Header

Alltså hörrni, det här är ju jag i ett nötskal.... Sedan vi kom hem ifrån USA så har jag flängt runt som en duracellkanin, gjort en massa skoj med mina vänner och dagarna har gått i ett och kvällarna (då jag i vanliga fall sätter mig ner med bloggen) har blivit väldigt sena och sängen har blivit första prioritering. Men eftersom att det har hänt en massa kul under tiden som jag har flängt runt så är jag såklart skyldig er ett inlägg med en massa bilder från dessa två veckor och min tanke är att jag ska sätta mig ner med det inlägget ikväll för nu ska jag spendera några nätter hemma i Kumla och slappa i solen för om väderprognosen stämmer så ska det va skapligt väder veckan ut och nästa vecka kommer det normala svenska vädret tillbaka.... Så synd att vi får så få härliga sommardagar här i Sverige, efter den resan jag var med om i början av sommarn så inser man verkligen hur mycket man lär uppskatta våra få sommardagar här för vi är verkligen inte bortskämda med sol & värme.

Men utifrån ett träningsperspektivet, eftersom detta är en träningsblogg så vill jag vara ärlig med er och säga att det inte har varit mycket träning på den senaste tiden, men jag brinner fortfarande för träning och ska absolut ta tag i det. Från & med idag (inte bara för att jag skriver detta utan för jag precis har landat i mitt egna hem och det är lättare att starta upp allting på hemmaplan) så ska jag dra ner, näst in till sluta med alla god saker. Det är sommar så självklart kommer det uppstå undantag men jag vet att det finns bättre alternativ utifrån ett hälsosamt perspektiv och jag vet att jag kan vara disciplinerad när jag väl har viljan vilket jag verkligen börjar känna att jag fått tillbaka nu.

När det kommer till träningen så är tanken att köra något pass här hemma under helgen för att sedan ta mig tillbaka till gymmet i början av nästa vecka. Därefter är det fullfart resten av sommarlovet i den utsträckning som de passar, men som det ser ut just nu är resten av sommaren mycket mer lugn jämfört med de två veckor som har gått sedan jag kom hem så det ser ljust ut. och till hösten ska jag tillbaka till mina "normala" rutiner, vilket innefattar bra mat och 5-6 träningspass i veckan.

Om jag ska vara helt ärlig tror jag denna "paus" var bra för mig för när jag väl är helt fokuserad med träning & kost är jag väldigt hård mot mig själv vilket självklart är både positivt och negativt men det har varit skönt att kunna slappna av och kunnat äta och göra precis det man känner för, för jag har ju trots allt rört på mig bara det att det inte har varit på samma nivå, samma antal träningspass och samma sätt som min kropp är van vid. Det jag vill komma fram till är att jag föredrar att ha koll på vad jag äter (på en optimal nivå) och träna fler pass än de flesta andra i min ålder tillsammans med min pt för jag tycker om att se hur min kropp växer och finslipas med framförallt se mina framsteg inom den sport som jag faktiskt håller på med, men just i denna period har jag låtit min kropp vila och levt som en "vanlig" 17-åring och det har varit nödvändigt för mig! Men nu känner jag mig mer än redo för det liv jag föredrar och ni som inte har sett mig på Forma på ett tag kan räkna med att se mig framöver<33

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det blev rätt så många dagar i Orlando, i och med att vi gick i parker fyra heldagar och sedan kommer jag ihåg att vi tillbringade en hel dag med bara sol och bad också så jag tror det slutade med sex nätter i Orlando. Därefter var det dags att bege sig vidare och vid denna tidpunkt hade lite mer än hälften av semestern passerat och detta skulle komma att bli vår sista långa färd med bilen.

Men avståndet mellan Orlando och Fort Lauderdale var ganska långt så när vi började vår färd var vi medvetna om att vi inte skulle hamna i Fort Lauderdale samma dag.

