livet

Am I truly living a dream when the only time I spend with you is in my sleep?
20 dagar kvar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

livet
Det har snart gått ett år sedan vi fick reda på varför vår lilla Bertil mådde så dåligt. Otaliga besök hos veterinären som inte gav mer än nonchalanta avvisningar ledde tillslut till att vi av ren tur fick träffa en veterinär som var medicinsk utredare och som såg luckor i Kiaras behandling och prover. Mitt mammahjärta visste att något var fel! Domen föll efter en massa prover och ultraljud. Kronisk njursvikt. 70 % i förlorad kroppsvikt. Uttorkad. Avmagrad. Min lilla älskling.

Hon hade mått dåligt i flera månader, det smög sig på successivt. Kräktes allt oftare. Från direkt efter maten på golvet, till att hon kräktes direkt maten. Det hann knappt inte in i hennes lilla mage. I slutet var hon så sjuk att hon inte ens orkade komma till dörren och hälsa på mig när jag kom hem från jobbet. Hon orkade inte prata som hon alltid gör. Hon orkade inte äta, hon bara drack och drack och drack. Och låg bakom soffan där jag lagt hennes pläd, precis vid elementet. Hon protesterade inte ens när jag lyfte upp hennes taniga kropp i min famn.

Efter insättning av medicinerna och rätt foder kom hon med små steg tillbaka. Vi insåg att hon mådde bra igen när hon började prata, tjata och gnälla på oss. Åh, som jag hade saknat hennes lille "eeeeuuuuuww". Idag har vi lyckats minska på medicineringen till ingen alls. Hon var alltför stressad av att tvingas i det varje dag. Det är heller inget liv. Det är bara njurfoder som gäller nu.

Hon mår bra idag. Hon jamar, snackar, gosar, busar, springer runt i lägenheten som en galning som är förföljd, hon trampar, nosar, buffar, spinner. Min lilla plutt är tillbaka.

Att man kan älska en liten fyrakilos, hårig och grå sak så mycket! Min lilla bebis, min lilla tant <3


Likes

Comments

mina sjukdomar, psykisk ohälsa
Depressiv episod. Generaliserat ångestsyndrom. Migrän.

"Sedan flera år ångestbesvär, fått diagnosen generaliserat ångestsyndrom. Mycket oro för småsaker och spändhet i kroppen, trötthet. Stressutlöst migrän. Nu sedan knappt två månader tilltagande nedstämdhet. Återkommande suicidtankar. Sömnsvårigheter. Svårt att ta sig upp ur sängen."

Förlängd sjukskrivning. Ny medicin. Nytt försök. Må detta vara början på slutet.

Likes

Comments

musik, livet

Ett av världens bästa album. Genom alla tider. Det väcker så mycket känslor att lyssna på det. Jobbiga som härliga. Det är skapat av bandet som jag följt och avgudat flera år, enda sen jag snöade in mig i genren för massor av år sedan. Det är skapat av ett av de band jag sett live flest gånger, ett av banden jag haft turen att få träffa. Av bandet som är en av mina största favoriter. De har hjälpt mig så himla mycket.

beyond this sleek veneer
beneath the neon existence
her face is grey
and everything she longs for is pulling away

Likes

Comments