en film istället, så nu började jag kika på den serien själv.

Mamma och pappa åkte iallafall iväg på hockey senare på kvällen och då passade jag på att åka till Väla. Köpte lite grejer som jag kan knäppa kort på och visa imorgon, men köpte bland annat presenter till mina fina föräldrar.

De båda har varit duktiga med kosten och träningen nu i 3 veckor så jag kände att de behövde lite uppmuntran för det. Så jag köpte en funktionströja till pappa och träningsleggings till mamma. Båda blev jätteglada! Man ska uppvakta varandra och visa uppskattning, även om det inte är ens partner utan "bara" ens föräldrar eller syskon.

Likes

Comments

Idag har jag inte gjort något speciellt under dagen mer än att vila och ta det lugnt. Gick en liten promenad med vovvarna och myste med dem i soffan. Det var verkligen längesen som jag inte hade någonting alls att göra, men nästa vecka kommer jag förmodligen att vara mer busy när kursen drar igång på riktigt och det kommer vara ännu fler föreläsningar.

Vid 16.00 tiden blev jag upphämtad av pappa och vi drog till gymmet. Ben och rump-pass stod på min agenda och herregud vad jobbigt det var. Längtar tills jag blir helt frisk så jag kan komma igång med konditionsträning mer också, bara 2 dagar kvar till att jag ska få spola bihålorna! Nervös men det ska bli så skönt när det väl är klart!

Likes

Comments

Efter skolan idag (vid 17.00 tiden) så åkte jag iväg Nordic Wellness i Höganäs för att köra ett ryggpass. Men som vanligt så var det en fritidsgård där... hur många ungdomar som helst, ÖVERALLT. Säger ingenting om att det är dåligt att de tränar, för det är jättebra! Men åk gärna direkt efter skolan är ni snälla och jag skulle också uppskatta om ni delade upp er.. inte körde 4-5 personer på samma maskin, det tar verkligen en sån lång tid! Justja, ni skulle också vara mer effektiva och ge mer plats för oss andra om ni åkte hem för att sitta och prata och sluta ta upp maskiner för detta. Samt om ni skulle lägga ner era mobiler och sluta surfa hela tiden (byta låt är absolut tillåtet och "snabbare" saker), puss på er. 

Hur som helst. fick inte chansen att köra lat pull down då det var kö till den, men hann med en hel del annat. Fick helt enkelt ta det som var ledigt, vilket inte var exakt allt som jag hade planerat men men. 

Nu sitter jag i soffan, skriver på min "konsument dagbok" som vi har i skolan (ska skriva ner alla mina inköp som jag gör under 7 dagar i streck) dock har jag bara köpt en kaffe på skolan idag, så har inte sådär jättemycket att skriva om. Inväntar "Kalla fakta" som snart ska börja, väldigt spännande reportage även denna vecka. 


Likes

Comments

Gjorde inget speciellt igår så jag kände inte att jag behövde blogga och andra sidan har inget speciellt hänt idag heller. Igår var jag hemma hela dagen, hade så ont i bihålorna att jag inte tog mig in till skolan. Så jag vilade hemma, tog hundarna på en promenad och flyttade in saker i min nya byrå. På kvällen kände jag mig bättre och åkte till gymmet för ett triceps och axel pass.

Idag har jag varit på föreläsning på skolan inför vår nya inriktningskurs "butiken". Det ska bli riktigt kul att börja en ny kurs och att en ny termin drar igång. I denna kurs ska vi få åka på studiebesök bland annat på Väla och Ullred, vi ska även få gå in djupare på varför och hur människor tänker när det shoppar och även få lära oss juridik i butik. Allt låter så intressant och roligt att jag ser framemot skolan de nästkommande veckor! För er som inte vet så pluggar jag service management med inriktning retail, på campus Helsingborg via Lunds universitet. Check it out!

Likes

Comments

Fredag: Fredagen var en dag där jag verkligen hann med MYCKET. Mycket på grund av att jag ville få mycket gjort, men också på grund av att jag inte kunde sova natten till fredag och klev upp 05.30. Har definitivt lärt mig att man hinner med en hel del om man kliver upp i tid.

Hur som helst! Började som sagt dagen med att kliva upp 05.30 ungefär. Käkade frukost, kollade på nyheterna, läste lite bloggar, sminkade mig extreeeemt långsamt, putsade speglarna i mitt rum och i hallen, städade min toalett och klippte Max. Därefter tog jag bussen till skolan 09.03 och hade seminarium 10-12 som handlade om hemtentan som vi skrivit på (min var handelsplatsen Väla köpcentrum).

Efter skolan så åkte jag hem, dammsög och dammtorkade mitt rum, hallen, toaletten, köket och vardagsrummet. Därefter åkte jag och postade två paket och sen storhandlade jag på Ica. Sen åkte jag fort hem för att lämna alla matvarorna, gå ut en sväng med hundarna, bytte om till träningskläder och for iväg för att hämta pappa på hans jobb. Vi åkte sedan direkt till gymmet där jag körde ett väldigt lugnt pass som innehöll bröst och biceps.

Efter gymmet åkte jag hem igen, åt ett mellanmål, duschade, sminkade mig och for sedan iväg till flygplatsen för att hämta upp M. Tanken var att vi skulle åka iväg och käka på restaurang efter att jag hämtat han, men eftersom jag var sååå fruktansvärt trött så åkte vi och köpte mat istället och åkte sedan hem till mig för att käka, kycklingsallad för mig och oxfilépasta för honom.

