Inte uppdaterat bloggen på mer än en månad och anledningen till det är för att allt går åt helvete och jag har tappat lusten med allt, det har hänt för mycket som gjort att det inte längre känns kul. Allt började med att Denver familjen ville matcha med mig och jag bestämde mig för att matcha med dem. Bara det att de under tiden jag tänkte beslutade sig för att inte länge ha en au pair. Så där stod jag helt utan familj eftersom jag sa till Anaheim att jag valde Denver... Anaheim kunde dock tänka sig att överväga mig som deras nästa au pair men de valde den andra tjejen för att hon var från samma land som deras nuvarande. Men mamman där var och är väldigt sugen på att träffa mig ändå och har tom sagt åt deras area director att rekommendera mig till familjer i deras område, gulligt. Har därefter pratat med en familj från D.C och de valde en annan au pair men jag var deras andra val och sedan en familj i en förort till NYC och även där blev jag andrahands valet. Börjar kännas jävligt tråkigt att alltid bli nr 2 och jag har faktiskt gett detta en deadline. Har jag inte en familj innan 31 augusti åker jag till London eller Australien och jobbar istället. Känns som om april-augusti är en rimlig tid att ge det och att jag borde ha hittat min familj inom det annars är det inte menat för mig. Väldigt trist då jag velat detta så länge och så gärna men att aldrig bli vald är inte kul och det tar på psyket. Men vi får hålla tummarna annars får det bli andra äventyr i andra länder för mig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Halloj! Har inte haft några lektioner idag men åkte till skolan för det var god lunch och för att rensa ut mitt skåp och lämna in skåpsnyckeln. Sendan åkte jag hem hämtade bilen och så åkte jag och en del av my gang till smultronstället och åt glass, eftersom att jag är en väldigt orutinerad bloggare så får ni ingen bild på min glass men jag kan säga er att den var väldigt god. Sen var det bara hem och sätta på datorn för idag hade jag två intervjuer igen! Först med pappan i familj #10 och sen med au pairen i familj #5. 

Pratade med pappan kl 17 och vi pratade i en hel timma faktiskt. Han var jättetrevlig och han sa att han tyckte både min video och profil var very strong och bra, alltid kul att höra för det ligger så mycket tid bakom båda! Vi pratade mycket om själva upplevelsen att vara au pair och om staden och staten. Han hade en hel del frågor som han själv kommit på och alla frågorna var frågor jag aldrig fått förut så det var kul att få svara på lite nya saker och inte samma frågor. Han sa även att de inte har några issues med mina tatueringar heller, vilket är en stor lättnad för vissa kan nog tycka att det inte är så passande om man tar hand om barn... Äldsta dottern hälsade även och ställde lite frågor och hon var även med när vi avslutade samtalet. 
Känner efter samtalet med pappan att den är familjen verkligen är något för mig och att jag verkligen skulle trivas i deras familj. De verkar så öppna och verkligen välkomnar au pairen i deras familj. Pappan sa att de verkligen vill kunna ha en öppen dialog med au pairen hela tiden och att man ska ha en nära relation där man kan prata om allt. De skulle prata ikväll mamman och pappan och det känns som om de verkligen vill ha mig också. Han nämnde hur excited mamman hade varit efter vårt samtal och det känns så kul att höra. Lite bevis på att man faktiskt lyckas vara sig själv i samtalen! Fick once again höra att jag har bra engelska vilket känns så kul, speciellt eftersom att jag har slitit som ett djur för att nå mitt betygsmål i engelska 7.

Fick sedan kasta i mig middagen för 18.30 skulle jag prata med #5's nuvarande au pair. Jag visste från tidigare att hon valt att förlänga sin tid hos dem och det är ju ett väldigt gott tecken på att de bra familj. Sonen var med lite i samtalet och i bakgrunden hela tiden. Supersöt verkligen och vill gärna ha uppmärksamhet så han levde rövare i bakgrunden hela tiden och skulle stå framför kameran och visa leksaker. Deras au pair hade verkligen bara bra saker att säga om familjen och barnen, hon sa att de var så trevliga och verkligen fått henne att känna sig som en familjemedlem från första dagen. De tar gärna med sin au pair på familjemiddagar och liknande. De hade även tagit med henne på mycket utflykter och så. Hon kände sig verkligen lycklig som hamnat i den familjen. 
Att prata med henne fick mig verkligen att tycka om familjen ännu mer och det kändes som om min bild av dem verkligen stämde. Men det gjorde även saker svårare för gillar ju #10 minst lika mycket... Jag är nog lyckligt lottad som har två toppen familjer som verkar kunna vilja matcha med mig men samtidigt är det jobbigt för det betyder att jag kanske måste ta ett beslut... Jag får avvakta och se hur saker och ting ter sig och om de faktiskt vill matcha med mig. Får sova på saken och prata med pappan i #5 innan jag verkligen kan börja tänka ordentligt. Vill ha pratat med dem båda lika mycket. jag vet ju att de skulle förstå om jag skulle välja en annan, för det måste ju kännas helt rätt och bäst för mig också. Men kommer ändå få dåligt samvete, speciellt nu när jag känner lika mycket för båda familjerna :( 

