Allmänt

Random update for the day:

Jag har fixat praoplats nu på Hundcentret i Lindesberg, och det mesta har typ löst sig nu. Prao-grejen satt som en stenklump i magen innan jag hade fixat det, och sen när det var ur världen kändes allt lite lättare. Nu är det dock vääldigt mycket läxor och flera prov som avlöser varandra tätt, så det blir ingen fritid direkt.. enda anledningen att jag kan skriva det här är för att jag nyss gjorde klart en svensk-presentation tills på fredag på datorn, och jag har lite tid att äta något som kvällsmat (jag är hungrig igen fast jag åt för typ två timmar sedan haha) och sen duscha. Jag börjar 9.30 imorgon (yaay!!) så jag kan sova lite längre vilket är SÅ SKÖNT. Är det bara jag som är i ständig lack of sleep eller?

Men livet funkar i alla fall, och jag hoppas att det gör det för er också! Idag på idrotten var jag ute och sprang, det var kul och det gick bra. Ni vet den där avslappnade känslan man får efter att ha tränat ett bra pass? Den fick jag två gånger idag, eftersom jag först sprang på idrotten och sen hade danslektion på kvällen. Thumbs up for that one :)

Så, nu måste jag dra! Hinner inte sitta och dröja nu för då kommer jag inte orka gå upp imorgon... everyday stress, you know.

Hoppas ni gillade det här jävligt ointressanta inlägget så hörs vi nån annan dag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Fotografier, Mina tankar, Mina åsikter

Idag gick jag inte till skolan, för jag var seriöst helt död på morgonen. Jag hade inte sovit nästan nånting och det kändes som att jag höll på att dö... så har jag känt de senaste dagarna så det var skönt att äntligen få sova lite. Jag sov till typ ett, och när jag vaknade igen kände jag mig lite piggare än innan. Jag åkte hem till Elsa några timmar innan dansen, och vi gjorde inget speciellt men hon berättade vad som hade hänt i skolan och så. Sen var det ju dags för dans så halv sex gick vi dit och gav järnet. Dock kände jag av min trötthet lite igen efter ett tag, blev lite trött i benen och så. Men det gick helt okej, säger jag som ändå är petig.

Förresten, min dansgrupp ska inte dansa på Kulturnatten den 18 november ändå! Sista anmälningsdagen är imorgon och det var bara jag och två andra som kunde helt säkert, så vi sket i det haha. Synd, men då kan vi ju fokusera på att träna extra inför dansuppvisningen i december istället så att den blir perfect!

När jag ändå hade några timmar till övers förut så satt jag och tittade igenom mina gamla dagboksskriverier. Det slår mig hur mycket som har hänt och hur mycket jag har utvecklats sedan det sista inlägget, i april. Känner ni också så ibland, att det är coolt hur mycket man kan förändras och utvecklas på relativt kort tid? Jag tänker helt annorlunda och på helt andra saker nu, mitt fokus har flyttats bort från mycket negativt till faktiskt det positiva i livet! För det mesta, det vill säga. Men alla har dåliga dagar ibland.

Imorgon ska jag till tandläkaren för sista gången förresten, nu ska de bara ta bort den gamla fyllningen och ersätta den med en permanent. Sen är det klart, vilket är skönt då "resan" med tanden startade i februari och nu är det oktober liksom. :)

Likes

Comments

Mina tankar, Mina åsikter

Jag är så himla förvirrad nu alltså. Det är så sjukt mycket.. fast det inte låter som det när jag säger att det "bara" är praoplats, läxor, mycket känslomässigt och allt den där... skiten med gymnasiet som man redan ska veta. Men jag har överfullt i min hjärna just nu och det enda som hjälper är (obviously) att bocka av sak efter sak även fast det kommer nya hela tiden... , så det gör jag, och försöker att inte tänka på hur jobbigt det känns samtidigt. Jag gör läxa efter läxa, sätter mig med dem när jag kommer hem och sitter kvar där några timmar. Äter mat också. När klockan är kanske åtta är jag klar. Då är det enda jag hinner innan jag går och lägger mig att duscha och kanske titta lite på teve, ibland styrketränar jag något pass också, innan jag går och lägger mig. Mina helger består i princip av att städa, göra läxor, träna inför prov, göra fler läxor och tvätta mina sminkborstar, den krassa sanningen haha.

Det är inte direkt som att jag vill klaga egentligen, för jag bryr mig verkligen om min framtid och jag vill inte skita i skolan eller läxorna eller prao eller gymnasiet. Jag är verkligen tacksam att jag bor i Sverige så att jag kan gå i skolan och har möjligheten att kostnadsfritt utbilda mig för att sedan så småningom skaffa ett jobb. Jag vet också att i vissa andra länder måste man plugga dag och natt och ändå är det svårt att få bra betyg och så, just för att många har så dåliga förutsättningar. Jag och många andra som bor här i Sverige har ju väldigt bra förutsättningar om man är ärlig.

