Hej!

Nu är jag tillbaka från alla ledigheter och det har hänt väldigt mycket sen sist vi sågs. Jag var väldigt stressad med att få klar skolan innan jag gick på lov. Eftersom jag åkte till karibien i tre veckor och nu är jag hemma, tillbaka i skolan.

Jag firade både jul och nyår utomlands. Vi bodde på fyra olika ställen, bland annat Old san juan, Rincon och La finca på Vieques.

Först bodde vi i en lägenhet i Old san juan i ungefär 3 dagar för att landa och upptäcka.

Efter det åkte vi till Rincon och firade Jul och hade det väldigt bra. Jag testade på att surfa i väldigt stora vågor och det var betydligt svårare än vad jag hade tänkt, sen har vi åkt på ett köpcentrum för en dag. Annars var vi mest på stranden. Först var vi bara familjen och efter några dagar kom Amerikanarna till det andra stället. Det var så fint och lyxigt! Vi hade en egen pool och väldigt mycket space för huset var så stort, sen stranden intill.

Sista boendet vi hade var på ön Vieques som ligger en 1h ifrån själva ön (Puerto Rico). Boendet där var av en liten chock för mig i början, jag är inte en sån människa som gillar att bo i djungeln i en trä stuga/koja. Jag var av en liten fjant i början och det kändes som att jag trippade på tå och tyckte att stället inte var något för mig. Men ju mer tiden gick så vände jag mig och kunde slappna av mer och mer. Till slut så tyckte jag att La finca var ett av det finaste och bästa boendet vi hade haft på hela resan. Man fick se så mycket mer, det bodde över 3000 tusen vildhästar på den ön. Det fanns många ödlor och många stränder som vi bara ville besöka.

Vi hittade den bästa och finaste stranden för våran del och den hette (the secret beach). Jag testade på att köra och åka Jetski för en dag och det var otroligt läskigt för att det var så mycket vågar men kul på samma gång. När vi kom upp på stranden efter Jetski turen så kunde jag knappt stå upp för att jag hade spänt mig så mycket i alla gupp.

Dem pinsammaste stunderna på den här turen var nog i början av resan när vi drog till en strand vid ett hotell. Den dagen var det väldigt mycket vågor och jag tror faktiskt att det var rödflagga. Jag tänkte inte så mycket på det och sprang ut i vattnet och flöt på vågorna. Helt plötsligt så ligger jag raklång på vågen och den sköljer upp mig på stranden, min behå ligger nere på mina höfter så jag ligger alltså topless med alla blickar på mig. När jag väl förstod vad som hade hänt så reser jag mig och håller för brösten och springer ner i vattnet. När jag väl tror att jag fixat till min bikiniöverdel så är den vänd ut och in. Jag skrattade och skämdes så mycket men kul var det.

Sista dagen på stranden så skämde jag ut några svenskar som också var där. Jag och Nikki min bonus syster satt på ett annat ställe än resten av gänget. Emellan oss satt den här familjen som också var svenskar, jag gick förbi dem väldigt mycket för att hämta saker och prata med dem andra. Den sista gången jag gick förbi dem så säger en av killarna högt "åå den här tjejen har gått förbi här många gånger". Jag håller minen och låsas som att jag inte förstod vad dem sa. När jag väl går förbi sista gången för att sätta mig vid dem andra och tar mina grejer, så går jag fram till dem och säger "Nu är den plasten där ledig så ni kan få ta den nu om ni vill". Killarna bara brister i skratt och skäms så mycket..


En kort uppdatering på fronten här hemma, jag har inte längre en praktikplats av väldigt många olika anledningar. Så idag sitter jag på skolan och har teori fram till lunch tills Felle ska fixa mitt hår, är så taggad. Senare ikväll kommer Lukas till mig och vi har inte direkt några planer för kvällen så får se vad som händer.

Men det känns så skönt att vara hemma och tillbaka på bloggen, jag ska även ta tag i körkort och skoterkort.


Hoppas att ni har haft ett bra lov en bra jul/nyår och att ni får en bra fortsatt dag. Massa kramar!


Likes

Comments

Hej!

Fredagen vart en väldigt lyckad kväll. Jag umgicks med vänner och hade det mysigt. 

Lördagen blev väldigt lugn. Det blev donken till frukost och sedan spenderades resten av lördagen i Vännäs. Jag var med Lukas och vi åt väldigt god trerätters, spelade lite bilspel hemma hos Michell. Sen lite film och gotta på det.

Dagen idag vaknade jag och fick frukost på sängen. Sen åkte jag hem och hjälpte till med att fixa till minijulen som vi har haft i dag. Firar också första advent och det känns väldigt kul. Snart är det jul och nyår i Karibien.

Jag klagar inte så mycket på den här helgen. Det har varit en väldigt bra helg.

Hoppas att ni också haft en bra helg. Massa kramar!

