Hej!

Det har inte blivit så mycket skrivande den här veckan för jag har legat sjuk. Är fortfarande inte helt frisk men det är på bättrningsvägen iaf. Natten till idag var hemsk, jag fick knappt någon sömn.. hade hemska hostattacker. När jag väl lyckades att somna om så kom dem där hostattackerna igen så det har varit väldigt kämpigt.

Idag har jag väl mest suttit lite vid pianot och spelat, legat och vilat i sängen och hållit på med datorn. Inte så spännande med andra ord. Jag är så uttråkad efter att bara har varit hemma en hel vecka och inte pratat med någon eller gjort något. Men det blir som svårt när man har en spärr i kroppen som säger ifrån och så får det vara ibland.

Det är så typiskt när man väl vill vara sjuk så blir man inte det och när man vill vara i plugget eller på praktiken, nä då ska man åka på influensa. #hardlife

Ikväll blir det att vara med Agnes ska väl försöka att hitta på något ikväll men har väl inga planer direkt. Kan inte anstränga mig så mycket med min hosta. Men någonting ska vi nog hitta på, blir bra hur som.

Hoppas att ni har haft en roligare vecka än mig och att ni kommer ha en fortsatt bra helg. Massa kramar!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

En liten helg uppdatering, jag kom hem i torsdags från Åre senare på kvällen och backade upp samt packade om. För i fredags så åkte jag till Vännäs och hängde med några kompisar, det var väldigt roligt och mysigt. Lördagen började på ett väldigt bra sätt, en skoter dag med Lukas och Jonte.

Jag gjorde en liten tabbe när jag tog över skotern. Jag glömde nämligen att sätta på mig nödstoppen och skulle då försöka burka och jag lutar mig för att burka men lägger ner skotern på fel sätt så att den skär i och flyger åt andra hållet. Såklart så flyger jag av skotern baklänges och skotern fortsätter då framåt. Det gick bra men det var läskigt i stunden eftersom att det inte var min skoter och jag trodde att jag skulle slå mig ganska hårt. Vi avslutade skoter turen med lite grillning och sen var det bara att skynda oss tillbaka så att jag skulle hinna med bussen hem.

När jag väl kom hem så blev det att stressa ännu mer, jag duschade, fixade om mig och åkte till min tjej kompis som då hade en 18 årsfest. Jag var inte där så länge för att jag är sjuk och var väldigt trött också, men ville ändå komma och vara med en liten stund.

Söndagen har varit väldigt lugn och kommer fortsätta att vara det för att jag ska orka med den kommande veckan. Hittills har jag mest bara myst på i sängen med min hund och kollat lite videos och sett på film.

Hoppas att ni har haft en bra helg och att ni kommer ha en bra vecka så hörs vi. Massa kramar!


Likes

Comments

Hej!

Nu sitter jag faktiskt i Åre och har just lastat in alla grejer och fixat. Det är lov för mig nu och vi ska vara här i några dagar.

Tidigare i veckan hände det inte så mycket mer än att jag hade några trevliga kunder på salongen. Sen i fredags så var jag med några vänner i Vännäs och festade. Otroligt mysigt, och sen igår var jag lite med Agnes och myste.

Klev upp vid 7 i morse och packade det sista innan vi åkte hit. Har inte riktigt varit så taggad på att åka hit men jag hoppas att det blir lite variation och roligheter längre fram.

Det var så roligt, för ett tag sen när jag skulle gå och låsa upp för att komma in till den lägenheten vi hade så gick jag fel. Jag stod och försökte låsa upp dörren och förstod inte varför de inte gick. Sen kom dem som hade den lägenheten och ba "Jag tror att vi hade 901". Det var lite pinsamt för att dem kommer från Umeå och jag visste som vilka dem var och sen står jag där och försöker öppna deras lägenhet.

Idag blir det nog bara att vara i lägenheten och ta det lugnt. Hade ju hoppats på lite skoter men det blir att åka i backen och shoppa lite.

Hoppas att ni som har lov får det bra och ni som jobbar, kämpa på. Massa kramar!

