Header

Jag lämnade livet bakom mig med livet framför mig, jag flyttade ut, på fri fot med fyra hjul. Jag valde frihet, och det här är varför jag flyttade ut i en bil, nu frivilligt hemlös och alldeles, alldeles fri.


Jag kände mig otroligt bunden till en plats. En plats som var trygghet och hem, värme och kärlek. Men en plats som även var de mörkaste stunder i mitt liv, frustration, förtvivlan och ångest. En plats som var det varmaste mitt hjärta bar och de kallaste kårar längs min ryggrad. Jag hade känt allt för mycket där och jag ville bara bort, jag ville vara fri.


Det var med hopp och förväntan jag lämnade den plats där jag släppt allt för många tårar, där jag skrikit mig hes när ingen hört på, där jag slitit mitt hår klockan tre om natten. Det var med stort mod och ett fattat beslut, jag lämnade trygghet, värme och kärlek för att ge mig ut där. För att känna frihet.


Jag hade gett mig av, flyttat ut, tidigare, men aldrig någonsin då som nu. Aldrig någonsin tidigare med vetskapen om att jag inte återvända ska, aldrig någonsin igen. Jag klippte dem allesammans. Jag klippte banden till de som inte tjänade mig väl, till det som inte fyllde någon funktion och även till vad jag älskade mest. Jag klippte banden till trygghet, jag klippte banden till någonting att kalla hem. Jag klippte alla band som höll mig fast, de som fick mig att känna mig som fången i min egen kropp. Jag klippte dem allesammans, och jag gav mig av för att hitta hem inom mig. Utan att vara bunden till en plats, på fri fot, jag med hela världen.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hon vilade sitt huvud mot mitt bröst, jag strök henne över halsen och jag viskade i hennes öra. Jag viskade att jag lovar att jag alltid håller mina löften. Jag viskade "jag älskar dig, mitt finaste hjärta".


Hon såg på mig, som om hon förstod precis. Hon backade ett par steg, innan hon vände sig om och gick. Jag lät henne gå och jag gick min väg, jag lämnade henne. Jag lämnade henne där. Det gjorde ont överallt. Det gjorde ont att inte veta om hon visste eller inte visste, att jag låtit henne gå och gått min väg.

Jag älskar dig för alltid, mitt finaste hjärta ♥

Likes

Comments

alla föddes vi till vilddjur
trots det har vi en märklig besatthet
av att sätta de vi älskar bakom galler
inburade
rädda för att de ska lämna oss
jag är en fri själ
ett vilddjur
håll mig aldrig fast
försök aldrig bevara mig bakom gallret till frihet
se mig springa min väg
eller spring vid min sida
och kom alltid ihåg
vi föddes till vilddjur
ämnade för frihet

-me

📸@ https://www.instagram.com/ellyelske/

Likes

Comments


Vi startade vår resa från Stockholm, genom skärgården och ut på öppet vatten. Vi åt middagsbuffen som serverades på båten innan dagen var slut och vi kröp till kojs, bokstavligt talat. Jag kom över Pretty Woman textat på finska, som jag mer eller mindre fick avnjuta utan ljud då resten av familjen ville sova. Det är tur att jag sett filmen så många gånger att jag åtminstone nästan kan varje line utantill ändå. Måndag morgon åt vi frukost ombord innan vi steg i land i Helsingfors, Finland för att spendera vår dag där. Det var alltså min första gång i Finland, precis som det var min första gång på kryssning. Förmiddagen var regnig och tråkig, vilket innebar att vi mer eller mindre spenderade hela vår förmiddag åt butiker och fika. Runt lunch klarnade vädret upp och vi tog en promenad över stan för att se till att vi sett allt sådant som man borde sett när man besökt en huvudstad ni vet. Middagstid gick vi ombord på båten igen, och kryssade över natten tillbaks till Stockholm. Jag hade en trevlig tur med min familj, men jag är ganska säker på att det var både min första och min sista kryssning. Inte för att det var någonting jag inte är nöjd med, snarare för att jag nu upplevt detta och jag känner inte alls något behov av att göra det igen; det var inte så spännande. Jag fick dock upp mina ögon för Finland, som jag gärna skulle vilja se mer av. Mer än bara stad. Jag återvänder kanske dit någon gång igen, för att utforska och upptäcka.

Likes

Comments

Jag borde packa, skicka in ansökningar och städa mitt rum, ändå sitter jag här efter att ha vilat i över en timma.


Ett par små från vår båtresa på Malta, från the big island till lilla Comino. Jag och min bror simmade faktiskt ut till ön där borta, upplevelsen att simma ut till en ö i mitt i medelhavet dit inga vägar gick var faktiskt rätt cool.


Vi åker till Finland imorgon, jag mamma och min pappa. Eventuellt ska min bror även följa med, han har inte riktigt bestämt sig ännu. Trots att vi inte ska göra någonting annat än att utforska huvudstaden som riktiga turister, så ser jag fram emot en liten weekend till Finland där jag ännu aldrig tidigare varit. Mamma vann Finlandsresan tidigare i år, det är en kryssning till Helsingfors. Jag har faktiskt aldrig tidigare varit på en kryssning, och jag är inte säker på att jag någonsin skulle åkt på en kryssning om det inte vore för att vi faktiskt vann resan. Kryssningar har aldrig riktigt fångat mitt intresse, så jag ser det här som en mysig upplevelse till att göra någonting som jag kanske aldrig kommer göra om, eller som jag kanske inte skulle upplevt om det inte vore för ett sådant tillfälle. Det ska bli mysigt, jag är excited.

Likes

Comments

Instagram @amandalouvisa