Big Future , Hailey J.O.B.S., Passion Pellini, Vardag

Förlåt att jag varit så frånvarande. Vet egentligen inte varför jag inte bloggat något 🙄🤔

Ska sätta mig med paddan imorgon som är lättare att skriva på och göra en bättre uppdatering! Nu har jag visat att jag är vid liv i alla fall 😜

Ni får en bild på hästarna också!

En bild från i julas 😊😘

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag

Nu ger jag snart upp. De verkar vara meningen att jag ska rida barbacka!

Har provat otaliga sadlar på Future och den enda som passar är westernsadeln. Men den är så tung och inte den bästa om man ska rida intervaller eller något. Så jag vill ha en hoppsadel. Men de är förbannat svårt å hitta en sadel som han kan ha!

Perssans sadel är jag osäker på nu också då hon inte har en muskel kvar sen hon varit mammaledig. Dessutom är hon väldigt svängd i ryggen nu också.

Ska fråga en kunnig och erfaren tjej till veckan om hon kan hjälpa mig se vad jag ska leta efter för sadel och kolla hur Perssans sadel är på henne.

Likes

Comments

Big Future

Future kom in i en svacka nu igen. Märktes väldigt väl på senaste banjobbet då han va en smärre katastrof! Redan i värmningen var han snubblig, seg och gick inte alls rakt i vagnen. När vi sen körde själva jobbet efter en skrittpaus var han riktigt fin första 500m. Sen dog tempot av och han började vara sne igen och "bet" sig fast på ena tömmen. Han hängde ändå med första varvet men sen började han bromsa. Provade driva lite men han svarade inte alls så han fick bara gå i mål i lugnt tempo. Joggade av honom på rakbanan efter och han tappade bakbenen även då som han också gjorde inne på banan. Varken pappa eller Carola som vi tränat med kände igen honom.

När jag kollade pulsregistreringen på datorn sen såg jag att hans puls va skyhög nästan hela passet även fast det inte gick fort. ALLT avvek från det normala! Just pulsmätaren och programmet det lagras i är verkligen super då alla pass finns där så det går att gå tillbaka och se hur det ser ut.

När jag började kolla honom närmare hemma visade det sig att hans problem han dragits med sen tidigare va tillbaka 🙁 Han va sne i korset, kunde inte böja ihop bakbenen lika mycket och krampade i ryggmuskeln. Ringde då till fysioterapeuten som behandlat honom under tiden han varit hos mig och hon gav mig instruktioner hur jag skulle prova hjälpa honom utifrån min beskrivning hur han reagerade på saker och ting.

Jag provade och ser ut att ha lyckats! Har dock inte kört honom så jag vet inte hur han är i vagnen. Men allt som jag såg innan är bra.

Ska försöka få en tid hos dom så fort som möjligt för att han ska kollas noga.

​Från och med nu får han sova med back on track täcket på nätterna också 🙂 

Likes

Comments

Vardag

​Igår fick jag en uppdatering från södra Sverige där Haileys storasyster bor. Uppdateringen gällde hennes dotter, Perssans barnbarn. Hon skulle gå premielopp igår och det hade gått allt annat än bra. 

Hon hade varit stökig, hamnat på innerplan, försökt spränga sig ur boxen och rätat ut en hake som hon var fastspänd i 👎 Hon hade inte visat sin bästa sida direkt. 

Den där lilla fröken har tränat jättebra och varit rätt okomplicerad, förutom att hon har ett vansinnigt humör. Hennes mamma, Pixie, har humör men de är ändå lindrigt. Ägaren till den där fröken hoppas hon kan lära sig använda humöret på rätt sätt då hon varit jättefin annars i träning mm.

Så vi får hoppas att det kommer bli så 👍 

Likes

Comments

Hailey J.O.B.S.

När jag var ledig på torsdagen åkte jag bort till stallet för att kolla till hästarna som är flyttade in i vinterhagen. Hailey låg i gräset och såg lite trött ut.

Så jag satte mig bredvid henne och lutade mig mot henne, då la hon huvudet på min mage och höll på somna 😘

I vanliga fall brukar hon numera försöka bita så fort hon får chansen, men när vi myser i hagen vill hon hellre ligga i famnen och mysa ❤️

​Det var så mysigt så! 😘❤️

Likes

Comments

Hailey J.O.B.S.

Vet inte hur många av er läsare som vet att Hailey har en storasyster, som faktiskt är en helsyster. Dom har samma mamma och pappa, men det skiljer 12år på dom.

Haileys storasyster, Fine Pix, har jag haft en del att göra med förut. En väldigt trevlig mycket vacker dam, med med ett eget humör. Hon kunde vara väldigt vass i ridning och körning. Men som sagt så var hon väldigt vacker, eller ja är fortfarande. Hon lever än! 😊

Här är systrarna mörkbrun 😊 Hailey till vänster och Pixie till höger ❤️ Tycker att båda har väldigt vackert huvud ❤️

​En bild på Pixie från en tävlingsdag för några år sedan 😊 Visst är hon väl fin? ❤️

Likes

Comments

Hailey J.O.B.S.

