Allmänt, Mina tankar

Nu är ännu en skolvecka över. Fem dagar, varav tre spenderade i skolan. De två andra var det gymnasierelaterade saker, först ett besök på Karro, sedan ett på Lindeskolan. Båda besöken blev annorlunda från vad jag hade förväntat mig och nu vet jag vad jag ska välja.

Jag har märkt att det är flera stycken som är ganska negativa till att gå på skola i Örebro, alltså en stad där man inte bor. Men jag vet både fördelar och nackdelar och fördelarna överväger verkligen. Dessutom känns det som att den skolan jag har tänkt gå på (Karolinska alltså) är den som passar mig allra bäst, även fast det finns motsvarande program i Lindesberg. Bland annat så har Karolinska ett arbetssätt som liknar det som används på universitetet, vilket gör att det inte blir en jättestor förändring när man väl pluggar vidare. Bra för mig med andra ord.

Jag kan inte ens förklara, jag tycker bara att det verkar som den perfekta skolan för mig! Längtar verkligen till gymnasiet på ett sätt, fast ändå inte eftersom jag vill göra klart nian och såklart ha ett litet sommarlov emellan skolorna också ;) Programmet jag har tänkt gå är i alla fall SAM (erkänn att du läste SKAM?!), alltså samhällsvetenskapliga. Inriktningen är jag inte säker på än, men det spelar ju ingen roll just nu för det väljer man ju ändå inte i ettan.

Men oavsett inriktning och allt det så tänker jag välja den skolan och det programmet. Det kommer bli jättebra, hoppas jag. Jag ser 2017 som ganska ljust och jag är väldigt hoppfull inför gymnasiet för just nu känns allt bra.

Likes

Comments

View tracker

Allmänt

Första skolveckan avklarad nu!

Den här veckan, i tisdags, började jag skolan. Dagen och kanske speciellt kvällen innan var jag så otaggad att jag kände mig som den mest negativa personen i världen, och jag ville bara att det skulle vara lov en dag till. Men när jag väl kom dit... då kändes det faktiskt helt okej.

Det var en del nya saker för oss den här terminen; vi hade bytt lärare i engelska och fysik (ska snart byta lärare i franska också) och vi hade lite nya system i några ämnen. Vi har bara fått en läxa än så länge och den ska lämnas in om tre veckor, så det är skönt. Men det är några andra saker som händer den närmsta veckan som jag tänkte dela med mig av, ni får som en liten inblick i min kalender haha!

Måndag 16/1: Klasskväll efter skolan.

Onsdag 18/1: Jag och Elsa ska åka på "Elev för en dag" på Karolinska gymnasiet i Örebro, det ska bli kul. Jag ska till sam, och hon ska till estet. Det är fram till lunch, sedan ska vi ta oss till vår skola igen och ha lektioner som vanligt. På kvällen är det terminsstart för dansen!! :)

Torsdag 19/1: GYO-dag på Lindeskolan (skolan i staden där jag bor), vilket är en dag då man får välja två program - ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen - som man får prova på. Det ska också bli intressant. Sedan är det ju antagligen lättare för mig att välja skola också, eftersom jag då har provat både Karro och Lindeskolan.

Alla dessa nya filter som kommer på Snapchat...

Åh, gud. Jag hade skrivit det här inlägget, redigerat alla bilder - och så plötsligt kom Sixten och la sig på tangentbordet så att muspekaren fastnade. Jag var tvungen att starta om datorn, så jag trodde att inlägget hade försvunnit. Dessutom hade jag börjat skriva på en krönika, och jag trodde att det också hade försvunnit. Men till slut (efter typ två timmar) löste det sig och nu är allt som vanligt igen. Katter, alltså!

Likes

Comments

View tracker

Allmänt, Mina åsikter

En bild som jag faktiskt blev väldigt nöjd med i höstas är den här! Det tog ett tag att få bilden i fokus och bra, men det var värt mödan. :)

Idag var jag faktiskt ganska pigg när jag vaknade, till skillnad från de flesta andra dagarna. Somnade tolv inatt och vaknade tio, det var skönt! Men min sömn stördes lite av att det grävdes och dunkades utanför huset; det byggs en cykelbana en viss sträcka, som går typ precis utanför vårt hus. Arbetet började redan i somras, då högg några personer ner alla träd utanför tomten. Det blev väldigt tomt i början, haha! Och igår morse trodde jag att de sprängde i marken för att det dunkade så himla högt! Dock så var det "bara" en grävskopa som slog på en lastbil (?!) för att allt grus, som ska vara grunden, skulle åka ut.

Jaja, det är vad vi får leva med dagligen haha... Om vi nu bor kvar här till sommaren (vi letar efter något annat, större och bättre) så går det ju lättare att cykla in till stan i alla fall!