Istället tog vi det lugnt. Bland annat stannade vi i Daytona på motorstadion. Där kollade vi på banan och så hade de en utställning av en bil. Kul att ha varit där, tyvärr är jag inte så intresserad av sådant men en kille här bredvid mig säger att vi någon gång ska dit och kolla när de kör så vi får helt enkelt se om jag kommer tillbaka.

I Daytona kunde man även köra med bilen på stranden vilket var en av de sakerna jag faktiskt hade noterat att min pappa ville göra. Rätt så speciellt att köra med bilen på stranden, det är ju lixom inget man gör här i Sverige, men tyvärr hade vi lite otur med vädret just denna dag så en badkruka som mig ville helst inte hoppa ur bilen och bada i regnet. 

Vi var även förbi på Kennedy space center och fick bland annat berättat för oss att en raket hade nyligen skjuts upp och bara några dagar efter att vi var där sköts ytligare en upp. Lite coolt faktiskt!

Därefter orkade vi inte åka så länge till, då hade vi åkt cirka 2 & en halv timme, med ett stopp på ett köpcentrum också utöver dessa två stopp som jag nyligen skrivit om. Så vi stannade i Cocoa beach och det enda vi gjorde där var att äta världens godaste amerikanska mat, samt sova för dagen därpå var det dags att åka sista biten till slutdestinationen.

Likes

Comments

Jag är tillbaka i Sverige igen och jag är väl medveten om att jag inte bloggade sista veckan i USA men ni behöver inte oroa er för ni kommer få se vad ni gjorde då med, bara det att de inläggen kommer att komma upp nu i efterhand när jag befinner mig i Sverige.

Nu på senare tid har jag verkligen bestämt mig för att jag inte ska publicera inlägg med bilder som inte är till fixade och med ett innehåll som jag inte är nöjd över och jag fann helt enkelt inte den tiden som krävdes för det när vi befann oss i Fort Lauderdale, för det var där vi var sista veckan och det är helt enkelt den simpla anledningen till att bloggen stod still.

Hur som helst, flyget gick hem i tisdags. Vi hade en riktigt jobbig resa då allt sammanlagd tog cirka 24 timmar. Men Onsdag eftermiddag var vi äntligen hemma i Kumla och jag packade upp den stora resväskan och packade om till en mindre resväska och inte långt därefter kom Alex och hämtade upp mig och vi åkte och köpte med oss Fresh Food hem, kan inte ens förklara hur gott det smakade med en riktigt fräsch sallad..

Sedan dess har det inte hänt allt för mycket, tidsskillnaden märker jag fortfarande av, som till exempel somnade jag fem inatt och vaknade två mitt på dagen... Helt galet egentligen men men...

Ikväll är planen att vi ska träffa Carro & hennes kille Oskar. Ska bli riktigt kul för det är närmare en månad sen vid sågs sist, vi ska även tillbringa morgondagen med dem så det blir riktigt kul! Har faktiskt en hel del roliga saker som händer framöver så jag ser verkligen fram emot att köra igång med bloggen igen<333

Önskar er alla en fin & skön fredag!

Likes

Comments

Efter en dag på Disney & en dag på Universal Studio så var det dags för två dagar på Sea World, alltså avsatte vi fyra dagar av denna resa på tre olika parker. Till skillnad från Disney och Universal Studio som man fick gå runt mycket själv och särskilt köa till de olika sakerna man gjorde, så var Sea World mer uppbyggt på shower med de olika djuren, samt att man kunde gå runt och kolla utan en massa köer och de få sakerna som man var tvungen att köa till hade extremt korta kötider.

Det första vi la märke till när vi kom in i parken var delfinerna som på något sätt var sjuka. De delfinerna som de inte tränade alls lika mycket och lika avancerat som de som var friska. Det kunde bland annat handla om att de inte kunde äta tillräckligt, eller inte kunde äta på egen hand, samt att de inte fick i sig tillräckligt med vatten så att de var tvungen att få hjälp med de.

Precis när vi gick förbi denna "station" så dök en massa skötare upp och de visade ett fåtal trix, inte alls avancerade medan de matade delfinerna med en massa fisk. I denna pool fanns de även ganska små delfiner som var väldigt kul att se.

