View tracker

11th street cafe i West Village är en riktig pärla. Det ser inte mycket ut från utsidan, men mackorna, omeletterna, smoothiesarna och deras toasts tastes like heaven. Varit där flera gånger men har bara bild på en (underbar) avocadotoast jag åt.

327 W 11th St, New York, NY 10014

​allt är så mysigt i detta område

Likes

Comments

Efter tre månader i detta stora land finns det ett par saker som alla amerikanare faktiskt gör. Skriver alla, för dessa saker gör faktiskt alla.

Hålla upp dörren.
Alla amerikanare håller alltid upp dörren för den bakom, oavsett om denna person är ca 1 kilometer bort. En vänlig gest som jag i början blev helt förundrad över då detta är totala motsatsen emot Sverige där folk inte ens håller upp dörren för den bakom.

OST PÅ ALLT!
Rubriken talar för sig själv. Det serveras ost med pizza, Vid frukosten finns det omelett och cheese bacon & egg. Omeletten är mer ost än allt annat kombinerat och ber du om egg & bacon utan cheese blir du utstirrad som om du är efterbliven, Viktigt att lägga till är att det är inte någon god ost detta. Denna ost kallas "american cheese" och inte "cheese" för att inte bryta några lagar då det är tveksamt om detta egentligen är riktig ost

Pyjamas till skolan
Amerikanarna har en (jag skulle säga dålig) vana att gå till lektionerna i sweatpants, tjocktröjor och flip-flop.
Vet inte hur många gånger jag har fått kommentarer och förfrågningar om varför jag är så uppklädd och då har jag bara jeans! Vi är unga vuxna på ett universitet, men nej självklart ska man gå i pyjamas till sina lektioner som om det var pyjamasdag på dagis.

"BLESS YOU"
Denna fras hör man cirka 100 gånger om dagen. När någon nyser säger alla som hör bless you. Sitter du på en lektion och någon nyser lite diskret stannar till och med läraren upp för ett "Bless you!". Så annorlunda jämfört med lilla Sverige...

Bilder från tidigare USA-resor i New York och Washington

Likes

Comments

I torsdags jobbade jag natt på teatern och att jag hade skrivit upp mig på ett pass på fredag morgon var väl kanske inte så smart tajmat av mig... Självklart försov jag mig och fick springa till jobbet. När jag slutade vid halv fyra köpte jag en sesam kyckling från hillwood. Eftersom jag inte hade ätit på cirka 22 timmar var det hallelujah moment när jag fick äta den i det fina vädret. Kvällens bravader blev helt enkelt dorm party i vanlig anda.

Igår lyckades jag ha otur hela dagen (förutom min sesamkyckling som var höjdpunkten). Det började med att jag försov mig och en massa små idiotsaker på jobbet hela dagen. På kvällen senare när jag gick från vårt rum till ett annat dorm (med ett vinglas i handen) halkade jag i en pöl i korridoren och hällde allt mitt vin över mig. Denna pöl visade sig sedan vara Karis dricka hon spillt några minuter tidigare... När jag kom tillbaka till rummet för att ta en dusch såg jag att vår mjölk läckt ut ur kylskåpet så fick stå där och torka upp allt (även Kari förstörde både sin iphone och ipad...) Hoppas vi avverkat oturen för några veckor nu iallafall.

Än så länge har dagen varit lite bättre än igår. Planerna blir denna underbara förmiddag blir att plugga, städa rummet/mjölken, lite paradise hotel och kolla killarnas basketmatch.

Längtar hem lite extra till familj, vänner, marabou, avocado, snö, äggmackor, svenska språket och glögg.

Likes

Comments

WILD är en glutenfri och organisk restaurang i West Village som jag, Sara och Kari åt på för några veckor sedan, Jag åt en nyttig(!) pizza med spenat, kronärtskocka och getost som var såå god!

