Idag startade jag och Shiro dagen med ett veterinärbesök. Det var nämligen dags för den årliga vaccinationen.

Först vägdes han som alltid och vikten var perfekt, sen blev de dags för spruta och Shiro är ju lite rolig, han är nämligen lite rädd för bordet som han ska stå på, men sprutan den tycker han är rolig ;-) Sen kollade även vet igenom tänder osv och hon tyckte han såg frisk och pigg ut. Härligt! :-)

Och eftersom vi bor så nära djursjukhuset så gick vi därifrån, tar ca 10min bara. Skönt! :-)

Men vi har även hunnit med en promenad på 8km i mörkret. Det var också väldigt skönt, men satan i gatan va halt det var.

Så nu ligger han nöjd under sängen och vilar, och om en stund blir det mat för honom.
Rätt och slätt så tror jag han är rätt nöjd med dagen :-) Så nu kan jag ägna mig åt pluggande hela kvällen! 👍


  • 111 readers

Likes

Comments

Hej!

Igår så fixade jag några inredningsdetaljer som jag velat ha i silver ett tag. Så gick ner till ett rum vi har här på gården där man kan "pyssla" och sådär, och så sprayade jag alla grejerna i silver, två omgångar på allt. Och idag blev det klart, och är verkligen hur nöjd som helst. Nu saknas bara en ram till målningen på Shiro (som är påväg) och sen ska den upp på min ena tavellist, istället för en tavla jag har där just nu. Sen ska även två till kuddar till sängen köpas, så blir bäddningen lite snyggare.

Tänkte iallafall visa lite detaljer på hur mitt rum ser ut för er :-)

De första 6 bilderna är på de detaljerna som jag valde att spraya i silver. Två glas (som jag använder till studentmössehållare), En smyckeshand, ett lock till ett doftljus, knoppar till mitt nattygsbord, lock i brons till två superfina skålar/burkar och handtag till min byrå i guld.

Jag har endast färger i svart, vitt och silver på mitt rum (den stilen jag gillar), så bilderna efter de 6 första är på hur grejerna blev i silver. Sen ser ni även en bild på vad jag har uppe på mitt nattygsbord och den lilla ramen på tavlan där sprayade jag också i silver (den var silver/grå innan, men inte rätt nyans).

Visar även en bild på lådan jag har i ena hörnet, som är Shiros leksakslåda :-) Den har jag också gjort själv.

Och sen kommer givetvis några bilder på rummet i helhet. Hoppas ni tycker det ser fint ut :-)


Likes

Comments

Hej på er, som ni säkerligen märkt av så har det varit väldigt tyst här ett tag. Det beror dels på att jag kom av mig och helt enkelt glömde bort bloggen för ett tag, men nu när jag väl tänkte börja sätta igång och skriva igen för några dagar sedan så blev Shiro tråkigt nog sjuk i kennelhosta.

Han ligger just nu och sover efter en rejäl hostattack, det är så jobbigt att se när han hostar så fruktansvärt emellanåt <3 Sen blir det bara korta promenader också eftersom att han inte får anstränga sig nu, och när han går så hostar han som mest. Så det märks att det är jobbigt för honom ute, så det blir bara extremt korta rundor några gånger om dagen. Annars massa vila, mycket vatten och så tempar jag honom varje dag också. Hoppas på att han snart ska kunna bli frisk igen, men som ni förstår så blir det ingen träning på ett tag och tyvärr blir det ingen debut i tävlingslydnad till helgen... Väldigt tråkigt! Men det kommer tyvärr dröja några veckor innan vi kommer kunna vara bland hundar, och ge oss ut och tävla igen. Men cirka en vecka efter han slutat hosta ,så ska jag så smått komma igång igen med träningen.  

Men snacka om att det känns väldigt konstigt att bara "vila", jag som är van vid att gå en långpromenad om dagen på ca 7-8km och träning med Shiro fem dagar i veckan.. Helt plötsligt så ska jag bara vara hemma och ta hand om honom, inga promenader här inte.. Vill inte heller lämna honom ensam hemma nu när han är sjuk, och hostar så - lätt hänt att han hostar så han sätter i halsen och kanske får svårt å andas. Då vill jag ju gärna vara hos honom, så jag snabbt kan hjälpa honom :-) Jaja, det är bara att anpassa sig. Viktigaste av allt är ju ändå att Shiro har det så bra om möjligt ,och blir frisk snabbt. 


Så jag får helt enkelt börja blogga mer flitigt igen när Shiro är frisk, just nu finns det inte så mycket att blogga om tyvärr. Nu ska jag ta och kolla om det är något bra på tv, och sen en kort kvällsrunda med Shiro. Ha en härlig vecka! 

Likes

Comments

Idag hade jag bokat hallen ihop med Linda och hennes två vovvar för att träna agility i två timmar. Vi körde två hoppbanor och en agilitybana.

Shiro hade extremt bra fart och var som vanligt helt tossig och fylld av energi. Han var superglad och bara lattjade runt! Han gjorde skitbra lopp gång på gång! Dock hade vi en lite väl slalomingång i en bana som han gjorde fel vid 2ggr och sen även en svårare del på en annan bana i slutet... Men vi lyckades! Och jag är så himla nöjd. Han är helt underbar <3 Att se hans lycka över att få köra agility är fantastiskt roligt. Men det kan emellanåt bli lite väl mycket energi vilket leder till att han gärna kör en egen variant på banan ;-) men jag har börjat lära mig å hantera det på ett bra sätt och få med mig honom bra.