Nog om det. Idag har jag i princip ätit frukost och hjälpt mamma med hennes dator, det hade råkat försvinna några program från den när hon rensade den. Jag har tänkt gå ut idag, och kanske styrketräna mitt program som jag höll på med innan jag blev sjuk nu vid jul. Bara för att se på vilken nivå jag är nu liksom; det försvinner ju styrka och ork på två veckor om man inte har tränat.

Jag har sett många som skriver bucket lists, gör ni det också? Jag har inte gjort det men däremot satt upp mål och drömmar för 2017. Skillnaden mellan en bucket list och "nyårslöften" är väl att nyårslöften mer är någonting man jobbar med hela året, till exempel "bli mer fit" eller "sluta äta godis" medan en bucket list är saker man kan pricka av på listan, typ "hoppa bungy jump" eller "testa bikram-yoga". Haha, jag vet inte egentligen, men det är så det känns för mig i alla fall!

Har bestämt mig för att inte äta saker med tillsatt socker i (bland annat för att min mage inte tål det), och det första jag ser i bilderna på min dator är bullar... haha.

Jag kom nyss på att det är typ fem dagar kvar tills skolan börjar igen... och där kom ångesten. Sekunden efter kom jag dock på att det är 2017, och jag har ju lovat mig själv att ha så lite ångest som möjligt det här året. Så jag försökte hitta bra grejer med att skolan börjar igen. Då lindrades den lite. Jag tänker inte låta ångesten ta över mig det här året, tänker inte acceptera den. I år ska jag vara en person som mår bra :)

Likes

Comments

Allmänt, Fotografier
Tisdag, 3 januari 2017

Hejsan!

Idag har vi typ städat heela dagen, eller först tog vi bort alla julgrejer och sedan städade jag typ överallt. På mitt rum dammsög jag, jag torkade golvet, fönstret och skrivbordet, jag bytte sängkläder, plockade undan, tömde papperskorgen, tvättade sminkborstarna och skakade mattan. Sedan diskade jag, gick ut med soporna typ tre gånger och jag orkar inte ens berätta allt haaha.

Var ute och gick promenader med Nalle också, det var så skönt för snön har äntligen kommit igen! Idag snöade det väldigt mycket, det gick knappt att andas när vi sprang i skogen för snöflingorna slog så mycket mot ansiktet. Som jag säkert har nämnt innan så älskar Nalle snö, och han brukar äta den och bli helt galen och springa runt, lycklig som tusan. Han är så söt <3 sen brukar han ju nosa runt och spåra också, och jag fattar ju aldrig vad han spårar efter eftersom det varken syns (när det är snö) eller känns i min näsa, men nu fattade jag! Det var nämligen rävspår i snön. Jag följde med Nalle på jakten, lika entusiastisk som honom tror jag.

Imorgon är det enda som återstår inom städning att ta bort julgranen på mitt rum! Jag hade ju en egen, och jag ju tog bort allt julpynt + alla grejer i granen, men efter all annan städning orkade jag inte ta bort själva julgranen. Så det ska jag som sagt göra imorgon!

Nu ska jag faktiskt gå och duscha, känns lite konstigt att vara ofräsch när man har gjort så fint runtomkring sig haha. Har tänkt vakna tio imorgon eftersom jag vill börja gå upp lite tidigare nu. Imorgon hade jag tänkt ta en slappar-dag och utöva lite yoga, meditation och gå ut på promenader i snön. Vara lite stilla, och vara lite själv. Det ska bli skönt. :)

Likes

Comments

Frågor & Svar

Vad behöver du mest just nu? Tandläkaren... har börjat få lite ont i en tand och det är inte kul. Ska dit nästa onsdag, men ändå!

Vad tror folk om dig? Kunde inte riktigt svara på denna fråga förra gången heller, haha. Men jag tror att de som ser mig utifrån tycker att jag verkar rolig och trevlig, förhoppningsvis. Jag är inte så väldigt blyg men ganska avvaktande innan jag lär känna en människa, så folk kanske får den bilden av mig också. Jag hoppas att folk inte tror jag är otrevlig i alla fall!

Vad får du oftast komplimanger för? Mitt hår, tror jag. Eller att folk tycker att jag är smart och har bra minne.

En rolig grej du brukar göra för dig själv? När ingen annan är hemma brukar jag... gå runt naken. Nä, jag skojade. Jag brukar sjunga jättehögt, vilket jag aldrig vågar göra annars. Ha på hög musik ut i huset och springa runt, dansa och go crazy.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? Det var Elsa som hade skickat en länk till mig.