Nu ska jag duscha och skrubba kroppen för imorgon ska jag göra spray tan inför studentveckan! Är asnervös och man är ju asbrun första dagen och jag kommer vara tvungen att åka till skolan en kortis då så det kan bli kul. Men förhoppningsvis så blir det bra och vi får vara bruna och fräscha under studentveckan. Bara två dagar kvar wiho

Likes

Comments

Nu jävlar händer det grejer asså, har hunnit med en intervju både med mamman i familj #10 och #5!!!!!!! Har ett sjukt pirr i kroppen och adrenalinet är verkligen på topp, kommer aldrig kunna sova efter det här.

Halv 2 hade jag och #10 bestämt tid men vi kom inte igång förrän runt kvart i pga lite tekniska problem, hennes mic fungerade inte något som är väldigt behövligt vid ett skype samtal. Efter att hon startat om datorn så fungerade det och vi kunde ha vår intervju. Vi pratade på i en halvtimma ca och hon ställde lite frågor och jag ställde lite frågor. Fick många frågor jag aldrig fått förut och som jag inte förväntade mig, typ om vilken ålder jag tycker bäst om på barnen när jag varit barnvakt. Sjukt svår fråga eftersom jag dels har erfarenhet av så många olika åldrar och dels för att jag tycker alla åldrar är underbara på sitt sätt samtidigt som de har sina brister. Mellersta och yngsta dottern var med lite men de blev lite blyga och sa inte så mycket, fick dock frågan om jag kunde fläta hår vilket jag kan och då blev mellersta tjejen väääldigt glad. Hela samtalet i sig kändes verkligen super och fick en jättebra bild över hur familjen är och vad de förväntar sig av mig. De är verkligen den sorts familj som jag vill hamna i! Fick ett mail senare under dagen där hon frågade om jag skulle kunna skypea med pappan imorgon och med henne igen på torsdag. Fick även höra att jag just nu är hennes top au pair vilket var väldigt kul att höra samtidigt som det känns lite jobbigt just för att jag har en till familj som jag tycker om lika mycket. Familjen vet om det vilket får mig att känna mig lite mindre som the bad guy.

Alldeles nyss så pratade jag med mamman i #5 och vi pratade i hela 50 minuter! Samtalet kändes toppen och jag fick reda på mer om dem och min magkänsla om att de är en toppen familj verkar stämma. Mamman är superhärlig och barnen verkar vara härliga dem med. De var med en kortis i samtalet och de är sååååå charmiga, speciellt sonen! De verkar väldigt måna om sina au pairer och att deras tid i USA ska bli så bra som möjligt. De verkar även inkludera sin au pair i familjen mycket och om man vill så får man följa med på family holidays. Hon frågade en hel del frågor och det känns som om jag gav bra svar på dem, bla. så frågade hon hur jag skulle känna med disciplin och att säga åt barnen om de beter sig illa och om jag hade fått en speed ticket (vilket jag inte har). Det känns verkligen som om de är intresserade av att matcha med mig och när jag nämnde att två andra familjer tagit kontakt med mig blev en himla fart på dem. Hon avslutade faktiskt samtalet med att prata just om mtachning efter jag pratar med pappan, vilket jag ska göra på fredag eller lördag, beror på vilken tid på fredag morgon (deras tid) han kunde. Pirrigt pirrigt.

