Fotografier

Imorgon börjar jag skolan igen efter jullovet! Även fast jag fortfarande är skoltrött så känns det helt okej. Ska ju i alla fall bli kul att träffa folket igen. Det känns dock fortfarande sjukt att det har hunnit gå en hel termin på gymnasiet... Jag är typ rädd att dessa tre år ska vara över innan jag vet ordet av och att jag ska stå där på studenten, fortfarande helt ovetandes om livet :(( jag känner verkligen att jag måste ta vara på tiden i skolan, även det jag inte gillar. och HA KUL! Att ha kul känns som en väldigt viktig punkt vilket ju är förståeligt.

Det blir en mjukstart eftersom vi börjar mitt i veckan, jag börjar 9.45 och vi slutar 13.45! Men eftersom jag bor några mil från skolan måste jag gå upp typ 7 ändå. tänkte även att jag skulle börja gå promenader varje dag efter skolan och på helgerna för jag märker (och vet sen innan!) att det gör gott för både kroppen och psyket. Imorse kände jag mig fett otaggad och på dåligt humör, men efter att jag hade gått en promenad på ca 40 minuter mådde jag mycket bättre och kände mig klarare och "renare" i huvudet på nåt sätt.

Jag har också börjat tänka mer på hur jag andas, det är viktigare än vad man tror att andas rätt och tillräckligt mycket. Andningen är det första man ska tänka på om man får ångest eller är stressad. Läste på nån hemsida att redan efter 3-4 djupa andetag har cellerna, som tidigare har fått stänga av vitala funktioner på grund av kroppens stressreaktion, börjat reparera sig själva igen. det krävs verkligen inte mycket alltså.

Förresten, detta är ett urval av fotona jag tog på min promenad idag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Fotografier, Mode

Det här åt jag imorse. flingor, fil, torkade aprikoser, pumpakärnor... och så lite ris ahaha

och det här är alla skjortor jag har i min ägo.

De två i mitten köpte jag på second hand och blev supernöjd :)

Jag har 2 rutiga också kom jag på men jag gillar dom inte så mycket. #älskarandigt! Men jag skulle vilja ha en helvit, en svart, en blommig och en röd- och vitrandig också.

Likes

Comments

Fotografier

Igår, sent på kvällen, gick jag ut och fotade halvmånen lite med mitt zoomobjektiv. Det tog ett tag att få det rätt med inställningarna så att det såg bra ut men sen!! Sen stod jag bara där och höll andan medan jag fokuserade, flyttade mig några centimeter fram och tillbaka, förundrades över hur fin den var osv osv. Verkligen VARJE gång det är stjärnklart ute så tänker jag på existentiella frågor som anledningen till människans existens, vad det var för mening med Big Bang (för jag tror inte att det var en slump. Eller jo, i såna fall en slump som sedan fick en mycket större mening). Och när jag ser på dessa himlakroppar fylls jag av ett konstigt lugn som försäkrar mig om att det finns nåt större, bättre och viktigare än min lilla stad liksom.

Det kom några grenar "i vägen" men jag tyckte att det var fint. Jag kan verkligen inte vänta tills det blir fullmåne! Hoppas att det är klart ute då. Isåfall kommer det komma upp några foton här på bloggen!

Likes

Comments

Mode, Skönhet

Från H&M:

Från Monki:

Jag märker verkligen hur mycket min stil har förändrats genom åren. Bara det sista året har den blivit typ helt annorlunda från vad den var innan. nu är det BÄSTA jag vet lite pösiga randiga skjortor instoppade i ett par jeans, för typ ett år sen var det kanske en tajt topp med snörning fram. och gul är min favoritfärg!!!

och var inte nagellacken sjukt fina?

Likes

Comments

Allmänt, Fotografier

from a ratchet and greasy ass gurl. Kolla bara på den här bilden, asså hah

Men jag fick faktiskt min allra första kamera igår!! Det var en julklapp från min storasyster <3 bea <3 och jag har redan tagit ca 1000 bilder sammanlagt tror jag. fast jag tog bort nästan alla och la över de resterande på datorn så nu är de i tryggt förvar på min lilla macbook air. här är några av dem:

Förresten!! Ser ni att mitt hår är ljusare? well bcuz it is. Och nog ganska mycket längre än vad det var sist jag la ut en bild på mig själv här.

Och det är ju 2018 nu. Det känns bra men lite overkligt. Såg en bild från början av 2016 förut och tänkte: åh, ett år sedan. och sen ba: nej fan TVÅ år sen!!! #mindfuck. jag har inga direkta nyårsLÖFTEN men mål såklart, och det känns bra med 2018 :) men ibland tänker jag på hur mycket traditioner och våra egna hjärnor kan påverka hur saker känns. alltså, nyår skulle ju lika gärna kunna vara den 26 mars men eftersom vår kultur har firat nyår den 31 december så känns ju det bara rätt. Men kom ihåg, är det nåt man vill förändra så kan man fan börja mitt i året också. jag vet att det känns mer definitivt vid nyår, men det är ju något som vi människor skapat med våra värderingar och inte hur det faktiskt är.

Likes

Comments

Fotografier, Mina tankar, Naturen

Åh, fy fan vad jag älskar hösten och solen tillsammans. Jag älskar den här perioden som sträcker sig från september till mitten av oktober någon gång: alla guldgula löv blir verkligen gyllene, som frisk luft-doftande guld som prasslar när de landar i ansiktet en solig och blåsig dag. Och sådan där krispig luft som jag kallar det hehe. Sedan är det så synd att resten av hösten blir blöt och grå och kall, för att sedan gå över till vinter. Det fina bara försvinner :(

Men alltså nu kommer det nog bli mest inlägg här med foton. För det är faktiskt en stor del av mitt liv just nu; foton och redigering av foton och film. Mest så. Det är i alla fall det i skolan som jag tycker är roligast, så det är såklart automatiskt roligast att dela med sig av också!

Jag brukar tänka tillbaka på det här: Jag trodde verkligen ALDRIG innan jag började gymnasiet (eller i början) att jag skulle gå på det estetiska programmet. Men nu när jag ser hur bra allt är och hur roligt det är att vara så kreativ (plus att jag har öppnat upp hela mitt kreativa sinne nu typ) så ångrar jag VERKLIGEN inte att jag bytte! Jag är nästan lite rädd för att tänka på hur tråkigt det hade varit för mig att gå i skolan nu om jag hade gått kvar där jag började först liksom.

Hoppas att alla har det bra därute i höstmörkret så hörs vi snart igen :)

//Amanda

Likes

Comments

Fotografier

Här är några fler foton jag har tagit på fotolektionerna!

//Amanda

Likes

Comments