Hejsan! Var ett litet tag sen nu men när man har en tenta varje vecka blir det lite svårt att hinna med att skriva något inlägg här. Hoppas i alla fall att det är bra med er.

Som ni förstår består mina dagar av en massa plugg men om 2 veckor kommer det lugna ned sig lite i alla fall. Imorgon kommer jag åka till Södersjukhuset tillsammans med några andra från min klass då vi ska få träna på olika provtagningar samt hjärt- och lugnräddning. Blir lite mer verkligen när man får träna på ett sjukhus så det ser jag fram emot.

I helgen ska jag skriva tenta, jobba och kolla på hockeymatch så dessa dagar lär gå fort.

Nej, nu ska jag återgå till mina böcker. Andra tentan handlar om skelettet och muskler samt njurar och urinvägar.

Är så sugen på att göra någon förändring.. Tröttnar så fort på mitt hår. Vill göra det blondare men hur blont är frågan? Vågar man låta frisören få färga och klippa det som hon vill?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Så var denna helg snart slut. Jag har haft otroligt mysiga dagar. I fredags hade jag och mamma en mysdag med shopping och mat och igår blev det utgång för min del så man är lite trött idag..

Snart ska jag promenera till hockeyhallen för att kolla på match och efter det ska jag försöka ta tag i plugget om jag har energi.

Nedan ser ni min nya kjol från gina tricot!! Ganska basic men som har fina detaljer vid midjan.

Likes

Comments

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Vägen till sjuksköterska

I torsdags kväll fick jag reda på att jag klarade första tentan i anatomi och fysiologi och ni anar inte hur glad jag blev. Har oroat mig så otroligt mycket inför tentan, speciellt om kvällarna. Det här yrket är liksom något jag alltid dröm om så det betyder så mycket för mig. Nu tar jag lite helg och laddar upp inför nästa tenta som är på lördag nästa vecka. Full fart nu!

Ikväll blir det mys framför idol med glass och imorgon blir det troligtvis utgång.

Efter ett träningspass på gymmet åt jag och mamma på Sovel för att sedan fredagsshoppa lite

Likes

Comments

Postad i: Vägen till sjuksköterska

Alltså känslan när ens första tenta är avklarad!! Kan ju säga att jag var grymt nervös innan, sen att dessutom två lärare, varav 1 läkare, skulle lyssna på vad jag sa gjorde det inte lättare. Jag ska dock nämna att jag hade lite tur. Provet var muntlig och man fick dra en fråga som man skulle redovisa för sin grupp och lärarna. Själva tentan var på cellen och nervsystemet. Min fråga var ganska basic om man jämför med andra frågor som jag skulle kunnat fått. Men som jag brukar säga, jag har tur i spel men otur i kärlek.


Före och efter en tenta..

Likes

Comments

Postad i: Mode

Har länge velat haft en kappa men inte hittat någon som jag fallit för. Kollade runt lite på zalando för några dagar sedan och fann denna kappan och jag bestämde mig för att beställa den på en gång. Och wow! Är helt kär. Den var dessutom finare i verkligheten och känns exklusiv. Perfekt till både vardag och fest. Dessutom funkar den också när det börjar bli lite kallare. Här kan ni hitta den.

  • Filed under: Mode

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Då var min jobbhelg avklarad och jag kan nog inte vara mer lycklig över det. Dock kommer min kommande vecka inte vara den roligaste. Har ju min första tenta på torsdag i anatomi och fysiologi, så lär bli en hel del plugg. Men efter det får jag fira lite. Kanske ska unna mig sushi och utgång eller något annat kul i helgen. Vi får se hur planerna bli :)

Hur snyggt är det inte med skinnbyxor och päls nu på hösten? Måste skaffa mig en pälsjacka också!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

+ Jag har äntligen kommit igång med träningen!

- Jobbar hela helgen...

+ Den 16:e oktober får jag äntligen ta ut min tandställning efter 2,5 år.

- Första tentan på torsdag nästa vecka och jag känner mig såå stressad inför den. Måste verkligen få godkänt eftersom att jag annars lär hamna efter då detta är bland den svåraste och viktigaste kursen.

+ Gåsmamman har börjat igen!!! Tips tips om ni inte hunnit se den.

