USA, VARDAG

Jag & Maddy ute i det fina vädret idag, hur söt är hon inte? Älskar vintern här! Tänk om det var såhär blått på himlen hemma ungefär varje dag under denna årstid, inte skulle man bli deprimerad av mörket då inte... Men visst längtar man till sommaren, uppleva de månaderna här kommer bli så härligt då det är väldigt varmt och värmen håller i sig långt in på hösten.

Nu har jag precis lagt barnen, första gången jag lägger de helt själv faktiskt då föräldrarna alltid är hemma. Idag var dock ett undantag! Imorgon planerar jag & Sofia eventuellt en liten playdate med våra ungar, skönt med lite variation i vardagen. Denna vecka har varit riktigt skön. Röd dag i måndags och fick jobba en väldigt kort dag, på kvällen åkte jag, Jolin, Madde och Sofia och åt på någon asiatisk restaurang som var riktigt gott.

Igår åkte jag äntligen till banken, öppnade upp ett amerikanskt konto & fick ett bankkort! Nu fattas bara körkortet (som jag måste ta innan mars), och sen är jag helt klar med sådana saker. Nu ska jag fortsätta med mina yogadagar som jag nämnt tidigare, underbart skönt.

Likes

Comments

Lördag idag, ännu en hel vecka har gått. Jobbat som vanligt från måndag till fredag denna vecka, helt slut faktiskt även fast det inte är världens mest ansträngande jobb så blir man väldigt trött. Har varit här i över en månad nu, hur sjukt är inte det?

På kvällarna under veckan har jag sysselsatt mig en del. I måndags hade vi ett "Au Pair-möte" eller vad man ska kalla det. I onsdags körde några utav oss svenskar ett julklappsspel, sådär några veckor efter jul! Mysigt var det iallafall även fast jag förlorade nästan alla mina paket haha...

Igår under kvällen åkte vi hem till Sofia där vi skulle starta helgen med en film, underbart skönt med fredag. Imorse ringde klockan runt halv 7, Marni frågade igår om jag ville hänga med till ett ställe som heter Skyzone. Det är ett ställe med massa trampoliner/studsmattor som man kan hoppa runt på (låter ju inte så himla spännande haha) och just den här tiden hade de ett timmes långt träningspass med instruktör och massa övningar. Det var verkligen hur kul som helst att prova på, och jobbigt! Man använder verkligen hela kroppen när man hoppar studsmatta, så väldigt bra träning. Jag ska verkligen försöka gå på det flera gånger!

Just nu ligger jag utslagen i sängen, och har gjort det sen jag kom hem från en lunch med Jolin på Snooze. Ett väldigt populärt ställe här där det finns frukost/brunch/lunch, fööör gott var det och ville spy på en gång vi gick ut därifrån. Nu ska jag njuta av ledighet, lördag och av att bara vara genom att leta flygbiljetter hem till Sverige i juni!


Likes

Comments

Bilder från Pinterest.

Har nu nästan läst klart Michaela Fornis nya bok, där det skrivs en hel del om Yoga. Har testat på denna träningsform förut, men efter att jag läst boken och min värdmamma här är helt fast för det så skulle jag verkligen vilja prova igen. Har tränat några gånger här borta, problemet är att där vi bor så är luften helt annorlunda än hemma i Sverige, den är så mycket torrare så man blir andfådd av vad man än gör men förhoppningsvis vänjer jag mig snart! Men på tal om yoga, har hittat ett träningsprogram på youtube som är under 31 dagar som jag tänkte prova, får se om jag fastnar för det eller inte!

Likes

Comments

USA

Imorse tog vi bilen till Colorado Springs som ligger ungefär en timme från där vi bor. Jag, Jolin, Madde och Sofia! Vi hade verkligen beslutsångest vart vi skulle åka men tillslut så hamnade vi vid Garden of the Gods. Bilderna talar ju för sig själva hur fint det var, verkligen imponerad!

Likes

Comments

USA

Förra helgen var det ju som sagt nyår! Tanken var först att vara här hemma då familjen skulle ha en ''fest'' med nära vänner och deras familj, även Jolin kom hit. Men eftersom de gick och lade sig ganska tidigt åkte vi in till Denver för att fira tolvslaget där! Blev faktiskt glatt överraskad då det var väldigt mycket folk, härlig stämning, musik överallt och raketer. Aldrig firat nyår i en storstad förut men det var en upplevelse! Var även väldigt tacksam dagen efter då vi kom i säng tidigt och inte druckit mycket så man slapp bakfyllan.