Likes

Comments

Hej!

Jag har ingen riktigt bra anledning till varför jag inte har skrivit på ett tag. Jag kan väl säga att jag är dålig på skapa rutiner.

Det har hänt så sjukt mycket på den här tiden jag har varit borta och det har väl mest varit negativt om man får säga det så. Jag fick reda på en sak som verkligen sårade mig på djupet, ingenting jag någonsin hade förväntat mig. Den här personen stod mig otroligt nära och var nog den personen som visste allt om mig.I samma stund fick jag reda på att två nära familjemedlemmar inte mådde så bra och i den stunden så kände jag att jag bara ville bryta ihop. Men jag har stått på benen och hoppats på att båda ska bli bättre.

Har även börjat att ta tag i mig själv och stå upp för vem jag är. Skaffa mig ett bättre och stabilare självförtroende, det var på tiden kan man säga. Man kan aldrig rå för vad som händer runt om en, utan allt händer av en anledning och det är bara att fortsätta kämpa sig igenom både bra och jobbiga stunder i livet.

Jag är en sån person som inte gillar att ta hand om mina känslor eller prata om dem, när jag känner att jag bara vill bryta ihop för att jag inte vet vad jag ska göra av dom. Det gör att allt tar längre tid för mig att bearbeta och jag har lärt mig att jag inte mår bättre av att dra ut på det.


Jag har fått en ny praktikplats som jag trivs otroligt bra på. Jag håller allt plugg i styr och jag har också bokat en tatuerings tid. Har också tagit skoterkortet och håller nu på med bilkörkortet. Det känns otroligt bra!

Idag klev jag upp tidigare för att åka på gymmet innan jag började och det kan ha varit det bästa jag har gjort på länge. Jag är ingen morgonmänniska av mig och att få det gjort kändes bra. På idrotten så hade jag skridskor och det var faktiskt väldigt roligt när jag från början inte alls var taggad på det. Jag slutade dagen väldigt tidigt.

Just nu sitter jag i köket och bakar semlor med mamma eftersom det är fettisdag idag.


Hoppas att ni har haft en bra dag, massa kramar!

Likes

Comments

Hej!

Nu är jag tillbaka från alla ledigheter och det har hänt väldigt mycket sen sist vi sågs. Jag var väldigt stressad med att få klar skolan innan jag gick på lov. Eftersom jag åkte till karibien i tre veckor och nu är jag hemma, tillbaka i skolan.

Jag firade både jul och nyår utomlands. Vi bodde på fyra olika ställen, bland annat Old san juan, Rincon och La finca på Vieques.

Först bodde vi i en lägenhet i Old san juan i ungefär 3 dagar för att landa och upptäcka.

Efter det åkte vi till Rincon och firade Jul och hade det väldigt bra. Jag testade på att surfa i väldigt stora vågor och det var betydligt svårare än vad jag hade tänkt, sen har vi åkt på ett köpcentrum för en dag. Annars var vi mest på stranden. Först var vi bara familjen och efter några dagar kom Amerikanarna till det andra stället. Det var så fint och lyxigt! Vi hade en egen pool och väldigt mycket space för huset var så stort, sen stranden intill.

Sista boendet vi hade var på ön Vieques som ligger en 1h ifrån själva ön (Puerto Rico). Boendet där var av en liten chock för mig i början, jag är inte en sån människa som gillar att bo i djungeln i en trä stuga/koja. Jag var av en liten fjant i början och det kändes som att jag trippade på tå och tyckte att stället inte var något för mig. Men ju mer tiden gick så vände jag mig och kunde slappna av mer och mer. Till slut så tyckte jag att La finca var ett av det finaste och bästa boendet vi hade haft på hela resan. Man fick se så mycket mer, det bodde över 3000 tusen vildhästar på den ön. Det fanns många ödlor och många stränder som vi bara ville besöka.

Vi hittade den bästa och finaste stranden för våran del och den hette (the secret beach). Jag testade på att köra och åka Jetski för en dag och det var otroligt läskigt för att det var så mycket vågar men kul på samma gång. När vi kom upp på stranden efter Jetski turen så kunde jag knappt stå upp för att jag hade spänt mig så mycket i alla gupp.

