Header

Hej och välkomna till Amanda's pollenskola, haha nej LOL skojar bara. Tänkte dock berätta för er hur jag gör för att dämpa min allergi eftersom den alltid varit så jobbig och hemsk varje varje år. Finns nog ingen människa som hatar pollen lika mycket som jag, det lovar jag.

För er som tänkte komma med alternativet att ta sprutor, tro mig.. det har jag redan gjort. I 3,5 år gick jag till Sundsvalls sjukhus och tog sprutor regelbundet (tills att jag fyllde 15 år då jag äntligen var klar) men eftersom min allergi var så fruktansvärd när jag var yngre så hjälpte bara sprutorna litegrann (de flesta blir av med sin allergi helt).

När jag var liten fick jag inte ens vara ute på våren. Jag fick alltid sitta inne på rasterna medan alla andra var ute och lekte. Ingen medicin funkade, varken nässpray, tabletter eller ögondroppar och jag minns en gång på en fotbollsmatch när jag svällde igen helt och var tvungen att åka till akuten, alltså jäkla pollen.

De senaste åren har allergin varit hemsk också, för 2 år sedan fick jag äta kortisontabletter då ingen medicin fungerade och förra året fick jag åka in på akuten och ta 2 kortisonsprutor för jag svällde igen helt. Men i år har jag verkligen varit extremt noggrann med hålla mitt rum rent och ta tabletterna låååångt i förväg.

Så lite tips från mig för att dämpa allergin:

- Börja ta tabletterna långt innan allergin börjar (jag började ta mina i mitten på februari i år).

- Städa rummet regelbundet.

- Byt sängkläder ofta.

- Ha ALDRIG fönstret öppet.

- Se till att inte ha några djur i rummet (samlas mycket pollen i deras päls).

- Tvätta håret ofta eftersom det fastnar mycket pollen där.

- Se till att ta tabletterna regelbundet och direkt när du vaknar på morgonen.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Denna måndag har varit rätt händelselös faktiskt. Från att jag klev upp så pluggade jag fram till 15.00 då jag cyklade till gymmet med brorsan. Dock cyklade jag till Nordic Wellness medan han fortsatte att cykla bort till Höganäs Crossfit där han tränar.

Hur som helst, började med att ro 30 minuter på högsta resistans. Alltså herregud vad jobbigt det var, svetten bokstavligen rann av mig efteråt. Sedan körde jag ett ryggpass innan jag tillslut cyklade hem igen för att käka middag.

Nu ligger jag bara och myser i soffan.

Likes

Comments

Igår hade Sophia inflyttningsfest i sin grymt fina lägga i Helsingborg. Vi var tillslut ca 30 personer som dansade på 33 kvadrat fram tills att klockan slog 01.00. De flesta drog då till Cardinal för att fortsätta festandet, men eftersom jag skulle på visning morgonen därpå (och klockan ställdes fram =mindre sömn) så valde jag att ta bussen hem.

Likes

Comments

Igår var det våffeldagen och självklart åt även jag våfflor. Ska dock inte ljuga, fick så ont i magen att jag inte ens orkade äta upp dessa två på bilden.

Likes

Comments

Började dagen med naprapattid, hem för att käka lunch och sedan åkte jag till min fysioterapeut.

Väl hemma igen så bytte jag om och tog med hundarna till Kockens hus i Mölle. Där gick vid en timmes promenad i skogen, så fint väder och så mysigt!

Likes

Comments

Frukostmys med Max
Sjukhusbesök

Vaknade redan vid 06.00 igår för de kliade så mycket i ögonen av all pollen. Det är ju som sagt redan vår här nere i Skåne och 10 plusgrader så jag har känt av pollen sedan i slutet på februari och tagit min medicin sedan dess.

Så jag käkade frukost då och höll mig vaken enda tills 09.45 då jag åkte ner mot sjukhuset i Helsingborg då jag hade tid en timme senare. Läkaren tryckte upp en lååång slang med kamera i båda näsborrarna (ja jag grät det gjorde så ont). Sedan tog han odling igen (grät då också LOL), skickade iväg en ny röntgen remiss och jag fick också ta blodprov. Så nu är det bara att vänta helt enkelt på den nya remissen.

Åkte sedan hem, käkade lunch, kollade på TV, tog en kort nap, käkade middag och åkte sedan ner till Helsingborg igen vid 17.30 tiden....

Fadderträff

... för att möta upp min faddergrupp. Vi är nämligen 3 olika grupper som slagits ihop för att bilda en faddergrupp och vi känner i varandra sedan innan. Så igår tog vi chansen att träffas för första gången för att spela lite spel och dricka lite vin. Riktigt trevligt hade vi och jag tror vi kommer vara grymma faddrar på nollningen!

Likes

Comments

Börjar morgonen med lite yoga, bästa starten inte sant?

Likes

Comments

Remisser remisser remisser....

Imorgon ska jag till Helsingborgs sjukhus och träffa en ny läkare för mina bihålor. Förhoppningsvis så kan jag äntligen bli av med min bihålsinflammation efter att gått runt och haft ont sedan augusti. Önska mig lycka till och håll tummarna för goda besked och bra hjälp!

Likes

Comments

Började morgonen med att tanka bilen på Preem innnan jag skjutsade ner brorsan till Helsingborg. När jag väl var hemma i huset igen så började jag städa: dammsög mitt rum, hallen, köket och vardagsrummet. Sen körde jag 3-4 tvättar, lagade lunch till mig och pappa, hämtade upp brorsan, storhandlade med brorsan, åkte sedan till gymmet (körde 30 min cardio + armar och mage), åkte hem igen och lagade middag till mig själv, tog hundarna på en långpromenad i Mölle och väl hemma återigen så lagade jag middag till brorsan och pappa som varit på sin innebandy och duschade även båda hundarna som var så leriga efter promenaden.

Nu ska jag slänga mig själv in i duschen och kika klart på Karlskoga vs AIK-matchen. Sen bara njuta i soffan, det är jag faktiskt värd!

Likes

Comments