Vardag, Ätbart

Vilken morgon! Väcktes av att solens strålar letade sig in genom gardinen, kände mig ganska pigg och gissade på att klockan var någonstans runt 8, men oj vad fel jag hade! Det visade sig att hon bara var 05:50 vilket är något tidigt att stiga upp- även för mig. Så jag drog täcket över huvudet och lyckades somna om till 8. Lite mer human tid att gå upp...

Gick ner i köket där mormor och morfar börjat förbereda frulle. Vi gjorde oss varsin estetisk frukosttallrik och gick sedan ut på framsidan och satte oss bland murgrönan. Vi satt och pratade, åt och drack kaffe tills de att vinden blev lite för kylig för att det skulle vara mysigt.

Idag väntar jobb hela eftermiddagen och sedan tjejmys ikväll!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vardag, Ätbart

Stämplade ut från jobbet vid strax innan sju med pulserade fötter och en aning trötta ben. Med andra ord har det varit fullt ös medvetslös större delen utav dagen. Det gäller verkligen att hålla fokus när lunchrushen är som värst, annars blir det väldigt lätt kaos.

Mormor och morfar var snälla och plockade upp mig när jag hade slutat. Tog en välbehövlig dusch och kom sedan ner till en riktigt lyxmiddag. Grillad chilikyckling, rostade rotsaker och en underbar sallad. Mormor är verkligen fantastisk duktig på att laga mat!!! Som grädde på moset så avnjöt vi även lite jordgubbar och glass <3.


Nu har jag intagit den älskade runda gästsängen och tänker ladda om batterierna med lite serietittade. Det är dags att avancera lite i Game of Thrones med tanke på att säsong sju släpps nu...

Likes

Comments

Vardag, Ätbart

I onsdags så körde mamma och jag upp till Borgholm för att byta bil. Eftersom vi skulle köra förbi Kalmar så passade på att åka några timmar tidigare för att kunna stanna till i stan och mysa. Vi började strosa längs med gatorna och kikade in i de små butiker vi tyckte såg lockande ut. Sedan sprang vi på Café OAS, ett raw-cafe med en massa gofika som var både vegansk och glutenfri - JACKPOT! Det är så svårt att hitta mysiga caféer som kan erbjuda just gluten och mjölkfria alternativ så att stanna till där var det enda alternativet.

Jag bestämde mig efter många om och med för en raw-boll på valnötter, dadlar och kokos. Mamma föll för en raw-brownie med pistagenötter. Sedan måste jag även tillägga att deras americano var den godaste jag druckit, ett riktigt bra fikastopp! Rekommenderar verkligen er som har vägarna förbi Kalmar att stanna till där.

Likes

Comments

Vardag, Ätbart

Godmorgon måndag och ny vecka!

Jag har verkligen extremt dålig koll på veckodagarna under sommarlovet, det är som att alla dagar flyter ihop. Att man dessutom jobbar på ett oregelbundet schema gör det inte direkt lättare att ha koll på vilket dag det är. En del av mig tycker på ett sätt är det lite skönt att bara vara och inte ha stenkoll på allt, medan en annan del saknar rutinerna. Är det likadant för er?

Idag vet jag som sagt att det är måndag och att det står jobb på schemat. Jag älskar verkligen att gå till jobbet, alla tar saker o ting med en nypa salt och vi kan skämta med varandra om nästan vad som helst. Det är helt enkelt riktigt roligt att gå till jobbet.

Idag så blev det nyplockade hallon från trädgården och mango som fick toppa yoghurten. Morgonkaffet avnjöt jag i kombination med ostmackor. Bra start på dagen!

Likes

Comments

Resor

Idag är det en vecka sedan vi lämnade svajande palmer, sand mellan tårna, saltvatten i håret och tapas på terrassen i 30 grader för att komma tillbaka till den typiska svenska sommaren med 17 grader i luften, moln och en massa vind. Ja jag kan väl säga som så att jag mer en gärna hade stannat kvar en vecka eller två till och fått njuta lite mer av värmen, men jobbar man så gör man. Kameran glömde jag ju såklart hemma (hejja mig), så de enda bilderna jag har är några få mobilbilder. Kanske inte de bästa men vad gör man?

Några dagar in på semestern när fräknarna hade börjat invadera.

En dag på Tarifa, där förmiddagen tyvärr bjöd oss på tjocka gråa moln. Detta ledde till att vi glömde bort solskyddsfaktorn, så när solen kikade fram på eftermiddagen blev vi något brända :)

Likes

Comments