Header

Tror inte många av mina läsare vet egentligen vem jag är.. eller ja.. det vet jag ju inte men tänkte ändå berätta kort för er om mig och vad som har hänt som har ändra mig till den personen jag varit och den personen jag är nu.

Jag tycker själv att jag har haft en ganska tuff ungdom och jag står såklart för alla fel jag gjort. Alla gör vi ju fel.. Allting började nog från när jag slutade med konståkningen. Höll på med det i ungefär 7 år och om jag nu själv får säga så var jag väldigt duktig på det men när jag började i högstadiet så bestämde jag mig för att sluta. Det berodde också över min sportskada i knät och inte gick att fixa så träningslusten tog ju slut när man hade värk hela tiden. Ångrar det än idag att jag slutade med konståkningen. Men nu går vi ungefär ett år fram åt från det och då går jag på 8:an. Det är höst och skola har precis börjat igen efter ett bra sommarlov. Jag träffade en ny kille och det tog inte länge tills vi blev tillsammans. Vet int hur jag skall säga det här kort men skall försöka... Vi gjorde ingenting bra åt varandra. Båda började skolka från skolan och jag och min pojkvän och alla vänner gick in på en fel stig kan man säga och vi började pröva på såna saker som man kanske inte borde ha provat på så att livet inte till slut skulle hålla på att spåra ut totalt.

Mina föräldrar var ju såklart oroliga och dom försökte stöda mig så mycket dom kan och till slyt blev jag tvungen att börja gå hos en psykolog. I början var jag såklart negativ mot tanken men efter en tid märkte jag att det kanske hjälpte lite.. Tiden gick och jag gjorde slut men min då varande pojkvän. Fick också veta att jag inte skulle få avgångsbetyg från 8:onde klassen och måste gå om klassen. Det blev sommarlov och det blev inte mycket annat en festande med vänner och festivaler och sådant som en 15 åring inte borde hålla på med. Det slutade då med att mina föräldrar inte visste vad dom skulle göra när dom så hur dåligt jag mådde psykiskt och hur jag bara förstörde mera och mera för mig själv varje dag så dom hade inget annat val än att skicka iväg mig till ett barnhem. Jag minns att jag var skit förbannad när social flickorna kom och söka mig och berättade situationen. Det tog många dagar före jag ringde hem till mina föräldrar för jag kände mig såklart övergiven och sårad men företog ju nog sedan att dom bara ville mitt bästa och det här var sista hjälpen dom kunde ge mig. Mina föräldrar hälsade på mig ganska ofta på barnhemmet och jag träffade en ny kille där också. Som ni märker så är jag ganska snabb med det här att byta pojkvän och sånt men tror det var ett sätt för mig att få uppmärksamhet då jag inte fick det hemma när mina föräldrar var så trötta av oron över mig. Två veckor gick och jag fick komma hem igen. Jag ville ju inte alls komma hem för jag hade ju träffat en massa fina människor på barnhemmet och sen förstås den där killen också. 

Jag kan inte direkt säga att det hjälpe att vara borta i två veckor.. jag var precis samma person ändå. Den där envisa flickan som inte tyckte att nånting annat var viktigt än att dricka och ni vet... 

Min mamma är läkare och hon började oroa sig jätte mycket över min kropp för jag åt knappt nånting och sov inte mycket heller utan var mest ute och festade. Hon försökte få mig att gå till en läkare eftersom att jag inte gick med på att hon skulle kolla mig. Envis som jag var så brydde jag ju inte mig det minsta. 

Vännerna ändrade ganska snabbt och jag började få nya bästa vänner och började ses med ändra killar med bilar och som var myndiga. Det fortsatte så att jag började fara till nattklubbar med dem och ibland blev man utslängd eftersom att man inte var myndig och ibland märkte dom ingenting så då var det ju roligt tills man vaknade upp hos någon man inte känner. Efter en tid så började jag nog själv inse att ingen kan leva såhär längre en en tid före man påhittigt rasar ihop. Jag förstod också själv att börja gå hos min psykolog igen och ge det en chans. Det börja fungera efter en tid och jag började få motivation för skolan igen. 

