Var hos barnmorskan imorse på en planerad kontroll. Mina prover och blodtrycket såg suveränt ut, så skönt det.
Blodsocker på 5,5
HB värdet var 140
Blodtrycket 110/60
Vikt 72,2 kg
SF-mått 24.

Då jag gått ner i vikt och inte heller följt min egna sf kurva ska jag tillbaka om 1 vecka igen för att mäta magen. Troligtvis var första måttet fel mätt, men det visar sig nästa vecka hur det går och vad fortsättningen blir.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Efter besöket hos barnmorskan åkte jag och hämtade ut 2 babyboxar som kommit. Gjorde i ordningen en stor kopp med varmchoklad som jag toppade med grädde, åt två hembakade bröd till också samtidigt som jag öppnade boxarna.

Första boxen jag öppnade var ifrån babyproffsen.
Innehållet i den var
1 blöjpaket ifrån Pampers
1 nappflaska ifrån mam
10 % rabattkupong på babyproffsen
1 paket våtservetter
1 paket sensitive baby wipes från Pampers.
1 matsked ifrån bambino

Andra boxen jag öppnade var ifrån apoteksgruppen
Innehåll
1 paket blöjor ifrån Pampers
1 paket sensitive baby wipes ifrån Pampers
1 paket våtservetter ifrån Pampers
1 napp ifrån mam
1 provdos på bio oil (missade ta med de på bild)
2 månader gratis Viaplay
1 paket barn plåster ifrån salvequick

Likes

Comments

Nu börjar den tredje och sista delen av graviditeten, trimester tre. går vi nu in i. Förstår inte att det är så kort stund kvar, idag är det exakt 3 månader kvar till beräknad födsel, helt galet.

Barnet: Väger nu ca 1,1 kg och ca 35-39 cm lång. Bebis har redan fått rutiner kring sömn och vakenhet som är relativt regelbunden dag till dag. Mjölktänderna bildas nu inne i bebis gom. Bebis blinkar för fullt och dess ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Bebis har tunt och fjunigt hår som täcker dess kropp. Enligt viss forskning kan bebis nu börja drömma. Från och med nu kommer bebis att lägga stort fokus på att gå upp i vikt. Vid det här laget har bebis vant sig med din röst.

Mamman: En kraftig tillväxtperiod börjar nu i vecka 28 och varar sedan till runt vecka 32. Livmodern växer fort och det är möjligt att du känner den som ett obehagligt tryck upp mot revbenen. Hur man mår nu varierar mycket från utmärkt till utmattande. Det är vanligt att man under denna vecka börjar sova sämre om nätterna, då barnet kan vara livligt på natten. kroppsdelar svullnar och ryggvärken träder fram, detta är väldigt individuellt.

Mitt mående: Mår ungefär som vanligt nu igen, trots att jag bara opererade mig för bara 4 dagar sen. Känner lite ömhet i op-såren när bebis sparkar emot dem. Jag sover ännu väldigt bra på nätterna, humöret håller sig stabilt och jag har inte värk någonstans i kroppen. Är tacksam över att få må såhär bra under graviditeten hittills verkligen. Efter operationen har jag haft illamående till och från och inte varit så sugen på mat, vet inte om det har med graviditeten eller om de är efter operationen bara. Är iallafall inte påverkad utav detta ännu iallafall så det är ju skönt. Vikten visade imorse 72 kg, vägde 73 ,?? sist hos barnmorskan tror jag. Det visar sig har ett besök där senare idag så!

Likes

Comments

Vad är dom första fem orden du kommer att tänka på när du hör ordet ”jul”?
Julklappar, julpynt, familjehögtid, risgrynsgröt och julbord.

Tänker du göra något annorlunda i jul till skillnad från förra året?
Årets jul blir väldigt snarlik förra årets jul faktiskt eller åtminstone julhelgen, den stora skillnaden i år blir att det blir mer lugn inför julhelgen och att i mellandagarna åker vi till Ullared.

Fortsätt meningen ”ingen jul utan…."? ...
Familjen och den kärlek och värme dem ger.

Viktigaste saken på julbordet?
Janson, lax, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad så fortsätter ordningen. Men Janson är verkligen de viktigaste att det finns, så gott muuums.

Skulle du kunna tänka dig att fira jul utomlands?
Ja det skulle jag verkligen kunna göra, har tänkt på det där till framtiden nu. Men jag vet att Isak tycker att man firar jul traditionellt hemma i Sverige med Kalle kl 15 osv. Så vi får väl se hur kommande jular blir.

