Header

Helg hemma hos föräldrarna

Eftersom jag varit magsjuk så hämtade mina föräldrar hem mig i torsdags så jag har kunnat kurera hemma hos dem. Jag har faktiskt bara mått bättre och inte kräkts sen jag kom hit, så något magiskt är det ju med att vara hemma i huset med vovvarna. Så i fredags var jag bara hemma och skrev projektarbete under dagen via Skype och sen på kvällen låg jag också bara hemma i soffan med hundarna.

I lördags så var jag hemma hela dagen, gjorde ingenting speciellt faktiskt, bara sov typ... vilket jag verkligen behövde. Sen på kvällen käkade jag, mamma och pappa middag med alla (de flesta) grannar på gatan, vilket var supertrevligt. Men jag gick hem direkt efter middagen och la mig i soffan och myste med vovvarna och somnade sedan tidigt.

Idag har jag pluggat under dagen, hjälpt pappa att stänga ner poolen, gått promenad med vovvarna och sedan åkt till Tingsryd för att kika på Johans match mot Tranås. Vi ska inte prata så mycket mer om den matchen än så faktiskt, nya tag mot Halmstad på onsdag. Men jättesnygg assist av Johan till Tyringes mål!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Frukost, lunch och magsjuka

I måndags startade en ny del av kursen och vi påbörjade ett projektarbete inom organisation. Så i tisdags samlades gruppen hemma hos mig för att käka gemensam frukost samtidigt som vi började skriva på vår rapport. Vid lunchtid smet jag iväg för att ta min första vaccinationsspruta medan gruppen lagade tacos till lunch. Supermysigt och jättegott! Dock har jag lyckats bli magsjuk, så har inte kunnat äta en hel måltid sen tacosen i tisdags. Idag har jag dock inte kräkts någonting, än... men har visserligen bara käkat lite granola och musli i en skål. Har dock fortfarande jätteont i magen, så senare idag ska mamma hämta mig så jag kan få krya på mig hemma hos mina föräldrar istället.

Så projektarbetet kör vi över Skype och skriver i gemensamt i Google Docs. Tur att allt är så flexibelt i dagens samhälle.

Likes

Comments

Tyrs hov

Idag åkte mamma, pappa och jag till Tyringe för att kika på Johans match som började klockan 16.00. Väldigt spännande match där Vimmerby tog ledning men Tyringe kvitterade till 1-1 i slutet på första. Därefter tog Tyringe ledningen och kvitterade Vimmerby och efter det tog Vimmerby ledningen igen. Svängig match helt enkelt, men den slutade 3-3 efter full tid och där Vimmerby tyvärr vann i OT.

Jättebra match för Johans del som spelade grymt bra, cred till målvakten också som var riktigt duktig.

Likes

Comments

Igår jobbade jag för första gången på mitt nya jobb i Helsingborg, vilket var givetvis både spännande och kul. Har fått extrajobb på den nyöppnade godisbutiken "Milly's candy" som ligger precis bredvid systemet i Helsingborg (till er som vill hitta hit). Så igår var det mitt första pass och det gick hur bra som helst. Alla kunder var så otroligt trevliga och glada och jobba tillsammans med Lollo gjorde inte saken sämre, hon är så engagerad och duktig.

Efter jobbet hämtade mamma mig vid lägenheten och vi for sedan hem till dem i Höganäs. När jag kom innanför dörrarna så kastade sig både Max och Mason på mig och var hur glada som helst att jag äntligen var hemma igen. Sen käkade vi grillat som pappa hade grillat ute och därefter fick jag presenter? De hade köpt en liten hink så jag lättare kan dammtorka lägenheten, en bok om psykisk ohälsa, papper och en skrivare, alltså hur snällt?? De insåg också att det var ohållbart att jag alltid hörde av mig till dem för att skriva ut papper, vilket är lite nu och då.

Likes

Comments

Borg 

Igår hade jag mitt tredje och sista seminarium i organisationskursen. På måndag börjar vi med projektarbete i organisation och sen drar marknadsföringskursen igång med 3 seminarium och ett projektarbete. Därefter har vi tenta i både organisation och marknadsföring den 27e oktober, skojar inte.. har redan ångest.

Efter skolan så tog jag en nap innan Sofia kom hem till mig runt 18.00 tiden. Då gick vi ner till Holy Greens, köpte sallad och gick sedan tillbaka hem till mig för att käka. Kyckling Chevre för min del med extra röbetshummus, absolut godast!

Efter att vi käkat så cyklade vi bort till bion där vi kikade på filmen Borg, som handlar om Björn Borg och hur han tog sin femte Wimbledon-seger. Rekommenderar absolut att ni ska se den!

Likes

Comments

I torsdags höll Stampus (Helsingborgs studentkår) sin första torsdagspub för denna termin. Jag käkade pizza och förade hemma hos Sophia med några tjejer innan vi cyklade bort till Helsingborgen för att dansa natten lång. Där var det bokstavligen packat med folk, men skoj var det allt!

Likes

Comments

Sjukling

Just nu ligger jag hemma i sängen istället för att vara på föreläsning då jag blivit dödsförkyld efter helgens bravader. Ringde precis sjukhuset för att kolla om jag får komma och vaccinera mig ändå, men det får jag givetvis inte. En sjukdom i kroppen under vaccineringen kan nämligen lättare framkalla en allergisk reaktion. Så min första spruta får jag inte ta förens nästa vecka istället.. så sjukt ledsamt.

