Header

Bästa Lana

Vet ni vad? JAG HAR FÅTT EN VÄRDFAMILJ! Ni anar inte hur förvånad jag blev när Petter på STS mailade mig och sa att de hade en värdfamilj till mig. Just nu vet jag inte mer än att värdfamiljen består av en ensamstående mamma, en son och en dotter. Och att de vill ta emot mig OCH en kille från Schweiz.

Jag fick möjlighet att tacka nej till denna familjen eftersom jag då kommer "dela" den med en annan utbytesstudent. Men jag tycker inte alls det verkar vara några problem. Jag har funderat fram och tillbaka i några dagar och ser mest positiva saker med att bo med en annan utbytesstudent. 

Så jag tackade ja innan idag och det är så spännande! Nu ska STS bara meddela värdfamiljen och säkra min placering i skolan där och sen får jag veta allt. Jag får veta information om värdfamiljen, skolan, placeringen, ja ni fattar! Åh jag kan knappt vänta. Uppdaterar när jag vet mer!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Vilket land ska du till?

Jag ska till USA!

Vilken organisation reser du med?

Jag åker med STS, både här i Sverige och USA. Eller STS Foundation i USA, jag har ingen aning om de är samma organisation eller olika...

Hur/var skulle du helst vilja bli placerad?

Jag vet inte... Alltså det är klart det hade varit kul att komma till typ Cali. Men jag tror fortfarande att det är familjen som är det absolut viktigaste. Men jag skulle vilja komma till ett ganska varmt ställe, i eller nära en ganska stor stad och i en familj med barn. Helst i min ålder men yngre/äldre funkar också.

Har du fått familj eller gjort stat / region-val?

Inget av det.

Kommer du åka på något förberedelseläger?

Yesbox. I maj ska jag på förberedelseläger i Göteborg med alla STS-studenter. Och sen är det även Prep Course på 5 dagar i New York innan vi träffar våra värdfamiljer.

Vad ser du mest fram emot?

Att leva ett amerikanskt liv helt enkelt. Ha roligt, lära känna nya människor, se nya platser, lära mig en massa, ja jag hade kunnat hålla på hur länge som helst.

Vad fruktar du mest?

Att få en familj som jag inte klickar med, inte få några vänner haha. Nej men kanske att det skulle hända något som gör att man måste avbryta året.

Vill du prova någon ny sport?

Ja men absolut! Jag skulle vilja köra volleyboll och cross country bland annat.

Vad kommer du sakna mest?

Min familj, mina vänner, att prata svenska förmodligen, svensk mat, men jag vet ju inte.

I USA, kommer du åka på en resa arrangerad av organisationen?

Nej, jag tror inte det. Kommer då inte ha så mycket pengar kvar efter slutbetalningen, det får ske ett mirakel isåfall. Expensive shit det här med utbytesår!

Namnge tre platser du vill besöka i ditt land?

Jag har inte riktigt tänkt på det, men Grand Canyon hade ju varit coolt. Och även de stora städerna som till exempel San Fransisco, Los Angeles, New York, Washington, Miami osv. osv. Hollywood hade jag också viljat besöka. Nu blev det fler än tre haha.

Tror du att det kommer att bli ett bra år?

Eh ja! Det är väl självklart, annars skulle jag inte göra det? Men jag ska ha ett superbra år.

Likes

Comments

2015!!! Detta är alltså året då jag åker till USA! Jag kommer ihåg denna dagen förra året, jag satt och väntade och väntade på att de skulle öppna anmälan till utbytesåret... Jag var så taggad. Men det var ju först i april man kunde ansöka, haha och jag gjorde det första dagen.

Nu är det faktiskt inte sådär jättelångt kvar innan avresa. Och innan det så ska jag på avreseläger i Göteborg som ska bli så kul! Detta året kommer bli helt underbart.

Jag gick med i en facebook-grupp för utbytisar 2015/2016 och det känns också bra att snacka med andra som ska åka. Vi kommer ha det bäst!

Puss

Likes

Comments