Høsten er etter min mening den aller fineste tiden på året, i tillegg til jula da så klart. Når høsten kommer blir jeg alltid mye mer positiv og glad i livet, det høres kanskje merkelig ut. Men, jeg tror det er denne følelsen mange får på sommeren? Kanskje er det flere enn meg som liker høst fremfor sommer?

Lufta

Den friske høst lufta er helt fantastisk. Det å komme ut om morran, se frostrøyken som forlater kroppen. Trekke inn deilig kald og frisk luft. Fin måte å starte dagen på syns jeg. Linea sa det så fint her en dag når vi gikk til barnehagen.

"Mamma, kjenn. Lukt. Det lukter så kaldt! Er det vinteren?"

Jeg tror ikke jeg er alene om å synes lufta bli bedre på høsten? For jeg hører stadig vekk folk rundt meg snakke godt om denne lufta som jeg selv er så glad i. Kanskje det ikke bare er meg som elsker høsten allikevel?


Tur i marka

Vi er helt klart en frisluftsfamile, og er mye ut på turer i skog og på fjell. Uansett vær egentlig. Men, på høsten er det noe helt eget med marka. Den er så fin og fargerik, og bakken er gjerne hardere å gå på. Lettere å gå på. Barna får fine roser i kinnene etter å ha vært ute.

Vi er så heldige som bor der vi bor. Vi har turmuligheter rett utenfor døra vår, både langs sjøen, på fjellet eller bare rett ut i skogen. Nå når jeg er i permisjon tar jeg og Iver ofte med oss bæresæle og går en tur i marka alene, eller sammen med venner. Og, vi kan gjerne være ute hele dagen, bare rusle rundt.

Ingen kan si at de ikke får en god følelse etter en tur i marka på denne tiden av året vell?


Dårlig vær

Man kommer ikke utenom at høsten også bringer med seg en del dårlig vær. Både høststormer, regn, vind og mye kulde. Jeg liker det jeg, det er jo så fint. Jeg er glad i å være ute i vind og regn, for så å komme inn til fyr i peisen og kakao. Eller bare være inne, med en god film i armkroken til kjæresten. Og alt det morsomme man kan finne på med barna inne da. Male, tegne, spille brettspill, bygge Lego. Slike ting er jo perfekt når man ikke føler for å ta de med ut.


Tidenes beste sport

Sesongen for håndball starter også på høsten. Jeg både spiller selv og er en ivrig supporter. I år er første året siden jeg fylte 17 at jeg spiller aktivt. Vi spiller bare i 5. Divisjon enda, men som et helt nytt lag må vi trene oss oppover.


Høstmoten

Klærne på høsten er fantastiske. Burgunder, armygrønn, sennepsgul og grått. Store gode sjerf, deilige strikkagensere, lange jakker og høye støvler. Både til barn og voksne. Dette kombinert med neste punkt på lista er bare perfeksjon.


Storbyferie

Vi prøver så godt det lar seg gjøre å bruke høsten til å ta oss en langweekend til en storby. I fjor reiste vi på kjæreste tur til Dublin, og dette er en tradisjon jeg håper vi kan fortsette med. Jeg tror vi har godt av å bare være oss to, alene, lott borte fra hverdagen. I år reiser jeg med mamma og Iver til Krakow. Da det ikke passer for oss å reise fra Iver ble det slik denne gangen. Jeg gleder meg så klart ufattelig mye til opplevelser og shopping i Krakow med mamma.


Julegaveshopping

Jeg elsker å handle julegaver, og starter gjerne tidlig i September. Da begynner jeg med lister over hvem som er så heldig å få gave, og hva jeg tenker de skal få. Innpakking av gaver er jo noe av det gøyeste jeg vet, så jeg sitter mange timer på pinterest for å finne frem inspirasjon til hvordan jeg har lyst til å gjøre det dette året. Så har man alltid en unnskyldning til å gå i butikken for å shoppe!

Så, her har dere det jeg liker med høsten. Håper du finner noe fint å like med høsten, om du ikke allerede er som meg. Hva liker du med høsten? Eventuelt missliker?

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

  • 33 lesere

Likes

Comments

Fem måneder har gått, eller rettere sagt løpt avgårde. Jeg har bare november og desember igjenn av permisjonen, og jeg kan virkelig ikke forstå hva som har skjedd?

