Jeg er sliten. Sånn skikkelig sliten. Siden etter jul har jeg følt meg utmattet. Bare hatt behov for å sove, eller sitte. Jeg gjør mye. Jeg trener, opptil fem dager i uka. Jeg går på butikken. Lager mat. Rydder. Er mamma og samboer.
Det er bare det at jeg er sliten når jeg gjør det.

Jeg har prøvd nå, en god stund. Å bli kvitt de siste kiloene etter svangerskapet. Det går ikke. Jeg trener, mye. Og spiser bra. Det skal i utganspunktet gå. Jeg har gjort det samme tidligere. Ikke fortell meg at jeg skal kaste vekta. Fokusere på mål. De minsker ikke de heller. Jeg blir ikke sterkere. Jeg står på samme sted.


Målet for 2017 vil derfor bli å finne tilbake den gode energien. Finne ut hvordan jeg skal få kroppen til å fungere. Slik den har gjort tidligere. Jeg vil gå på trening, og kjenne at jeg har energi som trenger å komme ut. Jeg vil ha overskudd til å være en god kjæreste når kvelden kommer. Ikke bare føle at sofaen er den eneste jeg gidder å snakke med om kvelden.

Så vi starter med en tur til legen. Jeg mistenker vitaminmangel eller lavt stoffskifte.
Men, det blir bedre. Snart

  • 57 lesere

Likes

Comments

For en helg. Bare kos. Mye kos. Jeg elsker jul, og førjulstiden kansje enda mer. Vi reiste inn til byen på fredag kveld. Hele familien. Lørdag ble det shopping på damene, mens Rune var ute i snøen med barna. Like gøy for alle. Flere julegaver i boks. Ikke mange igjenn nå. Klapp på skuldra til meg selv for det, da kan jeg bruke mer på mat når julen kommer. Jeg liker mat, og sjokolade. Etter en shoppingrunde spanderte svigermor deilig middag på Tyholttårnet. God og mett dro vi videre på teateret for å se Karlson på taket. Som vi lo. Og koste oss.

På søndag kom det enda flere søskenbarn på besøk hos svigerforeldrene mine. Det ble pepperkakebaking. Ikke bare, bare med to på 2,5, ei på 3 og ei på 9. Pluss en haug med voksne. Men pepperkaker ble det, til og med et hus. Litt roligere ble det når vi bestilte pizza, og alle mager ble fylte av noe annet enn pepperkakedeig. Pepperkakedeig er godt, men kansje ikke så bra å spise seg mett på.
Senere ble det enda litt mere shopping og julekos. Linea fikk med seg en nydelig sølv hjort fra Strømsnes gull som hun veldig gjerne ville ha med seg hjem til pappa. Nå gleder vi oss til enda en dag i Trondheim. I morgen står leos lekeland for tur, og Linea gleder seg veldig.
Håper dere også har hatt en nydelig helg 🎄

  • 170 lesere

Likes

Comments

Å hjelpe. Det er fint. En juleting føler jeg. Hvorfor er det slik. At vi får en slik trang til å hjelpe andre. Sånn akkurat før jul. Jeg skjønner det jo, at man selv kansje får litt bedre samvittighet når man sitter der. Med julematen på bordet, og pakkene under treet. At det føles godt å vite at man hjalp noen til å få det litt bedre akkurat denne julen. Det er fint. Ikke misforstå. Jeg skulle bare ønske man kunne gjøre slikt hele året, uavhengig av jul og påske. Uavhengig av følelsen man får av å hjelpe.

Hjelp for å hjelpe. Ikke gi 200 Kr til Frelsesarmeen for din egen del. Ikke inviter noen hjem på julaften fordi det gir deg bedre samvittighet. Gjør det fordi du har lyst til det. Fordi du synes synd på de. Fordi du føler for å hjelpe noen som trenger det.

Gjør det. Men, gjør det hele året. Ikke bare før jul. Vår. Sommer. 17 mai. Hele året.

