Header

Tjuuu.

Avslutar dagen med varsin smoothie och Lost. Det finns smoothies i alla hörn och kanter här!! F's favorit är med Oreokakor varav min är med mango/yoghurt eller passionsfrukt.

Innan efterrätten åt vi givetvis en huvudrätt, vilken inmundigades på May&Mike's. Ingen thaimat ikväll, men efter gårdagens sängliggande och magont fanns det inget annat jag ville ha än tonfiskmackor, så det blev det! Godaste tonfiskmackorna jag ätit. Regnet beslutade sig även för att kika förbi under middagen, likt igår och imorse. Det gjorde däremot inte oss någonting då vi köpt fräsigaste regnponchosarna med ärmar och allt, så vi har gjort Krabi Town likt vilken högsäsong som helst. Hehe. Ser förövrigt rätt gulligt ut när halva staden går omkring i färgglada ponchos såhär i regntider.

Trots att vi byter ställe imorgon så är vi nog inte redo att dumpa våra regnkläder än, då det inte blir högsäsong i Thailand förrän i november-december någon gång. Vi får helt enkelt hålla tummarna på lite sol när vi imorgon eftermiddag landar på vår nästa destination: Koh Tao! Vi tar buss + båt dit, och väl framme har vi bokat boende på ett guesthouse två nätter till att börja med. Sedan får vi se ifall vi förlänger vistelsen på samma boende eller om vi byter ställe på ön.

Lite mer Lost på det här så är vi nog redo att packa sen. Måste förresten tvätta ASAP. Sist jag och F tvättade var i handfatet på vårt förra hostel, vilket var... cirka en vecka sedan? Fresh.

Gårdagens marknad sett från rummet, samt dagens middag

Som vi + halva Krabi Town gick klädda igårkväll

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

21 oktober:

"Är det julafton snart?"
"...jag har ju faktiskt varit snäll.."
"Men om vi sätter en påminnelse på julafton att tacka så mycket för presenten så kan vi väl öppna den nu?"
"Jag tänker öppna den när du sover"
"Öppna lite bara.."

Likes

Comments

Sista heldagen i Krabi är kommen. Imorgon tar jag och F vårt pick och pack och drar oss mot Krabi Town för att spendera två nätter där.

Vad kan man göra i Krabi Town? Ingenting speciellt alls. Men i och med att vår buss mot Surat Thani tidigast avgick på tisdag så blev det helt enkelt så. Vi är lediga och har det varmt och skönt så vi klagar inte!

För tillfället bor vi på Ao Nang, vilket kort och gott hade kunnat vara Aiya Napa. Överprisad mat, västerländsk kultur och "Tourist Information - Ferry boat island trip" i varje hörn. Inget ställe vi skulle rekommendera, men vi har gjort det bästa av turistorten och hoppat i vågor två dagar nu. Dessutom är själva utsikten mot havet väldigt fin, speciellt i solnedgången.

Den 25:e tar vi oss därmed från Krabi-provinsen till ett nytt ställe. Gissa var? ;)


Hehe.

Likes

Comments

Tjohej!

Sitter nere i receptionen och har nyss ätit frukost. Allt här nere är väldigt sött, dom har till och med sockrat den naturella yoghurten som jag nyss åt. Och häromdagen när tjejerna som jobbar här bjöd oss på custard buns, presenterade innehållet sig som en gul gegga vilket var - hör och häpna - sockrad äggula! Den var i och för sig rätt god, trots att det låter rätt nasty (säger hon som brukar ha ett ägg i gröten).

I alla fall, det jag ville komma fram till är att det är F's och min sista frukost här uppe i Chiang Mai. Vi har haft det bra här, men med brist på ställen att svalka sig på då staden endast erbjuder en smutsig flod, så tar vi klockan 2 flyget till... Krabi! Vi har bokat boende tre dagar, sedan får vi se var vi tar vägen. Tanken är att vara i Thailand strax under en månad, så vi åker förmodligen ut till en och annan ö eller vidare i landet. Det visar sig.Likes

Comments

Idag är en sådan dag när man tar en thaimassage, tränar i solnedgången och äter thaimat på små plaststolar i gamla stan. Lajvet!

Likes

Comments

Regnperioden är över här nu. Det innebär att munkarna kommer ut från sina kloster och det börjar närma sig säsong här i Thailand!

Jag ska ta det från början: idag strax efter Frukost tog jag och F red car till Doi Suthep. Vi färdades en slingrig väg upp på ett skogsbeklätt berg för att kika närmare på detta tempel:

Pampigt! Bäst av allt var nog utsikten. Templet i sig har snarare blivit en turistfälla, det var mycket folk där så vi stannade inte allt för länge. Vår chaufför som hostelet fixade åt oss blev förvånad över hur snabba vi var, och tog oss till ett annat tempel längs vägen tillbaka. Där mitt på berget låg ett tyst litet ställe där det inte befann sig många fler än vi och munkarna. Chauffören tog med oss, visade statyer och förklarade tanken bakom dem och hur de var kopplade till Buddhismen. Det var alltså han som lärde oss att munkarna nu kommit ut från klostren. Helt ärligt tyckte både jag och F att det var det mest intressanta med den turen, då allt i templet vi såg fick en betydelse mer än enbart en syn. Vi fick bland annat lära oss att buddhismens signaturfärger vit guld och silver stod för lycka, att Buddha kollar ner över sina medmänniskor på alla avbildningar, vad man offrar, med mer. Han pekade även på min mobil vid var och varannat ställe vi stannade på, och sa: Here, I take picture of you!