Känns ändå bra att jag kommer hinna prata med både pappan och mamman i familj #10 innan jag pratar med #5 igen. Då kommer jag efter det ha mycket info och känsla att ta av och känna efter vilket som känns bäst och mest rätt. Vi får dock se hur det blir med familj #9 nu när två andra familjer känns mycket bättre... Hon skulle höra av sig senare i veckan och bestämma en tid och jag har fått deras nuvarande au pairs mail så tänkte höra av mig till henne och se. Känner ändå att #5 och #10 är mer rätt för mig men tänkte ändå maila och se, för tycker om familjen och tror jag skulle trivas i familjen. Vi får se helt enkelt. Ska försöka sova nu men det tror jag inte kommer gå med tanke på hur speedad jag är just nu, väckte mamma och pappa för att berätta om samtalet, något de var mindre nöjda med ÄR SÅ PIRRIG HELA JAG ÄR ETT PIRR

Likes

Comments

Pratade med mamman i familj #9 för ett tag sen och samtalet kändes så braaaa. Vi pratade i 40 minuter och det blev aldrig tyst. Fick reda på mycket av det basic stuff. Familjen verkar så himla trevlig och jag tror jag skulle trivas i familjen. Vi ska ha lite kontakt via mail och sen förhoppningvis skypea igen. Tänkte skriva ihop ett mail till henne imorgon med lite frågor.

Är helt slut efter att ha köat i tre timmar för studentbandet, har ont i ryggen och benen. Hoppas verkligen att det är värt det nu... Det sitter på armen redan nu vilket känns lite töntigt med tanke på att det inte ska användas förrän på fredag haha.

Likes

Comments

Woho tvåsiffrigt med familjer som kontaktat mig. Känner mig lite populär samtidigt som jag inte matchat med någon... Men det kanske kommer nu när jag har 3st på gång.

Familjen bor i Denver, Colorado, en stat jag faktiskt har på sin lista över stater jag vill besöka! Familjen har tre döttrar, 11, 6 och 3 år gamla. Äldsta tjejen tycker om Harry P och hade det som tema på ett födelsedagskalas. De verkar som en jättemysig familj och vill gärna att au pairen följer med på aktiviter även fast det är utanför work hours. De går alla tre i skolan på något sätt så det skulle bli lite free time på dagarna, vilket kan vara skönt om det är tre kids, krävs verkligen 120% fokus. De ville ha en au pair i mitten juli/början augusti och jag kan tänka mig åka mitten/slutet augusti. Så vi både är lite tveksamma ang varandra just för det, men vi har ändå båda sagt att om det är rätt så kan man göra ett undantag. Så vi får se, vi skulle prata om det här med arrival date på tisdag.

Ska dricka upp mitt te nu och sen dra mig mot skolan. Har bara gemensam basgrupp för alla treor idag så det blir en kortis i skolan. Sen ska jag vidare till sjukgymnasten och senare i eftermiddag ska vi köpa våra studentband, woho nu är det nära!! Bara 4 dagar till studentveckan och 11 dagar till studenten, så sjukt!!

Likes

Comments

Halloj! Lite tyst från mig de senaste dagarna men i lördags var det bal och det tog verkligen hela dagen att göra i ordning hår och smink till det, väldigt stressigt. Balen var väldigt rolig och det var så kul att se alla så uppklädda och fina. Det ösregnade heeeeela dagen så minglet innan middagen var inte kul och håret var inte riktigt lika fint efter det som när jag åkte... Många bilder som togs under paraplyn också... Gick med 2 av mina tjejkompisar och kunde inte haft bättre baldejter!
Igår var jag helt slut i kropp och knopp så spenderade dagen med att sova och kolla på film.
Annars då, en familj hörde av sig i helgen och vi ska skypea på tisdag, ska prata med #9 ikväll och #5 frågade om jag var tillgänglig nästa helg för Skype. Himla kul men lite stressigt, där av min rubrik. Just nu känns alla tre familjer bra och de är alla den sorts familj jag vill hamna i, de välkomnar alla sina au pairer som en del i familjen! Ska skriva ett eget inlägg om #10, blir så rörigt om jag ska slänga in det i det här inlägget.