Därefter blev det filmdags där vi såg halva filmen "Gone baby gone" innan vi båda däckade i sängen. Väldigt behövligt!

Lördag: Vi båda klev upp och käkade sen stor och stabil frukost eftersom vi båda hade bestämt att vi skulle iväg till gymmet efter frukost och träna. Det blev ett benpass för oss båda (rumpövningar för mig också såklart) och aj vad ont jag har i benen även idag...

Efter gymmet åkte vi hem och duschade, käkade lunch och for sedan iväg till Ikea. Där köpte jag en byrå till mitt rum, en garderad till mamma och pappa, klädhängare och en glasskiva till min byrå.

Sen åkte vi till Väla då vi båda var sugna på att kika lite där också. Vi var runt till ALLA butiker, men varken M eller jag hittade något. Jag som skulle en ny köpa en sport-BH, men varken Stadium, Interport eller Team Sportia hade någon som var snygg... bara massa svarta tråkiga. Jag mena... om det är något man ska ha färg på så är det ju en sport-BH och träningsskorna! Sen använder jag mest svarta/vita och gråa linnen och leggings.

Väl klara inne på Väla så åkte vi till Biltema där pappa ville att vi skulle köpa hängare och när vi kommer ut därifrån säger M - "men din plånbok då?".

- " Vad menar du, den är i bilen?".

Vi rusar till bilen...ingen plånbok... Så vi springer in till Biltema igen och iväg till hyllan där vi var INGENTING. Ner till bilen igen och iväg till Väla som precis stängde. Vi kom in till Intersport och där fanns den inte, så det var bara att åka hem, helt utan plånbok. Men som tur var inte mitt körkort eller bankomatkort där, utan "bara" 1000 kr i kontanter och mitt SAS eurobonus och SL-kort. Dock var det en plånbok jag köpt i USA på Calvin Klein-butiken, så jag var lagoms less att den var borta.

Vilket speglade resten av kvällen, tyvärr. Båda less att plånboken var borta då M höll i den lika mycket som jag under dagen, men vi visste inte vem som höll i den sist eller vart den ens kunde vara? Så det blev ingen bio som planerat, utan vi såg klart filmen från dagen innan och slog sedan igång "The fault in our stars" jag grät, som ett litet barn, vilket jag gör varje gång jag ser den filmen.

Söndag: Det första vi gjorde när vi klev upp var att åka till Väla och söka min plånbok. Vi var inne i ALLA butikerna och frågade och även informationsdisken, men ingen plånbok... Så då åkte vi iväg till Biltema och DÄR VAR DEN!!!! Ni anar inte hur glad jag blev och M också, han var väldigt lättad.

Så vi åkte hem och "firade" med en lunch på Ciabatta house i Höganäs. Sen bytte vi snabbt om när vi kom hem och åkte iväg till Mölle för att gå en långpromenad med hundarna. Både Mason och Max älskar att springa löst och båda älskar pinnar. Speciellt Max som hämtade världens största pinne och drog med sig den typ hela promenaden.

När vi kom hem så satte vi eller jag ihop min nya byrå, alltså jag skruvade, hamrade och spikade, medan M assisterade genom att ge mig spikar och verktyg. Den blev riktigt bra som ni kan se på bilderna ovan, känns skönt att äntligen ha en TV i rummet igen. Jag har ju inte haft det sen jag bodde i USA, så den är saknad!

Sen käkade vi middag med mina föräldrar och efter det skjutsade jag ut M till flygplatsen. Denna helg gick verkligen extremt snabbt och synd på plånboksincidenten annars hade nog lördagen varit lite roligare.

Likes

Comments

Idag fyller lilla Max 1 år! Jag firade honom imorse genom att klippa honom, han blev riktigt snygg! Senare idag ska han också få ett stort och gott ben. Han kommer bli så glad!

Likes

Comments

Ikväll var jag på Väla, inte för att shoppa, utan för att analysera en sista gång.

Gick runt som en turist och fotade allt: väggar, golv, tak - ja i princip allt. Så när jag kom hem så kunde jag äntligen skriva klart och skicka in tentan. Så skönt att den äntligen är klar!

Likes

Comments

Tagit en liten paus från skrivandet, gash.. har verkligen ont i magen över den här uppsatsen. Men är på slutspurten nu vilket känns skönt och jag har diskuterat och bollat många idéer med mamma. Måste bara få ihop allt, vilket är det absolut svåraste!

Vill inget annat än att lämna in den här uppsatsen nu, sista uppgiften på nationalekonomikursen (och första terminen) och sen har jag mina 30 poäng. Har 27 poäng nu, så behöver bara de sista 3 poängen från den här tentan för att klara första terminen. Skulle vara så skönt att börja universitet med en hel termin utan komplettering., håller verkligen tummarna för det.

Jag har ju bara imorgon på mig att skriva för sen ska den in på fredagmorgon och på fredageftermiddag har jag seminarium/redovisning av den 10-12.

Därefter är jag "fri" tills på måndag och M kommer hit i helgen vilket jag längtar så mycket till. Snälla kan det bara bli fredag nu.

Likes

Comments