Fotografier, Mina tankar, Naturen

Åh, fy fan vad jag älskar hösten och solen tillsammans. Jag älskar den här perioden som sträcker sig från september till mitten av oktober någon gång: alla guldgula löv blir verkligen gyllene, som frisk luft-doftande guld som prasslar när de landar i ansiktet en solig och blåsig dag. Och sådan där krispig luft som jag kallar det hehe. Sedan är det så synd att resten av hösten blir blöt och grå och kall, för att sedan gå över till vinter. Det fina bara försvinner :(

Men alltså nu kommer det nog bli mest inlägg här med foton. För det är faktiskt en stor del av mitt liv just nu; foton och redigering av foton och film. Mest så. Det är i alla fall det i skolan som jag tycker är roligast, så det är såklart automatiskt roligast att dela med sig av också!

Jag brukar tänka tillbaka på det här: Jag trodde verkligen ALDRIG innan jag började gymnasiet (eller i början) att jag skulle gå på det estetiska programmet. Men nu när jag ser hur bra allt är och hur roligt det är att vara så kreativ (plus att jag har öppnat upp hela mitt kreativa sinne nu typ) så ångrar jag VERKLIGEN inte att jag bytte! Jag är nästan lite rädd för att tänka på hur tråkigt det hade varit för mig att gå i skolan nu om jag hade gått kvar där jag började först liksom.

Hoppas att alla har det bra därute i höstmörkret så hörs vi snart igen :)

//Amanda

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Fotografier

Här är några fler foton jag har tagit på fotolektionerna!

//Amanda

Likes

Comments

Allmänt, Fotografier

Hej! Vad konstigt det känns att skriva så här nu. Var det i mars vi snackade senast? Ett halvår sedan. Om jag skulle skriva allt som hade hänt sedan sist så skulle det ta ett halvår till, tror jag. Men jag kan ju berätta lite kort (om det fortfarande är någon kvar därute som läser?)!

Jag slutade skolan den 16 juni, och ett par dagar innan var avslutningsmiddagen på Stadshotellet i Lindesberg (vilket för övrigt var den tråkigaste tillställningen jag varit på tror jag). Jag var även på Håkans konsert den 10 juni, dagen efter min ena storasysters student, och det var skitroligt! Sedan var det sommarlov och jag gick hela tiden och halvt längtade efter, halvt stressade inför gymnasiet. Jag hade ju valt samhällsprogrammet på Karro i Örebro, och jag tänkte då att det var helt rätt för mig. Några dagar innan skolstarten var jag och min bästa vän Elsa på Way Out West, där vi bland andra såg Oskar Linnros, London Grammar och Lana Del Rey.

När skolan började trivdes jag inte alls. Det var nog en kombination av personerna där och att jag kände att sam inte var tillräckligt för mig helt enkelt. Så jag bytte över. Till estet med inriktning media. Random, eller hur? Men det kändes så roligt, och det var dessutom det jag hade tänkt om det inte hade blivit sam från början. Och guess what? Jag trivs så bra nu. Klassen är skitbra, jag får utveckla min kreativa sida med till exempel foto och medieproduktion och Karro är den bästa skolan.

Det här är tre foton jag har tagit på fotokursen. De två första bildernas "tema" är skärpa (fokus) medan den sista bilden handlar om panoreringsoskärpa. Alltså att objektet som rör sig (i det här fallet en gunga) ska vara skarpt och bakgrunden ska vara full med fartränder. Det är ganska svårt att få till de första gångerna så jag blev nöjd med den här bilden!

Det skulle verkligen vara roligt att hinna med lite bloggande typ en gång i veckan, även fast jag vet att det är lite överskattat att tänka så regelbundet eftersom det inte är min högsta prioritet nu. Jag börjar skolan ca 8 de flesta dagar vilket betyder att jag går upp 6, och jag kommer hem kanske halv sex på eftermiddagen/kvällen. Och sen har jag massor av läxor. Men det skulle vara trevligt att i alla fall dela med sig lite av vad som händer i livet och kanske ibland visa några foton jag har tagit.

Ha det bra så länge så hörs vi väl snart!

Likes

Comments

Allmänt, Musik

Här sitter jag och har huvudvärk, samtidigt som jag diskuterar om låtval till dans.

På skolan har vi nämligen en uppgift på idrotten som går ut på att man ska göra antingen en dans, aerobics eller rörelser med tema. Min grupp har valt dans och vi försöker komma på vilken låt vi ska ta. Det är svårt eftersom det finns mååånga bra låtar där ute. Kravet är ju dock att låten ska vara dansvänlig som vi så fint kallar det, och det är det inte alla som är. Men vi tänkte diskutera det mer imorgon i skolan. Jag tycker ju alltid att såna här "projekt" är så jävla roliga, blir fett engagerad och vill verkligen göra något fantastiskt av det. Men det kanske inte är så konstigt, vem vill att dansen ska bli ful eller dålig egentligen? Man vill ju se ut som ett pro liksom.

Skolan var helt okej idag, dock hade vi sammanlagt typ tre och en halv timmes hål så man blev väldigt trött. Försökte plugga lite fysik när jag kom hem (har prov på tisdag) och det gick inte så bra, kan nästan inte ta in info när jag är trött.

Jaja, denna trötta torsdag tänkte jag dela med mig av mina fyra favoritlåtar för tillfället! VARNING: Alla utom en är från SKAM. Hehe. Gissa vilken!

Darlings - Susanne Sundfør
Back To The Ordinary - Kid Astray
Helium - Sia
Glimpse Of Hope - Nils Bech

Nä nu måste jag packa ihop mina grejer här. Duscha, försöka somna i tid. Hare så bra sålänge.

