Header

Kåpe: Bik Bok

Skjerf: Holzweiler

Jeans: Levi´s

Boots: Bianco

. . .

Hei dere! Dagen i dag har fløyet avgårde til tross for at jeg stod opp en del senere enn planlagt. Jeg rakk nesten ikke ordne meg før Madelen sto på døren med hvitosten og teposene i hendene. Det er så greit med en venninne som bor rett ved siden av, som bare kommer og går, sånn litt nå og da. Så da ble det en hyggelig frokost før vi kledde på oss varme klær og gikk en lang tur. Jeg elsker når vinteren kommer og snøen ligger i fjellene. Da får jeg skikkelig julestemning. Dette er første vinteren her i Bodø, og selv om det ikke er så langt hjemmefra er jeg spent på hvordan været blir her. Nå sitter vi her hjemme i leiligheten min med starinlysene tent, varmeovnen på fullt og Kristian Kristiansen på høytaleren mens vi leser til hver vår eksamen. Jeg er litt glad i denne tiden egentlig, hvis det er lov å mene. Det er liksom et annet fokus og en annen stemning når en leser til eksamen, til ulikhet fra skolearbeid ellers i året. Nå er det siste innspurt før første eksamen i bedriftsøkonomi i neste uke. Den neste uken blir fullt fokus på skolearbeid og timene blir nok for det meste ved bøkene.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

. . .

God morgen dere! Jeg kan ikke huske sist jeg våknet så sent som i dag. Klokken ble hele elleve før jeg våknet, og det føles som å ha mistet halve dagen. Planen i dag var å stå opp og starte med eksamenslesing med en gang, men da jeg våknet bestemte jeg meg for å ha litt ordentlig søndag først. Det er tross alt en av de beste dagene i uken! Grunnen til at jeg våknet så sent i dag var jo selvfølgelig at jeg ikke la meg før kl. halv to i går. Julebordet var kjempekoselig, men siden jeg bestemte meg for å ikke drikke så mye ble det edrukveld på meg. Julemat og ingen alkohol er en kombo som gjør at iallfall jeg blir utrolig trøtt. Likevel dro jeg ikke hjem før veldig sent, så da ble det naturlig nok en sen morgen. Planen nå er å ligge under pleddet med Netflix på tv´n og spise sjokolade.

Likes

Comments


Nå er det ordentlig julestemning her hjemme, og julebordsesongen har startet for fullt. Spør du meg er julen den beste tiden på året, sett bort ifra alle eksamenene jeg skal igjennom. Helt ærlig gleder jeg meg litt til det. Det skal bli så godt å få plassert alt jeg har lært dette semesteret, og finner jeg ut at jeg ønsker å ta en eksamen på nytt, så får det bare bli slik. Midt i stresset med å øve til eksamenen, rekker jeg å dra på ett par julebord, og ingenting er bedre enn pinnekjøtt og vin midt imellom alt. Jeg har vært skikkelig uheldig med eksamensdatoene i år, for siste eksamen er (!!) 22.desember. Så i kveld skal jeg bare slappe av med god mat og herlige mennesker.THE ESSENTIALS

The perfect black dress
The shoes
My favorite bling
Some glamorous makeup
The best mood


Likes

Comments

 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

 