Veckan har mestadels bestått av jobb. Har varit väldigt trött då jag inte sovit mycket alls heller, men nu är det helg igen och ser väldigt mycket fram emot att få sova länge imorgon!

Under kvällen idag så åkte jag och Jolin till en bowlinghall för att äta mat & såklart spela. Väldigt mysigt och god mat, perfekt start på helgen!

Likes

Comments

View tracker

Vad var din största tabbe 2016?

Hmm min största tabbe under året... Alltså gör väl misstag varje dag, men har faktiskt inte lyckats gjort något "stort" under årets gång vad jag kommer ihåg. Något som jag gjorde nyligen dock är väl att jag tankade fel i mammas bil & var tvungen att ringa efter bärgare och få bilen till verkstaden, det är väl det haha...

Vilka ser du som de största händelserna under året?

Eftersom att det var 97ornas tur att ha studentår så måste det vara studentveckan som var den största händelsen under 2016! Redan gått ett halvår, det är sjukt. Under veckan hann vi med en hel del fester, bal, min födelsedag (som jag faktiskt inte kommer ihåg så väl då fokuset låg på helt andra saker) och till sist studentdagen.

Kick off-festen för att starta igång veckan...

Bal i Färna.

Studentdagen den 11 juni.

Har du blivit bättre på något?

Några saker jag verkligen har blivit bättre på är att VÅGA! Har liksom alltid varit rätt social & inte rädd för att prata med nya människor, men att åka till ett helt nytt land med ingen jag känner hemifrån var verkligen läskigt. Men jag vågade åka, utan något skyddsnät i närheten. Något annat jag blivit bättre på är att acceptera att allt kanske inte blir så bra som jag förväntat mig och därefter släppa det, för allt blir inte alltid som sina förväntningar.

Vad var extra dåligt med året?

Hemska sjukdomar som min familj har varit tvungna att gå igenom, men som tur var så slutade det bra.

Vad var extra bra?

Så svårt att välja några få bra saker! Men något bra från den förra punkten var att det vi fick gå igenom med sjukdomen var att det slutade positivt. En annan sak är att jag har insett hur mycket stöd & kärlek jag har hemifrån, även här såklart men vilka underbara människor jag har omkring mig!

Lärde du känna några nya människor?

Så mycket nya människor! I början av året umgicks vi i klassen mycket mer med varandra, vi festade tillsammans, hade myskvällar osv. I somras började jag även umgås med fler på grund av jobb, och nu när jag är här så har jag lärt känna fler & fler!

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?

Arbetade inom barnomsorg under hösten, något jag verkligen tyckte om men som jag inte tror är något för mig i framtiden. Åkte utomlands på egen hand, körde bil i ett annat land, flyttat hemifrån under ett år. Finns säkert så mycket annat också!

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Gustav, varje dag. Och min familj & vänner såklart!

Vad var din största framgång på jobbet 2016?

Att jag fick jobba så mycket under hösten som jag ville kanske utan fast jobb? Fick jobba verkligen varje dag om jag ville det, plus ett vikariat under några veckor. Om jag inte skulle åka utomlands hade jag förmodligen börjat plugga eller försökt skaffat mig ett lite "seriösare" jobb, men kändes onödigt att påbörja något seriöst för att sedan säga upp sig eftersom att USA varit min plan länge efter studenten.

Största framgång på det privata planet?
Haft mod till att göra förändringar i vardagen, tror man behöver det för att utvecklas själv och lära känna sig själv till fullo. Min självständighet har verkligen blivit bättre, är inte rädd att vara själv längre som jag var förut. Inte lika beroende att vara runt folk som jag är bekväm med utan har verkligen försökt klara mig på egen hand, detta kan dock bli mycket bättre och något jag tror kommer utvecklas enormt under året.

Vem saknade du?