Jeg er ikke den flinkeste til å hjelpe. Jeg har ikke invitert noen hjem til jul. Jeg har ikke reist til Syria for å hjelpe, selv om jeg kunne ha gjort det. Men, jeg gir penger til redd barna hver mnd. Jeg støtter aksjoner. Jeg svarer med ja når det ringer fra norsk folkehjelp i tlf. Og jeg gjør det ikke fordi jeg føler jeg må. Og jeg gjør heller ikke noe særlig ekstra til jul. Jeg gjør det hele året, fordi jeg har lyst til å hjelpe noen som har det verre, hele tiden.

Til sist vil jeg bare få si. Dette er på ingen måte en negativ komentar til noen. Bare en tanke. Fra meg. Du trenger ikke mene det samme. Det er helt greit 😊

  • 253 lesere

Likes

Comments

Favoritt tiden min på året er snø. Snø i massevis. Jeg vet at snø ikke er en årstid, men det burde det vært. For vinteren uten snø er ikke helt det samme. Heldigvis er det bare en mnd igjen til jul, og jeg synes jula er så fin. Hadde det ikke vært for at vi skal feire Linea sin tre års dag neste helg, hadde juletreet allerede vært oppe. Men, det får vente til bursdagen er ferdig.

Jeg har begynt å snik pynte litt da. Med det som er nytt. Jeg kan jo ikke pakke det ned i garasjen, for å ta det opp neste helg. Det blir for dumt. Så, derfor har jeg tre juleputer i sofaen, og to nydelige julepynt fra Nordahl Andersen.

Disse to er helt nydelige, og det at navnene til barna er gravert gjør de litt ekstra spesiell for meg. Dette er julepynt som jeg aldri kommer til å bytte ut. Begge er fra Strømsnes Gull

Den fineste julekurven, som er inspirert av papirklipp finner du her. Min er gravert med Iver og 2016. Denne synes jeg er så nydelig, og jeg gleder meg virkelig til å henge den på treet. Den er gullbelagt og har rød filt på innsiden. Denne finnes også i sølv med blå filt.

Linea fikk en ballerina, og den er så fin! Du finner den her. Denne ballerinaen er inspirert av H.C. Andersens eventyr. Denne syns jeg passer seg godt som både julegave, eller dåpsgave. Og inngravert er den ekstra spesiell. Ett tips er å gi inngravering som gavekort, da kan de selv bestemme hva som skal stå på, og det er enklere om de ønsker å bytte gaven.

Jeg er helt forelsket i denne serien, og alle de fine figurene de har, og regner med jeg må få noen flere i samlingen til neste jul. Jeg sikler litt på julehjerte i sølv også, eller noen av de fine julekulene. Hvis du vil se hele utvalget av julepynt kan du se det her. Alle fra Nordahl Andersen leveres også i nydelige esker, så her trenger man nesten ikke innpakking en gang! Så, er du er usikker på hva du skal kjøpte i julegave til venninden, besteforeldre eller svigermor? Her har du et utrolig godt tips fra meg.

  • 313 lesere

Likes

Comments

Sykdom. Influensa for å være presis. Noe skikkelig ekle greier. Først jeg, 40 i feber og stygg hoste. Smerte. Så Linea, ikke fult så høy feber. Slapp, sliten og sår hals. Forrige uke var litt tøff. Ikke forferdelig, bare litt ekstra slitsom. Jeg har gått ned 3 kg på en uke, og det er ikke fordi jeg har prøvd. Det eneste jeg har spist er litt brownies. Og store mengder Pepsi Max da. Jeg tror forresten egentlig ikke dette er en bra oppskrift på "hvordan gå ned tre kg på en uke" Så, ikke så mye oppdateringer fra oss.

Hva vi har gjort? Minst mulig. Linea var i barnehagen hele uken. Jeg har stort sett sovet på sofaen, og passet på lillebror så klart. Vi har bakt, Brownies. For det er omtrent det eneste jeg har spist denne uken. For med dårlig form, følger dårlig matlyst. I dag kom den tilbake, og godt er det.