Ett mål i livet? Att göra något viktigt för världen, såsom skänka en jättesumma till någon hjälporganisation eller så. Ett till mål är att verkligen våga vara mig själv och göra det jag själv vill, utan för mycket hänsyn till andra. Att inte begränsa mig för andra är svårt, men det är definitivt ett mål.

Hur svarar du i telefon? Som alltid... "Ja hej det är Amanda". OM jag inte vet vem som ringer, eller om jag inte känner personen så bra. Det kan också vara om jag typ svarar på hemtelefonen och jag inte vet vem av oss den vill prata med. Till kompisar och familjen säger jag väl bara hej eller nåt sånt, hahha.

Antal timmar sömn inatt? Sju.

Brukar du komma i tid? Oftast! Skulle alltid göra det om jag till exempel åkte buss till skolan. Jag kommer typ alltid precis i tid till skolan när jag åker med mamma, det blir alltid att vi åker så sent.

När mår du som bäst? När jag gör det jag verkligen vill göra, eller när jag tränar. När allt funkar som det ska.

Vanligaste färgen på dina kläder? I love black, okay?

Favoritdryck på morgonen? Grönt te eller havredryck.

När brukar du gå och lägga dig på kvällen? Nu på lovet har det blivit efter tolv varje natt, men till skolan satsar jag på tio, halv elva.

Är du blyg? Som jag svarade på fråga två, jag är inte speciellt blyg men ganska avvaktande. Jag är inte den som kan dra fram hela mitt register första gången jag träffar någon, det tar tid för mig att få förtroende för någon. Oftast tar det ett år eller mer, jag plockar fram lite i taget typ. Sen är det olika från vem jag träffar - om den är väldigt öppen blir jag det också, om den är mer tillbakadragen anpassar jag mig efter det.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nej. Inte riktig kärlek. Däremot kan man ju bli förälskad i någons utseende och utstrålning, men den riktiga kärleken kan bara komma efter att man har lärt känna hela människan tror jag. Har aldrig varit kär men det låter mest logiskt.

Likes

Comments

View tracker

Allmänt, Fotografier, Mina tankar

Hej, hoppas att ni hade en bra jul och nyårsafton! Jag själv kände mig krasslig på julafton och fick feber på juldagen, men jag hade en bra och mysig jul i alla fall. Nu känner jag att jag är på väg tillbaka.

Nu är det ju ett nytt år. Ett helt nytt år. Tänk att det har gått ett helt år redan. För att göra en resumé så var vissa saker bra under 2016, men jag känner rent allmänt att det har varit ett skitår. Vårterminen i åttan var nog den värsta termin jag har haft på högstadiet känslomässigt, sommarlovet var okej med vissa "highlights" och denna höst har varit den mest hektiska jag någonsin har varit med om. Mina betyg har blivit bättre sedan i början av åttan, men jag hade nog som mest ångest under vårterminen i åttan och på sommarlovet till nian. Och i världen har det ju varit så kaotiskt under det gångna året! Fler terrorattacker runtom i världen, många har dött (kändisar såväl som för oss okända människor), Donald Trump blev president i USA; besvikelse på besvikelse har bara landat på oss i världen. Dessutom hade jag ju ett jättestort krångel med en av mina tänder om ni minns? Processen höll på från mars till september (eller var det oktober?), så det tog nästan hela året att sluta ha ont i den tanden.

Jag låter ju väldigt negativ när jag pratar om det här, men det är faktiskt många som säger att 2016 har varit ett dåligt år för dem. Inte för att det i sig gör mig mindre negativ, men ja. Istället för att grotta ner mig i detta alltför mycket så ska jag blicka framåt och fokusera på ett nytt, fräscht och ljust år som ligger framför oss! Det är så det känns. Ljust och fräscht och fullt av hopp. Det känns ju som att 2017 bara kan bli bättre än 2016!

För någon dag sedan var jag inne på min gamla blogg och såg att jag hade skrivit: "[...] och det ska bli spännande att se hur 2016 blir... är ni inte exalterade?!" Ja, nu vet vi ju alla hur det blev. Men ärligt talat så minns jag inte så många specifika händelser från det året! Jag minns ju lite större saker, som min kompis avskedsfest när hon slutade i klassen, att jag var på Gröna Lund i somras med Elsa, att jag hälsade på min syster i Stockholm, skolavslutningen, fotbollsturneringen i slutet av vårterminen, några saker som hände i skolan och så. Men ändå kan jag knappt få någon bild av hur 2016 såg ut! Jag har inte fört så mycket dagbok heller. Men jag har ju skrivit en del här på bloggen, så det är väl bara att titta längre bak i arkivet och gå igenom allt, haha.

