Header

Det var ett tag sen senast. Julen börjar närma sig nu. Tiden går helt jätte snabbt. Skall åka till Qatar med familjen över julen. Tänkte att jag kunde skriva inlägg för varje dag under veckan då jag är där. Lågtår så mycket till augusti när jag fyller aderton. Då åker jag, min familj och Filip för två veckor till Kroatien. Hoppas och för väntar mig på att det kommer bli den bästa födelsedagen. Men jaa det kommer att hända en massa saker efter nyårt men jag kanske skriver om det år er då det är mer aktuellt. Men en sak kan jag berätta om. I början på Januari ska jag värja med i ett foto projekt, Ni får se mera bilder sedan. Efter julen kommer jag att bra linje i skolan till Media. Hoppas jag kommer att gilla det och inte behöva tänka på att byta igen. Öööu det blev ett väldigt "stökigt" inlägg med det är väl det vad uppdaterings inlägg är.

Har ni redan börjat köpa julklappar?

Jag har inte ens börjat fundera på de. Har väl ennu några veckor på mig. Hatar att köpa julklappar i sista veckan, som förra året.

November planer.

Nu på veckoslutet skall jag på Lördagen på Filips systers flickas födelsedags kalas. På söndagen skall vi gå på en lägenhets visning. Tror det blir ett ganska lugnt veckoslut. Helt skönt faktiskt, har varit ganska mycket ute kvällar hos kompisar på senaste. Nästa veckoslut ska jag åka till Helsingfors och bowla och äta Italienskt med min familj och några andra. Snart e ju november också slut. Alltså tiden bara rullar iväg. Borde stiga opp från sängen nu och börja laga mig. Är alltså ledig idag från skolan. Har lovat en vän att fara till honom på morgon kaffe. Har ennu inga planer till resten av dagen/kvällen men får se om man hittar på nånting.

Ni skall ha ett super veckoslut.

//Amanda


Quatar

Kroatien

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - Napsauta tästä

Likes

Comments

Hej på er.

Sitter nu i skolan på lektion och vi läser om ekonomi. Blev klar med uppgifterna så tänkte blogga nu tills vi får paus.

För en vecka sedan tyckte jag ännu att det skall bli roligt med vintern men idag ändrade jag mig ganska snabb efter att jag åkt iväg till skolan. Det var jätte kallt och mörkt ute. Tror också att det kom lite snö.

Åker hem från skolan efter lunch för har lite saker jag måste göra och på eftermiddagen skall jag träffa Filip. Vi kanske åker till stan och kolla på lite klöser åt honom men jag skall se om han orkar, Nu kanske ni undrar över varför jag spenderar så mycket tid nu med honom efter mitt inlägg som jag skrivit och berättade för er att vi inte längre är tillsammans. Vi har talat mycket och bestämt att kanske försöka igen och se om det går bättre den här gången.

En ny grej som jag också tänkt på mycket är hur jag vill att min blogg skall vara och hur den skall se ut. Tror att jag kommer att satsa mer på bilder en text här.

Det blev ett väldigt kort inlägg nu men det är ju bättre en ingenting!! Hoppas jag får upp ett inlägg ikväll ennu. Nu skall jag gå på paus och sedan ennu på dagens sista lektion. Känns skönt med kort skoldag.

// Amanda

Likes

Comments

God morgon.

Vaknade för en stund sedan och skall nu äta frukost. Idag är nog den första lördagen på flera månader som jag inte har några planer. Det känns ganska skönt faktiskt. Var hemma igår kväll också och det brukar jag inte heller vara, har oftast fullt med planer hela veckoslutet men nu var det faktiskt skönt att vakna hemma i sin egen säng utvilad och på bra humör. Väntar nu på att Filip skall komma till mig. Torro vi bara skall vara hemma idag. På kvällen hade jag tänkt att jag skulle kunna åka ut och träffa några vänner och nu på eftermiddagen skall jag försöka på min syster ut med mig och ta lite bilder till bloggen. Hopppas ni haft en bra början på dagen.

