Norra real, gymnasiet, skolstart recept

Hjärtisar hoppas att allt är bra med er, jag har haft ett litet uppehåll från bloggen av lite anledningar.

Jag har inte riktigt varit på topp men nu är jag tillbaka med roliga bloggideer. Har även tänkt att börja med Youtube, men inte riktigt säker än. Vad tycker ni?? hmm :*

Mina senaste inlägg har varit mer om min vardag men idag tänkte jag dela med mig av ett längre inlägg. Jag tänkte nämligen skriva om hur det var för mig att börja gymnasiet och vad jag hade velat veta innan min skolstart.

Första året i gymnasiet är inte lätt, du känner inte någon, det är en ny skola med nya lärare, nya elever och ett helt nytt system. Är skolmaten god, kommer några snygga killar att gå i min klass, vad kommer alla ha på sig första dagen, kommer jag att trivas?

En massa frågor ringer i ens huvud. Samtidigt står man med en fot innanför den vuxna världen och en i den världen utan ansvar. Men det är inte bara en skrämmande tid, det är en tid fylld av aktiviteter som killergame, skolbal, skidresor, inspark, studenten osv.


Hur har jag upplevt min gymnasietid varit?

Gymnasiet är verkligen en unik tid i ens liv, hur det blir är väldigt individuellt för många. Vissa upplever att gymnasietiden varit den bästa tiden med mycket vänner, fester, och event. Medan andra avskyr sin gymnasietid och kan inte tänka på annat än att gå ut och ta studenten.

För mig har det varit väldigt upp och ned. Jag har ett år kvar men det är mycket som hunnit hända på två år. Både roliga saker och lite mindre roliga saker.

Första året måste varit rena drömmen, jag och en annan tjej blev på ganska direkten riktigt bra vänner. Vi blev verkligen jätte tajta och brukade gå på toa tillsammans haha (man kan ju inte vara bra vänner annars ;)) , festade tillsammans, osv U NAME IT. Kurserna var enkla och roliga. Och jag blev till och med smått kär, vilket aldrig brukar hända.

Men i tvåan vände allt. Två ord DRAMA & DRAMA. Jag måste nog säga att det året var hemskt. Början såg lugnt ut, trots att vissa tecken pekade lite på att oj den här tjejen har förändrats lite. Men som man gör de flesta gångerna tänker man att man är för paranoid. Men tjejer lita på er magkänsla och konfrontera, var inte rädda att säga vad ni känner!!! Kommer inte gå in på detaljer men vi hade olika syn på vad man kan göra och säga om andra. Och helt plötsligt en dag efter att ha sagt till att "det här tycker jag inte är okej" så vips var man inte värd en hälsning. Där tog det slut. Det gjorde såklart ont men det är inte över för att en person väljer bort dig. Det finns alltid fler att vända sig till, jag lovar. Våga alltid stå upp för vad du tycker, var inte rädd för att bli lämnad för jag kan lova att det alltid finns andra om delar din åsikt.

Men för mig gav mig det här tid att finna mig själv igen, det kändes som att jag i slutet hade börjat tappa bort mig, all press från sociala medier. Jag behövde tid att återigen finna mig själv. Vem jag är och vad jag vill. Och att rannsaka sig själv är något av det jobbigast jag behövt göra. Det fanns så mycket jag behövde ta tag i, som jag struntat i och förminskat. Jag minns att under ettan började jag att tänka mer och mer på vad jag åt och tillslut åt jag så lite att jag var så omedveten om minomgivning. Visst jag hade koll på vad som hände, skrattade, pluggade, tränade, osv men min vardag. Mitt liv hemma var tomt, allt var en rutin, skola, hem, plugga, äta.

Hur jag mådde hade jag inte kraft att reflektera över. Vid den här tiden var min självkänsla så låg att jag skulle tycka att det som hände när på en fest var okej. Jag skämdes över hur vissa gjorde en så stor grej över det. Dt har tagit mig ett år att inse att det där inte var okej och jag hade ALDRIG försökt vara vän med XXX och förlåtit de. Än idag har jag fått meddelanden från den ena killen som skriver om hur dålig jag är och hur jag förtjänar allt dåligt i världen. Men idag kunde jag inte bry mig mindre. Men tänk va sjukt.

Så vid ungefär den här tidpunkten i tvåan, hade jag insett vad jag varit med om, jag hade förlorat min bästa vän och mig själv. Den perioden var jobbig men jag har fått sjukt mycket stöd från lärare, kurator och vänner. Jag skäms inte över hur jag mått, jag tycker verkligen man ska söka stöd och styrka hos de man litar på. Alla går igenom jobbiga saker, men det är lättar om man går igenom de tillsammans med någon. Haha men det var min gymnasietid som sagt den har varit väldigt svängig. Jag vill även poängtera att jag inte skriver detta för att få uppmärksamhet, jag vill visa att gymnasietiden inte bara är en dans på rosor. Den har sina ned och uppgångar Oavsett vad du ser på andras sociala medier.