Z A R A  H O M E

Hei dere. Jeg fortalte dere om hånddukene jeg bestilte etter nesten ett år med ønsketenking. Vell, de kom i dag ♥ Zara Home og Zara er butikker jeg elsker å handle fra, rett og slett fordi jeg slipper å tenke på henting. Det er ingen leveringer og produkter jeg har noe å klage på. Jeg krysser av at de kan sette det på døren vår når vi ikke er hjemme, og etter noen dager med venting kommer jeg hjem til pakker på døren. Hånddukene er i den perfekte stilen og jeg kan ikke vente med å bruke dem. Jeg elsker alt med interiør, og er det noe jeg elsker å bruke penger på så er det slike ting. De fleste på min alder liker å kjøpe klær og sminke, men det er noe jeg virkelig hater å bruke penger på. Jeg kjøpte disse hånddukene da Zara Home hadde salg så jeg fikk dem ganske rimelig, selv om jeg hadde tenkt å kjøpe de til fullpris uansett. Det stod mellom disse og noen med farger, men jeg valgte disse rett og slett på grunn av frynsene. Til og med vaskeklutene har frynser, haha, snakker om å være ekstra. Nå er det ikke lenge til flytting, og i dag gikk jeg fra jobb med den beste meldingen i innboksen. Vi har fått leilighet! Hele 40kvm vi kan boltre oss på i studietiden. Mats kommer hjem i kveld og jeg har enda ikke fortalt han at vi slipper å tenke på bolig de neste årene. Det er så deilig å tenke på at vi har det i orden, og at de mest stressende ukene jeg har hatt er over. Pjuh. Så nå kan vi dra til Trondheim med god samvittighet å handle inn til en leilighet som vi faktisk skal flytte inn i. 

 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

 

Likes

Comments

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

 
 
⋅ E N J O Y ⋅

God morgen dere! I dag begynner jeg ikke på jobb før halv 12, så da grep jeg sjansen og lagde en ordentlig god frokost. Jeg elsker å ha slike morgener, og jeg skulle gjerne hatt dem oftere. Dagen i dag kommer til å bli utrolig lang føler jeg, og ikke på den positive måten heller. Jeg har jobb til halv 7, så jeg rekker nok ikke å nyte det fine været vi fikk i dag. Akkurat nå sitter jeg hjemme i sofaen med frokosten akkurat spist opp og Netflix i bakgrunnen. Når slike morgener byr på seg er jeg aldri sen å gripe dem. Det er forresten noe spennende jeg vil fortelle dere. Jeg har ønsket meg noen håndduker fra Zara Home nå i nesten ett år, og her om dagen fikk jeg mail om at de skulle ha salg på nettsiden sin. Jeg føler at Zara Home aldri har salg, og jeg måtte bare gripe sjansen. Så nå venter jeg spent på hånddukene jeg har bestilt og en ny oversized skjorte for late søndager. Det er kanskje ikke så spennende for dere, men ahh som jeg gleder meg. Jeg kjenner at motivasjonen til å blogge nå er helt på topp, så jeg føler virkelig at dere har mye å glede dere til. Nå er det forresten bare en uke til jeg har ferie i to uker og Mats kommer hjem på sommerpermisjon fra militærpolitiet. Jeg får faktisk nesten ikke sove om nettene så mye som jeg gleder meg. Den siste uken har jeg nesten ikke hørt fra han, så den permisjonen er utrolig etterlengtet. Håpet er at jeg har fått sertifikatet til han kommer hjem. Jeg har oppkjøring på mandag, og jeg er egentlig utrolig spent på utfallet. Nå skal jeg kle på meg og dra på kafe før jeg kommer jeg avgårde til jobb. Hvordan liker du å tilbringe slike morgener? 

 

 

Likes

Comments

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb2 preset

 

⋅ H O M E  S P A ⋅

 

I dag tenkte jeg å dele med dere mine go-to når jeg skal i badekaret. Det er mye som er deilig å unne seg når en skal ta et bad, enten det er en badebombe, bobblebit, en ansiktsmaske, eller noe annet. Noen av disse produktene går jeg aldri uten, og det var disse jeg tenkte å dele med dere. Er det noe jeg kommer til å savne de neste årene, så er det badekar. Det er så avslappende og en så fin måte å unne seg selv noe godt. I dette innlegget er det dessverre ingen boblebit, badebombe eller olje fra Lush, selv om det er store favoritter. Jeg har brukt så mye av disse i det siste, men orker rett og slett ikke bestille nytt siden jeg snart skal flytte og ikke kommer til å kunne bruke det. Her jeg bor er det best badekarsesong om vinteren (om jeg kan kalle det det). Dette er rett og slett fordi ellers på året er det lyst ute, og ingenting er vel bedre en et mørkt bad med stearinlys? Vell, her kan jeg ikke gjøre dette store deler av året, rett og slett fordi vi har det lyst hele tiden. Det er faktisk noe jeg gleder meg aller mest til med vinteren. Resten av året gjør jeg det beste ut av det, og det blir ganske bra da også! 

