Header

Tankar

Du ska gå ut högstadiet med bra betyg, du ska gå en 'ordentlig' gymnasieutbildning. Vidare utbilda dig på universitetet. Skaffa ett subtilt jobb, inget som står ut ur mängden. Gifta dig, skaffa barn.

Och där har vi hur livet ska se ut, enligt samhället iallafall. Jag har alltid levt efter det idealet, jag pluggade på högstadiet (lyckades dock inte speciellt bra) och ansökte till ett 'ordentligt' gymnasieprogram. Vilket jag ångrade på direkten och bytte först inriktning, och sedan gymnasium och linje helt. Det var inte min grej att endast plugga, att inte göra ett piss som bidrar till livet. Det är liksom det som är hela grejen med mig, jag vill leva livet. Jag sitter inte hemma och pluggar varje dag efter skolan; jag röker, jag dricker och håller inte på med människor på seriösa sätt. För att sitta hemma och plugga, att skaffa en partner det stoppar mig något extremt till att jag får göra vad jag vill. Det är det som irriterar mig mest med samhället och den så kallade 'jante lagen' med att inte stå ut och inte sätta sig över människor. Fan, om jag känner att jag är störst, bäst och vackrast då är jag det. För i mitt liv är endast mina åsikter viktiga, inte mina föräldrars, kompisar eller någon anonym person på sociala medier.

Har två personer i min klass som är så livs smarta, som inspirerar mig väldigt mycket till att ta vara på min tid. De brukar diskutera saker som det här och jag fick en ny vinkel på allt när jag hörde deras podcast "F ck Jante". Som jag skrev tidigare, jag har alltid levt efter det idealet. Tills jag hörde deras pod, deras diskussioner i skolan. Livet är så mycket mer än att göra samhället nöjd, att smälta in bland befolkningen. Gå vad du vill på gymnasiet, ta sabbatsår och res om det är det du vill. Låt ingen stoppa dig.

Du har endast ett liv och lev det. Sitt inte vid 60 års åldern och ångra saker du inte genomförde när du väl hade chansen och tankarna på det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Mode & Skönhet

(hur mycket rosa får man in i ett collage)

Känns så tråkigt när man går på fester, antingen så har alla tjejer en tight klänning eller enbart jeans och jag faller in där också. Som tur så börjar det bli varmare väder, vilket gör att de flesta tar fram sin sommargarderob där det är mer blusar, magtröjor, utsvängda klänningar och främst: klackarna. Klackskor är ca det bästa jag vet i skovärlden, det och stövlar. Så äntligen kan man dra fram sina sommarklackar och mer somriga klänningar eller utsvängda byxor i ljusa färger.

Likes

Comments

Daily

(äggskalle amanda :-) )

Valborg igår, hade absolut inga höga förväntningar då mina två senaste valborgar (?) sugit. Så enda jag hoppades på att den skulle bli bättre än de två tidigare, vilket den blev. Men har haft bättre kvällar. Tyvärr väldigt vanlig fest, folk snor sprit, folk sticker och man missar tåget hem.

Är tack gode gud inte bakis, så hela dagen kommer inte va något gnäll från min sida. Blir en lugn dag, har lite planer senare idag men nu så ska jag planera inlägg så man får lite fart på den här grejen.

Likes

Comments

Daily

Tur att man inte tjänar pengar på att blogga med tanke på min uppdaterings rutin.

Hänt så många saker idag, allt från att hov1 och tjuvjakt släppt ny musik till att man fått långhelg och tatuerat sig. Är extremt tacksam att mina föräldrar gick med på att jag fick tatuera mig då jag endast är 17. Förvånansvärt gjorde det inte ont alls? Stack lite men ganska behaglig smärta.

Blir en hemmakväll idag då jag ska vara ute resterande av helgen, så vill bara varva ner och få vara för mig själv. Hänt några negativa saker också senaste tiden så att ta tid för sig själv är the key to Success för mig.

Likes

Comments

New In

De tråkigaste tingen att spendera pengar på; bhar. Får tacka mina föräldrar för att de betalde dessa två. (Cubus)

Varit på stan efter skolan måndag - onsdag och gått runt i affärer och tittat efter Valborg klänning främst vilket jag fann. Kan visa klänningen på söndag då Valborg äger rum. Shoppade lite igår också så fick med mig nya lösögonfransar, en ny läppenna och två nya navel piercingar.

Likes

Comments

Outfits

tröja - bikbok // jeans - dr denim // fishnet - gina // skor - vans // jacka - lager157

Likes

Comments

Daily

Ganska komiskt när man går in på detta konto och vill starta upp bloggen igen. Finner ett inlägg från augusti som handlade om att jag ville starta bloggen igen, det hände inte direkt. Men på grund av att jag bytt skola så har min stressnivå sjunkit och har så pass mycket tid över att det inte kommer vara en börda för mig att starta upp igen.

Som jag skrivit i 'informationsboxen' så kommer bloggen innefatta majoriteten av min vardag, fashionabla ting då jag älskar kläder och smink. Samt fotografering eftersom jag går en estetisk linje så är min skolgång 50% fotografering, ge och ta.

Likes

Comments