Skulle jag rekommendera Norra Real?

Både jag och nej. Skolan är väldigt fin, aulan är otroligt fin. Men maten är verkligen inte god, och i år byter vi till Sodexo. Företaget som ger alla gymnasielever mardrömmar.

Förutom maten, känner jag mig nöjd med vad jag lärt mig. Jag känner att jag lärt mig mycket på kort tid. De flesta lärarna tycker jag har varit bra, självklar finns det alltid undantag men det gör det i varje skola. Dessutom finns det gott med stöd inom de lite "svåra ämnena" som fysik, matte, kemi och biologi!

Dock så är jag lite missnöjd med just matteprofilen, vi har inte haft en så bra kursplanering och har bytt lärare flertal gånger vilket gjort undervisningen lite svajig.

Upplever du någon märkeshets?

Helt ärligt nej, kanske lite i början men inte längre. Dock så måste jag medge att jag själv tycker om att köpa märkeskläder. Jag vet inte om det är för att själv använt märkes kläder eller om det är för att just matteprofilen är rätt lugn på den fronten. Men nej har inte upplevt någon riktig hets.

Vad händer om man inte trivs i klassen eller med programmet?

Om du inte trivs, byt. Tveka inte. För du ska ändå spendera trea år av ditt liv i skolan. Att byta mitt under året brukar vara lite svårare oftast får man vänta tills terminen är slut eller skolåret. Men sök i god tid för att försäkra dig om platser, för det är många som byter efter första året.

Känner man att programmet inte passar, får man också byta på samma sätt. Ibland behöver man gå om ett år eftersom du inte läst klart de kurser som krävs. Men ibland kan man börja andra året om man läst det flesta kurser som de läst och tenta av de andra. Men det kan var tufft att behöva tenta av flera kurser samtidigt som man har andra prov. Men det är helt klart ett alternativ om man verkligen inte vill gå om.

Vad hade alla på sig första dagen?

Jätte olika. Vissa hade klänning, andra hade shorts/jeans med en t shirt. Kommer inte ihåg så bra. Men ni behöver inte stressa upp er inför vad ni ska ha för något på er. Alla är stressade och nervösa över att börja gymnasiet att ingen kommer riktigt att tänka över vad du har på dig. Ta på dig något du själv känner dig bekväm och fin i så kommer allt annat eftersom.

Tänk om jag sitter ensam under lunchen, vad gör jag då?

Kommer inte hända. Första dagen vill alla prata med alla. Oftast brukar man sitta med hela klassen och luncha. Alla är ivriga och vill lära känna varandra. Men våga gå fram ifall du känner att du inte riktigt är med. Alla är lika nervösa som du och ingen kommer bli arg över att du kommer fram.

Det här var alla frågor jag kom på!! Kommentera om ni tycker om såna här typ av inlägg!! Kommentera gärna om ni har andra frågor!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

1. Jag tränar 6 gånger i veckan, och älskar verkligen tränning

2. Jag sover typ alltid med min hund och fönstret öppet

3. Jag pratar/skriker/sjunger i sömnen, haha alltsp Fyfan vad läskigt men ja.

4. Jag är livrädd för nålar

5. Jag är tydligen allergisk mot myggbett och får bölder

6. Jag ska göra gmu nästa år

7. Jag är med i humorserien "When you are lärare" som statist

  • 133 readers

Likes

Comments

recept, Träning recept

Godmorgon hjärtisar!
Jag har funderat lite vidare på bulk grejen, och jag tror inte det kommer funka för mig.

Jag måste redan ligga rätt högt och att öka mitt dagliga intag mer är nog inget för mig atm.

För er som inte vet vad bulka är så innebär det att man ökar sitt kaloriintag för att bygga mer muskler, samtidigt som man lägger på sig muskler lägger man även lite fett.

Men nu ska jag inte tråka ut er med mer om detta, om ni tycker det är intressant kan jag skriva ett inlägg om man bör bulka eller deffa eller liknande!


Som jag nämnde tidigare behöver jag ligga rätt högt i mitt intag särkilt proteinmässigt därför tänkte jag dela med mig av ett grymt recept för er som tränar hårt!!
50g tonfisk
5-6st körbärstomater
5 st jordgubbar
Salladsblad
Lime

Protein: 35,07 g

Det bästa med det här receptet är stt det är enkelt, snabbt att fixa ihop och är samtidigt rikt på protein! Ett perfekt kvällsmål!

Likes

Comments