Imorse styrde vi kosan mot Storvik för häng med fina vänner. Ella hade glömt bort att vi skulle dit så hon vart överlycklig när jag kläckte det vid frukosten idag.

Vädret hade oerhörda komplex så när vi gick ut för att grilla började det regna, för att sen skina upp, regna, sol, blåsa. Och det var tametusan så isbjörnar hade huttrat så vi kastade i oss korven och gick in till värmen. Den svenska sommaren va?
Det vart inte sent alls. Dylan var supertrött och ville inte att han skulle somna för sent i bilen med tanke på att det tar ett tag att åka, så vid två rullade vi hemåt igen.

Nu ska jag njuta lite av lugnet, båda barnen har slocknat och jag ska dra igång ett avsnitt av en ny serie jag följer; American horror story. Imorgon drar flyttveckan igång, sista rycket!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hallå!

Har ni haft en bra midsommar?
Våran vart rätt lugn. Åkte skrinda till firandet med Ella, köpte lotter, fiskdamm, dansade runt stången och kastade tårta på kling och klang. Älskar upplägget med pippi på midsommar.
När vi kom hem grillade vi och avslutade med jordgubbar innan en efter en gick och la sig.

Likes

Comments

Helgen har redan dragit igång och den är fullsmockad.

Idag vart det Uppsala hela dagen, panikhandlade lite basickläder till mig själv för en gångs skull, skor till alla, en ny nattlampa till Ella och lite annat smått (bla en badkarsmatta, gud så smutt med badkar igen!)
Imorgon är det ju midsommar. Mamma&Erik kommer hit och sover över. Blir midsommarfirande och grillat.
lördag ska jag jobba en sväng sen kommer Ida med familj över.
Söndagen kommer spenderas i Storvik med vänner.

Sen är det full fart mot flytt. Imorgon är sista fredagen i huset. Ja, dethär med sista-grejerna är lite besvärliga för mig. Separationsångest från allt, svårt för förändringar. Men det blir bra när man är på plats

Doctor Mc'Dylan

Likes

Comments

Hann med en del på förmiddagen idag. Eller snarare på en timme.
Städade upp, katten avmaskades, packade lite i Ellas rum (fyllde en hel kartong men det syns inte ens någon skillnad i hennes rum), och hängde med Dylan. Vid tio begav jag mig till vc och elva tandläkaren. Sen försvann min produktivitet och tröttheten kom ifatt.

Nu ska jag krypa ner, försöka somna i tid och inte ligga och surfa runt på telefon i evigheters evighet

Likes

Comments

Godmorgon 🌼

Det var ett tag sen jag var aktiv här.
I söndags skulle vi träffat några vänner men i torsdags så hade minsta där ögoninflammation och jag sa att vi fick avvakta, att vi inte har tid med mera sjukdom nu ...  Tji fick jag och vi åkte på magsjukan istället. Ella verkar dock, peppar peppar, ha klarat sig. Vi andra är smittfria nu och livet kan dra igång igen.

Trots det har vi hunnit med lite lekparkshäng mot slutet av helgen. Annars har inte ett smack hänt sen i torsdags. Skönt med ny vecka och lite energi.
Jag startar tyvärr denna vecka med ett mindre roligt besök; tandläkaren

Likes

Comments

Godmorgon 🌼

Igår släpptes en stor sten från mina axlar och det är nu ett steg närmre flytt.
Efter middagen var intagen tog vi oss till lekparken igen, lagom värme att leka i sådär på kvällen men synd på alla knott.
Idag är jag ledig så ska in till Uppsala, handla lite mat, Ella skulle köpa en sparkcykel för sina pengar och så en fika hos farmor&farfar. En lagom dag innan jag kliver på ett kvällspass imorgon :)

Likes

Comments

Är det något Dylan har svårt för så är det att vara still. Han är still när han sover och om vi är ute med vagnen, då är han nöjd. Annars är det full fart mest hela tiden.

Idag fick han ett papper och en penna, och satt tyst, nöjd och koncentrerad en längre stund

Likes

Comments

Efter en väldans massa jobb sista veckorna så var det skönt att kliva innanför dörren strax efter två med vetskapen om att man är ledig till fredag (förhoppningsvis).
Jag var så slut, vartenda steg jag tog kändes som någon knivhögg mig i ryggslutet, en ekande tom mage på det oxå gjorde att energin var nere på noll och lite till. Men efter middagen var intagen så kände jag humöret stiga och vi dissade bolibompa och kvällsmyset för lite handling och lekparkshäng. Tyvärr sprang klockan iväg lite för mycket och det var två motvilliga barn som var tvungna att gå hem

Likes

Comments

Är det någon roll som är svår att axla här i livet så är det föräldrarollen.

Föräldrar kan vara oerhört taskiga, vifta med pekpinnen och rent ut sagt dömande. Tyvärr oxå mest av det kvinnliga könet har jag märkt, jag tror faktiskt inte män bryr sig så mycket.

Är man förstföderska så är man oftast redan förvirrad som det är. Man ska hitta sin plats och helt plötsligt ansvara för ett annat liv än sitt eget. Det är känslor högt och lågt, sömnlösa nätter, skrik man inte känner igen, blöjbyten. Den största omställningen är att gå från noll till ett barn.

Jag är rätt glad att vi bodde mitt ute i skogen med Ella under hennes första år. Jag fick tid på mig själv att hitta min roll som mamma, jag fick tid på mig att lära känna en ny liten människa och jag fick avstånd och distans från omvärlden.
Jag har dock aldrig varit osäker på min mammaroll. Klart man blir orolig, speciellt innan man lärt känna varann, men jag har aldrig varit hispig eller hysterisk (mer än av utmaning under magknip 😅). Jag känner mig trygg och har gjort det från dag ett, när vi åkte hem från BB samma dag förlossningen var. Jag ville hem och lära känna min nya skatt, jag hade inte tid med massa sköterskor och barnmorskor som sprang in och ut. Dom ville ha mig kvar för att få igång mjölken ordentligt men jag tyckte att jag likaväl kunde kämpa hemma som där.

Jag är tacksam att jag varit och är så pass trygg som mamma och tycker att alla kan lägga ner sina pekpinnar. Alla gör vi vårat bästa utifrån våra egna förutsättningar

Likes

Comments

Hallå!

Imorse kan jag ju inte påstå att jag var speciellt sugen på att kliva upp när klockan ringde. Jag hade så mysiga drömmar och så vaknade jag upp till alarmet och en kurrande mage. Men nu är första delen av passet avklarat och jag är hemma på en 3,5 timmes rast. Hade mycket hellre jobbat i ett sträck, känns bara som man kollar klockan och inväntar jobb.

Nä, nu ska jag vara lite social här :)

Likes

Comments