Sommaren efter 8:an & 9:an träffade jag Filip och det är alltså han som jag nu ännu är tillsammans med. Vårt början på förhållande var inte en dans på rosor. Han tyckte ju om mig och ville se en framtid med mig men eftersom att han vet hurudan jag har varit och hurudan jag är med andra killar så var han kanske rädd att jag skulle tröttna på honom efter några dagar.. Sanningen var ju den att inte hade jag velat ha ett förhållande med honom.. bara likson träffas och så men det var nånting sen som gjorde att jag föll för honom och inte kunde låta honom tro allt det har trodde om mig. Jag försökte allt för att ändra mig. Jag var också otrogen mot honom många gånger i början av vårt förhållande men han kunde ge förlåtelse över det och småningom fick jag tillbaka min tillit. Ennu idag så har han svårt att lita på mig och det förstår jag. Men han är det så kallade ljuset i mitt liv för han var nog den enda som jag äntligen till slut lyssnade på och han var den som fick mig att ändra på mig. Int har vi nu heller ett perfekt förhållande men vi tycker om varandra så mycket att det är värt att kämpa. Ett år har gått snart tillsammans och litar på att de kommer flera år ennu. 

Det finns en så massa hemska saker jag gjort som jag helt enkelt skäms över och som jag inte tänker skriva om men jag är ett levande exempel på att du kan alltid ändra på dig. Om du inte vill ändra dig för din egen skull så tänk på dina nära och kära, de lider nästa lika mycket som du själv.

........Märker nu att det blev ett ganska långt inlägg. Men om ni råkade läsa hela så hoppas jag på att ni inte fick en dålig bild över mig för jag har det faktiskt nästan perfekt nu. Världens finaste vänner och en underbar familj. 

//Amanda

Suunnittele blogisi - valitse Nouwin monista malleista tai tee omasi, "osoita ja napsauta" - napsauta tästä!

Likes

Comments

​Hej på er.

Kom inte riktigt på någonting speciellt som jag skulle skriva om så tänkte bara uppdatera om de senaste händelserna osv.... Hade födelsedag idag och har firat med familjen. Firar med vänner senare i veckan. Jag och min pojkvän (Filip) har nu bestämt om att skaffa en hund tillsammans. Ni som inte vet så har jag redan en egen hund men nu eftersom att jag och Filip har flyttat tillsammans så vill vi skaffa en gemensam hund. Min Hund bor fortfarande hemma hos mina föräldrar och tror att det får bli så också. Hon har endå vant sig med en stor familj och stort hus och gård så det skulle bli så stor förändring för henne att flytta till en lägenhet med bara två människor. Kommer såklart att sakna henne. Men på fredagen åker jag och Filip och söker hunden. Kan lägga opp bilder här sedan på valpen. På söndagen åker jag och Filip iväg till Hangö och firar våran ett års dag. 

Skolorna börjar snart igen. Gick ju ut nionde klass nu på våren och skall nu börja nästa stadiet. Hade sökt in till gymnasier och yrkesskola så att jag skulle göra båda samtidigt (kombi studier) och jag fick platsen. Men nu i efterhand har jag börjat tveka över valet. Har nu försökt ta reda på om det finns ett sätt hur man kan höja sina vitsord och det finns en möjlighet att gå en tionde klass i ett år och få dem höjt. 

Slapp tyvärr inte in för sökte in för sänt. Kommer antagligen att måsta gå kombi studierna och nästa år sedan söka in till gymnasier för vill nog gå enbart gymnasier för yrkesskola studier är inte riktigt min grej. Men kanske tankarna ändrar nu under året och jag fortsätter gå till slut kombi studierna. Har också länge funderat på att åka iväg som utbytes elev men dom tankarna har legat på hyllan nu en tid eftersom att jag är i ett förhållande och vet inte riktigt hur våran förhållande skulle "råka" om jag åkte iväg en längre tid. Vi har haft det en längre tid redan ganska tungt så tror de med utbyteselev tankarna kommer att få vänta, om de nu alls blir av. 

En annan sak jag också mycket har funderat över är nu med den här flytten. Som jag skrivit tidigare här på bloggen så har vi alltså flyttat till en annan stad och det är tungt i mellan åt att vara ifrån alla nära vänner och såklart sin familj. Har ju vänner här också i den staden var vi nu bor eftersom att jag har gård här i skola i nästan 2 år men då åkte jag buss varje dag och bodde hemma. Är såklart glad att bo tillsammans med den personen man älskar men svårt att vara ifrån de människor man också älskar. Åker nog på veckoslutet till baka till hemstaden så det är bara veckodagarna här. 