I dag var vi på fem måneders kontroll på helsestasjonen, og den lille gutten min på 3600g har blitt hele 8kg. Helt perfekt, men jeg kan ikke huske alle de kiloene i mellom her. Det er akkurat som om jeg løftet den lille kjekkasen opp fra senga på sykehuset så var han plutselig blitt over dobbelt så stor.

Vi har liksom kommet så godt i gang med hverdagen, alt har bare falt på plass. Du er den snilleste og den beste gutten i verden, det er jeg helt sikker på.

Du vet når de spørr på helsestasjonen om du har noen spørsmål, og du ikke har noe å spørre om? Rett og slett fordi, du har verdens snilleste baby! Sånn har vi det.

Jeg beundrer alle dere der ute som har babyer som er våkne om natten, babyer med kolikk eller andre vansker. Og alle dere som har babyer som ikke er friske. Jeg tenker på dere.

Av og til tenker jeg at jeg kunne hjulpet, bare tatt litt av skrikingen slik at noen andre fikk slappe av litt. Bare tatt ett par våkenetter for deg som ikke har sovet på ukesvis.

Jeg er så ufattelig heldig!

  • 83 lesere

Likes

Comments

Innlegget er skrevet i samarbeid med Strømsnesgull

Jeg er en skikkelig smykkejente, og elsker enkle hverdags smykker. Jeg har to favoritter i smykkesamlingen min, som begge to går til alt. Det ene er ett smykke med stjerner, på det har jeg en bokstavstjerne for hver av barna, pluss en guiding star. Jeg føler meg helt naken uten. Altså hvor lekkert er ikke dette smykket?

Min andre favoritt er et enkelt klassisk sølvarmbånd. Jeg tror nok at alle jenter trenger et slikt i samlingen sin. Det er superfint alene, også er det fantastisk sammen med en klokke eller sammen med flere andre armbånd. Begge disse to finner du nå på tilbud hos Strømsnesgull.

Strømsnesgull skal ha blåmandag i morgen, som er en kjempestor kampanje, og jeg er så heldig som får lov til å gi dere muligheten til å tyvstarte på salget, slik at det blir blåmandag allerede på en søndag! Kampanjen varer ut morgendagen, og gir deg muligheten til å kjøpe fantastisk mye fint til kjempefine priser. Jeg har allerede begynt å tenke på julegavene, og her er det virkelig masse fine tips til julegaver altså! Jeg tror også jeg må klikke hjem noen favoritter som står høyt på min egen ønskeliste.

Mine favoritter fra salget er

ByCry Shape of a Diamond, som du finner her

og

Fatimashånd diamantanheng som du finner her

Her finner du hele salget

  • 190 lesere

Likes

Comments

Vi er så fornøyde med det nye lekeområdet i stua etter det fikk seg en liten makeover!

Tidligere hadde vi en enkel tynn matte, en gjennomsiktig lekekasse og bare masse rot. Altså, ikke noe særlig pent syn. Nå kan jeg endelig ha besøk over, og være stolt over hvordan lekeområdet i stua ser ut. Og, nå mens vi pusser opp rommet til Iver, er det tross alt her alle lekene hans må være.

Valget falt på en helt fantastisk lekematte fra Skiphop, kjøpt hos Jollyroom. Den er stor, nesten 2m x1,5m. Denne bruker vi mye, og Linea er like glad i den som det Iver er. Hun kan gjerne sitte på den å tegne eller perle mens lillebror ligger ved siden av i babygymmen. Denne er det meningen jeg skal flytte inn på rommet hans, og da følte jeg det var helt ok å bruke så mye penger på den, for den var ikke av de billigste.

Lekekassen er en døds lekker kurv fra Bloomingville. Den er også kjøpt hos Jollyroom. Og denne er så fin, for den rommer så mye mer en det ser ut for! Alle de fargerike lekene hans er neders i kurva, slik at det ser litt ryddigere ut.


Ellers har denne lørdagen for min del blitt brukt på en bortekamp med håndballaget mitt, som vi dessverre tapte. Nå har jeg landet i sofaen med serie på Netflix i armkroken til min kjære. Håper dere har hatt en fantastisk lørdagskveld!

