Allmänt, Fotografier
Fy fan så skönt det är med sportlov då! Äntligen får man pusta ut lite, det var sjukt mycket nu det sista innan lovet.

Haha, hade precis skrivit ett långt inlägg om hur pissed jag var för att bilderna inte funkade när jag skulle göra det här inlägget. Jag har hållit på med det i ca tre timmar nu och försökt lösa det omöjliga tekniska strul som typiskt nog skulle drabba min dator just idag.

Men oavsett så är det (antagligen...?) fixat nu så you don't have to worry!

Gjorde en väldigt enkel men snygg sminkning på mig själv idag. Älskar mörkare läppar! Sedan sminkade jag syrran också för hon skulle dra till Örebro men hann inte fota det tyvärr. Blev nöjd med den så det var lite synd. Haha. Och förresten, blev såå besviken när jag såg att det var snö imorse. Jag som snackade om våren igår...

När har ni sportlov?

Likes

Comments

Allmänt, Mina tankar

Idag har det varit en riktig städar-dag. Jag hade inte städat på kanske tre veckor eller något sånt så det behövdes. Passade på att byta ut lite detaljer i rummet som till exempel mattan för att det skulle kännas mer vårigt, det är ju trots allt mars snart!

Den här "mellantiden" mellan vinter och vår är så deprimerande tycker jag. När det inte är RIKTIG vinter och inte RIKTIG vår. Det är liksom en mesig halv-årstid. Men en positiv grej är i alla fall att solen börjar komma fram lite och får mig på bättre humör.

Jag förstår verkligen inte hur förkylningar kan hålla i sig så länge?? Ligger typ som en död sill i soffan nu, har inte ens nåt att skriva egentligen. Och precis som alla andra ska jag kolla på SKAM (så jävla mainstream jag vet) och sitta och beundra serien. Men den är ju så jävla bra! Jag gillar speciellt säsong 1 och 3 tror jag. Säsong tre är så jävla fin, och Eva i säsong ett påminner om mig på många sätt. Och det är nog det som gör det till en så bra serie också, att många kan relatera till typ allt.

Nog med snack om världens mest hypade serie nu. Vi snakkes!

Likes

Comments

Allmänt

Idag sökte jag in. Till gymnasiet! Jag hoppas verkligen att jag kommer in på mitt förstahandsval, som var samhällsvetenskapliga programmet med inriktning samhällsvetenskap. Sam-sam, alltså. Ska bli skitkul att börja på Karro verkligen! Frågan är bara hur jag ska stå ut i ett halvår till med min klass innan jag äntligen slipper den.

Idag var det första gången på typ en vecka som jag tog mina första steg utomhus. "Mina första steg". Haha. Hostan hänger i, men annars var det inga problem.

Men nu är det fredag i alla fall! Jag är så sjukt trött och fortfarande förkyld så jag kommer nog bara däcka i soffan halv elva eller nåt. Inget kul för mig ikväll.

Ha det gøy, vi hörs!

Likes

Comments

Allmänt, Fotografier
Jag postar inte överdrivet mycket på Insta, men det här är några av bilderna jag lagt upp nyligen. Jag gillar dem. :)

Så här enkelt var det: Sixten satt i trappan, jag också. Jag tog fram min lilla mobil och tog en liten bild. Inte svårare än så (förutom typ tre host- och nysattacker under tiden).

Och den här.. när jag var på väg hem från skolan en dag insåg jag plötsligt vad jag satt och stirrade på medan träden rusade förbi utanför. En solnedgång, och en vacker sådan dessutom. Varför inte capture the moment, tänkte jag?

Samma dag hoppades jag på en bättre värld. Både för mig och för alla andra. Ibland känns allt så hopplöst typ, men det är väl bara att önska att allt blir bra nån gång. Och vad ska man göra åt saker egentligen? Jag försöker alltid att se det vackra i de fulaste saker. (och nu menar jag inte solnedgången, för den var verkligen vacker på riktigt. äkta och vacker)

Älskar den här läppennan. Tycker själv att jag är så jävla snygg i mörkare läppar. Dock är ju inte detta en helt ny bild, tog den för typ en månad sedan tror jag. I'm not that fresh today om jag får säga det själv :-)) Dagen jag tog bilden mådde jag inte så jättebra, men jag hade ändå lust att sminka mig. Smink löser allt, eller hur?

Förra fredagen (tror jag det var?) myste jag och my girls, det var nice. Haha. Men en mindre rolig sak med den kvällen var att jag råkade göra sönder mina glasögon (?!). Ni ba: eh hur lyckas du? Det undrar jag också... men vi hade en liten photoshoot, jag skulle luta mig över på vänster sida... och så gick skalmen sönder. Jag la alltså armbågen på den med hela min kroppstyngd. Men va fan, jag får väl köpa nya. Tänkte ändå göra det snart så. Har tejpat dem nu, mindre vackert haha.

