Dagens tips går till dessa sportstrumpor som är köpta på stadium outlet! Jag använde dessa under tävlingen förra helgen och märkte verkligen vilken skillnad det gjorde. Var till exempel mycket skönare att ha sportstrumpor på sig i tyngdlyftarskorna, då de placerades på foten mycket bättre än med vanliga bomullsstrumpor.

Dessa är som sagt köpta på Stadium outlet och kostade endast 40:- för 2 par. Kanske en tråkig investering men jag tyckte verkligen att de gav en sådan bra effekt så det är verkligen värt det!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår kväll la jag upp på min träningsinstagram (amanda_trainingaccount_)så in och följ den om ni inte redan gör det för där publicerar jag en hel del filmklipp, en massa tankar och en hel del om vad som kommer att publiceras här på bloggen och lite om uppdateringen generellt här på bloggen!

Hur som helst igår löd inlägget "Tänk att man kan må så bra efter ett träningspass! Idag låg fokus på att "ha roligt" och jag fick vara med och lägga upp pt-passet genom att bara ta med mina favorit övningar! Passet kommer upp imorgon bitti så håll koll för det var grymt!"

Så nu sitter vi här, det är morgon och jag har lovat er gårdagens pass& för att förtydliga så krävs det att man har vissa på där man lägger fokus på sina styrkor för att orka hålla motivationen uppe. Man kan inte alltid köra till 100% och bara jobba med sina svagheter för då finner man inte nöjet i träningen!

Här kommer passet:

• Knäböj med skivstång

- 20 kg (20 reps x 1 set)

- 40 kg (10 reps x 4 set)

• Pausböj med skivstång

- 40 kg (5 reps, paus i botten läget på 3 sek x 2 set)

- 50 kg (5 reps, paus i bottenläget på 3 sek x 2 set)

• Hand-stand push-ups (teknik)

• wod, timecap 8 minuter, samla så många varv som möjligt!

- 5 push-press (30 kg)

- 5 pistols /ben

- 20 hopp med hopprep

Resultat: 7 varv + 1

(Denna wod tycker jag verkligen att ni ska testa för den var grymt kul & känner ni att det tex. är för tungt på pus-press är det ju bara att ni byter ut vikten! Jag tyckte det var en rolig serie som man kan göra super jobbig om man vill, vilket jag gjorde)

• Ryggresningar (ingen favorit, inte jag som valde denna övning Hahah.....)

Likes

Comments

Sista eventet och även det eventet jag hade sett mest fram emot! Jag gick in med en bra inställning och woden innehöll inga övningar som jag inte kände mig kapabel för. Jag var medveten om att tekniken i toes 2 bar inte var perfekt men det var inget som störde mig.

Eventet bestod av:

• 15 st marklyft

• 12 st hang power clean

• 9 st Shoulder to overhead

(Alla dessa lyft på 25 kg)

• 6 st toes 2 bar

Sedan skulle man utföra fyra sådana varv på en timecap på 8 minuter.

Jag klarade 3 varv + 15 reps. Gick ut på en riktigt bra tid (ca. 1.40) min tanke var att försöka snitta 1,55 på varje varv, riktigt så blev det inte då underarmarna fick ta en väldig stryk, men hag är nöjd med mitt resultat och nu har vi någonting att utgå ifrån vilket vi redan har börjat spana på nu så det känns jätteroligt, verkligen!!!

Likes

Comments

​God morgon på er, hoppas ni har sovit gott! Vi är redan inne på halva skolveckan, hur skönt?? & det är endast tre skoldagar kvar till det är dags för lov, kärlek<333 Tänkte bara flicka in här en snabbis dels för att jag är inne i en period då jag vill uppdatera mest hela tiden, men också för att jag har ett sånt himla bra tips. Tipset är nämligen produkten som ni kan se ovan. En protein pudding i smaken chocolate & enligt mina smaklökar som jag inte tror att de ska vara någe fel på så smakar den näst in till samma som choklad pudding!

Jag tyckte denna var super god och det är trots allt ett nyttigt, proteinrikt, smidigt och super gott alternativ att ha med sig som mellanmål. Dessutom finns det en plastsked med i locket vilket jag tycker ger lite extra poäng hahah!

Likes

Comments

​Event numero dos!!

.... & äntligen höll vi till inomhus bland vikterna vilket för min del kändes så himla mycket bättre!!

Eventet gick ut på att lyfta 10 reps på 25 kg, 6 reps på 35 kg, 4 reps på 40 kg, 2 reps på 45 kg & 1 rep på 50 kg, och övningen var Cleans med en timecap på 5 minuter. Mitt person bästa som jag endast har klarat en gång är på femtio kilo så jag gick väl kanske inte ut på golvet med värsta självförtroende, men jag lyckades att lyfta upp alla reps förutom sista på 50 kg och detta resultat är jag trots allt nöjd med, för inte nog med det så skulle vi lasta på och byta vikter emellan och det är någonting jag inte gör speciellt ofta eftersom att när jag kör woodar med stoffe så är det han som fixar med vikterna.