Jeg har også en giweaway gående på instagram som dere bare må sjekke ut! Du kan vinne favorittsmykket mitt 💗

  • 208 lesere

Likes

Comments

Dagens outfit var, jo la oss se. Ikke mindre enn fem forskjellige antrekk.

Han sikler, vi må skifte. Han gulper, vi må ha helt nytt antrekk. Han blir våt i garderoben i bassenget, flaks at vi hadde to hele antrekk med oss! Så er det natta , og da må vi jo så klart drite rett igjennom den første pyjamasen, så da ble det fem i dag.

Ikke at det er noen rekord altså.

Fordelen er jo at jeg som er så glad i å sette sammen antrekk får lov til å gjøre dette flere ganger enn bare på morgenen. Vi leker oss og tuller når vi tar antrekksildene, så mini synes dette er stor stas.

Flere av dere som kjenner dere igjenn i problemstillingen med mange antrekk nå i babytiden?

  • 275 lesere

Likes

Comments

De fleste av dere som titter innom kjenner meg sikkert via instagram, og det er der jeg er mest aktiv. Men, så har vi hatt denne bloggen en stund, uten å oppdatere den. Nå vil vi forandre på det og​​ kommer til å oppdatere dere når vi har noe å komme med.

Jeg, er Amanda, derav amandamamma. Jeg er mamma til Linea på 3 år og Iver på 5 mnd. I tillegg til å være mamma er jeg kjæreste med Rune. Hverdagen vår er rimelig A4, med barnehage, jobb, aktiviteter og matlaging, høres kanskje ikke så spennende ut, men det skal jeg klare å motbevise! Akkurat nå er jeg jo så klart i permisjon, så vi er mye på farten. Fjellturer, shopping, barseltreff og mye annet gøy. Planen min fremover er å ta dere med på deler av hverdagen vår, både gode og dårlige dager, vise dere litt barneklær og barnerom. Så får vi se da, hvordan dette går.

Gi meg gjerne tips til hva dere ønsker jeg skal dele. Som nyoppstartet i denne verdenen trenger jeg alle tips jeg kan få. Både do's and don'ts <3


Likes

Comments

For 5 år siden kjøpte jeg og kjæresten oss et gammelt hus ifra 1964. Det var noe oppusset, slik at det var fullt beboelig, bare ikke akkurat slik vi ønsket. Vi har lenge vert inne på tanken om å selge, for å bygge helt nytt, men vi har kommet fram til at vi liker plassen og området rundt så godt at vi velger å pusse opp hele huset isteden for. Så, nå har vi startet med rommet til Linea. Det er fortsatt litt som står igjenn, men vi begynner å bli fornøyd.

Her ser dere litt detaljer, gleder meg til og vise dere fortsettelsen. Jeg har bestilt en sengehimmel til senga hennes, også skal vi kjøpe ny seng til henne da hun sover i min gamle seng som jeg arvet av min tante når jeg var lita. Akkurat nå mens vi gjør rommet hennes helt ferdig sover hun inne hos oss, så både jeg og Rune er litt slitne i kroppen. Det er merkelig hvor stor plass en bitteliten kropp kan ta!

I helgen skal vi på hyttetur med noen venner. Ser fram imot skitur, peiskos og god mat. Håper dere får en flott helg, og at dere koser dere like mye som jeg vet vi kommer til å gjøre.

God helg til dere alle!

  • 315 lesere

Likes

Comments

Linea er levert i barnehagen og jeg kan endelig slenge bena i sofaen og slappe av litt. Både hode og bekken trenger litt hvile nå.

Vi har nemmelig hatt noen hektiske, men utrolig koselige dager hjemme hos min mamma. Kafé besøk, shopping og jentekos kan aldri slå feil. Selv om vi har kost oss har det gått inn ett hele tiden og som gravid med bekkenløsning kan det fort bli litt slitsomt. Derfor var det utrolig godt å komme hjem til min kjære ikke går kveld.

Nå skal jeg igjen begynne pakkingen, for til helgen reiser vi på hyttetur med et vennepar. Skitur, peiskos og god mat står på planen, så vi gleder oss!

Håper dere har hatt en fin dag så langt ☺

  • 313 lesere

Likes

Comments