"Om du börjar med maten kvart över fem så får du en överraskning". Så löd sms:et jag fick av Pontus i förrgår. Dessvärre missade jag detta då jag sprang på en gammal gymnasiekompis på gymmet som jag inte sett sedan studenten. Det blev därför mer prat än träning (absolut inte mig emot!). Så det blev ingen tidig middag och vi hann inte med överraskningen, men snäll som min sambo är sköt han bara upp den till dagen därpå. En minigolfrunda på Öland hade han tänkt. WHIHU! Så vi satte oss i bilen och åkte dit. Det var bara det att det satt en liten lapp i "receptionen" där det stod att de just den här tisdagen stängde klockan sex. Så typiskt! Så det blev ingen minigolfrunda, men det blev en mysig fika och en liten promenad vid hamnen. Inte fy skam det heller.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Jag har alltid varit urusel på att ta hand om min hy. Tvättat bort smink med vanlig tvål och torkat bort det mesta med handduken för att jag inte orkat gnugga ordentligt. Men jag har på senare tid insett hur viktigt det är att vara snäll mot sin hy och hur mycket finare man känner sig när den mår bra. Därför har jag börjat använda tre produkter som för mig verkligen gör skillnad och som funkar finfint tillsammans! 

1. Peeling – Avlägsnar döda hudceller
2. Musmask - Minskar porerna och rengör huden på djupet
3. Fuktspray - Återfuktar huden 

Jag är distributör för hudvårdsföretaget som säljer de här produkterna och ska snart skicka efter en beställning, eftersom jag behöver fylla på mitt eget förråd. Om någon är intresserad av någon produkt eller vill veta mer om dem är det bara att skicka iväg ett mejl till: amandamediakontakt@gmail.com 

Hoppas ni får en fin tisdag! Ta hand om er :) 
Kram 
Likes

Comments

För er som missat det så driver jag en podcast som heter Mordpodden. Jag har jobbat med den i lite drygt ett år och har lärt mig så ofantligt mycket längs vägen. Både om radio, redigering, rättssystemet, research och sociala medier. Jag tänkte prata om det sistnämnda i det här inlägget. Vi har nämligen gjort en arbetsfördelning där Linnéa (min kollega) sköter vår mejl och jag har hand om våra sociala medier. Det innebär att jag både planerar vad vi ska publicera, skapar innehåll och svarar på alla kommentarer och meddelanden vi får in. Att svara på alla frågor, bemöta konstruktiv kritik och tacka för beröm är en självklarhet för mig! Jag tycker det är så roligt att kommunicera med lyssnarna och när någon har tagit sig tid att lyssna på podden och skriva till oss anser jag att jag har en skyldighet att göra detsamma. Inte lyssna alltså, men svara ;) Och att få så mycket kärlek och uppskattning för det man gör varje dag är en sådan ynnest att hjärtat brinner av värme. Jag är så tacksam och önskar att alla fick uppleva detsamma i sina yrkesroller!

Men nu till tipsen som jag lärt mig längs vägen!
När du gör en statusuppdatering på Facebook vill du självklart att den ska nå så många personer som möjligt och då är det bra att förstå hur Facebook fungerar. Det är nämligen inte alla dina vänner som får upp din status i sitt flöde, men det finns saker du kan göra för att öka din spridning. Om du bara skriver ett inlägg, alltså inte publicerar en bild eller video prioriterar Facebook detta väldigt lågt (du når alltså inte så många). Om du däremot publicerar en bild når du ut till betydligt fler! Det är anledningen till att jag varje vecka skapar en "avsnittspuff" i form av en bild ni ser ovan och inte bara skriver i textform att ett nytt avsnitt kommer ut. Men för att nå ÄNNU fler kan du även publicera en video. Och då inte länka till exempelvis Youtube, utan publicera videon via Facebook.

När du väl har publicerat din text/bild/video gäller det att få mottagaren att integrera. Alltså gilla, kommentera och dela. Då tänker nämligen Facebook "AHA! Det här är intressant, då ser vi till att det når ut till fler". Därför brukar jag ibland uppmana våra följare att exempelvis tagga någon vän i kommentarsfältet eller dela videon/inlägget. Och våra följare är helt underbara och brukar ofta nappa på det vilket är fantastiskt roligt!

Det här blev ett väääldigt långt inlägg och det kanske inte är någon som tycker det här är intressant. Men OM du tyckte det och vill att jag skriver mer om Mordpodden och arbetet bakom får du gärna säga till så jag vet.

Kram på er :D
Likes

Comments

Vecka 25. Av någon anledning känns det som stor skillnad jämfört med 24. Jag börjar liksom rulla mot vecka 30 nu. Och när vecka 30 är här börjar nedräkningen till vecka 40. Så med andra ord är ungen i princip redan här!!! Okej, nu svävar jag iväg. Jag vet. Men ni förstår nog vad jag menar. Magen växer och växer och mini verkar ha en ständigt pågående boxnings-/fotbollsmatch där inne i magen. Men det är väldigt skönt att hela tiden få bekräftat att den rör sig och mår bra där inne.