- Har inte så mycket tid till att umgås med vänner vilket såklart är sjukt tråkigt.

+ Beställt kläder och allt passade. Haha, ni vet lyckan! Beställde bland annat en kappa och stickad tröja (kan visa i annat inlägg).

En brunch för en vecka sen på Stockholm brunch club. Det var supergott, jag föredrar dock hellre hotellfrukost eftersom man kan ta lite av allt (ja, jag älskar mat).

Likes

Comments

Postad i: Tips

Den 29 augusti tog jag mitt körkort och det är den bästa känslan jag någonsin upplevt. Har dock aldrig varit så nervös som jag var på teoriprovet och uppkörningen. Men jag lyckades ta det, trots att jag endast övningskörde med mina päron, så här kommer mina 5 bästa tips för att klara teoriprovet och uppkörningen.

1. Övningskör mycket! Personen du kör upp med kollar främst på hur riskmedvetet och miljövänligt du kör vilket krävs att du övar på.

2. Läs om vanliga misstag som andra gör. Många glömmer t.ex. att kolla backspegeln, vilket du bör göra typ hela tiden. Visa dessutom tydligt hur du kollar när du kör i en korsning (inte bara med blicken).

3. Om du gör något misstag på uppkörningen som du är medveten om, tala om det för personen! Jag planerade exempelvis dåligt en gång vid en rondell och då berättade jag för honom att "där skulle jag egentligen ha lagt mig i vänsterfilen".

4. Plugga teorin i både appar och teoriboken. Gör flera prov på nätet!

5. När du ska göra teoriprovet, markera de frågor du är osäker på och ta det lugnt! Det är nämligen lätt att man gör slarvfel vilket man kommer ångra sen.

6. Träna på att backa runt hörn! Det är något de brukar testa en på.

7. När du övningskör/kör upp tänk på att ha blicken långt fram och planera i god tid så du slipper exempelvis att motorbromsa. Ser du att det är rött ljus i god tid innan kan du nämligen planera och släppa på gasen.

8. Stressa inte upp dig om du skulle göra ett misstag under uppkörningen. Jag fick exempelvis motorstopp i en uppförsbacke. Små misstag kommer de inte att underkända dig för.

9. Övningskör i det område där du ska köra upp.

10. Kör inte för långsamt. Många tar det nämligen "omotiverat" lugnt vilket man kan bli underkänd för. Anpassa således hastigheten utefter vart du kör.


  • Filed under: Tips

Likes

Comments

Postad i: Vägen till sjuksköterska

Hej alla! Igår fick jag ett besked som fick mig att fyllas av glädje och förväntan. Jag har nämligen kommit in på sjuksköterskeprogrammet på Ersta högskola. Jag har därmed skapat denna blogg för att jag själv ska minnas mina 3 år där, men också för att ni, som kanske studerar själva till sjuksköterska eller är sugna, ska få en inblick i hur det är.


För att lära känna mig lite tänkte jag svara på lite frågor, so here we go!

Hur är du som person? Jag är väldigt glad och positiv (skrattar åt det mesta). Jag bjuder dessutom alltid på mig själv. Många uppfattar nog mig till en början som väldigt försiktig men när man lär känna mig så inser man att jag har skinn på näsan Jag står alltid upp för mig själv och är otroligt envis, så säger en person att något är omöjligt måste jag motbevisa det.

Har du något drömresemål? Jag skulle vilja besöka Thailand igen. Älskar maten, värmen och stränderna. Annars älskar jag Spanien. Skulle dessutom gärna vilja åka på en festresa för att se vad jag tycker om det.

Vart jobbar du? Magnus Johanssons bageri och konditori

Vad ger dig mest ångest i livet och oftast? Träning, kost och plugg

Tränar du något? Jag är en riktig periodare. Ibland har jag världens motivation och tränar typ 3 gånger i veckan i några veckor. Sen har jag helt plötsligt ingen ork alls och har världens uppehåll. Just nu tränar jag inget alls.. Får försöka förbättra mig där (vilket man säger ganska ofta)

Har du något jobb som du absolut inte skulle kunna tänka dig att jobba som? Veterinär, är rädd för alldeles för många djur.

3 saker du vill göra i sommar Tatuera mig, ta körkort och resa

Likes

Comments