MEN... ibland är det bara skitjobbiiigt ändå. Som jag sa innan så snurrar mitt huvud runt så mycket att jag nästan inte vet vad jag gör ibland. Förvirringen är total och jag är bara glad att jag orkade gå upp ur sängen idag. Ni ska bara veta hur otaggad jag var! Jag var skitnära att inte ens gå upp, jag ville bara sova vidare, aldrig ta tag i saker och bara ligga och läsa Harry Potter and The Cursed Child hela dagen. Men det är klart jag inte gjorde det, för jag är inte sjuk liksom! Och det blir ännu mer stress om jag missar saker i skolan.

Aa, jag känner i alla fall att när jag skriver så är det lite som en ventilation för mig när det är kaos. Då får jag lite lugn och ro, så att jag åtminstone inte exploderar. På ett tag.

//Confused gaaal

Likes

Comments

Fotografier, Mina tankar, Träning

Idag är det måndag. Jag skulle egentligen ha gått på dansen (extraträning), men jag är helt slut idag! Tur att det är EXTRA-träning, frivilligt alltså. Inte för att jag inte vill, men... tröttheten vägde över.

Jag har en spellista på Spotify med bara låtar som vi har haft på dansen, låtar ända från när jag började i gruppen. Det ger mig lite flashbacks när jag lyssnar på till exempel Phoenix av Molly Sandén eller Disco Inferno av The Trammps, haha! Men det är kul, och coolt att låtar kan skapa så mycket bildminnen, när jag hör de första tonerna i en av dessa danslåtar får jag bilder från danslektionerna eller uppvisningarna förut, mina känslor och allt sånt där ni vet.

Nog pratat om dans. Idag på idrotten hade vi orientering som vanligt under den här perioden, och jag klarade fyra kontroller som var ganska långt bort vilket jag är nöjd med. Jag, Elsa och Frida hann precis till vi slutade! Men sedan vart det lite stress serru serru. Jag hann inte byta om innan jag skulle till bussen, så jag stod där all warm and sweaty vid mitt skåp, proppade ner jackan och lite mappar i väskan, varpå jag sprang till bussen (den skulle gå om typ tio minuter nerifrån lasarettet och jag var kvar vid skolan). När bussen väl kom gick jag på den, försökte att inte andas högt samtidigt som jag torkade svetten ur pannan och aktade mig för att stöta emot någon med min stora väska. Och när jag satt mig och den började köra fick jag panik.

Jag trodde att jag hade satt mig på fel buss! Den heter 306, och det brukar stå typ HAMMARBY C på den eller nåt (jag hoppar av innan, hemma hos mig). Men idag stod det NORA VIA YXE och jag tänkte först att den såklart inte kunde köra en annan väg eftersom det var samma nummer som vanligt, men sen fick jag lite panik när det 1. var helt andra människor på bussen än det brukar vara, 2. bussen stannade vid stationen typ tio minuter, och 3. folk pratade som att den skulle köra en annan väg. Tänk om den bara helt plötsligt skulle svänga av någon helt annanstans? Vad skulle jag göra då? Hoppa av bussen och ringa mamma utan pengar på mobilen? Skriva till henne via Instagram eller Facebook utan Internet? hem? Ja, ni fattar säkert hur jag tänkte haha. Men allt ordnade sig, den körde samma väg som vanligt och jag kunde slappna av när jag hoppat av bussen. Bara sånt där everyday drama, ni vet. Inte går det knappt en dag utan att sånt händer mig. Jag kanske var fjantig som blev sådär worried, men jag hade fan inte orkat med att det blev någon fail idag. Andra dagar kan jag tänka mig att jag hade tagit det bättre.

Bloggen är ett sånt bra sätt för mig att bara säga allt jag vill säga, och samtidigt göra det någorlunda bra (?). Det är kul i alla fall.

:)

Likes

Comments

Fotografier, Mina tankar, Mina åsikter, Naturen

Det är nu man märker att det är höst. Löven blir gula och faller av, det är bara några enstaka växter kvar och luften är kylig och för det mesta klar.

Men i Amandas värld märker man att det är höst på ett annat sätt, just genom att jag känner mig så glad. Dansen är ju i full gång och vi håller på med en ny, snabb och väldigt rolig koreografi. Under en eller två lektioner hade jag glömt lite av dansen på grund av för lite sömn och mat och var allmänt seg, och då blev jag väldigt besviken på mig själv och fick till och med lite ångest när jag tänkte på att de flesta andra i gruppen kunde dansen bättre än mig. Innan förra veckans lektion fick jag ont i magen för jag trodde att det skulle bli så igen. Men nej, den här gången satt allt! Uppvärmnings-dansen, tekniken, de flesta diagonalövningarna och själva koreografin. Jag gick därifrån med en lätt känsla i magen och hela kroppen, en känsla av hopp. Och jag kände att jag nog kommer klara av dansen ändå.