Vad ger dig mer julstämning; svenska eller amerikanska jullåtar?
Dem svenska skapar mer julstämning men dem amerikanska är oftast bättre tycker jag.

Den bästa julfilmen?
Grinchen har alltid varit en favorit sedan jag var liten så får nog ändå lov att ta den.

Föredrar du lussekatter eller pepparkakor?
Pepparkakor, gillar faktiskt inte alls lussekatter..

Brukar ni öppna julklappar på morgonen eller kvällen?
Brukar vara ett litet paket på morgonen och resterande på kvällen när alla är samlade tillsammans.

Brukar du köpa en julkalender av något slag till dig själv?
Brukar inte köpa till mig själv, utan brukar alltid få någon typ av julkalender av någon som mamma, isak eller hans föräldrar.

När är det okej att börja julpynta tycker du?
Helgen när 1a advent är, eller strax innan där i mitten av veckan så det är pyntat och klart till advent.

Hur pepp är du i detta nu på december och julen?
Nu har ju halva December redan susat förbi, helt sjukt. Men var / är verkligen super pepp på december och julen, just för att det är så mycket kärlek och mycket som händer.

Likes

Comments

Fick lämna sjukhuset efter lunch igår och åka hem, så himla skönt. Duschade det första jag gjorde när jag kom hem och kände mig så mycket fräschare och piggare ut av det. Är sjukskriven i 2 veckor nu så att stygnen på magen läker ihop. Skulle även ta de lugnt med träning i 2 veckor iallafall. Så blir lite lugnt nu inför jul, skönt det också. Igår valde Isak att sluta tidigare så vi fick en myskväll hemma tillsammans. Blev handboll, julkalendern och Bachelor. Så härligt att bara vara
hemma tillsammans, det är skillnad även om man har varit med mig större delar under sjukhusvistelsen.

Innan jag åkte hem igår gjordes ett ultraljud, så mysigt och få se lilla tjejen. Även skönt att se narkosen inte orsakade att jag börjat öppna mig eller skapade några värkar. En stark liten tjej vi kommer få som redan klarat av allt detta.

Likes

Comments

Igår eftermiddag förflyttades jag till förlossningen istället. Så till och från har jag legat uppkopplad på ctg och allting har sett bra ut. Ett ultraljud ska göras idag och förhoppningsvis får jag gå hem efter det. Men vi får se vad doktorn säger och när ultraljudet blir av. Känns som en lång evig väntan för tillfället bara. Men jag mår iallafall bra och allting verkar vara bra med bebis med så.

Likes

Comments

Är fortfarande inneliggande på sjukhuset, igår gjorde man en special titthålsoperation eftersom man helst av allt velat gjort en öppen buk operationen. Men kirurgerna var duktiga och klarade av att göra en specialare. Blindtarmen såg fin ut, däremot fanns de en cysta på äggstocken så säkerligen den som spökade orsakade smärtan. Ska troligtvis bli förflyttad till förlossningen/gyn under dagen så får vi se vad de säger och när de blir hemgång!

Likes

Comments

Vissa lördagkvällar blir inte som planerade, skulle egentligen varit hos Isaks föräldrar och firar isak och hans lillebror. Istället ligger jag på sjukhuset nu, misstänkt blindtarmsinflammation väntar på mer besked för närvarande. Bebis mår iallafall super bra vilket är huvudsaken nu!

Likes

Comments

Isak har varit ledig idag ifrån jobbet så vi passa på och ha en trevlig dag tillsammans. Vi började trixa och fixa med att göra julgodis och egen gjord sill. Verkar som resultatet blivit väldigt bra och vi känner oss nöjda. Vi har även hunnit varit till Isaks farfar och farmor och min mormor för att leverera våran tillverkning av sillen, hoppas dem blev glada och tycker de kommer smaka.

Nu ligger vi i soffan och bara myser till idolfinalen.

Likes

Comments

Igår kväll lagade jag en super god ost och skinksoppa till oss. Minns ni sån man fick i skolan? Exakt så smakade den, så himla gott verkligen. En varm soppa tillsammans med hembakt bröd blir inte bättre såhär i kylan.

Receptet:
7 dl kött buljong
5 dl mjölk
2 dl makaroner
350 gr strimlad skinka
250 gr ost, gärna någon lagrad.
Salt, svartpeppar och vitpeppar.

Häll buljongen och mjölken i kastrullen och koka upp makaronerna i det. Ha sedan i osten och skinkan med kryddorna låt stå på svag värme och rör runt så osten smälter. Sen är de klart, enkelt och gott!

Likes

Comments