Från de sjuka, till de friska som dagligen tränas och sköts om av skötare och under dagen håller ett antal korta shower för de gäster som är med och bidrar till summor som används till att hjälpa alla världens djur som behöver hjälp.

I och med att min familj har en extrem kärlek till delfiner som inte blev mindre av att vi badade med delfiner i början av resan, så kollade vi faktiskt på tre delfin shower under dessa tre dagar. Trots att showerna såg någorlunda lika ut så varierade vissa trix beroende på vilka skötare som höll i showen.

För att bryta av showerna med någonting så tog vi oss till Antarktis där man fick sätta sig i någon typ av karusell skulle man nästan kunna kalla det, som sedan snurrade runt i några rum som var utformade som Antarktis. Turen avslutades med att man hamnade hos pingvinerna där det var svin kallt. Fotade lite snabbt och sprang ut till värmen (33 grader)

En show som blev en favorit var späckhuggarna. Dels för att de är så sjukt stora och för att man har en sån respekt för dem. Denna stadium är ju känd för Shamu så utöver att vi kollade på denna show mellan 4-5 gånger så köpte jag mig ett gosedjur - Shamu som minne av denna resa.

Denna show fanns som både dagsshow och kvällsshow, båda var grymma men stämningen var såklart bättre på kvällsshowen.

Sista djuren som höll shower var sjölejonen. Dagsshowen tyckte jag inte var så bra, de gjorde knappt några trix och det var bara fokus på skötarna typ, men på kvällsshowen vart det mycket bättre.

Fiskar & hajar fanns det flera akvarium och pooler med och dessa gick man helt enkelt bara och kollade på och till vissa lite större fiskar, minns tyvärr inte namnet, kunde man köpa mat till och mata, men det gjorde inte vi.

Andra dagen bestämde vi oss för att göra en speciell sak som inte alla gör när de är på Sea World, nämligen att äta precis vid poolen där späckhuggarna simmade runt. I detta ingick buffé med en massa sallad, kött, kyckling, potatismos, pasta, och efterrättsbordet ska vi inte ens prata om, såååå gott!! Utöver maten gick det runt en tränare under hela måltiden som man kunde ställa sina frågorna till, och precis innan alla började ta efterrätts visade de några trix mitt framför ögonen på en, sååå coolt!!

Första dagen var vi på parken från 09,00 när de öppnade till 22,20 när de stängde. Schemat var upplagt så att dagsshowerna rullade på med någon utav showerna en gång i timmen förutom på lunchen för då tog alla shower paus. Från halv sju satte kvällsshowerna igång och sedan klockan 20,00 var det bilden ovan som stod på schemat. Denna show sög för man fick bara se på en dans och sedan var det en DJ som stod i den där saken i mitten och så skulle publiken gå ner på golvet och bete sig som om dom vore på en konsert. Däremot så var den allra sista kvällsshowen grym och den hölls på samma ställe. Då var det en show med vatten, lysen i olika färger och eld, coolaste jag någonsin skådat<3333

För att sammanfatta dessa tre inlägg om parkerna så skulle jag säga att om man bara ska till en park ska man åka till Sea World, det var så kul och man slapp kötiderna om man inte är en sådan person som vill åka karuseller men det hoppade vi över på denna park för det fanns så mycket annat att kolla på.

Kommer alltid minnas dessa två dagar<33

Likes

Comments

I fredags var vi på universal studio, en park som är ett filmbolag som gör filmer. Jag som inte är så insatt i det här med filmer var inte så jätte taggad men mamma & pappa tyckte att det var en park man skulle ha varit på så jag följde glatt med.

Tog inte alls mycket bilder under dagen, det var en sådan park som man i princip var tvungen att uppleva på plats för det är lixom svårt att fånga det på bild samt förklara på ett sätt så en annan person som aldrig varit där förstår.

