Vinteren byder græskar indefor i køkkenet, og hvad er mere oplagt en en suppe, med butternut squash, krydret med lidt chili og lime, det er en dejlig ret, som varmer sjælen og så er den børnevenlig og økonimisk! :-) 

du skal bruge:
- 1 butternut squash,
- 2 bladselleristængler,
- 1 løg,
- 3 fed hvidløg,
- 5 cm ingefær,
- 2 terninger grøntsags boulion,
- 1 1/2 lime,
- 2 peberfugter,
- 1/2 pose græskarkerner,
- 1/2 til en hel chili efter smag,

skrald butternut squashen, fjern kernerne og skær den i grove stykker, skær de øvrige grøntsager ud i grove stykker, og gør dem klar i hver deres skåle (undtagen lime og en halv peberfrugt, det gemmes til senere)
riv ingefæren, snit chilien.

put lidt olie i bunden af en gryde, tilsæt løg, hvidløg, bladselleri og græskar, lad det sautere i 10 min.
dæk det med vand, og tilsæt lidt ingefær og boulion og lad det simre i 30 min eller til det er mørt.
blend suppen og tilsæt evt mere vand.

smag til med chili, limesaft, ingfær, limeskal, salt og peber.
lad den simre i 10 min.

mens suppen simre igen,varm en pande op, put græskarkerner og en smule olie, samt salt på panden,
rist dem til de popper og tag dem af.

nyd suppen med ristede græskarkerner, frisk chili, limeskal og peberfugt stykker.

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Dadelkugler er både lækkert og nemt, og selv sådan en som mig, der mener dadler er for sødt, kan ikke andet end at elske disse lækre kugler. De er vanedanede, men her spiser du ikke dem alle på en gang, og du craver derved kortere og der er længere tid i mellem.

du skal bruge: (ca 40 kugler)

- dadler (400 gr)

- 100 gr mandler

- en slat vand (2 spsk ca)

- havregryn (ca 1 dl)

- 2 spsk kakao pulver.

Blend alle tingene til en homogen masse, og tril til kugler og rul i de ting du lyster,
det kan være rålakrids, hasselnødder, mandler, eller som her kokos.

kuglerne obevares i køleskab, i en bøtte der er lukket til.
kan holde sig min 1 uge.

  • 14 Læsere

Likes

Comments

vi lever i en hverdag, fyldt med elektronik, men er det bare elektronik eller kan det faktisk noget?, det kan noget, det kan give inspiration og idéer til hvordan man skal leve livet.

Et sted jeg personligt følger med, way to much er på Rawvana English youtube profil og ikke mindst hendes instagram, hvis du gik og troede at være veganer var kedeligt, kan hun helt sikkert vise dig et andet syn på det. så tjek hendes super inspirerende side ud, som både indeholder MAD, men i den grad også personlige sider.

hendes youtube kanal:

https://www.youtube.com/user/rawvanaeng

  • 13 Læsere

Likes

Comments

Der er ingen tvivl om at jeg er vild med enkle, grafiske illustrationer, de her to er håndtegnede og i min optik en perfekt gave til sig selv.

her hjemme hænger blandt andet disse to illustrationer, i blandt sjælland, og Danmark, som er tegnet på helt samme principper, de er så fine og enkle, at man bliver helt glad af dem!

illustrationerne er unika og håndtegnede af STREG, som er en lille privat illustrator, der ligger fokus på at sort ikke er kedeligt, men moderne og fuld af liv. Bag STREG er en person, en navne søster og en person der i den grad har hjertet med på det rette sted, hvis man køber en tegning på A4 papir, bliver der doneret 20 kr pr solgt tegning, en tegning koster blot 75 kr eskl fragt!

tegningerne kan bestilles på mail; stregkbh@gmail.com og ellers siger rygtet at Amanda har planer om at lancere en instagram profil, hvor alle tegningerne kan ses. :)


Likes

Comments

Jeg ELSKER morgenmad, bare ikke om morgen, så mens jeg sidder og drukner mig selv i min bog skrivning vil jeg nyde en Chia grød med hindbær creme. 😋

det er super nemt, og smager virkelig godt. for mig er det også en stor fordel at det ikke indeholder hverken salt eller sukker, men er sødet af kokos og hindbærrene.

Chia grød med hindbær creme på toppen. 

Chia grød; 
- 2 spsk Chia frø
- 1 lille håndfuld havregryn 
- 2 dl mandelmælk/kokosdrik eller andet
Bland det hele sammen og stil på køl natten over. :)

Hindbær creme; 
- 1 håndfuld frosne hindbær 
- 1 dl alpro neutral yoghurt eller alm. Yoghurt 

Blend og kom over chiagrøden. 

