Har flera gånger försökt få till en kladdig nyttig kladdkaka som inte blir torr. Äntligen har jag fått till den! Smakar mkt choklad och den är kladdig! Både god varm och kall!

Den är gjord med bl.a. Fibersirap från nutrinick, mörk sockerfri choklad från Cloetta ( bästa sockerfria chokladen) och gourmet PRO från star nutrition

Ingredienser:
50 g mörk sockerfri choklad (vill du ha den sötade ta mjölkchoklad)
50 g fibersirap clear från nutri nick
2 dl äggvita
30g gourmet PRO mint choklad (eller vanligt choklad casein)
20 g kakao
12g kokosmjöl
14g mandelmjöl
110g sötströ från Ica gott liv

Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält chokladen och fibersirap i en kastrull.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop.
4. Häll över smeten i en form med bakplåtspapper.
5. Sätt in i ugnen i 10-12 min.
6. Ta ut och låt svalna lite, servera till exempel med en skopa add icecream hade tyvärr ej det hemma!

Näringsvärde per bit av 8:
Kalorier:
90
Fett: 4,3 g
Kolhydrater: 13,4 g
Protein: 7 g


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Heej guys!
Är precis klar med ett axel, bröst och triceps pass som gick suveränt!
Innan de blev de 4h jobb, rätt så lugnt idag hade endast 5 barn. Dock jämför man med de andra dagarna denna vecka var de mkt hahaha!

Känner mig i alla fall mkt bättre psykiskt idag. Inte lika deppig och ångestfylld. Så en bra början på dagen och hoppas resten av dagen fortsätter på rätt väg!

Dagens pass:
Sittande Axelpress
: 5x10-12 10 kg hantlar
Superset
90 graders lateral raises: 5x15-20 5 kg hantlar

Arnold press
: 4x10-12 5 kg hantlar
Superset
Front raises varannan arm: 4x20 7 kg hantlar

Baksida axlar med rep: 1x15 28,5 kg 3 dropset x 12 på varje (34,2 kg, 28,5 kg, 22,8 kg)

Lutande bröstpress: 4x12 10 kg hantlar
Superset
Lutande hantelflyes: 4x10-12 7 kg hantlar

Bröst press maskin: 3x15 25 kg

Triceps pushdowns med rep
: 5x10 17kg
Superset
Triceps extension med rep: 5x10 17 kg

Triceps pushdowns med stång: 2 dropset x 10 på varje (28,5 kg, 22,8 kg, 17,1 kg)

20 min pw på hög lutning

Likes

Comments

Sitter just nu i receptionen och käkar lunch, kyckling och grönsakswok med ris (smaksatt med b.la grön curry pasta och soya) efter ett benpass på sats kompassen. Fick en provvecka så tänkte de kunde vara kul att testa. Dock var mina förväntningar väldigt stora och så bra var det ej. Visst bra men skulle inte säga bättre än nw Almedal och sats är mkt dyrare så inte värt pengarna men kul att testa och passet gick super!

Efter gårdagens försök som resulterade i tårar gick detta riktigt bra, revansch! 10 set knäböj där jag fick till två 8:or på 60 kg, har bara fått till 5:or utan passning och en 7:a med passning (med hjälp på de 2 sista repsen). Så de flöt på riktigt bra med sedan mkt högreps på liggande benpressen och avsluta med lite mage för energin fanns kvar!

Detta fick mig i alla fall på bättre humör. Dock så känner jag mig fortfarande väldigt nere, vet inte vad de beror på riktigt. Dock tyvärr har jag en tanke, mörkret. Alla mina återfall har skett på hösten/vintern. Så måste vara extra uppmärksam och kämpa på.

Lunchen såg likadan ut dock i en matlåda inte lika Fancy haha!