Dem pinsammaste stunderna på den här turen var nog i början av resan när vi drog till en strand vid ett hotell. Den dagen var det väldigt mycket vågor och jag tror faktiskt att det var rödflagga. Jag tänkte inte så mycket på det och sprang ut i vattnet och flöt på vågorna. Helt plötsligt så ligger jag raklång på vågen och den sköljer upp mig på stranden, min behå ligger nere på mina höfter så jag ligger alltså topless med alla blickar på mig. När jag väl förstod vad som hade hänt så reser jag mig och håller för brösten och springer ner i vattnet. När jag väl tror att jag fixat till min bikiniöverdel så är den vänd ut och in. Jag skrattade och skämdes så mycket men kul var det.

Sista dagen på stranden så skämde jag ut några svenskar som också var där. Jag och Nikki min bonus syster satt på ett annat ställe än resten av gänget. Emellan oss satt den här familjen som också var svenskar, jag gick förbi dem väldigt mycket för att hämta saker och prata med dem andra. Den sista gången jag gick förbi dem så säger en av killarna högt "åå den här tjejen har gått förbi här många gånger". Jag håller minen och låsas som att jag inte förstod vad dem sa. När jag väl går förbi sista gången för att sätta mig vid dem andra och tar mina grejer, så går jag fram till dem och säger "Nu är den plasten där ledig så ni kan få ta den nu om ni vill". Killarna bara brister i skratt och skäms så mycket..


En kort uppdatering på fronten här hemma, jag har inte längre en praktikplats av väldigt många olika anledningar. Så idag sitter jag på skolan och har teori fram till lunch tills Felle ska fixa mitt hår, är så taggad. Senare ikväll kommer Lukas till mig och vi har inte direkt några planer för kvällen så får se vad som händer.

Men det känns så skönt att vara hemma och tillbaka på bloggen, jag ska även ta tag i körkort och skoterkort.


Hoppas att ni har haft ett bra lov en bra jul/nyår och att ni får en bra fortsatt dag. Massa kramar!


Likes

Comments

Hej!

Fredagen vart en väldigt lyckad kväll. Jag umgicks med vänner och hade det mysigt. 

Lördagen blev väldigt lugn. Det blev donken till frukost och sedan spenderades resten av lördagen i Vännäs. Jag var med Lukas och vi åt väldigt god trerätters, spelade lite bilspel hemma hos Michell. Sen lite film och gotta på det.

Dagen idag vaknade jag och fick frukost på sängen. Sen åkte jag hem och hjälpte till med att fixa till minijulen som vi har haft i dag. Firar också första advent och det känns väldigt kul. Snart är det jul och nyår i Karibien.

Jag klagar inte så mycket på den här helgen. Det har varit en väldigt bra helg.

Hoppas att ni också haft en bra helg. Massa kramar!

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag varit på så bra humör och är det fortfarande. Klev upp tidigare i morse för jag skulle förbi skolan på morgonen och hämta färg på salongen, innan praktiken började. Även fast jag var trött i början så gick det bra.

Det har gått bra på praktiken idag och jag har fått väldigt mycket gjort. Jag och Felicia tog en färgkund idag och det blev bra. Glömde dock att ta för och efterbild på det men får bli bättre på de.

Vi slutade som vanligt vid 17.00 och som varje gång efter praktiken blir man så trött på vägen hem och så hungrig. När jag kom hem åt jag middag och sen kröp jag direkt ner i sängen, var så himla frusen. Det var dock dumt av mig för jag somnade och sov i typ 3h. Därför kommer det bli svårare att sova inatt, bra jobbat Amanda!

Det har inte hänt så mycket idag men bra har det varit. Imorgon blir det att ha en färgkund och det ser jag fram emot även fast jag är lite nervös.

Hoppas att ni har haft en grym dag. Massa kramar!


"Be the best version of you"

Likes

Comments

Hej!

