Header

Sitter i skrivande stund och äter en bit morotsbananbröd med gurkmeja i och smör och flingsalt på, lyssnar på Raw Clarity radio och letar runt hela internet efter en kurs/utbildning jag är sugen att gå. Det är en sån djungel..!

Min morgon började tidigt imorse med yoga inne vid Stockholms universitet, eftersom jag nästa vecka ska hålla en klass där och även kommer göra varje söndag from. november, så det känns bra att känna in salen och faktiskt hitta dit eftersom jag gick vilse innan jag insåg att det var jättenära stationen haha, så typiskt! Men det jag tänkte ägna inlägget till är helgen. Jag jobbade i lördags på Kaffeverket där jag ibland tar några pass och på kvällen kom Greta och Hanna hem till mig på middag. Meny: improviserad rotfruktslasagne med mangosallad, följt av dessert på ugnsbakade plommon, mandel/kokos/havre-strössel och kokosgrädde. Bilden ni ser här under är från det space vi satt i efteråt och hade en minicirkel med sharing och meditation i. Så himla fint sätt att umgås tycker jag! Jag har deltagit i olika sorters "systercirklar" den senaste tiden och gillar verkligen hur man jobbar med och går in i sig själv samtidigt som man ändå gör det tillsammans och på varsitt håll går igenom en inre resa, och sedan kan dela med sig om man vill in i cirkeln, stötta och lyfta varandra. Lite pirrigt att själv bygga upplägget - med inspiration från Annika (@urbanshaman på instagram), och guida, men det var verkligen Så. Fint! Jag har inte heller förut gjort det tillsammans med personer som jag är så nära med sedan innan, så det var starkt på ett annat sätt än det annars varit. Att sedan sätta sig efteråt och återgå till samtal som innan, men med den här nya öppna energin var också fint för att ta med sig energin in i livet utanför mattan, ljusen och korten!

Vi jobbade med affirmationskort, satte intentioner, lät ord flöda på papper, brände pinnar.. Det här är verkligen något jag vill fortsätta göra när jag hänger med mina vänner! Ni som följer mig på instagram har kanske också läst mina andra inre reflektioner och insikter som jag tar med mig och nu fortsätter att jobba vidare med. Om inte kan ni läsa det här 😊

Jag började sedan min söndag med att vicka på Lenas söndagsyoga och åkte efter det med min kära mamma till Ulriksdals slottsträdgård och Bergshamra för att ta in hösten och samla inspiration till ett växthus som vi håller på att köpa till trädgården. Svenska höstäpplen. no more words needed, haha

Nu ska jag återgå till mitt bananbrödsätande, poddlyssnande och sen kanske ta mig till gymmet och se hur mina knän tar emot en springtur.

Kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

mmmh.. Det är fredag och som varje fredag har jag haft min yogaklass i Sollentuna. Jag vill krama om varenda en av dom som kommer - det är en sån otrolig lycka jag känner i stunden och efteråt. Allt är så klart och tydligt, tänk att det är mitt jobb!!

För några dagar sedan satt jag och skrev på en bit kvittopapper när jag fikade i stan, för att connecta till mig själv och hitta in igen. Jag jobbar så otroligt mycket med det just nu.. connecta när jag tappar kontakten, för att sen reconnecta igen när det upprepas, igen och igen och igen. Och medan jag skrev på den där lilla biten papper, fick jag ett sms som ett tecken på något jag funderat mycket på de senaste dagarna. Jag tappade kontakten med det jag var inne i direkt, och insåg att det är den där relationen med den där personen inom mig som behöver läkas.. Jag berättade det för Greta igår när vi - sidospår - var på en föreläsning med Alexandra Kamperhaug för Apoteket.. och med den här insikten inom mig blev jag imorse prövad igen..!

När jag ska hålla min klass på fredagar känner jag ett behov av att få ha morgonen för mig själv för att förbereda mig.. Bygga upp min energi utan att tänka på att någon annan kan se eller höra. Det är fortfarande en ganska ny roll i sedan tidigare känt space för mig att stå där längst fram i salen och jag är lika nervös - för att sen känna att jag älskar det mer än senast, vaaaarje gång. Meeeen vad hände då? Imorse var jag förstås inte ensam hemma, men jag var ju tvungen att hålla klassen ändå.. Jag ska erkänna att jag började gråta i två sekunder för att sen vända blicken och uppmärksamheten uppåt där solen sken utanför fönstret och ta in det i kroppen och sätta på en, som blev två, 10-minuters headspace-guider - följt av att dra ett kort. Jag har gjort som en morgonritual för mig själv där jag sitter några minuter vid altaret, renar spacet och kortleken, drar ett kort och känner in, svarar gärna på ett mejl efter för att känna att jag faktiskt för med energin in i "verkligheten".. men jag har aldrig gjort det när någon är i närheten så idag var första gången. En insikt jag har haft den senaste veckan är att jag m-å-s-t-e ge mig själv det utrymmet även när familjen är hemma och idag prövades det uppenbarligen, för att sen övergå till att i alla fall få ungefär en halvtimme själv innan jag skulle iväg - tacksamtacksam för det, från djupaet av min creature..!! Det gick ju bra! Det är så himla fint att se effekten av hur alla landar in i sig själva och tar sig tiden och kraften att ge sig den kärlek och respekt som det innebär! Ni är grymma!! Nu ska jag städa och ägna den här dagen åt att vara hemma, det var länge sedan. Friyay!