Har upplevt saknad på ett helt annat sätt än förut under slutet av året, så kan säga att jag har saknat/saknar hela min umgängeskrets hemma.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Försöka att fortsätta utveckla min självständighet mer. Få bort mina tankar som övertänker, är verkligen expert på att övertänka saker, som jag måste få bort! För det gynnar mig verkligen ingenting, den energin som jag lägger på att övertänka kan jag lägga på andra, roligare saker. Något annat jag hoppas jag kommer göra annorlunda, eller rättare sagt mer är att resa och upptäcka mer nya saker.

Tror du 2017 kommer bli lika bra?

2016 har faktiskt varit extremt bra, har verkligen mått så bra! Så det blir svårt att toppa, men genom att vara på resande fot så kommer jag nog lyckas!

Vad kommer du sakna från 2016?

Min vardag kanske? Var väldigt bekväm med min vardag under året, kanske skulle varit bättre om jag hade ett fast jobb på slutet men jobbade gjorde jag ju iallafall. Ja vardagen tror jag!

Vad önskar du att du gjort mer?

Njutit & tagit vara på dagarna mer! Och sparat pengar haha... Även fast jag har varit väldigt duktig på det! Men skulle nog velat gjort det mer ändå.

Vad spenderade du mest pengar på?

Kläder, mat & BENSIN! Blir så när man bor i en annan stad än pojkvän/vänner gör & jobb.

Och så slutligen; dina planer inför 2017?

Planerna jag har nu är främst att vara här i Denver i ett år. I mars åker jag och Jolin till San Diego. I april kommer förhoppningsvis Gustav hit, sen åker jag hem i juni och träffar alla och får vara med på Gustavs student. Det är vad som är planerat just nu sen kommer jag förmodligen skaffa mig fler planer under tiden som jag ser fram emot!

Vad vill du säga till dig själv inför 2017?
Njut av tiden i USA till fullo! Träffa nya människor, lär dig det engelska språket så gott du kan. Spara pengar till resor och upplevelser. Res & upptäck så mycket som möjligt. Och övertänk för guds skull inte!


Likes

Comments

Beskriv året med tre ord.

Lärorikt, lyckat och glädje.

Bästa köpet?

Hmm bästa köpet? Det materiella bästa köpet är garanterat min Macbook. Men sedan har mycket pengar gått till resor & upplevelser med min familj, pojkvän & vänner. Något annat som varit en stor kostnad under 2016 var studenten, vill inte veta hur mycket pengar jag lade ut under det sista halvåret i skolan. Men känner att pengarna har ändå gått till saker som gjort året så himla bra.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2016?

Din tid kommer med Håkan Hellström, lyssnade mycket på den under sommaren, studenten och främst kring hans konsert i juni. Har lyssnat på väldigt mycket "glad" musik, mycket musik som Gustav lyssnar på då han lyssnar konstant hela tiden (som jag för övrigt kunde störa mig på förut men nu skulle jag faktiskt göra allt för att få lyssna på det tillsammans med honom). Men en annan låt som verkligen får mig att tänka på 2016 är "Chemicals" med Tiesto... Så mycket student med den låten.

Vem har du umgåtts med mest?
Den jag umgåtts mest med är såklart Gustav! Inte så konstigt när vi sovit tillsammans ungefär varje dag från dagen vi började umgås och spenderat väldigt många dagar & kvällar tillsammans efter jobb/skola. Har umgåtts mycket med mina kompisar också såklart, jag och Sabina åkte ju exempelvis till Grekland under sommaren!

Har du haft ett förhållande under 2016?
Yes!

Vart reste du under 2016?
Har hunnit med väldigt många resor faktiskt, både inom Sverige och utanför. Åkt till 3 olika länder, 2 jag varit i förut men ett helt nytt.

I januari åkte jag och Gustav till Göteborg för att spendera en helg där, sjukt att det snart är ett helt år sedan. Vi sov där i 2 nätter och hade en väldigt mysig weekend.

Nästa trip var ner till Värmland för bröllop. Jag, pappa och farmor åkte dit då min kusin Veronica skulle få gifta sig med sin Jacob. Själva bröllopsdagen var väldigt kul med massa mat, dans och själva ceremonin.

I början av juni blev det ännu en resa ner till Göteborg, men då med mamma till min moster och hennes familj. Vi tillsammans med min moster hade köpt biljetter till Håkan på Ullevi & VILKEN KVÄLL! Perfekt väder, fullsatt arena och bara så bra. Detta är verkligen något jag saknar.