Jag har märkt att jag inte alls är en morgonmänniska längre. Det är så sjukt hur dåligt humör jag är på morgonen. Jag är som instängd i min lilla bubbla. Därför blir det att försöka lägga sig tidigare på kvällarna framöver, för det känns så jobbigt att inte vara pigg när man vaknar.

Dagen idag som sagt sa ganska mycket om det jag skrev innan. Den började inte bra, jag ställde klockan för tidigt och jag tog en förtidig buss osv.. ni hör ju bara.

Det är onsdag och det är alltså den första dagen på veckan jag har min praktik. Ni som läst mina tidigare inlägg vet att det har varit lite strul med den. Jag hade möte idag på praktiken och jag vet inte vad jag ska säga om det riktigt, vi kom inte någon vart kändes det som.

Men det gick väldigt bra idag och jag hade det kul och lärde mig en hel del. Jag gjorde först en permanent på min docka som jag inte alls vart nöjd med och klarade den på 1h. Sen så kom det fram en tävlingsmänniska i mig. Det vart betydligt bättre än förra gången och klarade det på 35min, helt sjukt.

Efter praktiken som slutade vid 17.00 så åkte jag och Felicia till gymmet. Vi körde ben och mage idag och det gick grymt bra.

Nu säger jag då godnatt och hoppas att ni har haft en bra dag. Massa kramar!


"Sometimes you win, sometimes you learn"

Likes

Comments

Hej!

Hur ska jag ens beskriva den här dagen. Jag ställde alarmet som vanligt och var helt säker på att det skulle bli en vanlig dag i skolan liksom. När jag vaknar av alarmet har jag inget minne av att jag stängde av det och somnade såklart om. Jag vaknar sen av att syrran släpper in min hund på rummet och samtidigt kopplar att jag har försovit mig. Medan jag försöker koppla det så känns det som att någon har slagit mig hårt i bakhuvudet, hade sån huvudvärk. Hade verkligen så ont i magen, mådde rent illa så jag skrev till mamma att hon skulle sjukanmäla mig.

Nästa gång jag vaknade var klockan vid 12.30 och jag klev upp och gjorde frukost sen efter det har jag bara legat i sängen. Varit otroligt seg och bara känt mig allmänt hängig i hela kroppen.

Jag vet inte vart allt det här kom ifrån men det känns som en extrem baksmälla.

Men det blir att ta nya tag imorgon och verkligen försöka få dagen att funka inte att det blev som idag. Man tappar så himla mycket av att bara vara hemma, men man kan inte heller rå för när man mår skit.

Idag och ikväll blir det bara att ligga i sängen och ta lite värktabletter. Vila upp sig helt enkelt. Får försöka att gå ut med hunden och ta lite frisk luft så kanske det blir lite bättre iaf.

Hoppas att ni har haft en roligare dag än mig. Massa kramar!


"When things are tough, you must be tougher"

Likes

Comments

Hej!

Gårdagen började med morgonträning och huvudvärk men det gick över. Efter träningen vart det lite bråttom för jag hade en tid att passa men fick skjuts istället. Så igår var jag hos en bra person och vi tog det lugnt. Såg lite filmer och på yt, åkte sedan till ica och köpte lite godis och glass för det var vi värd.

Sov där för natten så i morse var jag väldigt trött men började halv 12 så det var ändå rätt så skönt. När jag kom till lektionen så fick jag reda på att jag bara hade den lektionen och fick sen sluta för dagen. Jag hade sån huvudvärk så för mig att sluta vid 13.00 istället för 15.30 var lycka.

Som man kanske förstår har jag bara legat i sängen sen jag kom hem. Sen har jag slingat min syrras hår ljusare. Det gick bra och vart bra. Finns lite små ändringar som behöver göras men blev bättre den här gången iaf.

Jag har sett på ph och krypte ner i sängen med kvällsfika och choklad som syrran köpte till mig som tack för att jag fixade hennes hår.

Nu säger jag godnatt och hoppas att ni har haft en bra måndag. Massa kramar!Likes

Comments