Men vi tittade bland annat på hur dom sminkade folk inför skräckfilmer. Sedan var vi inne i olika rum där man fick sätta sig i en stol och under tiden som delar av filmer spelades upp rörde sig stolarna till händelserna i filmen, det sprutade vatten från taken, samt blåste om det till exempel uppstod en vind i filmer. Allt detta för att man skulle uppleva filmerna på ett annorlunda sätt och känna sig som en i filmen, ganska häftig & en konstig känsla.

Vi avslutade dagen med deras parad. Vi alla var ganska trötta denna dag & jag hade det jobbigt med mitt "problem" som jag tror jag pratat om? Hur som helst så får jag dagar då det blir sämre och detta var en sådan dag. Bilderna ovan är hur som helst några bilder från paraden men vill man se en mäktig parad skulle jag rekommendera Disneys!

En bra dag trots att jag inte är så intresserad av filmer🌸

Likes

Comments

Det är någon dag sedan jag skrev och det beror på att vi spenderade vår torsdag på Disney World. Vi åkte tidigt och kom hem sent och jag hade helt enkelt inte orken att dels välja ut och redigera alla bilder, samt skriva ihop inlägget. Men som ni säkert förstår kommer det här inlägget handla om min torsdag som jag spenderade på Disney World!

Vi började med att åka en kort båttur ut i djungeln där det fanns massa djur att kolla på... inte äkta... Riktigt mysigt att bara åka runt och kolla på hur fantastiskt de har byggt upp parken, allt är planerat i minsta detalj, man ser en röd tråd genom hela parken och allt är väl påkostat, så imponerande & fint för ögat! Dessutom hade vi en sjukt rolig guide vilket gjorde det hela ännu lite roligare.

Något som imponerade på mig väldigt mycket var sagoslottet. Mitt under dagen hade de en show vid slottet med alla figurer som har spelats in vid slottet, bland annat frost. En riktigt fin show & jag måste erkänna att jag är väldigt nöjd med denna bild!

Mitt under dagen, när det var som varmast var en av favorit delarna på dagen, nämligen den dagliga paraden med alla olika figurer. Trots att jag i princip aldrig tyckt om att kolla på film & tv och kände igen hälften av figurerna, har valt ut de bästa bilderna, så det var betydligt fler figurer, så var det ändå mäktigt och något som är kul att ha upplevt. Dessutom blev ju bilderna fantastiska, blir kul att kolla tillbaka på alla fina bilder efter några år, svårt att ta in hur mycket man får se och uppleva när allt går så himla snabbt.

& så får vi ju inte glömma karusellerna. Vi åkte inte så många, men några stycken och det man kan konstatera är att dessa karuseller inte ens går att jämföra med Lisebergs. Denna bergodalbana var så ruskigt rolig & man satt på spänn under hela resan, så himla kul!!

Sent på kvällen, som sista show samlades hela parken vid sagoslottet tillsammans med hög musik synkat med fyrverkerier & ett upplyst slott med bilder från Disney filmerna, det var verkligen så, så mäktigt! Jag finner inte ens några ord, man blev helt tagen & insåg verkligen att detta inte bara är någonting man gör, utan det är verkligen speciellt och något man ska ta vara på. 

Jag kan lova att oavsett vad man tycker om fyrverkerier under bland annat nyår, så hade alla blivit tagna och älskat showen igår, helt obeskrivligt bra!!
Tyvärr dog min telefon innan, men vi fotade med min systemkamera så bilderna från denna show kommer upp i det sammanfattande inlägget som jag pratat om tidigare.
•••
För att sammanfatta dagen så var den sjukt bra. Jag var skeptisk från början då jag var medveten om hur dålig jag har varit på att kolla på Disney under hela min uppväxt, men det behövdes verkligen inte för parkerna fångar ens uppmärksamhet i alla fall. Dessutom är det mycket som händer hela tiden, inte en lugn sekund samt att allt är så stort, det går inte att jämföra med Liseberg för det är verkligen som ingenting jämfört med detta.