//Amanda

Likes

Comments

Precis som det står i rubriken så har jag och Filip då gjort slut. Vi har haft ett långt och komplicerat förhållande. Om jag skall vara ärlig så har det varit dåligt redan i en längre tid men vi har båda övertalat varandra över att det kanske ennu kommer att börja fungera mellan oss två. Det var ett gemensamt beslut att gå skilda vägar och det känns jävligt tungt nu men tror att det kommer lätta när jag har märkt att vi båda har det bättre så här. Eftersom att vi vi valde att leva vidare utan varandra så betyder det också att jag måste flytta hem tillbaka till mina föräldrar. Jag och Filip bodde tillsammans i nästan ett år och det var inte många nätter man såvde ifrån varandra så det kommer vara svårt att bli van igen med att såga ensam. Jag hade först tänkt att jag skulle flytta till en egen lägenhet och bo ensam ett tag för det kanske skulle göra bra för mig att få vara ensam en tid och få fundera över de här stora ändringarna.Kände  ändå att det kanske blir bäst att jag flyttar hem till mina föräldrar trots allt. 

Men det är ju ett tag nu sedan vi gjorde slut och jag har nu flyttat då tillbaka till mina föräldrar och allting börjar kännas lite lättare. Har mera tid att fundera på framtiden och vad jag egentligen vill och hur jag vill leva. I en av mina senaste inlägg skrev jag ju om hur osäker jag är med min framtid men nu börjar jag faktiskt hitta mig själv och kanske hittat den vägen som jag skall gå för att få mig lycklig och ståls över mig själv. Har ett väldigt dåligt självförtroende och det jobbar jag också på dagligen så som säkert många andra också. 

Jag har träffat Filip nog några gånger här nu på senaste tiden och det känns som att de gör bra för oss båda att vara vänner, iallafall nu känns det så kanske vi hittar tillbaka till varandra efter en tid... 

Tänker nu försöka att bara satsa på mig själv och att få mig att tycka om den jag är och veta vad jag vill före jag delar med mig allting med en annan person. 

// AmandaLikes

Comments

Det är ju inte alls lika roligt att bli vuxen nu som man väntade på så mycket när man var liten. Att bli myndig och få göra ganska lång precis vad man vill... Om lite mer en ett halvt år fyller jag 18 och då är det väl meningen att man skall veta vad man vill jobba med och man skall flytta bort från sina föräldrar och börja betala räkningar själv osv.

Okej.. jag har ju bott ensam i över ett år redan men de jag mest stressar över e framtiden med studerandet. Jag går ju nu på närvårdar linjen i yrkesskola. Ni som inte vet så är det en linje som du läser i 3 och och sedan kan du söka in till yrkeshögskola och utbilda dig till t.ex. sjuksköterska och kan ju förstås ennu studera vidare från sjuksköterska och det är det som jag har planerat att göra.

Jag har sen liten velat bli sjukskötare för att mamma jobbar som läkare och tycker att det är ett intressant yrke, eller tyckte det iallafall för en tid sedan ennu. Men nu efter att jag gått i skolan och läst kurser som ingår i närvårdar yrke så märker jag att det kanske inte riktigt är min sak. Får en jävla stress när många vänner redan vet precis vad de vill jobba med och jag har ingen aning. Vet inte heller om jag borde byta linje i skolan eller stanna kvar där jag är nu och ge det lite tid och se om jag får intresse tillbaks för min nuvarande linje. Har ju i många år redan haft svårt med skolan och motivationen så kanske det också är det som trycker på. Tiden går sååå snabbt, tyckte det var igår jag gick ut lågstadiet. Imorgon har jag igen en lång skoldag framför mig. --om ni har tips åt mig vad jag kan skriva om.. kommentera gärna då.

// Amanda

Likes

Comments

Tror att min måndag ser ut som de flesta andras i min ålder men tänkte att nog kan jag endå skriva om min dag. Oftast stiger jag opp på vardagarna runt sju men idag började jag skolan först efter lunch alltså 12.00. Jag steg upp ungefär tio och började laga mig i ordning nästan genast. Eftersom att jag började så sent idag så hade jag bra tid över så jag kunde äta morgonmål och dra mig i sängen en stund före jag steg opp och började fixa mig färdig för att gå iväg till skolan.

Hade bara två lektioner idag. Det var en ganska lätt dag i skolan och inga läxor fick jag heller. Åkte hem med min pojkvän från skolan. Vi gick via butiken och köpte lunch och åt det när vi kom hem. Åkte också med min pojkvän och hälsade på hans pappa. Nu på kvällen har vi kollat på film och städat lite här hemma.

Har tidig väckning imorgon och ska snart gå och lägga mig.

Det blev inte ett så långt inlägg så lägger opp lite bilder från den närmaste tiden så får ni se vad jag har gjort nu undertiden jag inte varit aktiv här.

//Amanda

Min nya hund <3

Bästa födelsedagen i Hangö!!

Likes

Comments

Instagram@amanda_louiisee