Header

Jag har börjat fundera lite smått på presenter till vädfamiljen. Marabou choklad känns som ett måste, har dessutom hört att de inte har så bra choklad i usa.

En svensk kokbok översatt på engelska känns perfekt, att dela med sig av sin matkultur är verkligen något jag skulle tycka var jättekul. Det har ju en väligt stor betydelse för ett lands kultur. Dessutom så tycker min värdfamilj väldigt mycketom att laga mat.

En fotobok? En bild säger mer än 1000 ord

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har blivit placerad i en stad som heter Monrovia som ligger 25 från down town L.A och 45 min från stranden. Jag är så sjukt glad över min placering och känner mig så otroligt lyckligt lottad! Jag fick reda på min placering i Californien för ungefär två månader sen och gissa om jag blev nöjd? Jag visste dock inte var i Californien jag hade blivit placerad så jag var sjukt spänd på att få reda på det. EF kontoret fick samtal från mig i princip hela tiden där jag försökte pressa ut dem på lite mer information haha.

Monrovia har ca 36 000 invånare, en relativt stor stad som till största delen består utav villor. Det ligger väldigt nära Monrovia peak som är ett naturreservat och består av skog och berg. Enligt min värdmamma är det ett ganska lugnt område där grannarna är trevliga och grillar med varandra och så, vilket låter sjukt mysigt och typiskt amerikanskt!

Min värdfamilj består utav mamman, pappan och en sextonårig dotter (99:a), de har två andra döttrar som inte bor hemma. På fritiden tycker de om att laga mat och läsa, de typ älskar fotboll och verkar allmänt aktiva, vilket är helt fantastiskt! När de har semester brukar de hälsa på deras släktingar i Sacramento och San Francisco, vilket jag absolut inte har några problem med. Jag är så nöjd med min värdfamilj och min placering!!

Jag har blivit helt beroende av att kolla väderprognosen i L.A tack vare vårt underbara sommarväder här i Sverige, just nu är det 29° där borta. Jag ser så sjuukt mycket fram emot detta! De har liksom avokadoträd!? Har verkligen varit så extremt trött på kyla och vinter, det kommer verkligen bli underbart att få prova på att leva i ett annat klimat. Tänk, ljus och värme i seriöst ett helt år.

Här ligger i alla fall Los Angeles för er som inte vet

Längst till höger är skolan jag kommer gå i: Monrovia High school. Den ser lite ut som en kyrka, det är ju mysigt. Vi är Wildcats också!! Haha hur kul är inte det

Det finns verkligen ingenting som kan beskriva känslan av att få reda på att man fått en värdfamilj, speciellt när man varit så nervös över det innan. Jag tror verkligen att alla har den delen gemensamt, oron över om man kommer få en bra värdfamilj. För alla er som inte har en värdfamilj än, va inte oroliga! Bara för att man får en senare behöver det nödvändigtvis inte betyda att den kommer vara sämre.

Gud, det här kommer verkligen aldrig sjuka in. Jag ska till L.A

Likes

Comments

Jag hade tänkt attbörja skriva inlägg, fixa en snygg header, design etc. så småning om. Detbörjar verkligen bli dags snart, det är faktist helt jävla sjukt, jag åker ommindre än två månader!? Jag lämnar alla minavänner och min familj, min trygghetoch åker iväg till ett land helt själv där jag inte känner någon. Det kännsinte riktigt som om jag gett någon större eftertanke åt det hela. Jag hadefunderat på att göra ett utbytes år sen sjuan men trots detta var jag inte allssäker på det när jag skickade in de sista papperna till EF och jag drogverkligen ut på alltihopa, jag började liksom berätta för folk att jag skulleåka i Februari.

Trots all detta så sitter jag nu här och verkligen skaåka!? Anledning till det är helt enkelt att jag älskar att utmana mig själv ochverkligen vill uppleva något helt nytt. Det finns en chans att allt går åthelvete men samtidigt finns en chans att jag får ett sjukt bra år. Jag tyckerinte att jag ska undvika att göra något av anledningen att jag är rädd att deska gå dåligt, man tar risker och ibland blir det bra, ibland blir det dåligt.

Sen så måste jag också ge pappa creds, han harverkligen varit på och pushat mig in i det här, tack pappa! Man får ju da delav negativa så som positiva responser, då gäller det att inte ta åt sig alltför mycket och to stay on track.

Dessutom känner jag att det finns så mycket som står imin makt och som jag själv kan påverka för att få ett bra år. Hur allt än blirså kommer jag att få en helt unik upplevelse, utvecklas som person och blirflytande i engelska (vilket inte är helt fel).

Likes

Comments

Vilken delstat ska du till? - Californien

Vilken organisation reser du med? - EF

Har du gjort delstat/regions-val? - Ja, jag valde Californien, Arizona och Florida (såklart)

Kommer du att åka på något förberedelseläger? - Ja, fyra dagar i New York

Vad ser du mest fram emot? - Skolan, få känna på schoolspirit, prova på sporter och välja mina egna ämnen etc. 

Vad är du mest orolig över? - Att inte trivas i min värdfamilj och att inte komma in i något lag på skolan haha

Vill du prova på någon ny sport? - Typ alltihopa!? Nej men gärna volley boll och basket. Kanske cheerleading

Vad för ämnen vill du läsa? - Inte naturvetenskap. Behöver en paus haha. Jag hade tänkt att prova på lite nya grejer som kanske psykologi, speech class har jag hört att de har och kanske journalistik eller liknande, måste ju bli bra på skriva nu när jag ska till USA

Vad kommer du att sakna mest? - Min familj och vänner, samt tryggheten jag har här.

Nämn tre städer du skulle vilja besöka där? - Bortsett från New York och LA, så tycker jag att San Francisco, Sacramento och Boston verkar hur häftiga som helst

Vad är dina förväntningar inför året? - Utvecklas som person och känna att jag verkligen har utmanat mig själv, helt klart! Det är realistiska förväntningar som jag kan påverka helt själv

Likes

Comments