Har ingen aning vad jag skall göra imorgon eller i resten av vardagarna. Filip jobbar ju på vardagarna så ibland kan det bli lite långtråkigt men snart börjar skolan så då får man dagarna att rulla. Imorgon kommer Manda hit till Helsingfors och vi skall gå på kaffe och bara ta det lugnt. Har inte sätt henne på en tid så det blir mycket roligt att prata om imorgon. Hoppas att Jenna skulle ha tid att ses den här veckan för skulle måsta uppdatera här med nya bilder och hon är nog den som fotograferar bäst bilder!! 

Skall se på lite Netflix ennu och sedan försöka sova. Sömn rutinerna har ändrat så mycket nu under sommarlovet att det är svårt att få sömn, har tidig väckning imorgon så hoppas jag vaknar. Brukar vara bra på att försvåra mig. 

//AmandaLikes

Comments

Skor - H&M 14.99€
Jacka - New yorker 29.95€
Plonbok - New yorker 9.95€
T-skjortor - Calvin Klein 120€
+ svarta byxor från Bik Bok - 38.95€

Likes

Comments

Har inte skrivit på ett tag eftersom att det har varit fullt upp med flytten. Om ni har läst mitt förra inlägg så ser ni då att jag har flyttat tillsammans med min pojkvän. Nu kanske nån funderar över det att jag bara är 16 år gammal och redan flyttat hemifrån men saken är den att lägenheten vi flyttat till så äger mina föräldrar så dom vet ju precis var jag är och i hurdant område. Dom litar ju också på min pojkvän som då alltså är myndig att han "kollar efter mig". Tycker själv att det inte finns en viss ålder då man är färdig att flytta ifrån sina föräldrar utan varje människa känner väl på sig då när man är färdig för det men andra kanske tycker olika. 

Tänkte att jag kunde skriva ett långt inlägg angående flytten men kom inte riktigt på vad man kan skriva egentligen så lade bara upp några bilder. 

Imorgon skall jag möta en vän på stan. Jag kommer iallafall att köpa ett par nya skor och borde kolla om man skulle hitta en snygg höst rock men kommer som vanligt att komma hem med en massa onödig som vanligt... Tror vi går och äter också om vi hittar något mysigt ställe ute för tycker det är mysigare att äta ute nu när det är sommar. Skall försöka tvinga med henne också att komma och ta lite bilder med mig så att jag skulle få mera bilder opp här på bloggen. Blir så tråkigt med bara text. 

Nästa vecka på måndagen fyller jag 17. Tror inte att jag kommer fira det på något extra sätt mer en att åker troligen hem till mina föräldrar och äter och träffar lite släktingar. Firar med vännerna sedan på veckoslutet för då har vi också ordnat en inflyttningsfest så firar det tillsammans.

'Skall snart gå och sova, har tidig väckning imorgon. 

Godnatt på er.

//Amanda

Likes

Comments

Hejssan.

Flyttade igår tillsammans med min pojkvän till Helsingfors. Det är en ganska lång väg från min hemstad men det känns bättre här och det blir betydligt närmare till skolan i höst och såklart har jag vänner här också så nu har jag mera tid att träffa dem. Mina föräldrar äger lägenheten och dom ville ha nya hyresgäster så då fick vi hyra den.

Vi har inte ennu hunnit köpa alla nya möbler men här e några bilder från hur det ser ut nu.

Kram!

Likes

Comments

Hej på er.

Det är en ganska lång tid sen jag tog bort min gamla blogg och tyckte att det var rätt tid nu att starta en ny blogg och ge bloggandet en ny chans. Senast jag då bloggade var nog över ett år sedan och då försvann motivationen helt men tror och får hoppas att den här gången så hålls intresse kvar.

Jag kommer mest att skriva om mitt privata liv och ska låta er följa med i min vardag. Har sommarlov ennu i cirka en månad så kommer ha en massa tid nu att uppdatera bloggen och få en bra ny start här.

//AmandaLikes

Comments