Nyd det med hampfrø, kokosmel, mandler eller kakao nibs. :)


Likes

Comments

jeg har en stor kærlighed til design, specielt dansk design har fanget min interesse. det er klassisk, moderne og stilsikkert.

HAY - hay er for mig et begreb af sjove mønstre, masser af farver og i den grad også det enkle, nordiske design. jeg er selv den heldige ejer af et hay Loop Hall, det er perfekt, der kan lige hænge det fineste tøj på og det fylder ikke, man danner en skulptur i et rum.

Arne Jacobsen - dråben, den stilsikre og minimalistiske stol, som danner et rum om et spisebord, ligepræcis dråben er en af de stole jeg drømmer om, den er så fin og jeg har ellers svært ved at finde en spisebordsstol. Arne Jacobsen har sat et stort præg på den danske design scene. i Fields er der endda en Arne Jacobsen lounge, hvor man kan lære mere om den spirrende designer han var.

Normann Copenhagen - helt uden at blinke, så kommer største delen af skåle, køkkenredskaber og te fra Normann, jeg elsker at indrette sort og hvidt, med undtagelse for mit køkken. køkkenet er for mig et bærende rum, her hjemme er det et gennemgangs rum og derved både køkken og min entre, det er spækket med farver og glæde. normann arbejder både med møbler, skåle og køkken ting, det er et brand med mange dele og farver. der er vitterlig noget for alle også er priserne også helt i orden!

Royal Copenhagen - kan på en eller anden led sammelignes med IKEA, bortset fra prisen og udvalget, men fordi; man kan nærmest ikke træde ind i et hjem i Danmark, uden at finde en eller anden form for Royal Copenhagen i det. jeg er vild med de enkle tallerkner og om det er RC eller søstrene grene er ligemeget, men der er noget over et stel med små grå blomster og contrast krus i flere farver, det gør bare en glad. selv samler jeg på hvid elements, signatur, hvid riflet, multifarvet elements, og contrast. det giver muligheder for at mikse og servere efter humør. jeg er måske en af dem der syntes 269 kr for en tallerken ikke er meget, men det er kun fordi der er brudgarantien og kvaliteten er bare helt i top!

Likes

Comments

Raw Cake med Kokos og Hindbærcreme

Ingredienser:

Bund:

24 dadler, uden sten,

200 gr mandler

½ tsk salt

evt lidt vaniliepulver

Forat lave bunden starter du med at putte mandlerne i en foodprocessor oggive dem et hurtigt blend, så de bliver finthakkede. Derefter tilsætter duresten af ingredienserne, og blender indtil du har en sammenhængende masse.Hæld daddelmassen over i en springform foret med plastikfolie, så du nemt kanfå kagen ud af formen igen.

Stil bunden på køl eller frys, mens du laver det første lagfyld.

fyld:

kokoscreme:

200 gr mandler,

saft fra 1 ½ citron, eller efter smag,

1 dl kokosmel,

1 dl honning,

1 tsk vaniliepulver

½ dåse kokosmælk (brug den fede del, stil mælken på køl etpar timer)

evt passionfrugtkød fra 3/4 frugter.

hindbærcreme:

200 gr mandler,

saft fra 1 ½ citron, eller efter smag,

1 dl kokosmel,

1 dl honning,

1 tsk vaniliepulver

½ dåse kokosmælk (brug den fede del, stil mælken på køl etpar timer)

120 gr friske eller frosne hindbær,

det hvide lag:

Forat lave fyldet tilsætter du helt enkelt alle ingredienserne, bortset frahindbærrene, til foodprocessoren og blender, indtil du har en lækker, cremetmasse. Der må ikke være nogle klumper eller lignende – det tager gerne et parminutters tid. Hæld derefter cirka halvdelen af blandingen over i springformenog sørg for at fordele det ligeligt over hele bunden, så det får en jævnoverflade.

Sætformen i fryseren en times tid, og lav det lyserøde lag imens. :)

Detlyserøde lag:

Detlyserøde lag laves på samme måde som det hvide, med undtagelse for her puttesder hindbær i. Hældes over den nu faste hvide creme.

Kagensættes i fryseren, min 4-5 timer, men gerne natten over.

Pyntden med kokos, mynte/citron melisse, passionsfrugt, hindbær og hvad du ellersfinder fint!

Likes

Comments