Stötte på bandet PVRIS för några veckor sedan. Skivbolaget Rise Records som jag följer på sociala medier delade en youtubelänk med bandet och jag bara handlös föll för de. Alltså, hennes röst är helt otrolig. Påminner väldigt mycket om Paramore som jag lyssnade på mycket på förr i tiden, men så så så mycket bättre. Tycker jag i alla fall. De har några låtar på spotify som är akustiska men de släpper albumet White Noise om bara några dagar. Idag har de dock, till min stora lycka, fixat så att man kan få streama albumet innan det släpps. Och bara några låtar in, är jag fullkomligt kär.

   

 

 

Likes

Comments

Oron tog över mig igår ikväll och jag brast ut i gråt för att släppa på den och tusen andra spänningar. Får inte glömma bort att man måste få hinna reagera, smälta och ta in förändringar som livet möts av. Vaknade utmattad på grund av theralenen och begav mig som en zombie bort till KSS för mötet med psykologen.

 

Vilken jävla tur jag haft, som fick just den psykologen. Hade inte kunnat komma i bättre händer. Första gången fick jag berätta hur läget var, vad som hade hänt, vad jag hade problem med, varför jag var där och så vidare. Fick fylla i skalor om depression, ångest och oro. Stämde av liksom, för att se vad om blir nästa steg. Idag fick jag berätta hur den kroniska oron ser ut i vardagen. Var skönt att få berätta hur det påverkar mitt liv vardagsmässigt och inte bara i det stora hela så att säga. Pratade om mina största orosmoment, hur jag hanterar de, hur jag hanterar ångesten. Hen frågade även vad jag mår bra av och om jag har stunder då jag inte har ångest och oro, alltså i vilka stunder och situationer jag mår bra i. Det är viktigt att lyfta och bygga vidare på, och inte bara prata om och jobba med det jobbiga. Jag fick fylla i ytterligare frågeformulär, denna gång om oro igen men med påståenden och även ett formulär om kroppsliga symtom vid ångest. Skrattade inombords när jag fyllde i de, särskilt den om oron. Det var och är verkligen på pricken alltså. Nästa gång ska vi återkoppla och tillsammans sätta upp mål som jag vill uppnå med terapin. Därefter drar själva behandlingen igång.

 

Det är det här, som jag har väntat på så länge. Att få bli tagen på allvar. Få chans till en konkret och ordentlig genomgång. Få bekräftelse på måendet och sjukdomens allvar. Få förklaringar på hur och varför det är som det är. Få hjälp med en tydlig handlingsplan på vägen till ett bättre och friskare liv. Att få bli bemött som en människa med riktiga känslor inom vården är helt nytt för mig. Det känns så otroligt bra.

 

Det finns inget som kan stoppa mig nu.

Likes

Comments

 
Some of the smartest people I know are metal fans
- Corey Taylor
 
 
 

Likes

Comments

Måndagar brukar inte vara min favoritdag av veckans alla dagar, om man säger så. Men denna har varit suverän! Psykiatritentan gick kanon och jag skrev färdigt PMet barnrätten. Ska dock lämna in PMet imorgon, brukar alltid låta inlämningar "vila" en dag innan jag skickar in det. Brukar bli bäst så! Därefter drog jag och tränade kondition i en timme. Grymt skönt. Eftersom plugget gick bättre och snabbare än förväntat så ska jag försöka gå till tatueraren i veckan och prata lite. Är sugen på att göra en ny och behöver rådfråga samt boka tid! Och på onsdag ska jag till psykologen igen. Längtar, faktiskt. Det är positivt, tycker jag i alla fall!

Likes

Comments

Den här helgen har varit lugn och skön. Jag har endast varit och njutit av mitt eget sällskap. Tränat, kollat serier, ätit godis, promenerat, städat och pluggat. Och lyssnat i princip hela tiden på musik. Gått och lallat runt i lägenheten och sjungt med för glatta livet. Orkar inte bry mig om vad grannarna tycker. Ibland hör de mig sjunga och ibland hör de min ångestgråt. Man är ju inte mer än människa, va!

 

Kommande vecka är lite mer händelserik på studiefronten än vad det brukar vara. En automaträttad tentamen i psykatrikursen drar igång imorgon, och ett första utkast av ett PM ska skrivas i ett förändringsarbete för barnets rättigheter. Kul med lite mer fart och fläkt ändå! Då kommer veckan förhoppningsvis gå fort, vilket innebär att veckan efter kommer vara här snabbare och vips så är Ciccie här! Typ så.

 

 

Likes

Comments

Jag har ju mina perioder där jag i princip lyssnar sönder ett band. Innan konserten med Crown The Empire, så gjorde jag det men jag har gjort det nu veckorna efteråt också. Texten till låten nedan tycker jag är otroligt bra. Jag tolkar det som att man måste våga möta sin smärta, vilken man än bär på, och omfamna den. Inte fly från den.

 

Det jag gillar med metal och metalcore, är att de blandar det hårda med lite mjukare toner. Det kan vara en sångare som switchar själv, men oftast är det två sångare. Perfekt kombination enligt mig. Det är jag svag för! Skönt att varva det ibland med deathcoren som är väldigt rå. Båda stilarna är dock magiska på sina egna sätt. Båda får mig att må så otroligt bra!

 

Killen i mitten är ena sångaren, Dave, som jag pratade och kramades lite med för två veckor sen!

   

 

 

 

Likes

Comments

Efter mer än två år, är det äntligen dags. Jag kommer få hjälp nu. Jag kommer få påbörja en KBT-behandling. Två års jävla väntan är över. Jag träffade en psykolog idag på vuxenpsyk som var helt fantastisk. Bemötandet jag fick var humant, proffessionellt och utan ett uns förminskande, fördomsfullt, nedvärderande och anklagande sätt. Jag blev bemött som en människa och jag, min diagnos, mina erfarenheter och mina förutsättningar blev respekterade och tagna på allvar. Det känns så bra nu så ni anar inte. Jag kunde nästan inte tro mina öron när hen sa "jag förstår att du är trött på att må såhär, och jag tycker du är redo för en terapibehandling". Kan knappt förstå det nu, fortfarande. Det har varit så långt bort så länge, att det blivit som en dröm som man vet aldrig kommer att slå in. Men nu, nu jävlar. Nu ska jag ta mitt liv tillbaka, och bemästra ångesten och oron. Jag är mer än redo. Bring it on, GAD-jävel.

 
 
 
 
 
 

Likes

Comments