Helt klart en minnesvärd dag✨

Likes

Comments

I tisdags lämnade vi Fort Myers & begav oss till Orlando. Vi kom fram någorlunda tidigt och då passade vi på att sola & bada lite trots att vädret var sådär. Vi har haft lite otur första veckan då det har varit en orkan som har påverkat vädret ganska mycket. Men igår var det sol växlande med moln så lite färg fick man allt & nu har vädret börjat vända, blir bättre & bättre för var dag som går.

På kvällen åkte vi till ett stort shoppingcenter här i närheten. Jag hittade faktiskt ingenting som jag fastnade för men resterande av familjen fick med sig lite, bland annat två väskor.

Igår, onsdag började vi dagen med att gå ner till poolen. I och med att alla parker ligger här så var vi i princip helt själva på poolområdet vilket var så skönt. Sol & bad, lunch och ännu mer sol & bad.

Lite spontant hade mamma & pappa bestämt sig för att vi skulle bocka av en till grej på "att göra innan man dör" listan, nämligen att åka helikopter. Jättekul att uppleva, man såg staden på ett helt annat sätt än vad man gör när man flyger, känslan var något annorlunda då man svängde mer, helt klart en rolig upplevelse!

Efter helikopterturen åkte vi till restaurangen som vi var på för några dagar sedan, outback. Det är vår favorit restaurang här i USA så vi lär nog åka dit någon mer gång innan det är dags att bege sig hem till Sverige. Idag blev det hur som helst en köttbit med pommes, mums!!
Köttet ser extremt bränt ut, men det var det inte.

Kvällen avslutades med Ben & Jerry glass vid shoppingcentret som vi var på igår. Vi shoppade ingenting i och med att vi ska upp tidigt imorgon & gå på Disney så nu ligger jag i sängen på hotellrummet, klockan är 22,27 & det är snart dags att göra sig iordning & lägga sig för imorgon blir det uppstigning tidigare än vanligt...

Likes

Comments

Som på alla andra hotell är man tvungen att checka ut till senast elva, idag var vi duktiga och checkade ut redan vid halv elva. Därefter åkte vi till ett shoppingcenter som vi såg på vägen till hotellet dagen innan. Vi kollade i en del amerikanska butiker men vi hittade ingenting... däremot stötte vi på Victoria Secret och där hittade vi desto mer. Har ju sagt att jag ska lägga upp lite av det jag handlar sen när jag kommit hem så ni får helt enkelt vänta nyfiket.

Idag har vi checkat in oss på ett ganska stort hotell, vi har nästan som en liten lägenhet & tätt intill hotellet ligger en hamn och bortanför hamnen ligger stranden. Tyvärr kunde vi inte ta del av stranden idag för det regnade här när vi kom fram. Men vi gick på en liten promenad och jag hann ta lite fina bilder på naturen.

Efter promenaden & en stund uppe på rummet med ipaden så drog jag på mig gymkläderna och tog mig iväg till ett av gymmen som hotellet hade. Denna gång fanns det mer maskiner och gymmet var lite större, dessutom var jag inte helt själv vilket var kul.

Körde:
5 minuter gång på löpbandet
4 set baksida lår (12 reps/set)
4 set framsida lår (10 reps/set)
3 set bröstpress (10 reps/set)
4 set Pulldown (10 reps/set)
3 set axelpressar (10 reps/set)
På rummet avslutade jag med 4 set korta sit-ups (10 reps/set)

Inte världens längsta pass men tycker att det är ett helt dugligt pass för att vara på semester och dessutom var detta mitt tredje pass på rad nu så jag är grymt nöjd!

Likes

Comments

Blev inget inlägg igår (om min lördag) då jag inte hade speciellt mycket att skriva och knappt någon bild att visa eftersom att vi spenderade näst in till hela dagen i vår hyrbil då vi hade en ganska lång sträcka att åka och utöver det krånglade det med en del under tiden vi var påväg.

När vi väl var på plats på hotellet i Fort Myers hittade jag gymmet på hotellet och jag blev helt exalterad då man äter en hel del skit mat här trots att jag försöker att endast ta några pommes per portion och kolla på kalorierna, men i och med att vi åker en hel del bil var det skönt att se ett gym och få röra sig lite.