Likes

Comments

Fotografier

Mycket katt på bilderna. Men det blir lätt så när man är sjuk och inte orkar ta kort på något annat. Har varit hemma med feber och sånt sedan i torsdags, är ganska less på att vara sjuk nu. Alvedon helps me live, säger jag bara. Jag blir alltid så himla stressad när jag missar saker i skolan! Men jag känner samtidigt att oavsett om jag missar en hel vecka så GÅR det ju att ta igen. Jag har gjort det förut!

Idag kändes i alla fall som en liite bättre dag än igår, för solen kikade fram (eventuellt lite vår snart kanske??) och därav att lille kattis lade sig som värsta fotomodellen i trappan. Jag fick vårfeelings i alla fall och gick runt i huset och nyste tills jag var tvungen att sätta mig ner och vila för jag blev yr. Synd att mitt mående inte passade dagens.

Och på tal om mående, jag får stress av att tänka på gymnasiet. Jag vet vad jag ska välja, men jag skickar inte in ansökan! Jag vet inte varför egentligen, mer än att jag inte riktigt vet vad jag ska ha som andra- och tredjehandsval. Det gör mig förvirrad, och av någon anledning tror jag att det kommer lösa sig av sig självt om jag bara försöker att inte låtsas om det. Men faktum kvarstår att det är åtta dagar kvar... panic.

Man får väl hoppas att allt löser sig snart haha.

Likes

Comments

Allmänt, Mina tankar

Nu är ännu en skolvecka över. Fem dagar, varav tre spenderade i skolan. De två andra var det gymnasierelaterade saker, först ett besök på Karro, sedan ett på Lindeskolan. Båda besöken blev annorlunda från vad jag hade förväntat mig och nu vet jag vad jag ska välja.

Jag har märkt att det är flera stycken som är ganska negativa till att gå på skola i Örebro, alltså en stad där man inte bor. Men jag vet både fördelar och nackdelar och fördelarna överväger verkligen. Dessutom känns det som att den skolan jag har tänkt gå på (Karolinska alltså) är den som passar mig allra bäst, även fast det finns motsvarande program i Lindesberg. Bland annat så har Karolinska ett arbetssätt som liknar det som används på universitetet, vilket gör att det inte blir en jättestor förändring när man väl pluggar vidare. Bra för mig med andra ord.

Jag kan inte ens förklara, jag tycker bara att det verkar som den perfekta skolan för mig! Längtar verkligen till gymnasiet på ett sätt, fast ändå inte eftersom jag vill göra klart nian och såklart ha ett litet sommarlov emellan skolorna också ;) Programmet jag har tänkt gå är i alla fall SAM (erkänn att du läste SKAM?!), alltså samhällsvetenskapliga. Inriktningen är jag inte säker på än, men det spelar ju ingen roll just nu för det väljer man ju ändå inte i ettan.

Men oavsett inriktning och allt det så tänker jag välja den skolan och det programmet. Det kommer bli jättebra, hoppas jag. Jag ser 2017 som ganska ljust och jag är väldigt hoppfull inför gymnasiet för just nu känns allt bra.

Likes

Comments

Allmänt

Första skolveckan avklarad nu!

Den här veckan, i tisdags, började jag skolan. Dagen och kanske speciellt kvällen innan var jag så otaggad att jag kände mig som den mest negativa personen i världen, och jag ville bara att det skulle vara lov en dag till. Men när jag väl kom dit... då kändes det faktiskt helt okej.

Det var en del nya saker för oss den här terminen; vi hade bytt lärare i engelska och fysik (ska snart byta lärare i franska också) och vi hade lite nya system i några ämnen. Vi har bara fått en läxa än så länge och den ska lämnas in om tre veckor, så det är skönt. Men det är några andra saker som händer den närmsta veckan som jag tänkte dela med mig av, ni får som en liten inblick i min kalender haha!

Måndag 16/1: Klasskväll efter skolan.

Onsdag 18/1: Jag och Elsa ska åka på "Elev för en dag" på Karolinska gymnasiet i Örebro, det ska bli kul. Jag ska till sam, och hon ska till estet. Det är fram till lunch, sedan ska vi ta oss till vår skola igen och ha lektioner som vanligt. På kvällen är det terminsstart för dansen!! :)

Torsdag 19/1: GYO-dag på Lindeskolan (skolan i staden där jag bor), vilket är en dag då man får välja två program - ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen - som man får prova på. Det ska också bli intressant. Sedan är det ju antagligen lättare för mig att välja skola också, eftersom jag då har provat både Karro och Lindeskolan.

Alla dessa nya filter som kommer på Snapchat...

Åh, gud. Jag hade skrivit det här inlägget, redigerat alla bilder - och så plötsligt kom Sixten och la sig på tangentbordet så att muspekaren fastnade. Jag var tvungen att starta om datorn, så jag trodde att inlägget hade försvunnit. Dessutom hade jag börjat skriva på en krönika, och jag trodde att det också hade försvunnit. Men till slut (efter typ två timmar) löste det sig och nu är allt som vanligt igen. Katter, alltså!

Likes

Comments