I dag kom vi oss faktisk på Ikea for å kjøpte garderobe til Ivers soverom, så regner med den skal opp i løpet av uka. Jeg er fornøyd med rommet til Iver. Det er ikke ferdig enda. Det mangler ganske mye, faktisk. Men, bra, ja det skal det bli. Foreløpig er det en seng, og malte vegger.
Ble nytt speil til gangen, og litt annet små stasj, så nå gleder jeg meg til å ta fatt på ryddingen i morgen. Denne uka blir travel, så glad er jeg for at formen er tilbake. Trening, to kamper, bursdagsselskap og montering av garderobe.
Hvordan skal dette gå?
  • 345 lesere

Likes

Comments

Ikke en gutt, en mann. Min mann. Vi er riktig nokk ikke gift, ikke engang forlovet, men han er fortsatt min mann. Du vet, alle de mennene som ikke liker å sett sammen antrekk til barna? Som ikke kunne brydd seg mindre om hvilken farge det er på genseren? De som sender barna i barnehagen med en genser du hadde pakket bort fordi den var utslitt? Hvor fant han den egentlig?

Vel, dette er ikke min mann. Min mann kan bruke en halvtime bare på å finne antrekk til Linea om morgenen. Hvis vi sover, kan han godt vekke meg for å si at jenta ikke har klær som passer sammen. Og hun HAR klær. For mye også. Men, jeg setter pris på det. Jeg liker at han, som meg, tar seg tid til å bruke de klærne vi har. Sette sammen antrekkene slik jeg slev ville gjort det. Stort sett i hvert fall. Selv er han ikke særlig forfengelig, og går gjerne med turbukse og finskjorte på fest om han får. Han får ikke. Han ordner sjeldent håret, og nekter å bruke klokke. Fast antrekk er joggebukse og sliten t-skjorte. Han kan pynte seg. Han bare gjør det ikke så ofte. Men, han er fin uansett.

For meg er det med klær til barna en slags hobby. Noe jeg liker, noe jeg synes er gøy. Han driver med jakt og friluftsliv. Jeg driver med barneklær. Ja, det høres kanskje sært ut. (Jeg har enda en hobby da, sånn utenom trening. Sjokolade.)

Jenta manglet vinterjakker, og jeg hadde bestemt at i år skulle den ikke være rosa. Fant noen fine hos Zara, men jeg vet at det blir krig om jeg ikke hører med han om han også liker den. Det gjorde han altså IKKE. Så ble han sittende da, i tre kvelder å lete etter en vinterjakke som han syns var fin. Vi ende opp med en miniature jakke i grå. Veldig fin. Veldig dyr.

Hvordan er deres menn når det kommer til barneklær?

  • 438 lesere

Likes

Comments

Jeg liker å pynte meg, men det blir ikke alltid tid til det. I dag tok jeg meg tid til å både finne ett fint antrekk, og sminke meg ordentlig. Jeg bruker ikke så lang tid på sminke til vanlig, men noen ganger er det gøy å ordne seg litt ekstra. Ikke at jeg egentlig er så flink med sminke, og til vanlig er det bare litt krem, maskara og bryn. Men, jeg synes det er gøy. Og jeg kunne gjerne tenkt meg å lært litt. Det var bare det der med tid da.

Objektivet til kameraet mitt er kommet tilbake fra reparasjon også, så på mandag skal jeg til byen for å hente det. Vi bor jo et stykke uten om byen, så da blir det dagstur på meg og mini. Det blir en tur innom IKEA også for å kjøpe garderobe til Ivers rom og speil til yttergangen. I kveld har mine svigerforeldre invitert til årets første pinnekjøtt, gjett om jeg gleder meg!

I morgen er det farsdag, og jeg har kjøpt termos til Rune, fra barna. Han har brukt kaffekanna som termos nå i snart ett år. Vi har tre termoser. De er visst ikke bra nokk. Men, så hadde jeg skrevet ned noe viktig jeg skulle huske på kviteringa. Så lå den der da. Rett forran nesa på han. Han får ikke noe mer da, det er jo snart jul også.