Jag klippte mig i veckan, för första gången sen typ.. januari då jag klippte mig själv. Lade i en inpackning som håller i 6 veckor och är så himla nöjd, det känns så fräscht och friskt!!

Likes

Comments

Jag gick den här cirkeln i somras som mina fina mentor och vän Annika Panotzki håller! 28 dagar är längden på en måncykel och en tid som omfattar förändring. Genom vägledning och förmedling av hur vi kan välja och våga se beteenden och mönster som behöver brytas hos oss själva, lär du dig att nå inåt, se och leva det som är sant i ditt innersta. Fyra träffar i olika riktningar och teman, steg för steg med hemuppgifter som öppnar upp för att föra med sig kunskaper och metoder med acceptans och kärlek in i vardagen. För mig öppnade det upp för att våga utforska det kreativa uttrycket i mig och jag känner fortfarande konstanta transformationer i mig själv hända, steg för steg mot min egen inre mening. Jag har blivit mycket bättre på att prioritera sådant som för mig känns viktigt och gör att jag utvecklas som person, istället för att köra på med sådant som ger men också tar väldigt mycket energi ifrån mig - särskilt i längden.

Utöver en inre resa är det också så fint att få dela med sig och ta del av de andra 7-10 deltagarnas resor och stärka varandra i det som sker. Nästa cirkel börjar nästa helg och hålls i det fina spacet på Conscious Life center på Södermalm! Läs mer här och anmäl till annika@urbanshaman.se

Likes

Comments

Hur otroligt fina är inte dom här korten som Gabby Bernstein gjort? Jag älskar älskar, sa jag älskar? Dom!! Färgerna, budskapen, formerna.. Även boken som alla citat kommer ifrån, är ett jättebra verktyg som kom i alldeles rätt tid för mig, med övningar och berättelser för att hitta tillbaka till och påminnas om att all stress och konflikt som uppstår bara handlar om mig. Det är bara jag själv som kan välja att se bortom illusionen av konflikt för att öppna upp för sanning. ”Recognize the other person is you”.

Häromdagen satt jag ute i solen och drog tre kort. Tre kort för att få en inblick i vart jag står just nu:
Kort 1. Vad i dåtiden behöver jag heala och släppa taget om?
Kort 2. Vad behöver jag se precis just här och nu?
kort 3. Vart ska mitt fokus ligga framöver?

Jag gillar att meditera en liten stund eller rena spacet kring mig innan jag drar korten för att landa inåt och connecta med mig själv, för att inte påverkas av det jag kommer ifrån tidigare och bär i huvudet och kroppen. Jag försöker meditera åtminstone 6 minuter varje dag. Det kan faktiskt vem som helst ge under en dag och det gör verkligen skillnad! Min energi skiftar bara jag stänger ögonen, centrerar inåt ett ögonblick och låter kroppen göra det den vill - dansa, flöda med armar/händer, gör ljud för att rensa ut.. Do whatever it takes! Och blir det inte varje dag, så är det också okej. Intentionen och medvetenheten kring det är det viktiga och kommer i längden bygga en starkare connection inåt när du sedan väl sätter dig.

Appen head space är superbra med 3 minuter långa meditationer som man lätt kan göra flera utav på rad eller utspritt under dagen, och på Gabbybernstein.com finns det också korta (ca 10 min) men sjukt effektiva meditationer att tillgå! Min favorit hittar du här.

Mitt altare är under uppbyggnad. I en del av vardagsrummet hemma har vi högt i tak och stora fönster ut mot trädgården och det är så himla fin energi i den delen! Där har jag nu satt altaret, efter att först ha satt det i mitt eget rum utan att ha fått någon bra feeling. Buddhan har världens bästa Sanna gjutit i betong!

Likes

Comments

Hej! Satt precis i soffan efter en otroligt härlig fredag och kände plötsligt ett sug efter att blogga, så himla roligt!! Tiden har gått sen jag kom hem i våras/början på sommaren och att höst-halvåret är här känns UNDERBART! Det är så himla mycket på G, and more is yet to come! Jag är så himla peppad!

Imorse häll jag en yogaklass på Medley i Sollentuna och vilken energi jag får av att vara i det spacet, love it! Åkte därefter hem en kortis för att sen ta mig till stan, boka frisörtid och bli uppringd av min pappa som precis varit hos läkaren i stan. Min pappa fick idag veta att han är frisk från tjocktarmscancer som han hade tidigare förra året!! Så fantastiskt! Så vi firade på Pom & Flora, aka mitt jobb som han inte varit på och promenerade därifrån till centralen med mysigt pappa-dottersnack. Så mycket kärlek i den gubben.

Kom hem för en stund sedan och ska jobba i helgen, är så himla peppad på det också! Energy is flowing!!

Likes

Comments