Jag har så himla lätt att tvivla på mig själv så fort jag gör fel i något. Även om jag enligt mig själv är ganska bra på att dansa är jag väldigt petig (vilket i och för sig kan vara rätt bra inom dans), och nog en så kallad prestationsprinsessa. Jag är bara nöjd om allt är perfekt, och väldigt missnöjd om det inte är det.

Men jag måste lära mig att inte bli så rädd om jag inte kan något. "Det kommer", brukar min danslärare säga. Och så ska jag också försöka tänka. Jag kommer alltid sträva efter perfektion i allt jag gör, jag tänker peta på småsaker tills allt är som jag vill ha det, that's who I am. Men om det inte blir perfekt vid första försöket, då ska jag inte tro att det är katastrof! För en vecka sedan trodde jag att det var kört för mig, bara tre dagar senare kände jag mig självsäker igen. Och jag längtar tills om två veckor (vi har inte vanlig dans den kommande veckan), för då får jag träna på min kära koreografi tillsammans med de andra igen. Det är så jag känner nu.

ETT VÄLDIGT STORT FÖRRESTEN: Ni som bor i Linde får gärna komma till aulan den 15 december och titta, då dansar jag och resten av min grupp den här koreografin jag har snackat om. Det är på kvällen, men jag vet inte riktigt vilken tid.

Förhoppningsvis ska vi dansa också den 18 november på Kulturnatten, men det kan jag skriva om längre fram! Har inte fått mycket mer info om det än.

:)

Likes

Comments

Mina tankar

Idag var det en relativt kort dag i skolan. Hemkunskap, svenska och idrott stod på schemat och det var inget speciellt som hände på de lektionerna (förutom att jag fick en skrattattack typ fem gånger på svenskan för jag är så trött). På idrotten orienterade vi och eftersom jag var sjuk förra veckan hade jag inte gått igenom så mycket, så jag fick en väldigt enkel bana först. Men jag hoppas att jag kommer få lite svårare på onsdag, det är ju roligare att få anstränga sig och springa lite mer.

När jag kom hem tränade jag lite styrka och åt och duschade, och alltså jag tänkte göra matte först men jag är helt död. Jag sov typ tre timmar i natt (därav skrattattackerna) och jag ORKAR VERKLIGEN INTE! Jag vet egentligen att jag borde göra det för imorgon har vi matte, och de andra är säkert klara med det jag inte ens börjat med. Men det går inte att sitta med tiopotenser och tänka, tänka, tänka när huvudet är fullt av surrande flugor. Så vad ska jag göra? Tvinga mig själv att räkna och konstant göra fel eller slappna av och räkna effektivt imorgon istället? När jag har sovit ordentligt?

Efter Idol, som börjar klockan åtta, ska jag gå och lägga mig och SOVA SOVA SOVA. Eftersom jag ska upp sju måste jag somna typ halv tio haha.

Det här var bara en liten random "dagboksuppdatering" of mine. Hoppas att ni är piggare än vad jag är, att ni kollar på Idol och att ni sover gott sedan! XOXO

Likes

Comments

Allmänt, Mina åsikter, Frågor & Svar

Dagens humör: Varierande. För det mesta bra, men har haft lite ångest också.

Dagens mående: Ganska bra, jag har ju blivit friskare nu så jag är lite trött bara.

Dagens borde: Jag borde ha gått ut. Jag har inte gått ut på en hel vecka, för jag har inte orkat. Men idag glömde jag!

Dagens frisyr: Ofixat, rufsigt och ostyrigt. Orkade inte fixa det när jag ju ändå bara skulle vara hemma.

Dagens smink: Ingenting! Sminkade ju mamma istället, haha.

Dagens klädsel: Mjukisar, slapp långärmad t-shirt. Tjocka strumpor.

Dagens planer: Mina planer idag var att plugga/göra läxor, och det gjorde jag ju!

Dagens materiella "vill ha": En riktigt bra systemkamera!

Dagens fundering: Vilket ämne jag skulle välja i SO-uppgiften... tror jag! Det var nog den största och djupaste funderingen jag hade idag.

Dagens beroende: Min dator helt klart! Utan den hade jag inte kunnat göra SO-uppgiften alls lika bra.

Dagens tråkigaste: Att bädda sängen.. äh jag vet fan inte!

Dagens längtan: Att sluta skolan, att träffa resterande familj och längtan tills jag kan köpa en kamera!

Dagens favoritstund: När jag sminkade mamma, helt klart! :)

Dagens låt: "Everything" av Michael Bublé.

Dagens nöjdaste: Att jag arbetade med SO-uppgiften och att mammas smink blev så bra.

Det känns som att det blev mycket om SO-uppgiften och sminkningen idag. Men det är ju sant, så varför skulle jag säga något annat? :=)

Likes

Comments