Efter träningen åkte vi hem och vilade, men nu ikväll blev det en promenad på 7km också. Så nu sover Shiro riktigt gott! :-)


  • 233 readers

Likes

Comments

Idag blev det en lydnadsträning på förmiddagen ute på en gräsplan nära spårvagnarna. Vi lade fokus på linförigheten idag, att hela tiden ha en bra känsla och att Shiro ska kolla på mig hela tiden och gå marscherande (det är nämligen då han går som bäst och har ett grymt fokus). Vi tränade även på vänstersvängarna, vill att han förflyttar bakdelen något mer än vad han redan gör nämligen. Och med hjälp av ett tips som jag fick av Tina förra veckan på kurs så har han redan fattat grejen (endast tränat med det tipset en gång) och förflyttar bakdelen nästintill perfekt! :-) han hade fantastisk attityd rakt igenom och arbetade ordentligt!

Sedan körde vi kortare kedjor med. Vi körde först inkallning - hopp - apport och sen externbelöning och massa bus! :-) han blev inte minsta låg eller liknande utan han arbetade som om jag hade belönat honom emellan varje moment ändå. Duktig kille!

Dessutom testade vi på fjärr för andra gången idag, det blev rätt 4 av 6 gånger :D han börjar fatta grejen ;-) men vi har ju inte direkt bråttom med det momentet så där tar vi det lugnt.
Och sista stunden blev det även "nosen i backen" träning :-)

I det stora hela är jag väldigt nöjd med dagens pass, men givetvis finns de alltid massor å jobba på (t.ex. Shiros jävla gapande som kan uppstå x antal gånger under vissa pass hehe) Och vad vore de annars för mening att träna om hunden inte hade nått att arbeta på?


  • 254 readers

Likes

Comments

Igår vid 11.00 så var det dags för en jappeträff vid vättlefjäll :-) Vi var 9 hundar och 7 mattar, och vi promenerade på små små stigar mitt i terrängen i ungefär 3,5 timmar. Det var lite jobbigt i början för Shiro då flera hanar gick lösa... Och han blir så stressad av hanar som springer runt honom osv. Så då fick ja gå sist med honom ett tag! Men sen fick Shiro gå lös och då gick det väldigt bra och han var lycklig!

Så vi var rätt så trötta när vi väl kom hem ;-) Shiro somnade direkt! :-) En väldigt lyckad söndag faktiskt!

Idag blir det lydnadsträning och en långpromenad senare ikväll! :-)


  • 258 readers

Likes

CommentsIdag hade jag hyrt hallen på Tagenevägen ihop med tre andra! Vi hyrde den två timmar för agilityträning :-) jag hade med mig en klass1 bana som vi körde, och jävlar va duktig Shiro var. Full fart hela tiden och väldigt bra lopp! Sen tränade jag även på lite "runt" och svängar, och även lite självständighet. Och så blev det givetvis lite träning på svåra slalomingångar och gungan. Supernöjd med min lilla prins <3 dessutom fick även Carro testa å köra lite med Shiro och jag körde även lite med Zizza! Det var skoj ;-) Sen avslutade vi med en platsliggning 2min. Och shiro gjorde den helt rätt, han låg kvar även när en hund reste sig flera gånger.

Blev en lyckad förmiddag. Minst sagt! :-) Nu sover Shiro nöjd!

  • 265 readers

Likes

Comments

Igårkväll var det dags för kursstart i tävlingslydnad, äntligen!! Så himla roligt! Vi tränade på linförigheten i par, och kollade på varandra och gav konstruktiv kritik! Jag hamnade ihop med en tjej som hade en stor svart hund (det läskigaste Shiro vet, eftersom han blivit påhoppad av liknande hund tidigare). Men på grund av att Shiro tycker lydnaden är så skoj så var han så fokuserad på mig att han inte ens la märke till dom andra hundarna :-) Vi gick bredvid varandra i fotgående och vi korsade även varandra! Allt utan problem! Dessutom va Shiro jätteduktig, han hade superfokus på mig hela tiden och arbetade på väldigt bra. Så nu ska vi bara arbeta vidare på linförigheten och utmana lite mer :-)

  • 297 readers

Likes

Comments

Som säkert en del av er vet så håller jag på med tävlingslydnad, och ett moment är platsliggning 2min och jag har nu äntligen bestämt mig för att jag vill att Shiro ska ha nosen i backen under det momentet, dels för att jag tror han får ett bättre fokus och blir mer koncentrerad på sin uppgift men också för att jag vill testa en annan variant och se hur den funkar.

Jag har aldrig riktigt vetat hur jag ska göra för att lära in detta på bästa sätt, men för ett tag sen så valde jag att testa shaping till det.

Jag började först med att bara klicka varje gång han nosade på mattan/golvet och sen väntade jag in honom för att se vad han tänkte göra här näst. Och då la han faktiskt ner hela nosen i backen supersnabbt och med hjälp av klickern så berömde jag! Därefter fattade han grejen och la ner nosen gång på gång.. Jag klickade varenda gång och belönade! Sen började jag att ställa högre krav, han skulle klara att lägga ner nosen och stanna så i typ 2sek.

Därefter utökade jag, och nu är vi på vårat sjunde pass (15-20min per gång) och han kan ha nosen i backen i 30sek. Dessutom har jag lagt på ett kommando (igår) och det ord jag valde är PLATS. De tog honom cirka 5min att förstå kommandot, och nu lägger han nosen i backen varje gång jag säger plats.

Utöver detta har jag också börjat försvåra genom att ibland stå upp, ibland sitta ner, ibland längre ifrån, ibland närmare, ibland med godis i handen, ibland med godis osynligt, ibland med lite störning (ex harklingar, hostningar, förflyttningar osv) och så utökar jag givetvis tiden hela tiden! :-) Väldigt skoj och lärorikt för hunden när den får tänka själv!

Detta blev långt, minst sagt! ;-)


  • 326 readers

Likes

Comments