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag varit på så bra humör och är det fortfarande. Klev upp tidigare i morse för jag skulle förbi skolan på morgonen och hämta färg på salongen, innan praktiken började. Även fast jag var trött i början så gick det bra.

Det har gått bra på praktiken idag och jag har fått väldigt mycket gjort. Jag och Felicia tog en färgkund idag och det blev bra. Glömde dock att ta för och efterbild på det men får bli bättre på de.

Vi slutade som vanligt vid 17.00 och som varje gång efter praktiken blir man så trött på vägen hem och så hungrig. När jag kom hem åt jag middag och sen kröp jag direkt ner i sängen, var så himla frusen. Det var dock dumt av mig för jag somnade och sov i typ 3h. Därför kommer det bli svårare att sova inatt, bra jobbat Amanda!

Det har inte hänt så mycket idag men bra har det varit. Imorgon blir det att ha en färgkund och det ser jag fram emot även fast jag är lite nervös.

Hoppas att ni har haft en grym dag. Massa kramar!


"Be the best version of you"

Likes

Comments

Hej!

Jag har märkt att jag inte alls är en morgonmänniska längre. Det är så sjukt hur dåligt humör jag är på morgonen. Jag är som instängd i min lilla bubbla. Därför blir det att försöka lägga sig tidigare på kvällarna framöver, för det känns så jobbigt att inte vara pigg när man vaknar.

Dagen idag som sagt sa ganska mycket om det jag skrev innan. Den började inte bra, jag ställde klockan för tidigt och jag tog en förtidig buss osv.. ni hör ju bara.

Det är onsdag och det är alltså den första dagen på veckan jag har min praktik. Ni som läst mina tidigare inlägg vet att det har varit lite strul med den. Jag hade möte idag på praktiken och jag vet inte vad jag ska säga om det riktigt, vi kom inte någon vart kändes det som.

Men det gick väldigt bra idag och jag hade det kul och lärde mig en hel del. Jag gjorde först en permanent på min docka som jag inte alls vart nöjd med och klarade den på 1h. Sen så kom det fram en tävlingsmänniska i mig. Det vart betydligt bättre än förra gången och klarade det på 35min, helt sjukt.

Efter praktiken som slutade vid 17.00 så åkte jag och Felicia till gymmet. Vi körde ben och mage idag och det gick grymt bra.

Nu säger jag då godnatt och hoppas att ni har haft en bra dag. Massa kramar!


"Sometimes you win, sometimes you learn"

Likes

Comments

Hej!

Hur ska jag ens beskriva den här dagen. Jag ställde alarmet som vanligt och var helt säker på att det skulle bli en vanlig dag i skolan liksom. När jag vaknar av alarmet har jag inget minne av att jag stängde av det och somnade såklart om. Jag vaknar sen av att syrran släpper in min hund på rummet och samtidigt kopplar att jag har försovit mig. Medan jag försöker koppla det så känns det som att någon har slagit mig hårt i bakhuvudet, hade sån huvudvärk. Hade verkligen så ont i magen, mådde rent illa så jag skrev till mamma att hon skulle sjukanmäla mig.

Nästa gång jag vaknade var klockan vid 12.30 och jag klev upp och gjorde frukost sen efter det har jag bara legat i sängen. Varit otroligt seg och bara känt mig allmänt hängig i hela kroppen.

Jag vet inte vart allt det här kom ifrån men det känns som en extrem baksmälla.

Men det blir att ta nya tag imorgon och verkligen försöka få dagen att funka inte att det blev som idag. Man tappar så himla mycket av att bara vara hemma, men man kan inte heller rå för när man mår skit.

Idag och ikväll blir det bara att ligga i sängen och ta lite värktabletter. Vila upp sig helt enkelt. Får försöka att gå ut med hunden och ta lite frisk luft så kanske det blir lite bättre iaf.

Hoppas att ni har haft en roligare dag än mig. Massa kramar!


"When things are tough, you must be tougher"

Likes

Comments

Hej!

Gårdagen började med morgonträning och huvudvärk men det gick över. Efter träningen vart det lite bråttom för jag hade en tid att passa men fick skjuts istället. Så igår var jag hos en bra person och vi tog det lugnt. Såg lite filmer och på yt, åkte sedan till ica och köpte lite godis och glass för det var vi värd.

Sov där för natten så i morse var jag väldigt trött men började halv 12 så det var ändå rätt så skönt. När jag kom till lektionen så fick jag reda på att jag bara hade den lektionen och fick sen sluta för dagen. Jag hade sån huvudvärk så för mig att sluta vid 13.00 istället för 15.30 var lycka.

Som man kanske förstår har jag bara legat i sängen sen jag kom hem. Sen har jag slingat min syrras hår ljusare. Det gick bra och vart bra. Finns lite små ändringar som behöver göras men blev bättre den här gången iaf.

Jag har sett på ph och krypte ner i sängen med kvällsfika och choklad som syrran köpte till mig som tack för att jag fixade hennes hår.