Likes

Comments

Inatt hörde ännu en familj av sig! Det ramlar in familjer nu vilket är kul men ändå lite jobbigt om det kommer till det att jag är den som måste välja..
Iaf back to #9, de bor i Livingston, New Jersey vilket är en förort ganska nära NYC! De har tre barn men äldsta sonen åker till college i höst så jag skulle ta hand om en 11årig kille och en tjej på 9 år. Deras profil och mailet jag fick gav mig en väldigt bra magkänsla faktiskt och jag tror dessa skulle kunna bli en himla bra match för mig!
Något jag verkligen gillade är att de haft 6 au pairer tidigare och att de alltid blivit en del av deras familj, något jag känner är viktigt. Nu väntar jag bara på svar på mitt mail och se om vi bestämmer tid för intervju snart. Hoppas på någon gång under nästa vecka eftersom jag har studentvecka och noll ledig tid nästnästa vecka.
Har börjat fundera på om #8 verkligen är rätt för mig, just för att jag verkligen tänkt att jag ska hamna i en amerikansk familj och få uppleva kulturen till 100%... Får fundera idag och se om jag kanske mailar och tackar nej snart eller om jag ska ta vår Skype tid och sen se efter det...
Väntar fortfarande på mail från nummer jag minns inte längre, men det är familjen som bor i Anaheim som är (för tillfället) min favoritfamilj, vill kunna räkna med dem när jag funderar på vem som är rätt för mig. Tycker ju om dem så mycket!

Idag ska jag städa och förbereda lite inför balen imorgon. Är helt klar med skolan nu och inatt började sova ikapp all sömn jag missat under läsåret, 12 härliga timmar sov jag och jag skulle kunnat sova längre. Men nu är det dags för städningen, har redan skjutit upp den i två dagar så nu är det hög tid.

//update, skickade nyss ett mail till #8 och sa att vi borde gå vidare just för att jag så gärna vill hamna i en Amerikansk familj. Hade det inte varit för det hade vi nog kunnat matcha faktiskt... Känns jobbigt men jag var ärlig och sparade oss båda tid/

Likes

Comments

INTERVJUN BLEV AV WOHO. Dock trodde jag inte det eftersom jag först fick ett samtal från aupaircare som skulle koppla mig till mamman men det funkade inte, väntade 3 min sen avslutades samtalet. Då ringde hon upp själv istället och så pratade vi i ca 20 min.
Samtalet gick bra och vi pratade på svenska, vilket var ganska skönt ändå. Men om jag skulle bli deras au pair så får jag själv välja hur jag vill göra med språket, barnen pratar typ bara engelska och mamman och pappan blandar. Så det känns ändå skönt!
Vi hade mest ett lära känna varandra samtal och jag frågade mest lite basic om hur mitt schema skulle se ut och om vad barnen tycker om att göra för något.
Har en fråga jag tror hon uppfattade fel och några andra jag tänkte maila henne om innan vårat Skype samtal på söndag.

Blev nyss klar med pluggandet så kan nu säga JAG BEHÖVER INTE PLUGGA MER PÅ VÄLDIGT LÄNGE!!! Imorgon kan jag även säga att jag är helt klar med gymnasiet och att jag överlevde tre år. Nu ska jag faktiskt sova lite, något jag inte gjort ordentligt sen september typ...

Likes

Comments

Inatt kom match #8 och nej, jag skrev aldrig om #7 för de försvann direkt från currents så det fanns typ inget att säga.
Men back to #8, det är en helsvensk familj med tvillingpojkar på 3 år. De har bott i USA i tre år bara och både mamman och pappan är som sagt från Sverige från början. De bor i menlo park utanför San Francisco.
Vi ska faktiskt prata ikväll och tror det kanske blir på svenska då? Faktiskt lite osäker på familjen just för att de är svenskar, vill ju prova på en helt ny kultur till 100% och lära mig språket. Men jag tänker ändå prata med dem och säga hur jag känner just med språket och kulturen. Annars verkar de som en bra familj jag skulle kunna va au pair i.
Väntar dock med spänning på att höra från #6 och hur det blir.

Annars så har jag haft en så jobbig skoldag, först matteprov från 8.10-12.00 ca och sen lunch för att sedan skiva prov igen. Helt slutkörd efter två prov och plugg och det väntar lite mer plugg efter jag ätit, dock är det sista kvällen jag pluggar så det kommer kännas skönt när jag är klar!

Likes

Comments

Har haft full rulle hela dagen och är helt slut nu. Gick upp redan vid 7 trots studiedag för att plugga. Pluggat hela dagen med paus för information om nya upplägget för mitt sommarjobb, lunch och nya game of thrones avsnittet.
Nu ska jag alldeles strax åka och döma en fotbollsmatch, sista innan uppehållet för sommaren (tror jag). Är så trött och känner verkligen inte för det men i do it for the money. Sen är det hem för lite mer plugg...

Likes

Comments