opskrifter, vegetarisk

Jeg ELSKER morgenmad, bare ikke om morgen, så mens jeg sidder og drukner mig selv i min bog skrivning vil jeg nyde en Chia grød med hindbær creme. 😋

det er super nemt, og smager virkelig godt. for mig er det også en stor fordel at det ikke indeholder hverken salt eller sukker, men er sødet af kokos og hindbærrene.

Chia grød med hindbær creme på toppen. 

Chia grød; 
- 2 spsk Chia frø
- 1 lille håndfuld havregryn 
- 2 dl mandelmælk/kokosdrik eller andet
Bland det hele sammen og stil på køl natten over. :)

Hindbær creme; 
- 1 håndfuld frosne hindbær 
- 1 dl alpro neutral yoghurt eller alm. Yoghurt 

Blend og kom over chiagrøden. 

Nyd det med hampfrø, kokosmel, mandler eller kakao nibs. :)


Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - klik hér!

Likes

Comments

dansk design, brands

jeg har en stor kærlighed til design, specielt dansk design har fanget min interesse. det er klassisk, moderne og stilsikkert.

HAY - hay er for mig et begreb af sjove mønstre, masser af farver og i den grad også det enkle, nordiske design. jeg er selv den heldige ejer af et hay Loop Hall, det er perfekt, der kan lige hænge det fineste tøj på og det fylder ikke, man danner en skulptur i et rum.

Arne Jacobsen - dråben, den stilsikre og minimalistiske stol, som danner et rum om et spisebord, ligepræcis dråben er en af de stole jeg drømmer om, den er så fin og jeg har ellers svært ved at finde en spisebordsstol. Arne Jacobsen har sat et stort præg på den danske design scene. i Fields er der endda en Arne Jacobsen lounge, hvor man kan lære mere om den spirrende designer han var.

Normann Copenhagen - helt uden at blinke, så kommer største delen af skåle, køkkenredskaber og te fra Normann, jeg elsker at indrette sort og hvidt, med undtagelse for mit køkken. køkkenet er for mig et bærende rum, her hjemme er det et gennemgangs rum og derved både køkken og min entre, det er spækket med farver og glæde. normann arbejder både med møbler, skåle og køkken ting, det er et brand med mange dele og farver. der er vitterlig noget for alle også er priserne også helt i orden!

Royal Copenhagen - kan på en eller anden led sammelignes med IKEA, bortset fra prisen og udvalget, men fordi; man kan nærmest ikke træde ind i et hjem i Danmark, uden at finde en eller anden form for Royal Copenhagen i det. jeg er vild med de enkle tallerkner og om det er RC eller søstrene grene er ligemeget, men der er noget over et stel med små grå blomster og contrast krus i flere farver, det gør bare en glad. selv samler jeg på hvid elements, signatur, hvid riflet, multifarvet elements, og contrast. det giver muligheder for at mikse og servere efter humør. jeg er måske en af dem der syntes 269 kr for en tallerken ikke er meget, men det er kun fordi der er brudgarantien og kvaliteten er bare helt i top!

Likes

Comments

raw food, opskrifter

Raw Cake med Kokos og Hindbærcreme

Ingredienser:

Bund:

24 dadler, uden sten,

200 gr mandler

½ tsk salt

evt lidt vaniliepulver

Forat lave bunden starter du med at putte mandlerne i en foodprocessor oggive dem et hurtigt blend, så de bliver finthakkede. Derefter tilsætter duresten af ingredienserne, og blender indtil du har en sammenhængende masse.Hæld daddelmassen over i en springform foret med plastikfolie, så du nemt kanfå kagen ud af formen igen.

Stil bunden på køl eller frys, mens du laver det første lagfyld.

fyld:

kokoscreme:

200 gr mandler,

saft fra 1 ½ citron, eller efter smag,

1 dl kokosmel,

1 dl honning,

1 tsk vaniliepulver

½ dåse kokosmælk (brug den fede del, stil mælken på køl etpar timer)

evt passionfrugtkød fra 3/4 frugter.

hindbærcreme:

200 gr mandler,

saft fra 1 ½ citron, eller efter smag,

1 dl kokosmel,

1 dl honning,

1 tsk vaniliepulver

½ dåse kokosmælk (brug den fede del, stil mælken på køl etpar timer)

120 gr friske eller frosne hindbær,

det hvide lag:

Forat lave fyldet tilsætter du helt enkelt alle ingredienserne, bortset frahindbærrene, til foodprocessoren og blender, indtil du har en lækker, cremetmasse. Der må ikke være nogle klumper eller lignende – det tager gerne et parminutters tid. Hæld derefter cirka halvdelen af blandingen over i springformenog sørg for at fordele det ligeligt over hele bunden, så det får en jævnoverflade.

Sætformen i fryseren en times tid, og lav det lyserøde lag imens. :)

Detlyserøde lag:

Detlyserøde lag laves på samme måde som det hvide, med undtagelse for her puttesder hindbær i. Hældes over den nu faste hvide creme.

Kagensættes i fryseren, min 4-5 timer, men gerne natten over.

Pyntden med kokos, mynte/citron melisse, passionsfrugt, hindbær og hvad du ellersfinder fint!

Likes

Comments