535 Hudson St, New York, NY 10013

Likes

Comments

ÄNTLIGEN TORSDAG!!
Efter en lång vecka med massa prov och skolarbete som jag nästan drunknat i ligger jag nu i min säng inlindad i mina underbara IKEA-lakan och kollar på PH (ja, 36 avsnitt för sent men men...).
Inte fått så mycket sömn denna vecka så helgen har minst sagt varit efterlängtad, För er som undrar så gick mitt matteprov och sociologi prov helt suveränt.. Blev färdig först på matten (vilket typ aldrig händer). trots att jag kontrollräknade och gick igenom alla svar extra gånger. Checkar av en engelska inlämning och två historia inlämningar från listan också och räknar dagarna till jul.

Jobbade extra igår också då det var Turkey Trot på schemat. Ett lopp på 5 kilometer för att hedra alla veteraner, inte så mycket krångligare än det.

För övrigt måste jag bara berätta om en diskussion jag och mina två amerikanska kollegor hade på jobbet för några dagar sedan om Paris och hur absolut förfärligt det som hänt är, varpå den ena av dom säger att - det som hände i Paris var ju faktiskt inte i närheten av hur hemskt 9/11 var. Den andra person håller då med till 100 procent, för det var ju inte alls lika många människor som dog eller byggnader som skadades. Hur kan man som människa ens med att säga något sådant? Människa som människa, de som dog var fortfarande någons syster/bror eller kompis eller mamma/pappa och lika äskade som någon som gick bort i 9/11. Dessa amerikanare förstod inte alls min poäng.

De trodde även på allvar att detta terrordåd var det första som hänt i världen sedan 9/11,,, (ville krypa ner i ett hål av att höra detta.). Som grädden på moset tyckte de att detta som hände var 100% islams fel. (ville krypa ner i ett hål igen). Att vanliga ungdomar från New York på 19 och 20 år har dessa åsikter gör mig mörkrädd... Blir förundrad över att dessa åsikter faktiskt finns bland oss.

Likes

Comments

View tracker

Likes

Comments

Jobbade natt igår på teatern, så det blev en sen frukost efter att ha sovit länge. Pratade med världens bästa Anna i en timme precis och bara catchade up, så efterlängtat! Får mig att längta till jul ännu mer!!
Igår kollade vi på killarnas fotbollsmatch, som de vann med 6-0, så kul! (inklusive 3 röda kort utdelade till Wilmington som de mötte, galet)
Sitter nu och dricker nescafe från Sverige i min badass-kopp och gör historia (tack Mauceri för dina ton läxor varje vecka). Ska förbi pratt sen, men så mycket mer händer det inte en helg som denna... längtar redan till nästa helg

Världshistoriens stelaste bild på mig och världens bästa. och den coolate jag vet

Likes

Comments

Efter att ha avnjutit ännu en gudomlig frukost i Winnick sitter jag nu med Sara och Kari och pluggar. Nästa vecka taggar jag historia essay, mikroekonomi prov, engelska essay, sociologi prov och matte prov. För att denna veckan var så lugn blir kommande vecka ett helvete. Kommer spendera många timmar framför datorn denna helg. Dagens höjdpunkt blir att köpa kaffebönor på starbucks för att inviga min nya french press.
/Positiva Amanda som får smaka på baksidan av college

(Måste tillägga att gårdagen var på min sida då jag fick reda på att jag kan få laga min iPad helt gratis, fick tillbaka ett matteprov med 97% rätt, fick sluta jobbet 2 timmar tidigare och ändå få betalt och som grädden på moset pratade jag med min älskade Mammi❤️)

Likes

Comments

Var på shake shack med Febe och Kajsa när de var här för några veckor sedan! Jag beställde deras vanliga hamburgare och en peanutbutter-milkshake, det var såååå gott och ännu bättre var det att vi var superhungriga när vi kom dit. Tydligen var pommesen goda också! Shake Shack-maten är äkta amerikansk som överallt här men vill man ha sjukt mycket godare (och ändå billig) är this the place!
Det finns flera shake shack på manhattan, den vi var på ligger på 691 8th Ave, New York, NY 10036.

Likes

Comments