Gick nästan direkt till gymmet och slängde ihop ett snabbt och effektivt träningspass för hela kroppen och i vissa muskelgrupper känner jag av idag, söndag, så härlig känsla!!

På kvällen åkte vi tillbaka en halv timme då vi påväg till hotellet hittade ett stort shoppingcenter. Där spenderade vi två timmar, enda tills shoppingcentret stängde och jag fick med mig en träningsväskan från Adidas och matchande bh & trosor från Calvin Klein så nöjd!

Idag, söndag för er, började vi dagen med att gå upp & äta frukost. I och med väderprognosen bestämde vi oss för att stanna då vädret skulle bli mycket bättre här jämfört med dit vi hade tänkt att åka vidare till. Så efter frukosten bytte vi om till bikini och begav oss till poolen. Det var riktigt varmt, mellan 32-35 grader så det gick inte att ligga allt för länge då solen tog väldigt bra. Har fått lite färg och hoppas på mer nu när kroppen har gått från kritvit till mindre vit, hehe..

Efter sol & bad åkte vi iväg och handlade lite smått & gott och åt lunch och direkt därefter begav jag mig till gymmet för ytligare ett helkropps pass, men denna gång med andra övningar. Gymmet är inte speciellt stort, finns en cykel, en crosstrainer, ett löpband, pilatesboll, mattor & hantlar, men det duger & jag är glad över att jag kan pussla ihop två bra träningspass trots att det inte är värsta gym anläggningen.

Det var även father's day, vilket bevisligen firas ganska rejält här i USA. Hotellet vi bor på var näst in till fullbokat, restaurangerna är näst in till fullsatta och allmänt mycket folk som har rört sig omkring idag. Vi hoppade på lite på spåret och bestämde oss för att fixa till oss lite extra för att åka till outback som är hela familjens all time favorite efter att ha tagit det lugnt i någon timme efter gymmet. Sjukt god mat, men inte speciellt nyttig.. men jag tycker att jag skötte mig bra, jag har hela tiden original tänket bara det att jag äter små mängder av de som jag egentligen brukar hoppa över.

Idag har verkligen varit en dag i min smak & imorgon blir det något liknande bara det att vi ska åka vidare en stund på förmiddagen🌸

Likes

Comments

Igår var en konstig dag, inte en dag i mitt tycke. Vi lämnade hotellet vid elva och därefter skulle vi ta oss 112 Miles, vilket motsvarar lite mer än 20 mil. Därefter åkte vi runt i Key west som ligger längst söder ut, alltså sydligaste punkten i USA. Om jag ska sammanfatta staden skulle jag säga att den bestod av, små, gamla, fina träd hus, med extremt många små gator, en fin hamn med den godaste men också den dyraste glass jag någonsin ätit.

Vi hann även att sola och bada lite, så skönt för igår var det extremt varmt. Vet inte varför men jag föredrar att bada så jag tillbringade min tid på någon slags stenmur som ni ser på bilden medan resten av familjen plaskade runt i havet, lite konstigt kanske i och med min bakgrund som gammal simmare Hahah....

Därefter skulle vi åka tillbaka samma väg + 30 minuter till, suck... men vägen hem gick snabbare för vi lekte lite lekar i bilen som om vi vore små barn igen Hahah.. men det fungerade i alla fall bra som tidsfördriv! Därefter hamnade vi i Homestead igen på samma hotell som de två första nätterna men här har vi bara sovit och nu bär det av mot Fort Myers. Det bästa med allt var att jag hittade en restaurang som serverade stekt kyckling, vanligt ris och majs, jag åt som en häst och det var den näst bästa maten jag ätit här<333

Utöver min resa så har jag fått spenderat nio månader med den här snyggingen idag och jag vill bara nämna här på bloggen hur tacksam jag är för att få vara hans och allt framställs så underbart här på bloggen nu, vilket det är, jag får var med om en fantastisk resa med en massa upplevelser men utöver det är det tufft att vara borta från den man älskar så länge❤️

Likes

Comments