Header

Kan ju inte lova att ni har samma humor som mig, men jag kan ju ändå hoppas på att någon av dessa sex guldkorn kan få det att dra lite i mungiporna. Är trogen följare till alla nedanstående konton och ångrar inget. 

Likes

Comments

1. Jag brukar använda en självutlösare när jag tar selfies, vilket innebär att jag inte klickar på kameraknappen utan på en liten knapp som jag håller i handen.

2. Äter inte ost, vilket typ är det första människor får lära sig när de träffar mig.

3. Bytte skola i tvåan på gymnasiet. Då jag ansåg att en klass på 35 elever var för stor.

4. Har synfel så bär linser till vardags, har även två par glasögon men de används väldigt sällan.

5. Kan bli upprörd om folk säger att jag har krulligt hår, då jag ser det som ett fult ord. Om du inte vill göra mig arg så bör du säga lockigt!

6. Är 175 centimeter lång.

7. Får panik av att duscha länge, befinner mig max inne i en dusch i en kvart sen får det vara nog!

8. Är väldigt beroende av Instagram, ser det som min lilla bäbis haha.

9. Har säkert haft 20 olika bloggar sedan jag började, är rätt duktig på att byta när jag vill göra en "nystart" eller liknande.

10. Min familj består av mamma, pappa, lillebror (född 01) och våra två hundar Teo och Tuffy.

Likes

Comments

Jag lever ju mer eller mindre i den fantastiska appen Instagram, har väl gjort det sedan appen kom ut mer eller mindre. Tänkte därför att det kunde vara passande att titt som tätt tipsa om konton som är värda att följa! Först ut tänkte jag att några av mina vänner och bekanta med tjusiga flöden skulle få ta plats. Hoppas ni hittar någon ny person att börja följa! Ni får gärna kommentera era instagramnamn i kommentarerna så jag kan få kika in på era konton!


Alicia Åhlander

Vi gick på samma gymnasium och det är så vi är bekanta med varandra. Alicia är en otroligt fin tjej och har hjärtat på rätt ställe. Utöver det så har hon järnkoll på hur man har ett snyggt instagramflöde.


Johan Andersson

En kompis sedan långt tillbaka och även en gammal gymnasiepolare. Johan har ett magisk instagramkonto (som jag kom på namnet till, måste ju creda mig själv lite). Här är det mest fokus på natur och han är så jäkla bra på att fånga fina miljöer på bild!


Linn Bredberg

Linn och jag gick på samma gymnasium i ettan, innan jag bytte vidare till ett annat. Våra vägar möts då och då igen och hon är verkligen en fantastisk tjej. Linn är estetiskt lagd och det går verkligen att återfinna i hennes magiska flöde!


William Hernvall

Min lilla göteborgare William, som jag lärde känna och sedan även träffa tack vare Twitter. Även han han ett väldigt fint feed. Tyvärr kommer inte uppdateringar superofta, men när de väl kommer så är det väldigt fina bilder som dyker upp!


Emelie Ingverud

Fina fina Emelie, min kära stockholmare. Vi träffades för över ett år sedan för första gången och vi lärde faktiskt känna varandra just genom Instagram. Världens härligaste tjej med ett superfantastiskt feed!


Johannes Gustavsson

Sen vill jag också tipsa om min fantastiska vän Johannes, som jag hade äran att ha som klasskamrat genom gymnasiet. En otroligt driven 19-åring med huvudet på skaft, har hunnit göra så himla mycket redan vilket man även får möjlighet att följa i hans fina och ljusa flöde!


Clara Heilborn

Sist men absolut inte minst tänkte jag tipsa om fantastiska Clara som jag lärde känna på en språkresa i England 2013. Har sedan dess beundrat både henne som person men även hennes magiska Instagram!


Likes

Comments

Hat föder hat och det är troligtvis en bakomliggande orsak till att manshat existerar. Kvinnohat och kvinnoförtryck är en av anledningarna till att feminism startades. Men nu mer är det enda man ser och hör "Det är män som krigar, män som slåss, män som misshandlar, män som våldtar, män som dödar.." och då måste man ju hata dem för det. Även om de senare även är noga med att poängtera att "Jag personligen hatar inte män, utan män i grupp..." vilket då innebär att de inte hatar på en specifik man utan mer på den sociala konstruktionen män. Vilket förstås är bättre än att de bokstavligt talat skulle hata alla män. Problemet är att detta inte har med feminismen att göra. Feminister är inte manshatare, men vissa individer är men det måste stå för dem. Men det framgår så otydligt i dagens läge. För just nu är feminist mer eller mindre samma sak som manshat, enligt många.


Varför finns det personer som hatar män? Jo för att de anser att män är roten till allt ont i världen, där bland annat krig och våldtäkter ingår. Men det är ingen hållbar lösning att sitta och kasta skit på varandra fram och tillbaka. För det är så debatterna kring detta ser ut. Svaren som manshatarna får består till störst del av upprörda män som förtvivlat skriver "INTE ALLA MÄN!!". Och visst har de också en poäng, för alla män krigar inte och alla män våldtar inte. Men dessa slutsatser och diskussioner kommer inte lösa något av problemen. som finns här och irriterar oss.


Jag menar inte att jag står bakom män som gör vidriga saker. Jag är även väl medveten om att det är män som toppar den typen av listor, vad gäller mord, krig, våldtäkter, brott och så vidare. Samtidigt som jag också är väl medveten om att kvinnor å andra sidan toppar listor som; det kön som tjänar minst för samma arbete, har färre läskunniga än, utsätts för mest sexuella övergrepp med mera. Men manshat kommer inte lösa att kvinnor försvinner från de nämnda listorna. Det kommer inte lösa problem. För det är ingen lösning att stå och skrika "DU GÖR FEL!". Vilket är en väldigt förenklad bild av manshat.


Som sagt så har detta lett till att allt fler personer kopplar ihop feminism med manshat, då det finns feminister som är för manshat. Problemet är att alla feminister inte står för manshat, precis som att alla män inte är våldtäktsmän. Även om människor som är feminister står för manshat så innebär det inte att hela feminismrörelsen står bakom det. Utan manshat får individen själv stå för inte hela ideologin. För just nu så är det ett skällsord att yttra orden "Jag är feminist" och så ska det inte vara. Men jag förstår att det är så just nu. Det som syns överallt kring feminismen är främst manshat, och det är klart att det inte låter så lockande för, främst män, att ansluta sig till en rörelse som hatar det manliga könet.


Vi behöver få folk att inse att feminism är något som behövs, och inte enbart för gruppen som identifierar sig som kvinna. Att det inte är dåligt att kalla sig feminist. Manshat ska bort, helt och hållet och givetvis gäller detsamma med det inrotade kvinnohatet som finns i samhället. För det går inte att ha kvar hat mot ett kön och ta bort ett annat. Utan allt hat ska bort, även det som inte är könsrelaterat - men det är en annan debatt. Det är ingen omöjlig uppgift att få människor att bli feminister. Inte heller omöjligt att få folk att förstå att feminister kämpar för total jämställdhet. Speciellt inte med tanke på att människor just nu står för hela homo sapiens släktet. Feminism är en rörelse som kvinnor startade, men vi måste få med oss alla för att kunna avsluta den.

Likes

Comments