 ⋅ P R O D U K T E N E ⋅

 

Er det noen produkter jeg aldri går uten, og som jeg kjøper eller kommer til å kjøpe gang på gang, så er det disse:

 ⋅ Hårkuren fra Joico har jeg mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har kjøpt ny, og den er bare helt fantastisk. De har flere i K-PAK serien sin, og jeg pleier å rullere litt på hvilke jeg bruker. Proteinkuren er definitivt best, men jeg måtte bare teste ut denne som var ny da jeg kjøpte den. 

⋅ Denne utrolig gode rensesjampoen fra Redken er gull verdt. Jeg bruker den som oftest sammen med en god fuktighetsgivende kur, da den har en tendens til å gjøre slik at håret føles litt tørt. Den kvitter seg med produktrester og gjør at håret føles så rent. Begge disse produktene skal virke en stund, så de er perfekte til bruk i badekar. De kan selvfølgelig brukes i dusj også, men jeg har aldri tålmodighet der til å la de virke helt ferdig. 

⋅ Jeg tror dette er tredje gangen jeg har nevnt dette produktet, så jeg skal ikke si så mye om det. Det er selvfølgelig min favoritt ansiktsmaske fra Lush, Mask of magnaminty. Den er så utrolig god!

 

 

Likes

Comments


 

⋅ ⋅ ⋅

 

I dag tenkte jeg å dele min liste på ting jeg ønsker å gjøre i løpet av tjueårene mine. Jeg føler at det er viktig å sette seg slike mål i løpet av livet, selv om ikke alle nødvendigvis blir utført før "tidsfristen". Det er så lett å utsette slike ting og jeg føler det er en fin måte å holde styr på det en ønsker å gjøre eller oppleve. Hvilke ting ønsker du å gjøre eller oppleve i løpet av de neste ti årene? 

 

⋅ T H E  L I S T ⋅

 1. Travel to Bali. Vi tenker faktisk å dra på en ferie til vinteren eller våren når Mats kommer fra militæret for å feire endt tjeneste. Om turen går til Bali er usikkert, men jeg håper på det. 
 2. Get a new family member. Når vi flytter til Bodø er sjansen liten for at vi kan ta med Theodor. Vi ønsker å hente han med oss hjem så snart som mulig, når vi finner leilighet hvor det er tillatt. Når det skjer, ønsker vi å kjøpe Theodor en ny kompis. Vi har faktisk allerede bestemt oss for rase. 
 3. Bli ferdig med utdannelsen min. Jeg begynner nå til høsten på universitetet og håper å være godt ferdig med det jeg skal gjøre i løpet av de neste ti årene. 
 4. Ta sertifikatet. Dette punktet er jeg nok ferdig med i god tid til jeg fyller tjue år. Jeg har faktisk oppkjøring på mandag (!!), men er utrolig redd for å stryke. 
 5. Flytte inn med sammen. Det er faktisk helt utrolig. Til januar når Mats er ferdig i militæret har vi faktisk vært sammen i fire år. Tenk det, fire år sammen uten å være ordentlige samboere. Så det er noe vi absolutt skal få unnagjort så snart som mulig. 
 6. Ta et fotokurs. Dette er noe jeg alltid har ønsket å gjøre. Jeg føler at jeg mestrer det ganske greit, men det hadde vært så gøy å fått litt skikkelig opplæring. Å ta bilder er noe jeg alltid har likt å gjøre. 
 7. Dra på ferie alene. Jeg har så lyst til å dra på en ferie alene. Det er noe jeg alltid har ønsket å gjøre. 
 8. Bli flinkere å male. For dere som vet hvem jeg er vet dere at jeg maler mye med akvarell. Jeg kan en del om det, men å bli skikkelig flink hadde vært så gøy. 
 9. Dykke. Dette punktet har jeg så lyst til å gjøre. Det virker utrolig skummelt, men også så uforglemmelig og vakkert. 
 10. Bake mere. Jeg elsker å bake alt mulig. Det blir som regel litt glemt bort i perioder, så dette ønsker jeg å gjøre oftere. 
 11. Gifte meg. Dette punktet er ikke et must, men det hadde vært så fint å gjøre.
 12. Ta min første tatovering. Jeg har faktisk time til dette i sommer, så jeg regner med det blir før jeg blir tjue, men jeg regner det med. 
 13. Begynne på BSU-kontoen min. Den er oppe og går, men foreløpig står det ingen saldo der. Det er rett og slett fordi jeg har prioritert pengene mine annerledes i år. Så dette skal jeg begynne med snarest. 
 14. Finne ut av hva jeg ønsker å gjøre. Jeg vet jo hva jeg vil, og ønsker å utdanne meg til det. På den andre siden vet man liksom ikke før en har prøvd, så dette ønsker jeg å ha full kontroll på i allefall. 
 15. Flytte. Dette skal jeg jo til høsten, men håpet er å flytte enda lengre sør i landet. 
 16. Bli organisert. Jeg er en total kontrollfrik, men å være gjennomført organisert i livet mitt er noe jeg vil bli flink til. 
 17. Bli et A-menneske. I grunnen er jeg godt på vei, og ønsker å bli ordentlig flink til å stå opp tidlig. Jeg elsker å få med meg hele dagen.
 18. Få motivasjon til å trene. Jeg bor i Lofoten, men hater å gå på fjelltur. Dette ønsker jeg virkelig å endre på.
 19. Ha en sunn livsstil. Spise riktig, trene og være frisk er noe jeg vil prøve å bli enda mer fokusert på. 
 20. Få drømmejobben. 