Dagens pass:

Knäböj
: 1x15 40 kg 1x12 50 kg 1x10 55 kg 2x8 60 kg 3x10 55 kg 2x15 50 kg

Liggande benpress: 1x20 130 kg 1x20 140 kg 1x20 150 kg 1x18 160 kg 1x18 170 kg 1x15 180 kg 1x12 190 kg 1x10 200 kg

Legextension: 1x20 40 kg 2x10 vanliga (50 kg) + 5 med 5 sek paus (45 kg) 1x10 50 kg 1 dropsetx10 på varje (45 kg, 40 kg, 35 kg)

Utfall i Smith: 1x15 per ben 40 kg 2x15 per ben 54kg 1x20 per ben 49 kg

Smala sittande benpress: 1x30 100 kg 1x20 reps 100 kg + 20 reps 110 kg + 20 reps 120 kg 1 dropset x 20 reps på varje (120 kg, 110 kg, 100 kg)

Sittande legcurl: 5x12 30-35 kg
Superset
Liggande legcurl: 5x12 25 kg

Gående utfall med 20 kg stång: 2x20

AB crunch bench: 5x15 med paus 10 kg
Superset
Hängande leg raises: 5x20

Rotary torso: 3x15 25 kg
Superset
Vikt åt sidan: 3x20 20 kg

Likes

Comments

Godmorgon!
Sitter just nu på bussen påväg till Stina för samtal.
Känns skönt att få prata efter gårdagens piss dag, igår var de kämpigt men idag har jag bestämt mig för att de ska bli annorlunda.

Efter samtalet drar jag direkt till gymmet för ett nytt försök till ett benpass. Igår var tanken ben men jag började och ångesten tog över, fortsatte lite med annat (som jag ångrar grovt idag) så de gjorde väl inte måendet bättre för då fick jag skuldkänslor. Som tur insåg jag tillslut vad jag höll på med och slutade!

Men igår var igår, idag är ny dag med nya tag. Igår var kämpigt men idag vinner jag!

Gårdagens frulle, dock samma idag blir det men de är nerpackat i väskan hahah!

  • 261 readers

Likes

Comments

Igår vart en tuff dag, jag har haft mkt jobbiga tankar. Burit på en stor sten i bröstet och bara känt mig väldigt deppig. Sedan kommer tankarna, kommer detta fortsätta? Kommer jag ramla tillbaks? Men alla har dåliga dagar, tyvärr och om detta skulle va en början till ett "dåligt mönster", så är de ngt jag kan styra hur resultatet blir.

När man är i "recovery" så kommer man ha dåliga dagar som brukar bli lite extra jobbiga för man är extra känslig och att man ibland ramlar tbx några steg är helt normalt. Men bara för att detta sker så betyder de inte att man kommer falla tillbaka. Jo bestämmer du för att bara släppa allt och sluta kämpa då kommer du falla tillbaka men de är här du bestämmer.

De jobbiga med psykiska sjukdomar är att du själv måste bekämpa sjukdomen, du kan ej operera bort den t.ex. För att bli frisk så måste man gå emot de jobbiga tankarna, säger de "ät inte den mackan" då kämpar du tillbaks och äter den där mackan ändå.

Jag vet att de inte alls är så lätt att bara "göra" men tyvärr är de det som man behöver göra. De kommer inte bli lättare av att vänta (tro mig jag väntade flera år tills jag tog tag i det). Tyvärr så måste du bara gå emot rädslan, kämpa emot även fast ångesten kommer vara skyhög tills en början, du kommer vilja skrika och gråta! Men de kommer bli lättare för varje gång du gör det.

Tänk dig t.e.x första gången du skulle lära dig cykla. Klarade du trampa helt utan att mamma eller pappa höll i sadeln? Skulle tro att svaret är nej! Du ramla några gånger på vägen och fick skrapsår, du var väldigt rädd för att ramla, de var läskigt för de är ngt du inte kunde. Samma sak är de med ångesten, du vet ej hur du ska kontrollera den, så du kanske slutar äta. Nu är de dags att gå emot den, lära dig hantera den, kämpa emot den.

Du kommer ramla tillbaks några ggr, de är okej! Ångesten kommer vara hög, de är okej! Men jag lovar dig detta blir lättare, du lär dig, så länge du inte ger upp!!

Jag har vart på botten, försökt ta mitt liv, inte kunnat bo hemma, ingen livslust överhuvudtaget. Idag är jag faktiskt lycklig (visst har dåliga dagar) jag är inte ett skelett längre, har energi, käkar mat (❤️) är med vänner och familj!

Hur jag tog mig dit? Jag gick emot de jobbiga tankarna och kämpade kämpade, de har tagit ett tag men det går, du måste bara fortsätta kämpa!

