När inspirationen för matlagandet brister så går alltid en schysst sallad hem. Ingredienser​ jag försöker att alltid ha hemma med för tillfällen som dessa. 

Romansallad
Purjolök
Gurka
Tomat (Egenodlade är ju bäst (; )
Majs
Avokado
Bacon
Pinjenötter
Balsamico och lite örtsalt.

MUMS.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I fredags firade vi fina Mändy 💗
Det bjöds på snittar (även glutenfria, whop whop), farlig bål, pannacotta och andra trevligheter. 

Lite lördagsarbete stod på schemat och därefter paintball med några kollegor. Fantastiskt roligt! Jag tror jag hade gjort ett bra jobb på stridsfälten😉. Idag har man märken lite här och där... värt de! Här idag har jag storstädat hemma och vid lunchtid kom mamsen, Ella och Nora med lite mat.

Nu ska jag iväg på myskväll hos Tessan. Ha en fortsatt fin söndag.

Likes

Comments

Det är helt sjukt hur mina tomatplantor växer och tar nästan över här hemma i köket. Massvis med tomater med. Dock svårt att få en schysst bild på dom.

Likes

Comments

En skön promenad med Bella efter jobbet gjorde susen. Hösten är ju för jäkla mysig. Hon med för den delen!

Likes

Comments

Efter jobbet igår åkte vi ut några kollegor till vår kära Malin som är mammaledig. Fick träffa hennes lilla dotter Siri som är så söt och även se deras nya fina hus.
En sån glad och snäll liten tjej. Hoppas man har lika tur själv när det är dags.

Ha en fin tisdag.

Likes

Comments

Då var det söndag igen. Idag har vi besökt Kevin och Lisa i deras hus dom för ett tag sedan flyttade in i mitt ute på landet. Mysigt för dom! En annan saknar dock inte att bo så. Möjligtvis när jag är äldre och ha familj som man vill tillbaka. Tills dess trivs jag bra som stadsbo.
Anette hade varit så gullig också och bakat en glutenfri kladdkaka som hon hade med sig. Supergod!

Recept (LCHF) -
200g osaltat smör
200g Marabou 70% choklad
4 ägg
Valfri sötning motsvarande 0,5 dl socker.
Förslag är Xylitol eller Erythritol+Stevia, tex Ica Sötströ.
(Vi hade vanligt socker då det egentligen bara är vetemjölet jag skulle undkomma)
1 tsk vaniljpulver eller 1 krm Dr Oetkers vaniljextrakt

Smält smör och choklad på låg värme.
Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund.
Häll i springform och grädda i 200 grader i 7-8 minuter.
Låt stå kallt, gärna över natten.
Om den ska serveras inom 1-2 timmar höj minutantalet till 10 minuter.
Servera med vispgrädde och valfria bär om det faller en i smaken.

Likes

Comments

Efter lite lördagsarbete i vanlig ordning avslutade jag dagen med min goding Moa. Vin, hämtmat och babbel - helt vår grej och vi gör det bra.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Godmorgon fredag,
Fredag den 13e med. Någon som är skrockfull?
Skönt att man inte är det. Då hade jag inbillat mig allt möjligt och haft en otursdag deluxe!
På tal om deluxe så testade jag en sådan bomb i morse. Detta är något som passar bäst till efter träning givetvis meen jag va så nyfiken på att testa så var tvungen att smaska mig i detta på morgonen. Jag är annars skitkass på att äta frukost och när jag väl gör det är det två kokta eller två stekta ägg. Detta blev med andra ord väldigt maffigt men vad gott!!

Jag mixade -
1 färsk banan,
1 fryst banan,
4-5 fikon,
1 msk kakao,
1 msk jordnötssmör och en skvätt mjölk.

Förberedde detta igår kväll och toppade på morgonen med hallon, jordnötssmör, kokos och ProPud - chokladsmak. Så var det enligt receptet jag hade. Utgick därför från det. Egentligen bara att välja det som faller en in i smaken. Alltid fräscht att ha frukt eller bär till sådant här enligt mig.

Likes

Comments

Contains affiliate links

För någon fredag sen hade vi teamkväll. Lite ”för-mingel” hos mig och sen vidare på middag på Lagerlunden.
Inget ställe jag rekommendera när man ska ut och käka. Halvdan service och mat. Man tänker speciellt på sånt där när man själv arbetat mycket inom branschen. #arbetsskadad.
Enda specialkosten* som var beställd va tex min rätt och den hade dom glömt. Fick in den lagom när alla andra ätit upp.
Tur det var ett förträffligt sällskap däremot!

*Jag har ju gått och blivit känslig för gluten så ska testa att utesluta det helt i några månader för se om det blir bättre för mig. En liten omställning när man inte på 22år har behövt att kolla några innehållsförteckningar.
Ska dock vara allmänt bra för kroppen att äta mindre gluten. Håller tummarna!

Älskar när man får till luggen när håret ska lockas. Lite svårare nu när den är kortare enligt mig.
Också väldigt roligt att jag har blivit så ljus i längderna sen jag färgade det i början av september. Bilderna ovan gör färgen dock inte rättvis. Jag får nog en fråga minst en gång i veckan om jag färgat det ljusare igen. Icke sa nicke. Ska inte färgas förrän 16 november på nytt! Längtar.

Likes

Comments

Älskade helg är här igen och jag har en perfekt fredagskväll med hjärtis.
Vi testade att göra halloumibiffar med morötter i. Riktigt gott.
Nu är det mys framför Idol och massa förberedande inför imorgon. Då vankas en heldag med föreläsningar och workshops med jobbet.

Recept från ICA-
250 g morötter (Vi hade 3st)
1 halloumiost (à 200 g)
2 ägg
3/4 dl ströbröd (Vi hade ca 1,5msk Fiber Husk)
1 tsk chiliflakes
Salt enligt egna smaklökar. 
1 krm svartpeppar
En skvätt olja. 

Sätt ugnen på 250°C.
Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
Forma till 8 biffar (för 8 st) med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor.
Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg. Servera gärna med bulgur, sallad och hummus.

Puss & kram.

Likes

Comments