Nu tänkte jag i alla fall dela med mig av några av de "mål och drömmar" jag har inför 2017. Jag håller med Moa (Moa Murderess på YouTube) om att det låter tråkigt med "nyårslöften". Nyårslöften känns mer som ett tvång, medan mål och drömmar känns mer positivt och inspirerande. Det är heller inte en lika big deal om man inte skulle lyckas med det som med ett så kallat nyårslöfte.

Några av mina mål och drömmar 2017 är:

1. må bättre, både psykiskt & fysiskt

2. träffa och lära känna nya människor

3. ha kul

4. börja på en bra skola till gymnasiet

5. minimal ångest, ledsamhet och skit

6. göra saker som verkligen betyder något.

Låter inte det bra? Det tycker jag att det gör. Och jag hoppas att ni inte har så mycket jobbiga krav inför 2017. Jag hoppas att vi tillsammans kan gå rakryggade, med skinn på näsan och hopp i hjärtat, in i 2017's nya ljus. Det känns i varje fall som ett ljust år. Och det tänker jag göra det till.

Känner ni er taggade inför det här året?

Likes

Comments

Allmänt, Mina tankar

Hej, det var längesedan!

Det har hänt mycket på den senaste tiden. Jag har firat Elsa när hon fyllde år, tränat, pluggat, haft ungefär fem prov på en vecka (varav fyra av dem på en dag), dansat och dansat och dansat inför dansföreställningen som var igår, och bara försökt leva livet normalt. Vilket ibland är svårt när man sover ungefär fem timmar per natt och måste träna och plugga hela tiden. Men det är ju snart jullov, så det ska bli skönt.

Den senaste tiden har jag verkligen börjat gilla lite spacy musik, alltså sådan musik som är lite luddig/flummig och med mycket ekon och instrumentellt och sånt där om ni fattar vad jag menar? Sen har jag fastnat för Selena Gomez, typ hela hennes Revival-album. Och den här låten Black Beatles som spelas hela tiden på musical.ly, den är också sjukt bra. I love music!

Jag har undrat vad man ska göra när inte Idol går på teve längre (det vill säga, de fredagar man inte har något att göra). Jag har ju följt det nästan varje fredag nu och det blev lite tomt när det slutade. Men jag har lite tips för det nu, om man har tråkigt en fredagkväll:

Det här tipset är kanske mest för dem som är som jag, som gillar att skriva. Och tipset är just: skriv! Skriv om dagen, kanske fem bra saker och fem dåliga och vad du kan förbättra med de dåliga (har också hört att det ska ge bra avslappning inför natten, alltså att man får ner på papper vad som har hänt under dagen!). Eller skriv en berättelse med ett visst tema, kanske med ett krav på t ex 1000 ord för att utmana dig själv lite.

Leta upp ett recept på något spännande och gott, något som du kanske inte har testat innan! Det är alltid kul att testa nytt tycker ju de flesta, och är du en av dem så är det här troligen ett ganska bra tips. Testa att göra något veganskt, något lite mer avancerat, eller kanske gamla hederliga kolakakor.

Pyssla! Nu är det ju snart jul, varför inte göra något julrelaterat pyssel? Eller bara något random med mycket färger och klister och olika slags papper och pärlor och allt möjligt som man kan hitta i den där banankartongen längst in i garderoben.

Titta inte på TV. Titta på film! Netflix eller vad du nu har, det finns förmodligen bättre filmer där än på TV3. Har jag inte rätt? Jag dör typ tristessdöden när jag zappar mellan kanalerna på TV:n på fredagar, det finns ju inget bra verkligen! Men tills TV-bolagen fixar skiten (om de någonsin gör det), watch Netflix.

Ett ganska vanligt tips kanske: Läs en bok. Jag har själv typ läst sedan för alltid, så jag har lätt för att sugas in i en bok som är on point och sedan sträckläsa den i tre timmar och läsa ut den. Hehe. Men då gäller det verkligen att det är en bra bok, annars blir man ju bara mer rastlös än innan. Och om du kanske inte gillar att läsa eller har svårt för det, då kan du ju lyssna på en ljudbok. Storytel, Nextory och vad det nu finns, där finns ju de flesta ljudböcker att lyssna på. Riktigt mysigt. Nackdelen är att man kan somna om det blir "för" mysigt, men det kanske inte gör någonting. Då är man ju antagligen tillräckligt trött för att sova ändå...

Man blir ju ganska rastlös när man har tråkigt. Varför inte då göra av med lite energi och antingen dansa eller styrketräna eller något annat som gör dig så där riktigt svettig, trött i musklerna och avslappnad? (OBS: träna dock inte för sent på kvällen om du vill somna i tid, träningen aktiverar ändå kroppen så det kan bli lite svårt att somna direkt efteråt!) Och glöm inte att stretcha heller eller dricka mycket vatten, haha. It's important guys.

Det var allt jag hade för idag, kram! 😘

Likes

Comments