Likes

Comments

Hipthrusters: En av mina absoluta favorit rumpövningar, kan verkligen få rumpan att kännas bedövad hahah! Älskar att köra ett superset med raka mark eller liggande benpress (körde de igår fy fan säger jag bara)
Utförande: Du kan göra den i både Smith och med fristång (jag kör i Smith för tkr de är svårt med balansen haha) Lägg dig på en bänk med fötterna ungefär lite utanför höfterna. Ha stången ungefär vid nedre delen av magen. Tryck sedan upp stången och pausa några sek för att verkligen få kontakt och sedan långsamt ner (tänk på att trycka ifrån med hälarna för bäst kontakt i rumpan) och repetera detta önskade reps.

Sumomark: Har länge haft svårt med att få in tekniken här men har äntligen fått till den nu och fy fan vilken kontakt i rumpan jag får!!
Utförande: ställ dig bredare än höftbrett (tänk dig en sumobrottare typ) hur brett du ska stå beror lite på hur rörlig du är och hur långa dina ben är. Men skillnaden på sumo och vanliga mark är att istället för att armarna är utanför benen, är de innanför på Sumomark. Här tänker du likadant som vanlig mark. Hitta en position rakt fram, bak med axlarna, brösta upp dig, spänn magen och ha en neutral rygg (inte för mkt svank och inte böjd rygg), armarna ska vara raka (du ska inte lyfta med armarna, låtsas att de är snören) när du har ställt dig i startposition så börjar du lyfta upp stången nära kroppen, ska bli som en rak linje. När du är i uppe läge ska du stå helt rakt och spänn åt rumpan för att verkligen få kontakt. Sedan går du ner med stången igen och upprepar det från början. (Varje rep ska vara som att du gör ditt första).

Raka mark: raka mark är också helt klart en favorit, denna kan göras med både stång, hantlar, kettlebell och i Smith.
Utförande: Stå höftbrett isär och armarna i samma läge. Ha lite böjda ben, bak med axlarna, brösta upp dig, spänn magen, tänk att armarna är ett snöre inte lyft med dem och ha en neutral rygg. Böj dig sedan fram och tänk på allt jag nämnde förut (hur djupt du ska böja dig fram beror lite på din rörlighet, jag böjer mig inte särskilt djupt för då får jag inte kontakt för jag är för orörlig), sedan så går du sakta upp igen och verkligen spänner åt rumpan.
Tips: Fick tips av Vira att ha två små viktplattor att sätta framsidan av foten på för att få mer kontakt i baksidan.

Gående utfall/statiska utfall: något som bränner i verkligen hela benen är utfall, jag föredrar gående utfall med fri stång men statiska utfall i Smith (kan vara med fria vikter med men har dålig balans) är riktigt svidande med, tkr dock att jag får mer kontakt i rumpan med gående för där trycker du liksom ifrån mer med hela benen och rumpan.
Utförande gående utfall: Använd dig här utav antingen en stång på nacken, kettlebells, hantlar eller utan vikter. Spänn magen, brösta upp dig och fokusera på en punkt längre fram för att hålla balansen. Ta ett steg framåt och gå ner i ett utfall, tryck sedan ifrån med hälen och ta ett steg framåt med andra benet, detta fortsätter du med i önskade reps.
Utförande statiska utfall: Använd dig här utav antingen Smith, fristång, kettlebells, hantlar eller inga vikter. Tänk på att spänna magen och brösta upp dig. Ta ett kliv bakåt och gå ner i ett utfall, tryck upp med hälen och sedan fortsätter du så i önskade reps och byt sedan ben.

Bulgarian split squat: Denna övningen är verkligen en pina för baksidan, bränner rejält!
Utförande: Använd dig här utav en Smith, fri stång, hantlar, kettlebells eller ingen vikt. Tänk på att spänna magen och brösta upp dig. Sätt ena benet bak på en bänk och böj dig ner och tryck ifrån med hälen upp igen. Detta kör du önskade reps och byt sedan ben.