 

 

Likes

Comments

 

Jeg kjøpte denne masken da vi var på ferie og ble så solbrent at vi trengte noe å kjøle oss ned med. Den var utrolig deilig og kjølende, men etter turen ble den litt glemt bort og bare brukt i badekaret. Den siste uken har jeg tatt frem denne masken og faktisk brukt den hver kveld. Det som er så deilig er at den er ikke for mild og ikke for sterk, så den går fint an å bruke ofte. Jeg er så overrasket over at jeg ikke har innsett hvor fantastisk den er! Huden min er nesten helt fri for urenheter og det er så utrolig deilig å ende dagen med en ordentlig maske. Dere som kanskje leste bloggen min før vet at jeg elsker Lush, og denne er blitt en stor favoritt. 

 

 

Som mange av dere kanskje vet bruker Lush ferske ingredienser, og siden vi kjøpte denne for ganske lenge siden har den absolutt gått forbi sin best før. Når det er sagt kaster jeg aldri ting så lenge det ikke har endret farge, lukt eller at konsistensen blir merkelig. Det eneste som har skjedd med denne er at jeg bruker litt vann til å gjøre den mykere. Enn så lenge går det bra, men jeg er så giret på å kjøpe en ny og bruke den for fult. Det er normalt at slike produkter mister litt effekten over tid så jeg kan ikke engang drømme om hvordan den egentlig er. Jeg bruker foresten alltid en egen kost til å påføre masker, og et ekstra tips er at agurkskiver på øynene er så utrolig undervurdert og deilig.
 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

Likes

Comments

Nå begynner flytting å nærme seg med stormskritt. Vi driver å leter etter leilighet, men håper på kontrakt fra Studentsamskipnaden. Jeg har faktisk bare to uker igjen på jobb før Mats kommer på langperm og blir i hele to uker (!!). Da tenkte vi å kjøre ned til Trondheim på IKEA og kjøpe inn diverse. Den originale planen var å dra på en ferie, men vi flytter den til i vinter/vår. Da tar vi den som en feiring på endt tjeneste for han. 

. . .