  • 483 lesere

Likes

Comments

Jeg er på butikken, bestemmer meg for å imponere litt med middagen. Lage noe godt, noe som tar litt tid, noe han liker. Jeg røsker med meg en svinestek, det synes han er digg. Tilbehøret som hører med er også i kurva, både poteter, gulrot, saus, surkål og tyttebær. Dette blir godt. Vel hjemme, setter på ovnen og begynner med tilberedningen. Skreller poteter, og kutter gulrot.

Vasker litt, rydder litt.

Iver vil ha mat.

Iver sovner, jeg fortsetter. Bruner steken, krydrer godt og setter den i ovnen. Nå kan jeg slappe av litt, se litt tv og sjekke insta. Drikke litt pepsimax og spise en liten bit sjokolade.

Så skjer det, jeg hører det går i døra. Kl er bare 15, han slutter ikke før kl 16. Hvorfor er han hjemme så tidlig?

Jo, for å fortelle at han IKKE kommer hjem til middag.

Takk for den liksom.

Så da satt vi der da, jeg og Linea, med en gedigen svinestek.


Bilde lånt fra Google.

  • 535 lesere

Likes

Comments

Litt nytt til prinsesserommet kom i posten i dag. Veggene på rommet har lenge stått ganske tomme, men nå er det blitt litt bedre der inne. Det mangler fortsatt en del før jeg sier meg helt fornøyd, men jeg vet liksom ikke helt hva det er som mangler.

Noen som har forslag til hva som kunne sett fint ut?

Pakken fra lillemeg design inneholdt kjempe fine wallstickers, med svanefjær. De er bare så utrolig fine! Og passer perfekt til plakaten vi fikk fra Hdesign.

Linea er veldig glad i senga si, og synes det er kjempestas med sengehimmel, og etter vi fikk opp disse kjempefine fuglene hun kan ligge å se på gleder hun seg til å legge seg.

Og, det skal sies at Linea og søvn ikke alltid har vært så enkelt. Hun sov ikke på eget rom, eller i egen seng før hun fylte to år, og sov ikke en hel natt før hun var 2 og et halvt år. For oss føltes det ikke naturlig å bruke mange timer på kvelden for å roe ned en hylende baby. Vi trivdes bedre med å legge henne i vår seng, på den måten sovnet hun på ca. 15 min istedenfor 3-4 timer. Da hadde vi kveldene våre sammen. Nå nyter vi det at hun sover på eget rom, og at lillegutt sover i egen seng. Vi gleder oss veldig til rommet til Iver også er ferdig, slik at han kan flyttes over dit. Da får vi rommet vårt for oss selv.

Når sov deres barn på eget rom?

  • 548 lesere

Likes

Comments

Siste dag i nydelige Krakow er her, og snart ferdig er den også. Vi har hatt noen kjempefine dager, jeg, Iver og min mamma. Masse shopping, god mat og mye trasking.
Jeg er positivt overrasket over hva Krakow har gitt oss, men nå er jeg så klar for å reise hjem til de to andre herlighetene mine.

Vi har spist deilig mat på flere restauranter. Jeg tenkte å lage en utfyllende Krakow guide når jeg kommer hjem, hvis det er interesse for det?
Nå skal det bli godt å komme hjem og tilbake til diett livet slik at jeg kan føle meg bra i kroppen. Det er rart hvor mye kostholdet kan påvirke humøret og selvfølelsen bare på noen få dager.

Vi har shoppet masse fint. Mest til Linea og Iver. Ikke så mye til meg selv, men det er mest fordi jeg ikke er i den str jeg ønsker å komme inn i, og derfor ikke ønsker å bruke penger på klær som ikke kommer til å passe om en liten stund.
Mat og drikke et veldig billig her, mens klær ligger på omtrent det samme som hjemme, men det er uansett gøy med annet utvalg enn hjemme.
Jeg har blandt annet kjøpt klær til barna fra noen små lokale polar syersker. Jeg liker det som ikke alle andre har.

Vi har kost oss veldig masse!

  • 562 lesere

Likes

Comments