Likes

Comments

​Var i skolan hela förmiddagen men gick sedan hem på grund av att huvudvärken tog över mitt liv och jag började känna mig yr. Troligen beror det på att jag har ändrat om min dygnsrytm något brutalt då jag går och lägger mig jätte tidigt och vaknar för tidigt (på helgerna alltså) så jag har ju inte fått sova ut som jag är van vid. Dessutom var det så himla mycket nytt och min kropp känner verkligen av lördagen, så jag tror inte jag är sjuk, sjuk men jag var inte fit for fight för skolan idag i vilket fall.. Därför ska jag göra det skolarbetet jag behöver göra hemifrån, och sedan ska jag försöka skriva ihop de två sista inläggen om resultaten från i lördags & där efter ska jag bara ta det lugnt och låta kroppen vila!

Fresh food & nocco måste ju vara den bästa medicinen ellerhur?? ;)​

Likes

Comments

För hur mysigt hade inte jag & min älskade lillasyster igår kväll?!?👭

Jag tror verkligen att gårdagen behövdes efter en så tuff & händelserik lördag, men fy vad tråkigt det är att bara sitta hemma och glo in i väggen, det finns verkligen inget tråkigare!! Däremot avslutade jag & Andrea dagen med bubbelbad, med popcorn, lite läsk & naturgodis med en himla massa killsnack! Känns så himla bra att vi båda börjar bli äldre nu för då har man någorlunda lika samtalsämnen, för det skiljer trots allt fyra år mellan oss och förut har det varit så himla stora kontraster men det känns verkligen som att det börjar släppa nu vilket är så himla kul för igår hade vi det så mysigt medan mamma & pappa var iväg! Insåg verkligen hur viktigt det är med egen syskontid!

Idag har jag kompledigt från skolan eftersom att mina klasskamrater var iväg på öppettid i lördags när jag tävlade för fullt! Så nu sitter jag på bussen påväg mot Askersund och stannar där tills det är dags för lite zumba! Idag får det bli en riktig slappar dag för jag har verkligen så himla träningsvärk i varenda liten muskel som ni kan tänka er!

Likes

Comments

​Event numer 1 var ju då löpning 2,5 - 3 km och vad jag förstod så var banan närmare 3 km. Innan jag ens skriver min tid och ni dömer den, så vill jag att ni ska vara medvetna om att jag hatar löpning och att jag inte löptränat speciellt mycket då det sliter något enormt på min rygg. sedan var banan brutal. Jag hade tänkt mig en rak löpbana som man skulle kunna springa igenom i samma tempo men det kunde jag ju glömma för löp eventet var ju faktiskt inom en crossfit tävling, så självklart skulle det vara en väldans massa brutalt branta backar och en banan i skogen med en massa stenar och rötter.

Min tid slutade på 17,50 tror jag och det är jag faktiskt nöjd över! Jag hade en tjej framför mig som jag höll ett jämt tempo med och en tjej bakom mig som jag bestämde mig för att hon inte fick springa om. Sedan hade jag och en lite äldre dam spurt i slutet och lilla jag vann, för jag var nämligen yngst på tävlingen!

Likes

Comments

​Ner bäddad i sängen med en godis påse bredvid mig och min spontana tanke just nu är att jag inte tänker gå upp härifrån någon mer gång idag, jag är helt slut! Därmed har jag bestämt mig för att jag inte kommer gå in på några resultat idag, eftersom att jag inte fått över mina bilder från systemkameran, ännu och helt ärligt inte orkar fixa med det idag. Det jag kan skriva redan nu ikväll är att jag är så glad över att jag vågade anmäla mig och faktiskt ställa upp, sedan är jag otroligt tacksam över att Stoffe har trott på mig sedan första stund och faktiskt fått mig att inse att även fast simningen inte gick som jag hade tänkt mig så kan man starta nya kapitel i livet och lyckas inom det och jag ser verkligen fram emot att ha fått ett tydligare beteckning på vad jag behöver lägga extra fokus, för det är de crossfit är, man är aldrig bäst på allt utan man har alltid moment som man kan förbättra!

Sedan vill jag även passa på att tacka alla som kom och hejade på mig idag! Först och främst ett jätte stort tack till Stoffe och hans tjej som var snälla och var med hela dagen! Sedan ett stort tack till min familj som stöttar mig genom ännu en ny sport, till min underbara släkt, kusin, faster, morfar & farmor som kom och hejade fram mig, vill även tacka en gym-kompis som i princip var där hela dagen, verkligen så himla kul!! Sedan får vi inte glömma två av mina underbara vänner, Tilda & Mary, samt min älskade pojkvän som kom och hejade fram mig på sista eventet! Alla ni som jag nyss har nämnt har haft en roll i det hela och jag är så tacksam över att ni ville dela denna stora dag med mig!

Likes

Comments

Event 1 & 2 är nu avklarade & jag kan faktiskt inte vara mer än nöjd faktiskt! Känner inte att jag hinner med att skriva resultaten här nu, men allt sådant kommer ikväll! Nu är det dags att ladda om till event tre som håller hus 14,40, eventet jag har sett mest fram emot!

Likes

Comments