Vill faktiskt bara ligga hemma i soffan hos mina föräldrar just nu med Mason och Max gosandes tätt intill.

Likes

Comments

Jävla pollen...

Som ni läste i något av mina senaste inlägg så var jag på sjukhuset för ett informationsmöte, detta har ingenting med varken min axlar eller kramper att göra. Utan jag var faktiskt där på grund utav min hemska pollenallergi.

Jag har sedan 8 års ålder haft fruktansvärda problem, främst med min björkallergi, men också gråbo. Inga tabletter, inga ögondroppar och ingen nässpray hjälpte, utan jag fick sitta inne på rasterna på skolan, alltid bära solglasögon och till och med stanna hemma från skolan ibland för allergin var så hemsk. Så min sista utväg var att vid 12 års ålder börja att vaccinera mig, alltså med sprutor, mot pollen. Jag började då med att en gång i veckan åka till sjukhuset och för att då till en början ta 3 sprutor åt gången, till att sedan bara ta sprutor var sjätte vecka. Till en början var det hemskt eftersom jag var så fruktansvärt spruträdd, men efter ett tag började jag vänja mig. Jag höll sedan på med det i lite över 3,5 år innan jag var helt klar med min behandling och då ska man även vara helt av med sin allergi. Jag som däremot hade en sån fruktansvärd allergi blev inte av med den, men däremot kunde jag överleva våren genom ta tabletter, nässpray och ögondroppar varje dag.

Min allegri var under kontroll tills att vi flyttade till USA där min allergi blev sämre igen. Eftersom vi bodde i Maine så var klimatet typ densamma som i Sverige = björkar existerar. Jag fick även där flera gånger stanna hemma från skolan för att allergin var så jobbig, jag såg inte ens någonting och svällde upp rejält runt ögonen, precis som Sverige. Men däremot skrev min privatläkare ut bättre och starkare mediciner än vad som finns i Sverige så jag klarade av allergin bättre där än i Sverige.

Sommaren 2013 flyttade jag tillbaka till Sverige och efter det har min allergi bara blivit sämre och sämre. Fick första våren käka kortisontabletter i flera veckor för att ens kunna gå utanför dörren. Året därpå hamnade jag på akuten och fick ta 2 akutsprutor för jag knappt kunde andas och förra året fick jag återigen äta kortison en längre tid för att klara våren. Men trots att jag käkar kortison, städar mitt rum varje dag, har fönstret stängt hela våren, byter sängkläder flera dagar i veckan, duschar varje dag, aldrig låter hundarna gå in i mitt rum mm så har våren ändå varit extremt jobbig. Så nu har läkare fått nog och skickar mig på ytterligare en vaccinering i 3,5 år....

På informationsmötet fick jag veta att det är JÄTTEOVANLIGT att behöva gå om behandling ytterligare en gång. Alltså 1/10 000 är det som behöver göra det och såklart är jag en utav dem "speciella" som måste gå om. Riktigt riktigt riktigt segt... men och andra sidan får jag hoppas att allergin försvinner denna gång. Så min första spruta ska jag ta imorgon och sedan 20 veckor framåt ska jag gå och ta en spruta i veckan. När jag är klar med dessa 20 veckor så börjar jag ta sprutorna mer sällan och då börjar de att räkna 3 år och framåt.

Innan jag sattes på den här behandlingen så var jag ju givetvis på sjukhuset för att ta ett nytt pricktest för att se hur allergisk jag faktiskt var och där utslaget på björk var extremt stort. Fick även en allergisk reaktion mot hundar, men inte alls i närheten av björk. Fick även blåsa och ta ett utandningsprov för att mäta kväveoxid i luftvägarna där man ska ligga under 25 för att vara helt frisk. Men där jag mätte 80 på mitt på 10e försöket (lyckades inte så bra med det där testet då jag började skratta hela tiden) och läkaren sa då att om jag hade klarat testet från början hade jag nog legat över 100 på testet. Vilket betyder att jag har fått en typ av astma pga min allergi och att det var därför mina luftvägar var så svullna. Så har en inhalator nu för ansträngning och en som jag ska ta morgon och kväll från januari till juli månad.

Slutligen kan vi dra slutsatsen att jag har extremt mycket otur i mitt liv och kommer få bo på sjukhuset tills jag dör .

Likes

Comments

Vid tretiden kom Frida och Sophia hem till mig för att skriva klart seminarieuppgifterna som vi har tills imorgon. Som tur hade jag redan skrivit klart dem igår så jag kunde blogga och kolla på roliga klipp istället, och hjälpa dem litegrann såklart.

Klockan 19.00 så gick vi upp till Slottshöjden för köpa kinamat till middag. De jag käkade var lika gott som vanligt men de som Frida och Sophia tog var tydligen sådär.

Hur som helst en riktigt mysig kväll trots plugg.

Likes

Comments

Igår var det avslutningsgala på Sundspärlan med nollningsgruppen. Vi började med att förfesta och dricka bubbel hemma hos Elsa innan vi alla tog taxi till Sundspärlan för trerätters middag, dans och skratt hela kvällen.

Jag som alltid skadar mig lyckades såklart få glassplitter i handen. Livet.

Likes

Comments