Så nå sitter jeg her, hver dag og gleder meg som et lite barn. Dette året har vært så utrolig bra for økonomien min så det blir deilig å kunne innrede litt ordentlig når vi finner leilighet. Vi har allerede begynt å se på ting vi ønsker å kjøpe, og jeg har faktisk kjøpt inn en del også. En av tingene gleder jeg meg sånn til å vise dere. Jeg tenker at jeg nesten må lage et eget innlegg om den, for jeg er faktisk så utrolig fornøyd. Jeg bestemte jeg for å lage et lite innlegg om mine beste tips til planlegging når det gjelder flytting. Selvfølgelig i denne omgang når alt skal kjøpes inn, og en ikke eier så mye fra før. Disse innleggene pleier å drøyes ut i det uendelige, så jeg skal prøve. å holde det kort og godt. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

⋅ Gå til innkjøp av en notatbok du virkelig vil bruke. Jeg fant denne boken som var så utrolig søt at eg bare måtte kjøpe den. Det er noe jeg absolutt ikke angrer på, for den brukes så mye for tiden. Jeg føler at key til inspirasjon og effektivitet er å gjøre det med ting og i et miljø en liker. 

⋅ Lag en liste over alt du trenger. Da mener jeg virkelig alt, uansett om det er noe du har eller ikke. Da kan du krysse av det du har kjøpt inn og ha en god oversikt over hva du har. 

⋅ Et budsjett er virkelig et must. Her kan det være lurt å lage budsjett på hver enkelt ting på listen du har, for så å se på den totale summen og finne ting du kan kutte på derfra. 

⋅ Vær obs på gode tilbud. Dette gjelder uansett om du ikke har funnet de større tingene først. Jeg har funnet en del på utrolig gode tilbud, selv om vi ikke har leilighet enda. På denne måte sparer jeg penger på sluttsummen, selv om det er skummelt å kjøpe ting uten boplass. 

⋅ Se etter brukt interiør. Her er det mye å spare! Sider som finn.no og Tise er utrolig flotte sider med utrolig mye bra til en god pris. Enkelte salgsgrupper på facebook er også lure. Her får du også opp i feeden din når det legges ut noe, så det er lettere å følge med om det er noe spesielt du leter etter. Et pluss med dette tipset er jo at det er så utrolig mye mer miljøvennlig enn å kjøpte nytt. 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jeg gleder meg sånn til å (prøve) fortsette å blogge! Det er virkelig noe jeg har savnet og jeg trengte en liten dytt. Da jeg skulle lage dette innlegget merket jeg hvor mye jeg har savnet kameraet mitt og bloggen. Gled dere ♥

Likes

Comments

 

 

 

Denne sitronterten er så utrolig god! Nå som sommeren er i anmarsj tenkte jeg å dele denne oppskriften med dere, og den må bare nytes i varmen. Et lite tips er å ha på marengsen dagen den skal spises, da eggehvitene har en tendens til å skille seg ut av marengsen om den står. Den kan også lages enten i stor paibunn eller i små porsjonsbunner. 
 

INGREDIENSER

300g hvetemel 

200g smør

100g melis

1 egg

2 dl sitronsaft

160g sukker

2 egg

6 eggeplommer

1ss maisenna

120g smør

4 eggehviter

40 + 140g sukker

 

SLIK GJØR DU

Paibunnen

Bland hvetemel, smør og melis i kjøkkenmaskin til det er godt blandet. Tilsett så egget og la maskinen jobbe til det er blandet til en jevn deig. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minimum 1 time. 

Lemon curd

Ta frem en kjele og ha i sitronsaften, sukker , egg, eggeplommene og maisenna. Visk sammen og kok det i ca. 30sekunder. Ta av kjelen og tilsett smøret. Hell over bunnen og la det avkjøle seg i ca. 2timer. 

Marengs

Pisk sammen egg og 40g sukker til en halvstiv marengs.Tilsett resten av sukkeret og pist på høy hastighet til den er helt stiv. Bruk enten slikkepott eller sprøytepose til å ha marengsen på terten. Bruk en gassbrenner til å gyldne marengsen (evt. sett terten inn i ovnen på høy varme i kort tid). 

 

ENJOY

 

Likes

Comments