Nu säger jag godnatt och hoppas att ni har haft en bra måndag. Massa kramar!Likes

Comments

Hej!

Kom på nu att jag glömde att skriva igår men vad gör det. Igår så jobbade jag hemifrån med lite frågor om hår och kemi.

Efter det åkte jag till stan och shoppade med en bra person. Vi åt middag ute och hade det mysigt. Sen drog vi hem och umgicks, såg film och idol. Idag vaknade vi ganska sent, åt frukost och tog det bara lugnt.

Senare blir det att umgås med familjen, äta gott och ha små tävlingar. Bara vara hemma och ta det lugnt. Så den här helgen erbjuder inte på så mycket.

Hoppas att ni har haft en bra start på helgen och att den blir fortsatt bra. Massa kramar!

Likes

Comments

Hej!

Det här blev ett senare inlägg än tänkt men det får va. Dagen idag visste jag faktiskt inte vad jag skulle förvänta mig.

Jag och en annan i min klass har samma praktikplats på en frisörsalong. Idag så hade vi ett möte med våran firsör lärare, där vi ville säga vad bristerna som vi tyckte var jobbiga. Det slutade då med att rektorn var med och det kändes som att han tog över hela mötet. Det kändes inte heller att det framgick vad vi kände och tyckte och väldigt delade meningar kring allt.

I nuläget så känner jag inte att jag trivs där jag är och känner inte heller att jag och handledaren klickar i huvudtaget. Tanken var att vi skulle ha det där mötet för att få be om att få sluta vara där men så blev det inte.

Jag känner mig väldigt frustrerad över hela situationen och det känns tungt att vi som elever inte får ha den rätten att tycka till angående det här lika mycket. Vi får ha en åsikt men det känns som att den inte har någon betydelse jämfört om det skulle komma från en handledare eller lärare/rektor.

Det känns fel tycker jag.

Men nog om det, vi var på skolan fram tills klockan blev 15:00 och då åkte jag till gymmet och det kändes så jävla bra. Mådde så bra efter det passet även fast jag fortfarande hade träningsvärk sen passet i tisdags.

Efter det har jag tagit hand om mig själv och spat lite och myst mig ner i sängen. Inte mer än så har hänt efter den jobbiga början på dagen. Men förhoppningsvis blir det nog bra i slutändan.

Hoppas att ni har haft en underbar torsdag, för snart är det helg. Massa kramar!

  • 131 readers

Likes

Comments

Hej!

Idag är det en gnäll dag för mig. Jag går på p-piller och tar bara dom pillerna där jag inte får mens för att jag har en så brutal mensvärk. Jag ligger i fosterställning och mår så dåligt för att det gör så ont. Det är som att jag får feber och mår så illa. Jag har inte haft mens på ett bra tag och har då glömt lite hur jobbigt det är. Nu hade jag glömt mina piller hemma hos mamma och tänkte men aja mensen får väl komma då.

Men nu ångrar jag mig även fast jag vet att jag måste låta mensen komma nån gång. Det är på gränsen att jag vill spy och jag har fått utskrivna tabletter för min mensvärk och dom är självklart hos mamma också.

För mig idag blir det bara att ligga i sängen och vänta tills den absolut värsta värken har gått över. Därför kände jag att jag lika gärna kunde göra ett inlägg nu och klaga lite.

Hoppas att ni har en roligare och bättre dag än mig. Massa kramar!Likes

Comments

Hej!

Ännu en segare början på den hör dagen hade man ju inte förväntat sig. Var så nära på att sjukanmäla mig för det gick så trögt att ta sig upp från sängen och fick inte heller så bra sömn. Sen när jag kom till skolan så hade vi en föreläsning om hur man ska förstärka sig själv, självkänsla, allt möjligt. Den var grymt intressant och rolig, det är inte ofta man får höra det från mig.

Efter det hade jag prov i idrott om kondition och det gick faktiskt bra, eller ah det kändes bra iaf. Sen får man ju alltid hoppas att det blir ett bra betyg också.

Jag slutade 12:30 idag när jag egentligen skulle slutat 14:00 så det var väldigt skönt. Duktig som jag var åkte jag och tränade och det var ett bra gympass, så från att den här dagen var piss och att jag bara ville sova till att jag mår så grymt jävla bra. Det ända negativa var mest det pissiga vädret här uppe i Umeå, slask och regn. Men det kändes som att mitt självförtroende och humöret ändå bara höjdes från medel till topp idag. En JÄVLIGT skön känsla.

Sen efter gymmet har jag kollat runt lite på datorn. Sen har jag också hjälpt Angela med hennes hår för hon och pappa är på gala ikväll så jag och syrran fick göra mat själv. Vi spelat kort och kollat på wild things sverige och bachelor.

Nu ska jag krypa ner med kvällsfika och kolla på ph.

Hoppas att ni har haft en bra tisdag. Massa kramar!


"Time spent with family is worth every second"

Likes

Comments