I jämförelse med BKK har vi mycket leisure time här, staden är lugn om än mycket trafik (mopeder överallt!!) Kvällens bestyr blev således att promenera till ett sushiställe som ryktats vara bra. Mycket folk, vilket bådade gott. Servitrisen såg lite förvånad ut när vi båda beställde in en Spicy tuna, och nu i efterhand förstår jag det... shit vad stark den var!! Som konversationen löd:

"Du har fått lite färg idag"
"Du med... eller så är det maten"

En sak är i alla fall säker: sushin här är hittills i en helt annan klass än i Sverige.

1. Spicy salmon, tonfisk. 2. Chiang Mai under solnedgång

  • Thailand
  • 162 readers

Likes

Comments

Chiang Mai välkomnade oss med lätt regn imorse när vi steg upp efter 7. Våra planer att åka till Doi Suthep - ett tempel uppe i bergen - slopades och vi bestämde oss istället för att ta en red car till Chiang Mai Zoo. Red car är vad de kallar taxi här uppe, då det är en liten röd van som både lokalbefolkningen och turister använder sig för att ta sig runt. Påtal om turister så är det inte så mycket turister här (visserligen är det off season), däremot är staden turistanpassad.

Insåg att vi blivit rätt blåsta då receptionisten ansåg 100b vara ett överkomligt pris till parken som låg 20 minuter bort, och att vi igår åkte en betydligt kortare sträcka för dubbla priset. Ja ja, Prahat som fick de 200 baht för att köra oss till hostelet igår var så trevlig så det förtjänade han!!

Bifogar bilder från CM Zoo, finns inte så mycket att säga annat än att det var stort, många djur och värt ett besök! Passade perfekt en mulen dag som denna.

Denna lilla buse välkomnade oss, kolla vilken söt en!!

Jag matar en elefant med en banan och F gör en high five (elefanten kunde på riktigt göra en sån)

+ många fler djur så som zebror, giraffer, apor, flodhästar (ett av världens farligaste djur sa F, de som såg så harmlösa ut) och koalor

Staden fick sig en rejäl skur på hemvägen. Här sitter vi i red car.

Ikväll är det Sunday Night Market här på vår gata. Med respekt för kungen spelas ingen musik på marknaden men det är faktiskt skönt. Förmodligen blir det middag på marknaden också, street food här är väldigt gott! Pappa: jag förstår vad du menar nu med att thaimaten hemma smakar likadant oavsett vad man tar. Jag har av den anledningen aldrig gillat thaimaten hemma särskilt mycket, men här smakar den helt annorlunda. Den är mycket godare! Och ofta stark.

Gick även med inställningen att det inte skulle finnas så mycket kaffe att tillgå, men det finns i var och varannat hörn. Cafekulturen här i Chiang Mai är särskilt stor, så caféer finns det gott om. Det gillas!

Staden i övrigt är kulturell, det är mycket konst på gatuväggarna (inte grafitti), objekten som säljs på marknaden är till stor del hemgjorda och det finns inga större insustrier som tar över så vitt vi sett.

Långt inlägg idag, nu ska vi chilla en stund. Fridens.

  • Thailand
  • 193 readers

Likes

Comments

Just nu: i en säng på tåget med ett blått skynke som skiljer oss från korridoren. Det är 10 timmar kvar tills vi anländer i Chiang Mai och vi har det jättemysigt!!

Dagen har varit händelserik, trots det faktum att vi inte haft för oss så mycket. Skytrainstationen var packad med folk tidigare idag, och trots att vi befann oss mitt i Bangkok var det knappt en västerlänning på stationen bortsett från mig och F. En amerikan verkade lägga märke till att vi stod ut från mängden då han tog tillfället i akt och började prata med oss, och det visade sig att han var god vän med en svensk som jobbat med kungen. Samt att han skrivit en bok. Samt bott i tempel på resande fot i Europa. Tydligen ska vi få en upplaga av boken också, om vi bara kunde minnas vad den heter..

Vi fick förvara ryggsäckarna på hotellet efter utcheckningen, så de hämtade vi efter en thaimassage på Jasmine Spa i Chit Lom. Vi fick byta om till ett set av linné när vi kom in i massagebåsen. Sedan drog de undan gardinen som skiljde båsen åt, och på så vis hamnade jag och F i samma rum. Och massera kunde de minsann göra! Inget tramsigt "smeka ryggen lite lätt" som man fick lära sig i skolan utan här var det hårda nypor som gällde! Massören vred och vände på en hit och dit, satte sig ovanpå en, tryckte med händer fötter och armbågar. Helt klart ett ställe att rekommendera, och det var absolut värt bra mycket mer än de 380 baht vi betalade.

Åter till nuet, Felix letar efter powerbanken till datorn så att vi kan kolla på Lost, jag försöker summera dagen samt tänker på hur lyckligt ovetandes thailändaren i båset bredvid vårt är då F nyss tänkte låna hans foppatofflor till toalettbesöket, som absolut kräver skor då det i stort sett endast är ett hål i marken. Han valde efter lite velande att gräva fram sina egna skor

Hepp, nu fungerade det inte att koppla hårddisken till datorn. Vi ska spela spel istället.

Jaja, de e en dag imårn å.

  • Thailand
  • 219 readers

Likes

Comments

Flera gånger har jag sagt till Felix att jag är förvånad över att han hittar så bra. Hans svar:

 "I have walked theses streets before. ...On Google maps."

Likes

Comments