Header

Sen mitt senaste inlägg har jag försökt göra saker som får mig att skratta och glömma hemlängtan. Jag har haft en väldigt bra vecka. Jag har umgåtts mycket med Felicia och Janet. Vi firade alla hjärtans dag tillsammans på In-N-out haha! Det är en hamburgerkedja här i USA, men världens godaste burgare! Igår (onsdag) åkte jag och Felicia med Janet hem direkt efter skolan, hon bor ca 30 minuter iväg vid ett annat universitet här i Santa barbara. Vi gick till poolområdet som tillhör hennes område och badade jacuzzi, vilket var jätte mysigt och trevligt. Vi avslutade kvällen med hemmagjorda hamburgare!

Idag började dagen med migrän, vilket var mindre tråkigt. Men som tur var så är jag ledig på torsdagar och kunde därför ta en tablett och somna om. Känner mig väldigt trött idag, försökte ta en promenad för att vakna till men tror vädret bidrar till det. Det ska regna över 80 (!!!!) mm imorgon.. Flash flood warning igen. Ska regna fram till onsdag, vilket suger. Perfekt tillfälle att plugga!

Nu till en ROLIG sak: jag har blivit bjuden till "President's honor roll" i april. Detta innebär att alla på skolan som fått högt betyg med ett GPA över 3.5 (4.0 är det högsta man kan få) blir bjuden till en mottagning där vi kommer få diplom/certificate och bli bjudna på lite plockmat och dricka. Det är 500 av 20.000 som är bjudna och fått bra GPA. Jag är så himla glad och det är väldigt roligt att bli belönad för att man kämpade förra terminen, kan stolt säga att jag fick 4.0 i GPA och kommer kännas så bra att ta emot ett diplom för det!

Likes

Comments

Att vara här i Santa Barbara är inte alltid en dans på rosor. Vissa dagar är dåliga - precis som hemma i Sverige. Detta är en vardag, allt är inte alltid perfekt. Denna terminen har hittills varit kämpigare med hemlängtan och jag försöker göra allt jag kan för att inte tänka på det. Träna, kolla serier, plugga.. Jag är så tacksam att jag får vara här och uppleva allt, att jag kommer få ett certifikat i kriminologi. Men samtidigt kan jag inte ljuga och säga att vissa dagar är jätte tuffa. Att ha dom nära och kära så långt bort är väldigt jobbigt. Speciellt dom dagarna man verkligen känner att man behöver dom nära. Dom som verkligen vet hur man fungerar och vet vem man är. Dom som verkligen känner mig.

Detta kanske inte var det roligaste inlägget. Det jag ville komma till var iallafall att INGENTING är perfekt. Oavsett om man är omringad av palmer och stränder. Det som i slutändan betyder något är att vara omringad av dom som betyder något, ens riktiga vänner och familj.

Jag älskar Santa Barbara och njuter allt jag kan av att vara här, men vissa dagar kan man bara inte låta bli att tänka på det "riktiga" livet där hemma. Jag hoppas att solen och värmen börjar komma fram snart och regnet försvinner, så kroppen fylls med D-vitamin och en solbränna. Det kanske bättrar på humöret!

Likes

Comments

Ändrade planer från föregående inlägg om våran resa till Cancun - vi ska bo i ett penthouse istället! Vi har sammanlagt blivit 8 tjejer som ska åka och då kändes det roligare att bo ihop i ett penthouse (lägenhet med två våningar)! Jag tycker verkligen att detta stället ser så fräscht ut och har fått jätte bra recensioner. Lägenheten har plats för 12 personer och ligger bara 5 minuter ifrån närmsta strand. Vi har dessutom en gemensam pool med de andra lägenheterna. Känner på mig att detta kommer bli så bra!

En liten sneak peak:

Likes

Comments

Imorgon går vi över till februari. Helt ärligt måste jag säga att januari har gått sjukt sakta... Jag tycker det känns som jag varit här jätte länge, men jag har inte ens varit här i tre veckor än. Trots att skoldagarna flyger förbi känns konstigt nog en vecka som en månad.

Det känns som jag börjar få en bra rutin i livet igen efter det långa jullovet. Jag sover inte bort hela dagarna trots att jag är ledig 5 dagar i veckan. Jag har gymkort nu och försöker komma iväg så ofta som möjligt eller gå ut på promenader. Jag har än så länge inte så mycket plugg, och hoppas det fortsätter så! Solen har verkligen stekt på nu i ca 3 dagar. Det har varit ungefär 23 grader i solen och folk ligger på stranden och solar. Jag har hunnit få en skön röd nyans i ansiktet och armar också haha.... Hoppas vädret fortsätter så!

Jag har inte jätte mycket mer att uppdatera om, så jag bjuder på lite blandade bilder, mestadels från min snapchat.

Likes

Comments

Idag gjorde vi något som jag ser jätte mycket fram emot - vi bokade resa till Cancún över springbreak!!!

För er som inte vet vart Cancún ligger så är det i Mexico! Vi kommer åka i slutet på mars och stanna i 9 nätter. Hotellet var superbilligt! Vi betalar bara 750 kronor per person så vi kände att vi ville passa på att stanna så länge vi bara kan under lovet! Just nu känner jag att det kom väldigt passande då Santa Barbara olyckligtvis bara bjudit på regn dom senaste dagarna.. Jag behöver något att se fram emot som innebär sol och värme!

