Jag förstod inte hur en människa kunde göra illa sig själv och sin kropp. Förrän jag själv blev personen med blödande handleder.

"Du har förstört din kropp", "Vad är ditt svar om någon frågar vad som hänt?" "Ska du verkligen gå ut sådär och visa dina ärr offentligt?" "Vad tror du folk kommer tycka om de här?"
Det är inte ens en fjärdedel av vad för vanliga kommentarer jag fått av min omgivning och enligt samhället.

Är man sjuk och mår dåligt tänker man inte alls på konsekvenserna. Man vill bara bort från sig själv och sina tankar.
Jag vet att det var dumt, men jag var ungefär 13 när jag gjorde det för första gången i början på min depression och man är inte så mogen som man tror att man är då.
Har man inte varit i samma sits och känt såhär så kan man inte att förstå, så då är det extra viktigt att ha respekt, att inte fråga eller uttrycka sig korkat. För det hjälper inte.

Ärren visar att jag överlevt något som inte någon ska någonsin behöva uppleva. Jag vann över min ångest och tankar, det är jag otroligt glad över och att jag slutat skada mig själv och min kropp även fast tankarna finns med mig varje dag om att göra det igen.

Med det här inlägget vill jag bara säga att våga prata och läsa på om självskadebeteende speciellt om du har någon i din närhet som faktiskt går igenom det här. Dags att ta det här på allvar och förstå att detta är tyvärr vanligt bland psykisk sjukdom och det blir inte bättre att vara tyst om det.

Min kropp ser ut så här och jag ska inte behöva dölja eller skämmas över den, det vägrar jag göra.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej alla finisar! Väldigt kass uppdatering på senaste tiden, ber om ursäkt för det. Har haft fullt upp med en förkylning, hängt med kompisar, kollat hockey och försökt städa undan i mitt rum då jag ska göra om snart! Mer om det senare. Puss 

Likes

Comments

Har på senaste tiden börjat uppskatta morgonen väldigt mycket. Göra sig en god frukost och titta på nyhetsmorgon, bra och mysig start på dagen helt enkelt! Haha nästan så man kan misstänka en kommande ålders kris.

Likes

Comments

Godmorgon från en sjuk Amanda.
Har precis ätit mackor, smoothie och te. Vaknade för en halvtimme sen med en av de värre huvudvärk och min hals har även förvärrats sen tidigare i veckan så idag blir ingen bra dag alls känner jag. Ska försöka vila som resten av den här veckan sett ut så kanske jag mår bättre till helgen.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med mina katter och se på en film eller kanske börja se en ny serie!

Likes

Comments

Igår fick jag en ny hudvård av mamma, ska bli jättespännande att testa denna i ca en månad.
Jag har en oljig och ganska fet hy samt kvar acne på kinderna från mina tidigare tonårsår. Hoppas verkligen på denna!

Likes

Comments

Mötte upp Jonna sedan gick vi på en promenad runt stora birk aka Ersbodas handelsområde, vi passade även på att gå in på Willys och Rusta. Fick med mig söta tofflor och en supergod dricka.

Likes

Comments

Idag är det fredag och dagen i all ära så har vi fått fint väder här i Umeå. Ska nog ta på mig lite kläder och ta mig ut på en promenad, passa på när solen är framme. Sedan blir det lunch och duscha, har inget planerat än idol och godis med mamma ikväll. Har känt mig ganska hängig hela veckan så behöver detta! Imorgon blir det nog att fara på en hemmafest annars har jag inga större planer än hockey på söndag med Linn.
Imorgon kommer även ett inlägg om min nya hudvård, så håll utkik!

Likes

Comments