Lilla skruttan har hunnit bli 4 månader, blivit chippad och växer som ogräs 👍

När hon blev chippad förra veckan, precis en vecka sen, sa ännu en person att hon tyckte Hailey var rejäl. Muskeln dom chippet skulle in i upplevde hon som större än hos de flesta. Hon tyckte även hon var väldigt blank och fin i pälsen och välhanterad 👍 Vi gjorde chippningen i stallet hemma hos oss och det gick som hejsan! Hon sprattlade en del när hon satte kanylen med chippet, men det gjorde inget troligen pga hennes rejäla halsmuskel. Blir spännande hur hon kommer bli som vuxen 😛

Lilla pluppsan med mammsen ❤️

​För några veckor sen va hon livrädd för höpåsar. Nu norpar hon dom så fort hon får chansen!!! 😂🙈

Likes

Comments

Big Future , Dagens ridning/körning

Sen jag bloggade sist har det hunnit bli några träningar på Dannero med Future. Bland annat två banjobb och två pass på rakbanan.

Första banjobbet var väldigt bra. Då hade vi Carola med som sällskap med hennes tvååriga hingst Heartbeat. Körde rätt lugnt med tanke på Carolas häst. Men vi körde ändå i 40-tempo. Värmde 5 bakvarv, skrittpausade och sen körde vi medeldistans "full fart". Future bromsade en del när Carolas strulade och galopperade, men han var väldigt fin å köra! Han verkade tycka det var väldigt roligt också 😊

Veckan efter blev det ett banjobb till med Carola, då fick vi även en häst till som sällskap. Den här gången provade vi att värma i rätvarv, 3 varv och snabbare tempo för Carolas och den andra hästens skull. Efter de tre rätvarven körde vi 1640m i ännu lite snabbare tempo innan en skrittpaus. Men jag kan konstatera att den typen av värmning INTE passade Futurue. Han har aldrig varit så strulig under ett pass. Han snubblade, tappade bakbenen, blev hetsig och galopperade. Ingenting funkade.... Så nu vet jag det i alla fall. Han måste värma länge och långsamt.

Nu i tisdags, 14 september, åkte vi upp till Dannero för ett pass på rakbanan. Vi bli totalt 4 ekipage, lite varierande i nivå, men vi fick det att bli bra ändå. Värmde tre varv på slingan på rakbanan, sen 4 intervaller, skrittpaus och ytterligare 4 intervaller innan vi joggade av dom ett bakvarv på ovalen och gav oss.

Future var superfin!! Väldigt pigg och tyckte det var super roligt! När vi skrittade gick han ifrån dom andra på en gång och då brukar han vara den som skrittar som en snigel 😂 När vi var klar kom några gubbar med sina hästar och joggade förbi oss och dom skulle Future hänga på också 😛

Intervallerna var ca 35-40 tempo. Näst sista gick dock väldigt fort! När jag sen kollade så hade Future gått 1,24 då 🙈 Ändå kändes det inte som att han tog i nått.

​Men han kan ju verkligen se hemskt taggad ut innan ett pass *host*👍💪

Likes

Comments

Hailey J.O.B.S., Bilder/filmer

Tänker låssas som ingenting och börja upp det här med blogg igen med några bilder på Hailey 😊

Riva ner typ varenda pinal i hela stallet ✔️

Riva ner påsen med alla borstar och sprida ut högen med plast som ska slängas ✔️

Undersöka höbalarna ensam (mamman och "storebror" var kvar inne i stallet, fröken bara traskade iväg själv) ✔️

​Låna mattes telefon och ta en selfie 😂 ✔️

Likes

Comments

Dagens ridning/körning, Tankar och funderingar , Åsiktsinlägg

Ja så känns det faktiskt idag! Är så less!

Red Future en sväng i skogen idag, det enda som går att göra hemma. Han va superfin och jätte duktig så det är inte han som gör att jag bara vill lägga ner allt. Ingen av hästarnas fel!

Men det är bara det med att det bara går att rida i skogen hemma. Ska man göra något fortare än skritt utan att ta så stor skada på hästen så är det bara att lasta å åka till typ Dannero!

Kan tala om att det går jättelätt å göra det själv också, NOT! Lasta hästen själv är inga problem alls. Men ska vagnen med är det ett rent h-vete! Jag orkar inte lyfta själv och min rygg klarar det inte heller. Enda vagnen jag orkar lyfta själv är tävlingsvagnen... 

Jag har pratat med Futures ägare/uppfödare förut om att åka dit för att träna och det har inte varit några problem. Men det har inte blivit av än... Men de är ju samma där.. Ska jag köra måste vagnen med och det vet ni ju redan hur det går

Det känns inte nå kul å köra på Dannero jämt heller. För jag blir less och hästen lär ju va kräkless å göra samma jämt. Plus att det är väldigt enformigt där uppe. Men bättre än ingenting...

Vintertid kan vi köra efter vägen hemma OM det blir bra vinterväglag. Kommer ingen snö är vägen stenhård...

Då är det ju de här med bilar och deras rattares åsikter. Vi med häst ska ju tydligen inte vara efter vägarna och hastighetsgränser är bara en rekommendation OCH om man möter en häst så verkar bilarna helt otroligt tagit sig igenom en bromsbesiktning fast dom borde vara utdömda!! För tillstymmelse till bromsinverkan verkar vara alldeles utebliven!!

Så ja... Jag börjar va less.. Jag ska visa respekt för allt och alla när jag är ute med min häst. Men det är inte ömsesidigt.  Det är massa krav på mig, men jag får inte ställa krav tillbaka

Ska man ha häst ska man ha som G och M Melander. Egna vägar, möjligheter till oändligheten och inte en granne på flera kilometer typ.

Det är ju drömmen att ha så en dag, men den dagen är långt bort. Om jag ens har kvar hästar vid det laget när jag kanske kommer dit.

Likes

Comments