Likes

Comments

Trots att jag bor i soliga Kalifornien har tyvärr regnet hittat hit också.. I fredagsmorgon när vi vaknade hade vi fått varningar på våra telefoner där det stod att det var en "flash flood" på gång. För er som inte vet vad det innebär är det så mycket regn att det orsakar översvämningar. Det var stenar, lera och smuts som blockerade vägarna på grund av allt vatten. Som tur är bor vi väldigt högt upp så vi blev inte drabbade av det. Imorgon ska det dock komma en till som dom redan varnat om. Så folk som bor i dom drabbade områdena som ligger lågt måste evakuera. Jag måste säga att det känns väldigt konstigt att detta händer här då alla pratade om att det inte regnat på flera år när jag kom hit i augusti.

Bra för torkan att det regnar - mindre bra att det ska regna så sjukt mycket så folk måste evakuera.

Bjuder på en solig bild från i måndags!

Likes

Comments

Imorgon drar allvaret igång, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte längtar. Det är såklart skönt att vara ledig, men rastlösheten jagar ikapp mig. Man uppskattar ledigheten mer om man har några måsten vid sidan om.

Denna terminen är mitt schema väldigt skönt, jag går bara i skolan måndagar och onsdagar. Vilket betyder att jag har 5 "lediga" dagar. Självklart måste jag plugga dessa dagar men det är skönt att känna att man inte behöver bli avbruten för att gå på lektioner.

Jag har valt 5 kurser denna terminen. 4 av dessa behöver jag för att kunna ta mitt certifikat i kriminologi, och den sista är Life Fitness, vilket innebär att jag ska gå till gymmet och träna och få upp min kondition. Ser verkligen fram emot att komma igång med träningen..

De kurserna samt tiderna jag kommer ha denna terminen är:
Måndag & Onsdag, samma schema..
9:35-10:55 Sociology
11:10-12:30 Ethics in the criminal justice system
14:20-15:40 The study of murder
15:55-17:15 Crime and human behavior

Likes

Comments

Godmorgon mina kära vänner!

Just nu sitter jag i soffan och har precis ätit frukost här i lägenheten. Jag är framme i Santa Barbara igen. Det är blandade känslor.. Det är självklart skönt att vara tillbaka här i solen, det ska jag verkligen njuta av, men samtidigt kändes det extra jobbigt att lämna alla hemma i Sverige denna gången..

Flyget landade i fredagskväll (amerikansk tid) och vi var framme i lägenheten strax innan klockan 23. Lyckades skymta en kändis på flygplatsen, Björn Gustafsson, vilket var roligt! Har alltså sovit tre nätter nu och det börjar kännas som att jag har lyckats vända på dygnet. Somnar tidigt runt klockan 21 och vaknar tidigt runt klockan 8.

På onsdag börjar skolan för mig, men smygstartar imorgon genom att gå och köpa böcker och andra nödvändigheter. Det ska bli intressant och se vad denna terminen har att ge och hur den kommer skilja sig från förra. Är det något som känns tomt redan nu är det att bästa Lovisa inte är kvar.

Bästa favoritsalladen från Fresh food tillsammans med F innan vi sa hejdå <3

Gårdagen som bjöd på sol.

Likes

Comments

Julen är förbi och vi har hunnit skåla in det nya året. Tiden har bara rusat förbi. Tänk att det redan är 2017, och tänk att jag redan varit hemma i 3 veckor och endast har 9 dagar kvar hemma i Sverige innan jag åker tillbaka till solen. Jag längtar tillbaka nu. Det är roligt att vara hemma och träffa alla vänner och familj, men vinter är inte min grej. Sol och värme lever jag för och om jag fick välja skulle jag bo i ett varmt land för resten av livet.

Vårterminen kommer jag ägna åt Sociologi, Crime and human behavior, Ethics in the criminal justice system, samt The study of murder. Jag ser fram emot att läsa dessa kurser! Jag har även anmält mig till Life fitness så jag ska ha tillgång till gymmet. Måste verkligen komma igång och röra på mig nu efter jul. Förra terminen så blev jag rastlös av att inte ha gymmet. Trots att jag inte gymmar speciellt ofta så är det skönt att kunna göra det ibland - allt är bättre än inget!

Om 128 dagar har jag mitt Certificate of achievement i kriminologi, CAN'T WAIT! Santa Barbara, vi ses om 9 dagar!

Likes

Comments

Äntligen har jag landat och kommit i ordning med mina saker här hemma i Sverige. Borta bra men hemma bäst. Det var verkligen alldeles lagom att komma hem nu, och så mysigt när allt är julpyntat och fint. Vi har till och med lite snö här, med ca -1 grad, lagom men superkallt tycker jag ändå haha! Kan nog stå ut med kylan då jag åker tillbaka till värmen om 4 veckor. Vi hörs igen när det är dags att åka tillbaka, tar en "bloggpaus".

God jul och gott nytt år!

Likes

Comments