Sumosquats: älskar att använda denna i ett superset eller att köra dropset med den. Brukar oftast köra lägre vikt och hög reps.
Utförande: Använd dig antingen av en Smith, fristång, hantel eller kettlebell. Ställ dig bredare än höftbrett isär och gå ner i en knäböj, tänk på att spänna magen och brösta upp dig. Tryck upp dig igen med hälarna och kör önskade reps.

Gluteus kickbacks i Cable/maskin: En favo att avsluta passen och bara pumpa ut de sista!
Utförande i Cable: sätt antingen ett sådant band som är till för ben/rumpövningar eller om de inte finns kan du använda ett handtag och sätta foten i. Jag brukar stå på en stepbräda eller bänk så jag kan röra benet djupare. Kicka benet helt enkelt upp och pausa några sek så du verkligen känner kontakten. Gör detta önskade reps.
Utförande i maskin: på samma sätt som i Cable fast du gör de i en maskin som på bilden.

Likes

Comments

Selfie med städerskan x)

Hej guys!
Går just nu på trappan efter ett riktigt bra rygg och bicepspass!
Där fick till ett pb i mark sedan min skada, ett rep på 90 kg, så de går framåt i allafall!

Resten av passet gick riktigt bra, fick så jäkla bra kontakt! Avslutade med lite biceps också inte gjort de på länge men känner att de är lite för små xD

Nu blir det snart jobb på nw Frölunda! Så ja mer planer har jag ej!

Dagens pass:
Marklyft
: 2x10 70 kg 1x8 75 kg 1x6 80 kg 1x1 90 kg 1x8 75kg 1x5 75 kg 1x10 70kg

Latsdrag: 5x10 40 kg
Superset
Stående latsdrag: 5x12 23 kg

Stående rodd med stång: 4x10 30 kg
Superset
Bicepscurls med stång: 4x20 16 kg

Hammercurls varannan arm: 4x20 10 kg hantlar
Superset
Liggande Bicepscurls: 4x15 6 kg hantlar

20 min trappa

Likes

Comments

Heej guys!
Är just nu i omklädningsrummet och väntar in jobb efter ett benpass med fokus baksida!
Hade dock lite panik i början av dagen, vakna väldigt sent och sedan missa jag första bussen jag tänkt ta och sedan den bussen jag då tog stannade inte vid den hållplatsen jag skulle gå av vid även fast jag tryckt på stopp... så fick ta en buss tbx.

Så fick skynda mig lite idag, blev mkt superset och lite vila. Ja asså passet gick fruktansvärt bra, sved så mkt att jag nästan börja "gråta" hahaha. Ibland undrar man vad man plågar sig med hahahah!

Nu ska jag dra och passa lite barn!

Dagens pass:
Benpress i släde
: 8x10 120 kg
Superset
Hipthrusters i Smith: 8x15 77 kg

Sumomark: 5x12 60 kg
Superset
Raka mark med hantlar: 5x15 17,5 kg hantlar

Liggande lårcurl: 4x12 1 rep= 1 helt rep + ett halvt 22,7 kg
Superset
Gluteus maskin: 4x20 per ben 49,5 kg

Omvänd gynstol: 3x20 vanliga, 20 LÅNGSAMMA, 20 sek håll

Sittande vadpress: 5x15 25 kg +maskin
Superset
Stående vadpress på stepbräda: 5x30

Likes

Comments

Måndag: mage+cardio
Tisdag:
ben
Onsdag: rygg+ biceps
Torsdag: ben
Fredag: axlar+bröst + mage
Lördag:
ben
Söndag: vila

Likes

Comments

Precis avklarat ett mag och cardio pass, fick bli det för hade lite ont om tid! Men passet gick riktigt bra, mamma var med och klara allt som jag hade bestämt, duktiga hon!!

Nu ska jag göra i ordning mig lite snabbt och sedan blir de jobb!

Dagens pass:
Stående crunches
: 5x15 57kg
Superset
Vikt åt sidan: 5x15 per sida 25kg

Omvänd crunch på bänk: 5x15 5 kg
Superset
Spiderman plankan: 5x 45 sek

Russian twist på lutande bänk med raka armar: 5x30 5 kg
Superset
Leg raises på lutande bänk: 5x15

Mage på roddmaskin: 3x25

20 min pw på höglutning och snabbt tempo

Likes

Comments