I onsdags var jag hos barnmorskan. Jag har bara varit där två gånger tidigare och det var under början av graviditeten, men nu kommer det bli tätare "möten". Jag fick väga mig (hade gått upp ungefär fyra kilogram), SF-måttet såg bra ut och låg nästan precis på kurvan. Blodsockret var det heller inga konstigheter med och järnvärdet har äntligen gått ned! Jajamen du läste rätt. I vanliga fall brukar järnvärdet vara lågt hos gravida, men mitt har av någon konstig anledning varit för högt. Men nu såg det alltså fint ut så ni får hjälpa mig att hålla tummarna för att det fortsätter så! Vi fick också lyssna på minis hjärta. Misstänker starkt att det är en rymdvarelse i magen, eller kanske den nya Jesus. Inte lät det som ett människorhjärta i alla fall. Men det var väldigt väldigt häftigt!

Nej, nu får jag sluta babbla. Ha en fin dag hörrni! KRAMLikes

Comments

Gårdagen var en riktigt mysdag. Ni vet en sådan där dag man bara slinker runt och njuter av både sällskap och omgivning. Mina föräldrar är på besök och skämmer bort mig med diverse ätbara ting trots att det är de som är gästerna. Det är visst omöjligt att skämma bort sina föräldrar. Fick i alla fall (efter övertalning) bjuda på lite glass.
På eftermiddagen gästade jag P4-Kalmar där jag var med i en panel och pratade om sociala medier. Jättekul! På kvällen åkte jag, Pontus och mina föräldrar in till Larmtorget och lyssnade på Magnus Carlsson. Det är något speciellt med livemusik. Man behöver inte ens vara speciellt intresserad av varken artisten eller musikstilen för att ändå tycka det är riktigt härligt. Och Magnus överraskade mig verkligen positivt!

Hoppas ni också hade en fin dag :)


Likes

Comments

Inte jätterolig rubrik. Jag vet. Hade jag varit Aftonbladet skulle jag väl dragit till med "Det stora sveket". Nej det har absolut ingenting med bilderna eller inlägget att göra, men Aftonbladets rubriker har sällan med texten att göra heller. Och det må vara en tråkig rubrik, men det är faktiskt just det som har hänt. Jag har köpt nya handdukar och oj oj oj vad nöjd jag är. Märken har aldrig spelat någon roll för mig och jag är ganska dålig på att spendera pengar (om det nu är någonting man kan vara dålig på), men herre gud säger jag bara! Jag önskar att ni kunde känna på handdukarna genom skärmen. Jag nästan längtar efter att få tvätta händerna så jag får torka dem. Hör själv att jag låter nästintill sjuklig, men är man nöjd så är man.

Likes

Comments

För er som inte vet det så har jag gått världens roligaste, bästa och mest givande utbildning. Okej, jag erkänner att jag inte har vrålkoll på alla världens utbildningar. Faktum är att jag bara testat den här, men den är ändå bäst. Okej?! Journalistik och medieproduktion på Linnéuniversitetet i Kalmar var det jag gick. Jag fick lära mig att både fota, skriva, göra tv och radio. Och allt som har med dessa saker att göra. Den tvingade mig att pusha mina gränser varje dag. Inte trodde jag att jag skulle programleda en direktsänd (på webben) valvaka eller lyckas lära mig redigera film. Men man kan så himla mycket mer än vad man tror! Här fick jag ställa upp som modell för min talangfulla klasskamrat Johanna som skulle göra ett fotoprojekt. Det blev mycket skratt under arbetets gång, men också ett väldigt häftigt resultat!

Likes

Comments

Pontus har semester och fick lite halvpanik runt lunchtid, eftersom han inte varit ute något under dagen. "Jag känner mig så instängd i lägenheten". Så vi struntade i det mulna vädret, packade en ryggsäck med filt, hembakade bullar, kaffe, kakor och böcker för en liten mysstund vid Bergaviksbadet. Vi går ut till cyklarna.
– Det duggar visst lite, säger Pontus. Mycket riktigt letar sig små fina regndroppar ner från himlen. "Äsch det blir mysigt", tänker vi. Ju mer vi cyklar desto mer regnar det. Men ska det fikas så ska det fikas. Det slutar med att vi sitter och småfnissar med en filt över oss som regnskydd. Vi får i oss fikan, men när regnet står som spö i backen inser även vi att det är dags att rulla hemåt. Dyngsura, mätta och ändå ganska belåtna är vi nu hemma igen.

Likes

Comments

Hej fina ni! Här kommer veckans klipp av gravid vecka för vecka. På bloggen har ni kunnat följa vår minisemester via bilder, men här är den alltså i videoformat. Vore jätteroligt om ni ville kika!

Likes

Comments

Å ena sidan skulle jag kunna vara syster till Shrek. Å andra sidan är den här lermasken grym! Tack vare havsalger och mineraler minskar den porerna och får huden att må betydligt mycket bättre. Om du vill få tag i en egen är det bara att slänga iväg ett mejl till: amandamediakontakt@gmail.com

Hoppas ni får en fin tisdag!
Kram


Likes

Comments