Hej från sjukstugan. Här tillbringas dagarna med att dricka te, plöja 13 reasons why och att hosta. Hann i alla fall hinna köpa lite nya te sorter innan jag insjuknade i någon sorts början till halsfluss/influensa. Kan verkligen tipsa om teerna från Garant (Hemköp, Willys). Älskar designen och alla olika smakkombinationer. Muntrar även upp mig med mitt nya (och hur snygga?) skal från iDeal of Sweden. Ni missar väl inte min rabattkod där: “idealSS17”.

Nu ska jag krya på mig. xo


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Godmorgon måndag. En ledig måndag. Eller ja, ledig och ledig. Jag ska börja dagen med några timmars jobb sedan åka till mormor och morfar på lite påskfirande och ikväll väntar en efterlängtad timmes massage. Bra inledning på en vecka som kommer kräva många timmar. xo

Bilderna är lånade från weheartit. http://weheartit.com/Amandahedberg

Likes

Comments

Hejsan! Igår bjöd jag på cupcakes när vi hade påskbrunch med släkten. Superenkelt recept som definitivt är värt att testa. Här kommer det:

Muffinsen (ca.12 st):

-100 g smör

-2 ägg

-2dl strösocker

-3dl vetemjöl

-2 tsk vaniljsocker

-2 tsk bakpulver

-1dl mjölk

Frostingen:

-50 g smör (rumstempererat)

-200g färskost

-2 dl florsocker

-1 tsk vaniljsocker

- Lite citronsaft

- röd karamellfärg (testa dig fram tills du får den färg du vill ha!)

- Påskdekoration ( I detta fall en marshmallow-kyckling)


Muffinsen (ca.12 st):

1. Smält smöret och låt det svalna

2. Vispa ägg och socker pösigt

3. Blanda i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker

4. Tillsätt smöret och mjölken

5. Häll 3/4 i formar och grädda i ungen (200 grader) i ca. 15 minuter

Frostingen:

1. Vispa ihop alla ingredienser och låt svalna i kylen

2. När muffinsen har svalnat brer du på ett täckande lager av frosting

3. Placera dekorationen i mitten och spritsa på frosting runt om

Klart!


Likes

Comments

Tjena tjena! Nu är våren äntligen här (okej jag vet att det snöade idag men ändå). Blommorna på magnolian har slagit ut vilket i alla fall är ett gott tecken. Dagen har bestått av att äta i princip. Påskbrunch på förmiddagen, fika på eftermiddagen och egenrökt lax/räkor på kvällen. Det är rätt fint att få mat lagad till sig ska ni veta. Ta vara på det ni som bor hemma!

Efter att ha legat i matkoma framför Let´s dance och Håkan från Ullevi 2016 är det nu dags att sova. Vi hörs imorgon, då får ni ett recept på påsk-cupcakes. Hadé

Likes

Comments

Haaaallåå! Hoppas att ni mår bra. Om inte kanske ni mår bättre av lite shopping. Idag kommer jag nämligen med en rabattkod som gäller hos iDeal Of Sweden från och med nu och en vecka framöver. Koden är “idealSS17” och ger 20% på hela sortimentet. Hemsidan hittar ni här: https://idealofsweden.com. Jag beställde hem det här tropiska skalet (tropical dots iPhone 6). Blir så sugen på att dra ut och resa när jag ser det. XO

Blogginlägget är ett samarbete med iDeal Of Sweden.

Likes

Comments

HejHej! Idag käkade jag lunch med Hugo och Celinne. Gick sedan ett sväng på stan och köpte nya örhängen, två nagellack och nya smaken från Nocco. Ska bli spännande att testa! XO

Likes

Comments

Hejhej! Hoppas att allt är bra med er och att ni har fint väder. Här är det blåskaos. Började dagen med en intervju och planering inför en större skoluppgift med Julia. Är inte alls stressad över den här uppgiften. Skönt!

I övrigt ska jag försöka klistra ihop min kalender de kommande veckorna. Det är många jag vill hinna träffa, mycket skola och dubbeljobb. Men jag kämpar på för man kan inte vara på två ställen samtidigt även om man vill. Får lära mig att knuffa ångesten åt sidan och göra det bästa av situationen. Puss!

Likes

Comments

Just nu känner jag mig bara tom. Älskade Stockholm, mitt framtida hem. Så nära. Detta är ofattbart. Jag blir även så varm i hjärtat och stolt över alla fina människor som öppnar upp sina hem och hjälper till. Ta hand om varandra.

Likes

Comments

För mig handlar det inte om att baka för att jag är sugen på något sött. Det är tiden med mig själv och kreativiteten som lockar. Att lägga all överskottsenergi som jag har på något som kräver koncentration, noggrannhet och tålamod. Det gäller inte bara bakning. Det gäller allt som låter kreativiteten flöda. Då har jag kontroll. Frukost är ett helt projekt. Likaså foton, texter och videos. Det dumma är att när jag gör det från hjärtat vill jag att det ska vara 110%. Därav det långa uppehållet när jag var på praktiken. Då ville jag satsa all energi där. Det är som att min kropp samlar energi och slänger ut allt på samma gång. Sedan måste jag vila för att ladda om. Balansgången som jag brottas med.

I varje fall längtar jag tills jag kan stå där och vispa igen. Har tyvärr inga baksaker här i Kalmar men över påsklovet kommer det upp nya bakbilder här igen kan jag lova. Puss!

Likes

Comments

Godkväll! Bjuder på två bilder från en söndag i Stockholm. En betydligt mer givande dag än denna. Vädret har varit kasst och motivationen på noll. Men som min kloka vän KJ sa, man måste har tråkiga dagar för att uppskatta de roliga. Nu ska jag kolla på sista avsnittet av Bonusfamiljen innan det är sovdags. Puss!

Likes

Comments

Instagram@amandaahedberg

YouTube
AmandaHedberg