Likes

Comments

Allmänt, Mina tankar

Haj från en död haj. (läs meningen igen med göteborgsk dialekt så blir det roligare)

Så var onsdagen också nästan slut då. Det enda jag ser fram emot nu är att sova, är nästan inte vaken när jag skriver det här (så varför går jag inte bara och lägger mig då?). Men jag har sovmorgon till typ tio imorgon, kan äntligen sova lite längre. Därför har torsdagar blivit en "yaay"-dag för mig nu. Sleep ftw!

Idag hände inget speciellt förutom att jag fick tillbaka ett SO-prov och jag blev nöjd med resultatet, och så kom det en ny franskalärare. Hon verkade vara bra. :)

Förresten, på SO:n nu håller vi att lära oss om minoritetsfolk i Sverige, till exempel romer, samer och sverigefinnar. Jag frågade min SO-lärare vad sverigefinnar innebar och han sa att det var någon som var född i Sverige men med finska rötter, till exempel finska morföräldrar. Då är jag alltså en sverigefinne då?! Min mormor och morfar var ju finska. Sjukt om jag fattade rätt, annars får någon rätta mig. Coolt ändå!?

Och nu ska jag som svensk (eller sverigefinne?! Nä nu får jag ge mig) prata om något som vi svenskar gäärna tenderar att prata om när det blir lite tråkigt: vädret. Men helvete vad det är oförutsägbart, typ som jag när jag har PMS. Ändrar sig hela tiden, gnäller och ändrar allting till precis tvärtom mot vad folk vill.

Som ni ser på de här bilderna från igår (ja jag har bildbevis!!) regnade det och det var nästan ingen snö, så jag tänkte: yaay. Men när jag vaknar idag snöar det likförbannat igen och då ändrades yaay till nay. Räcker det inte med att JAG är förvirrad, måste vädret följa efter också?

Nu ska jag sova snart i alla fall, ska bara ta mig en liten dusch först. KRAM!

Likes

Comments

Fotografier, Mina tankar, Mina åsikter

Hallå hallå.

Idag började skolan igen efter lovet och som vanligt var jag så himla otaggad innan, men det blev lite bättre när jag väl kom dit. Masade mig igenom tekniken som var första lektionen, typ en och en halv timme av ren tristess... men jag överlevde! Tro det eller ej!

En grape jag åt till frukost typ igår eller nåt. Och jag åt inte BARA en grape till frukost, ni kan vara lugna. Ger ju typ ingenting förutom lite fruktsocker, vatten och vitaminer haha. And that's not enough for a queen like me.

En liten gerbera. Så fin, får mig att hoppas på vår medan den nyfallna snön börjar töa bort utomhus... Fun fact, jag skulle skriva "gerbera" när jag la ut en av dessa bilder på min Instagram och autocorrect gjorde om det till Herbert. Efter det bestämde jag mig för att hålla en dopceremoni för denna lilla vackra blomma och döpa den till just Herbert. Eller nej, vem försöker jag lura haha, jag bara... tyckte att det var ett fint litet namn. Men den får nog fortsätta heta gerbera.

Alltså jag stör mig så sjukt mycket på mig själv och att jag aldrig skriver personliga inlägg här längre. Förut skrev jag alltid krönika-liknande inlägg där mina åsikter fick ta mycket rum, och jag var inte rädd för att visa dem. Jag la ner hjärta och själ i inläggen och brann för det jag skrev. Jag gillar ju det jag skriver nu också till viss del, men grejen är att det känns som att det har blivit så jävla luftigt. Jag tror att det beror på att jag inte riktigt orkar ta tag i något just nu. Nu är jag liksom i en period då jag bara flyter på ytan av mitt liv och det känns plötsligt jobbigt att skriva om saker som jag VERKLIGEN bryr mig om. Istället blir det bara "skrapa på ytan-grejer" och jag vet att det beror på att jag har mycket jobbiga saker i mitt liv som jag faktiskt borde ta tag i istället för att driva runt som en jävla plankbit i havet. Men på något sätt är det enklare att inte ta tag i saker. Och jag är så trött. Men jag ska försöka börja prioritera mig själv PÅ RIKTIGT nu, lösa saker som behöver lösas. PÅ RIKTIGT. För hur ska jag annars kunna fixa något annat i mitt liv? Jag brukar alltid störa mig på andra som är så jävla ytliga hela tiden och aldrig skriver om något som egentligen betyder något. Så jag hatar att jag själv gör så! Det kommer bättre tider snart, tror jag. Tider då jag orkar vara lite mer än bara yta.

Herregud, klockan är ju fan över tio nu. Måste fixa lite grejer tills imorgon så nu stänger jag ner datorn tror jag! Min trötthet kommer ju inte direkt bli bättre av att jag inte sover, eller hur?

Godnatt!

Likes

Comments

Fotografier
Mitt i natten, typ 01:

De här bilderna tog jag för några nätter sedan, det var helt seriöst mitt i natten när jag såg att det regnade och jag var tvungen liksom, man kan ju inte ligga kvar i sängen och bara stirra på det utan att fånga det! Om man inte kan fånga det i händerna (vilket jag då inte kunde eftersom jag var inomhus och det var för kallt för att öppna fönstret, man kan ju inte gå så långt för två bilder.) sååå... får det bli så att man fångar det på bild i stället. Kan även tillägga att det var natten innan det blev snö igen, låg där och var hoppfull ifall att det KANSKE skulle bli vår. Men naj.

//Amanda

Likes

Comments