Mitt i allt jobb under sommaren så lyckades jag och Gustav få ihop en liten resa till Varberg & hans farmor och farfar. Andra året vi har varit där nu och hoppas verkligen det blir fler!

Nästa resa på tur var resan med Sabina till Ios, även denna är en som vi har gjort 2 år i rad. Skulle inte säga nej till att åka dit igen.

I studentpresent fick jag en resa till London av Gustav, i oktober åkte vi dit och hade det verkligen super. En weekend i ett annat land än Sverige/England ska absolut göras tillsammans!

Upptäckte nu att jag hunnit med en hel del mer. Men den största av alla är nog den jag är på precis just nu!

Likes

Comments

USA

Hur fint är det inte här? Synd att jag inte får fin bild på bergen härifrån då de är för långt bort att ta bild på, men i verkligheten så är utsikten oslagbar.

Likes

Comments

USA

Bild på våra julstrumpor här hemma som tomten lägger paketen i när han kommer över natten mellan julafton & juldagen...

Två bilder från en långpromenad under helgen, det är så varmt när solen skiner!

Är det inte sjukt hur man går runt och längtar efter en/två dagar hela december & så är de över sååå fort? Nu har jag fått uppleva en amerikansk jul också! Vi firade ju idag en dag senare än i Sverige och kan faktiskt erkänna att i lördags då det var julafton så var det extremt jobbig, ville faktiskt inte vara någon annanstans än hemma i Sverige med familjen. Känns hemskt att säga att jag är lättad över att just den dagen är över, men det är endast på grund av saknaden. Nästa år ska jag fira en traditionell jul hemma! Dock är jag så tacksam över familjen jag har hamnat i, min värdmamma stod och försökte göra hemmabakade, svenska köttbullar till middagen på lördagen för att jag skulle känna mig lite mer som hemma, hur sött är inte det?

Juldagen var dock helt tvärtom! Fick så mycket fina & välbehövda julklappar, saker som jag inte hunnit köpa själv här, men som jag nu inte behöver köpa. Blev så glad att de uppskattade mina julklappar jag hade köpt till dem också! På eftermiddagen åkte vi till deras släktingar och åt god mat & tittade på amerikansk fotboll (förstår fortfarande ingenting utav sporten men jag försöker låtsas vara engagerad ändå). Jättemysig kväll blev det och kände verkligen att hemlängtan vände just efter den dagen!

Nu ska jag göra mig iordning för en middag med Jolin på The Cheesecake Factory.

Justja, glömde berätta att jag och Jolin nu har bokat en resa till San Diego den 16 mars. Eftersom att vårt Au Pair - företag vi åker med kräver att vi pluggar här borta en viss mängd timmar så tyckte vi att det var perfekt att åka i väg någonstans & studera! Hur skönt? Verkligen kul att ha något speciellt att längta till.

Likes

Comments

Tänkte göra en Bucket List på vad jag vill göra här under mitt år som Au Pair, så får vi se vad jag hinner med (och vad jag hinner spara pengar till att göra haha). Komner självklart lägga till saker allteftersom & fylla i när jag gjort olika punkter.

Att se/besöka, både städer & delstater: 

(x) New York

(x) New Jersey

(x) Empire State Building

(x) Time Square

( ) Mount Rushmore i South Dakota

( ) Los Angeles

( ) Miami

( ) San Fransisco (Ex: Golden Gate)

( ) Hawaii

( ) Grand Canyon, Arizona

( ) Las Vegas

( ) Mexico

( ) Chicago

( ) Hollywood-skylten

( ) Besöka minst 6 delstater

( ) Se ett ställe där någon utav Gossip Girl eller The O.C spelades in.

Att göra: 

( ) Gå på en basketmatch

( ) Se en amerikansk fotbollsmatch

( ) Träffa en kändis

( ) Fira jul

( ) Fira 4th of July

( ) Fira halloween

( ) Fira nyår i USA

( ) Köra bil

( ) Ta ett amerikanskt körkort

( ) Gå en collegefest

( ) Åka på en spontan resa

( ) Gå på en festival

( ) Äta på Cheesecake factory

( ) Åka på roadtrip

( ) Studera i USA

( ) Shoppa under Black Friday

Delstater jag har besökt: 

New York

New Jersey

Colorado


Likes

Comments